Page 1

Diseminare proiect Comenius “Five Senses” 2013-2015 În perioada 2013-2015 Şcoala Gimnazială nr. 1 Dichiseni, jud. Călăraşi în calitate de partener derulează proiectul multilateral Comenius intitulat “Five Senses”. Şcolile participante la acest proiect sunt: 1. Gimnazjum im.Ks.Stanisława Konarskiego – Grybów, Polonia – Şcoală coordonatoare 2. Základní škola Osek, okres Teplice – Osek, Cehia – Şcoală partener 3. Zağnospaşa Ortaokulu – Balıkesir, Turcia – Şcoală partener 4. Istituto Statale di Istruzione Superiore “Guglielmo Marconi” – San Giovanni Valdarno (AR), Italia – Şcoală partener 5. Şcoala Gimnazială nr. 1 Dichiseni – Dichiseni, România – Şcoală partener “Five senses” este un proiect prin care şcolile participante doresc să creeze o uniune reală printre elevii şi profesorii din Uniunea Europeană prin următoarele obiective: - descoperirea comorilor ascunse din propriile culturi, din istorie şi geografie - stimularea elevilor pentru a-şi dezvolta abilităţi de lucru şi de comunicare, toleranţă faţă de alţii - relevarea propriilor rădăcini, obiceiuri/tradiţii şi idei - promovarea cetăţeniei europene - motivarea elevilor pentru a învăţa despre ţările din UE - îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare în limba engleză Acest proiect se centrează pe explorarea „ţării mele”, „rădăcinilor mele” şi prezentarea lor elevilor, profesorilor, comunităţilor din ţările partenere pentru a-i face să realizeze că toţi avem ceva preţios de împărtăşit şi că faptul că suntem diferiţi nu poate fi văzut ca o barieră solidă între noi ci ca o oportunitate. Aşadar, acest proiect vă ajuta elevii să dărâme prejudecăţile pentru viitor. Ei vor fi mult mai moderaţi şi cu o gândire globală cu privire la dimensiunile păcii în diferitele culturi din Europa. În vederea realizării acestor obiective propuse de noi, partenerii din acest proiect, s-a început desfăşurarea activităţilor iar în perioada 12-18.11.2013 s-a desfăşurat prima întâlnire de proiect la Grybów, Polonia, Gimnazjum im.Ks.Stanisława Konarskiego. Întâlnirea de proiect a presupus participarea din cadrul şcolii noastre a unui echipaj alcătuit din trei cadre didactice şi doi elevi. Programul întâlnirii a fost variat şi a cuprins activităţi în şcoală: şedinte de prezentări a participanţilor la întâlnire, discursuri de bun venit din partea directorului şcolii gazdă şi a primarului localităţii care ne-a şi invitat să vizităm primăria, ocazie în care d-l primar ne-a prezentat mai pe larg comunitatea pe care o conduce şi în care a fost fericit să ne primească. Elevii participanţi la întâlnirea de proiect au avut ca sarcini de lucru prezentarea şcolilor din care provin prin intermediul unor prezentări Power Point, videoclipuri, prezentarea Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.


colegilor participanţi din cadrul şcolilor partenere prin intermediul unor prezentări Power Point realizate pe baza investigaţiilor şi a conversaţiilor realizate de aceştia prin intermediul Facebookului dar şi a spaţiului Twinspace a proiectului. Pe lângă prezentarea electronică echipa şcolii noastre a pregătit mape de prezentare a şcolii şi a judeţului Călăraşi pentru parteneri din proiect. Tot cu acest prilej s-a realizat expoziţia de logo-uri şi s-a ales logo-ul proiectului în urma votului acordat de către participanţi iar câştigător a fost un desen realizat de o elevă a şcolii noastre: Tudor Mihaela-Florentina. Alte activităţi realizate în şcoala gazdă au fost realizarea de puzzle-uri cu sigla oraşului, realizarea de felicitări de Crăciun şi activitatea de documentare de tip pedi-paper pentru a identifica istoria oraşului şi caracteristicile sale actuale privite prin prisma colaborării cu ţările din care provin şcolile partenere. Tot acum s-au discutat aspect organizatorice cu privire la următoarele activităţi de derulare, s-au stabilit datele concrete pentru următoarele întâlniri de proiect. Programul întâlnirii a mai cuprins vizită la Cracovia ce s-a constituit într-o adevărată “lecţie” de istorie şi de exersare a limbii engleze, limba de comunicare a proiectului şi a continuat cu alte vizite şi investigaţii la Trzcinica – site arheologic, la salina de la Wieliczka – monument Unesco, Krynica. Întâlnirea de proiect s-a desfăşurat conform programului propus şi s-au atins obiectivele propuse în cadrul proiectului. Mai multe imagini şi informaţii pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FiveSensesComenius?ref=br_tf Site-ul proiectului: http://www.fivesenses.ro.com/ Coord. Proiect Prof. Milea Artemiza Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dichiseni/Călăraşi

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Diseminare five senses  
Diseminare five senses  

Proiect multilateral Comenius FIVE SENSES 2013-2015

Advertisement