Page 1

Número Nº asunto:2 [Fecha]

Febrer 2011

… I escaparem del fred! Enguany si!!! Una oferta de darrera hora ens ha temptat per deixar les Illes Maldives... Definitiu, el 3 de febrer marxem a Mèxic!!! Una oferta de Sunytravel en exclusiva per socis de www.artquatic.cat en règim de tot inclòs. Taxes, vols, allotjament de luxe, immersions, ferrys i excursions per sols 1150 euros. Andalé!!! Confirmació immediata. Places molt limitades.

4

Pla formatiu FEDAS Adaptat al teu nivell Accedeix a una formació personalitzada seguint les opcions que t’ofereix el teu club a través d’un gran ventall de cursos adaptats al teu nivell. El pla formatiu estableix els requisits d’accés pels diferents cursos i el nivell dels bussejadors.

3

Aquest mes, RCP i Suport Vital Bàsic. Un curs obligatori per accedir al curs Bussejador 2 estels.

Ellipse Balanced / MC9 – SC Tu fixes els límits Atreveix-te a tot! El regulador MC9 amb segona etapa Ellipse Ballanced formen equip per poder enfrontar-se a les condicions més extremes. Aquest hivern no te la juguis, si vols bussejar segur quan els altres comencen a tirar enrera Ferreteria La Clau t’ho posa fàcil amb la garantia de Cressi.

Si has començat l’any amb bons pròposits...

2


Número 2

Febrer 2011 Dolor Sit Amet

Pla formatiu FEDAS La Federació Catalana D’Activitats Subaquàtiques, ofereix al seu àmbit autonòmic competencial el cursos FEDAS de formació per assolir els nivells de Bussejador d’una, dos i tres estels. A través d’un seguit de requisits i atribucions els diferents cursos d’especialitat t’obren el camí per accedir al títol de bussejador de tres estels. A partir d’aquest punt, aquells que senten passió per ajudar als demés en les seves primeres pases (o aletades) tenen la possibilitat d’emprendre el bonic i sacrificat camí del Tècnic Esportiu. Bussejador 1 estel Adreçat a majors de 14 anys (12 anys B1E junior) permet bussejar fins -20 metres (-25 metres després de les pràctiques) Accés a: RCP i Suport Vital Bàsic, Administració d’O2, Nitrox Bàsic, Vestit sec, Busseig Nocturn (10) i Navegació (25) Bussejador 2 estels Adreçat a majors de 15 anys B1E + RCP/SVC, demostrant 20 immersions fetes o 10 d’elles realitzades amb un instructor, permet bussejar fins a -30 metres, liderant el grup en ausència d’altre de major titulació. Accés (16 anys) a: Salvament i rescat (20), Derelictes (20), Grutes (25), Cavernes (25), Sota el glaç (Vestit sec + 25), Profund (40), Nitrox Tècnic (Nitrox Bàsic, Salvament i rescat i Profund + 30) A demés podràs accedir al curs de company de bussejador condicionat de nivell B1E (Tipus A (no autònom) o B (autònom)) Bussejador 3 estels Adreçat a majors de 16 anys B2E + Adm. O2 + Nitrox Bàsic + Busseig Profund + Optativa, demostrant 40 immersions fetes, permet bussejar fins -40 metres. Obtenció directa. En revisió, juntament amb l’especialitat de busseig profund. A partir d’aquí, s’inicia la formació de Tècnic que comença federativament amb el títol de Guia de Grup fins l’I3E. La Federació Catalana d’Activitats ha planificat el darrer curs de Tècnic de Nivell 1 del periode transitori a Lleida. Les dates previstes són març/abril. Inscripció oberta a la web de la Escola de FECDAS on ja surt programat.

RCP i Suport Vital Bàsic Capacitar als esportistes subaquàtics per donar una ASSISTÈNCIA IMMEDIATA que permeti salvar vides i/o evitar l’agreujament de determinades lesions produïdes durant la pràctica de les activitats subaquàtiques, és l’objectiu d’aquest curs. Aquest curs, obligatori per accedir al curs de B2E, emmarcat dins els paràmetres dictats pel Consells Català i Europeu de Resucitació, convé realitzar-lo anualment (molt especialment instructors i guies de grup), per poder actualitzar i practicar les recomanacions anuals que ajuden a garantir als responsables una resposta efectiva de les maniobres. Recorda: Protecció (autoprotecció) / Avís immediat i efectiu / Socórrer (Respira PLS / No respira RC P (30:2)) La pràctica periòdica de les maniobres RCP, juntament amb les tècniques de permeabilització de les vies aèries davant d’obstruccions i amb les instruccions bàsiques en primers auxilis, és la única manera de poder assegurar-se que:

EL PRIMER GRAÓ EN LA CADENA DE SUPERVIVÈNCIA SOM NOSALTRES MATEIXOS

Dissabte, 19 de febrer a les 10:00 hores (2 hores teoria+1 hora pràctica) Preu del curs RCP/ SVB...............................................................100 euros Socis d’artquatic gratuït. Extensiu a instructor, guia de grup i col·laboradors d’artquatic. Tramitació de la titulació federativa del curs.................50 euros. Inscripcions abans del 9 de febrer. 2


Número 2

Febrer 2011 Dolor Sit Amet

Ellipse Balanced / MC9-SC Quan el termòmetre comença a baixar pels voltants dels 0ºC la majoria de reguladors comencen a fallar... En aquestes condicions no te la pots jugar, cal confiar-se a un bon regulador. Cressi MC9-SC accepta el repte!!! Un regulador d’alta gama amb una primera etapa de membrana hipercompensada, dotada de sèrie amb una càmera estanca que l’ailla completament, garanteix el seu perfecte funcionament en les condicions de temperatures baixes més extremes. El seu cos exterior recobert antimpacte li confereix una major resistència. Pensat per fer front a tot entorn. Dues sortides d’alta pressió i quatre de baixa que mantenen el seu fluxe constant gràcies a un dispositiu de càmera neumàtica anti-caiguda. Aquesta és la clau de l’excel·lent funcionament de la segona etapa Cressi Ellipse Balanced, amb membrana d’admissió sobredimensionada. La microregulació de l’esforç inspiratori és decissiva per demanar el màxim d’aquest regulador quan les condicions es tornen adverses, amb un pes reduït lider en la seva categoria. Una opinió contrastada amb l’experiència ininterrompuda d’ús com instructor durant més d’un any (més de cent immersions) i d’exigents condicions de busseig hivernal, sense la menor incidència des del primer dia que me’l van subministrar. Molts companys especialistes en entorns confinats coincideixen en situar-lo al costat d’altres reguladors que han figurat entre els predilectes dels bussejadors esportius avançats, tècnics i professionals. Imprescindible per bussejadors de nivell mig alt que necessiten altes prestacions.

Ellipse Balanced

MC9 SC

Esforç d’inspiració mig: 3 mbar Esforç d’espiració mig: 8 mbar Treball respiratori mig: 0.75 J/l Quantitat d’aire regulat: 2500 l/m Pes sense tub: 170 g

Pressió d’alimentació (connexió DIN) 0-200 o 0-300 bar Pressió d’alimentació 10 bar Tolerància de calibració +/- 0.5 bar Quantitat d’aire regulat 4500 l/min Pes amb connexió DIN: 510 g

Valors mesurats en funció de la normativa UNI EN 250.

Valors mesurats en la sortida LP, amb la segona etapa connectada i una pressió de 150 bars en la botella.

Oferta exclusiva per socis artquatic febrer 2011 Ellipse Balanced / MC9-SC....................................................277 euros Nota: Aquesta oferta es fa extensiva a tots els alumnes del curs de Tratje Sec. Preparats per anar sota el glaç?

Club Esportiu Artquatic

Quota anual amb llicència anual tipus A inclosa

55 Euros (Cobertura 01/02/2011 fins 31/12/2011)

Si ja tens federativa, fes-te artquatic per 25 euros Ja tenim la vostra targeta de la llicència federativa. Aquesta setmana la rebreu al vostre domicili.

3


Número 2

Febrer 2011 Dolor Sit Amet

Illes Maldives. Un paradís per escapar del fred.(II) La millor fòrmula per gaudir d’aquest meravellós conjunt d’illes és fer-ho a bord d’un luxòs vaixell. Única manera d’atansar-se amb total comoditat i seguretat als millors llocs d’immersió. Impossibles de reunir en un sol viatge, allotjat en un resort fixe d’una illa. Alhora aquest mitjà permet explorar zones menys freqüentades per embarcacions. Paradisos verges plens de vida…

North&South Male, Felidu, Wattaru, Ari, Rasdhoo… Són els millors destins en funció de l’epoca de l’any. La menor visibilitat que caracteritza els mesos de novembre a abril possibilita la trobada de taurons balena i mantes, mentre que les millors visibilitats de maig a novembre a causa dels forts corrents fan posibles grans trobades amb peixos més caractrístics d’aquestes condicions, com els taurons martell, peix vela i altres que enguany ens hauran d’esperar uns mesos, perquè… (Continuarem informant)

ÚLTIMA HORA!!! Una oferta  exclusiva  per  socis  de  www.artqua(c.cat,  extensiva  al  grup  de  damnificats  del  Club  Terrablau   per  la  vaga  de  controladors  i  a  tots  aquells  socis  del  mateix  club  que  no  van  poder  venir  a  Madrid...  

FEBRER MÈXIC  2011  

Sortida dia 3 de febrer i retorn dia 11 de febrer. IWD 9803 IWD 9804

03FEBRER 10FEBRER

MAD 14.40 CANCUN 18.40 CANCUN 20.10 MAD 12.45 (11 DE FEBRER)

HOTELRiu Lupita (03 Febrer – 10 Febrer) TRASLLATS Aeroport-Hotel-Aeroport ASSEGURANÇA Inclusió Solplan (Consultar ampliacions) BUSSEIG 2 dies Playa del Carmen, 1 dia Cenotes, 1 dia Cozumel (ferry inclós) i1 dia visita a Chichen Itzá PREU FINAL PER PERSONA 1150€ (TAXES INCLOSES) Més informació a www.sunytravel.com per contacte i reserves. I en el pròxim numero... •

L’administració d’O2 (Curs d’actualització) / Sortida a la neu. Vols venir a fer raquetes camí dels llacs?

Postals activitats gener-febrer

... de març de 2011

ARTQUATIC 2  
ARTQUATIC 2  

Revista vinculada a les activitats de www.artquatic.cat

Advertisement