#8 Stitch

from Artless

Scroll for more

Page 1

Artless Magazine


ARTless is een kunsttijdschrift met de focus op samenwerken en experiment. In elk bimester gaat de initiator Keke van den Ven een samenwerking aan met een andere creatieve. Uit deze samenwerking ontstaat een unieke invulling van het tijdschrift met een wisselend thema of concept.

‘Ook je liefste jas gaat kapot. Weggooien? Repareren!’ Artless #8 gaat over dat laatste. Keke van de Ven en Lucia Koevoets hebben hun gerepareerde kleding vastgelegd door ze in te scannen en te fotograferen. De uitkomst hiervan is een mix geworden van zachte poëtische beelden tegenover high fashion-achtige advertenties.


Het concept van Artless #8 botst met de huidige maatschappelijke kijk en omgang op en met kleding. In de modewereld wordt constant nieuwe kleding geproduceerd en geshowd. Grote commerciële bedrijven leveren in hoog tempo en vaak van slechte kwaliteit. Keke en Lucia doen het anders en repareren en vermaken hun liefste en mooiste stukken zelf zodat ze nog jaren mee kunnen. De tweedehands jas van Keke krijgt een derde leven met second hand badges. Lucia’s oude Levi’s broek wordt een nieuwe zomerse lace up jeans. In dit magazine zoemen ze in op de reparaties om zo de poëtische details zichtbaar maken.
ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS LUCIA ALEID KOEVOETS

LAK


K


#8 2020