Page 1

“Master the Art of Living”

1


Brand Story Arte di Vita Interiors is een Nederlands interior design bureau, opgericht door Alexandra van Cruyningen (interior designer en kunstenaar). Haar missie is om bewuste, harmonieuze inrichtingen te creëren, als een essentieel onderdeel van een lifestyle die duurzaamheid en eenvoud omarmt, maar tegelijkertijd ook schoonheid en harmonie. Arte di Vita is Italiaans voor ‘de kunst van leven’. Alexandra runt Arte di Vita samen met haar familie en vrienden. Zij verdelen hun tijd tussen Toscane en Nederland. Het startte allemaal zes jaar geleden, met de opening van hun bed en breakfast Casa Capanni, een prachtige oude villa in het Toscaanse landschap. Aanvankelijk was dit hun jaarlijkse vakantieadres en het werd uiteindelijk zowel hun thuis als een tweede thuis voor hun gasten. Zij werden verliefd op het leven in Toscane en wilden deze manier van leven delen met anderen; om daarmee anderen te inspireren om ‘langzamer’ te leven en meer in harmonie met de omgeving. Alexandra besloot om haar eigen verflijn te ontwikkelen, ‘Arte di Vita krijt- en kalkverf ’ samen met een bijpassende collectie natuurlijke stoffen. Haar doel is om particulieren, eigenaren van B&B’s of kleine hotels, interior designers en stylisten van materialen te voorzien waarmee bewuste inrichtingen kunnen worden gemaakt die harmonie uitstralen.

2


Mood board

3


...

4


Onze Pijlers

...

NATUURLIJK | BEWUST HARMONIE | KLEUR Interior design bureau + verflijn krijtverf en kalkverf & collectie natuurlijke stoffen met twee showrooms: - ‘Casa Capanni’, een 17e eeuwse villa in Toscane (Italië), die wij zelf hebben ingericht en die fungeert als bed & breakfast. Wij hebben hier ook twee vakantieappartementen, ‘Casa Fiore’, een oud arbeidershuis en ‘De Pastorie’ direct naast het oude dorpskerkje. - De conceptstore ‘Capanni Lifestyle’ in Amersfoort (Nederland).

5


Country Retreats in Toscane

...

B&B CASA CAPANNI Onze bed & breakfast in een villa die dateert uit de 17e eeuw ligt in een klein dorpje in de Valdichiana, Toscane. Het heeft voor gasten zes kamers met privÊbadkamer (sommige en-suite en andere met de badkamer direct naast de kamer). We hebben iedere kamer ingericht en gebruik gemaakt van onze eigen verf en stoffen. Het huis heeft een grote tuin met een zwembad. CASA FIORE Ons vakantieappartement voor vijf gasten is in een oud arbeidershuis dat in de straat bij Casa Capanni ligt. Het heeft een overvloed aan rustieke charme en beschikt over een grote tuin met uitzicht op Cortona en een groot terras. THE RECTORY Dit vakantieappartement voor vier gasten is in de pastorie direct naast het dorpskerkje en heeft frescoes in de woonkamer die dateren uit de jaren ’40.

6


Mood board

7


Conceptstore

...

HET CONCEPT Onze conceptstore ‘Capanni Lifestyle’ is gevestigd op de begane grond van het prachtige monumentale gebouw dat vroeger deStadsherberg van Amersfoort was. Onze winkel toont het concept van ‘het bewuste thuis’. Naast onze krijtverf en 100% natuurlijke kalkverf en onze collectie stoffen (linnen en hennep) verkopen wij een zorgvuldig samengestelde collectie van bewuste artikelen (duurzaam en eerlijk geproduceerd), gemaakt door ontwerpers en ambachtelijke makers.

8


Mood board

9


Krijt- en kalkverf

... DOOR

EEN INTERIOR DESIGNER/KUNSTENAAR

Als kunstschilder en interieurontwerper met specialistische kennis van kleuren en vanuit de wens om anderen te helpen harmonie te creĂŤren in een interieur, heeft Alexandra 45 prachtige vergrijsde tinten krijtverf voor meubels en muren ontwikkeld en 32 kleuren gebruiksvriendelijke kalkverf. Alexandra heeft deze kleuren met de hand gemengd, gebruik makend van enkel natuurlijke pigmenten, samen met de Nederlandse fabrikant. Als inspiratie dienden de natuur en het licht in Noord-Europa en Toscane. 35 prachtige kleuren ontstonden vanuit de visie dat kleuren van groot belang zijn voor zowel lichaam als geest. De kalkverf van Arte di Vita is een milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke verf in prachtige kleuren en met een fluwelen uitstraling. De kalkverf wordt geleverd in een leuke papieren zak met daarin de afgemeten hoeveelheid pigment en kalk.

10


Mood board

11


Natuurlijke Stoffen

...

ECO-VRIENDELIJK LINNEN & HENNEP Alexandra’s collectie stoffen bestaat uit 100% linnen, 100% hennep en combinaties van linnen en hennep in kleuren die perfect passen bij de kleuren van Arte di Vita’s verf. De stoffen zijn eerlijk en ecologisch geproduceerd in Europa. Ze zijn per meter verkrijgbaar in onze conceptstore in Amersfoort of per mail en telefoon uit onze catalogus. SOFT FURNISHINGS Wij zijn gespecialiseerd in zogenaamde ‘soft furnishings’ (kussens, lampenkappen, gordijnen, tafellinnen en bedlinnen). Wij verkopen handgemaakte lampenkappen, kussens en gordijnen van stof uit onze Arte di Vita stoffencollectie, kant-en-klaar of op maat gemaakt.

12


Mood board

13


Arte di Vita Maatwerk

...

MEUBELCOLLECTIE In de Arte di Vita werkplaats bouwen wij onze eigen ontwerpen, bijvoorbeeld onze op maat gemaakte open keuken modules (van bijvoorbeeld eikenhout of pijnboomhout). We ontwerpen en bouwen ook wastafels voor de badkamer, headboards en bedden. De wens van onze klant is de basis voor ons ontwerp. Als we het eens zijn over het ontwerp en de maten, dan bouwen en installeren wij wat de klant bij ons heeft besteld. BEKLEDEN EN RESTAUREREN We houden er ook van om oude meubelen nieuw leven in te blazen door ze op te knappen en te bekleden met onze eigen linnen en hennep stoffen.

14


Mood board

15


Contact

...

ARTE DI VITA INTERIORS Grote Sint Jansstraat 8 3811 HX Amersfoort The Netherlands interiors@artedivita.eu +31620401970 artedivita.eu

16

Arte di vita Interiors - Dutch  

Visual introduction to the Arte di Vita concept, translated in Dutch.

Arte di vita Interiors - Dutch  

Visual introduction to the Arte di Vita concept, translated in Dutch.

Advertisement