Page 1

Evenementengids

Figuranten & vrijwilligers

30-06-2019

Artago 15 / inschrijven vanaf 26-05-2019 1


Praktische informatie Het evenement Zondag 30-06-2019, 09:00 – 17:00 Opening inschrijving: Zondag 26-05-2019 20.00 uur. Routeplanner Het terrein is wat afgelegen, vandaar deze aanvullende uitgeschreven routeplanner. 1. Zet uw navigatiesysteem op: Woudenbergseweg 70 3711 AB, Austerlitz 2. Dit is het restaurant schuin tegenover de ingang naar het scoutingterrein. 3. Steek de weg over en sla linksaf bij de eerste mogelijkheid (rechtdoor is tevens verboden). 4. Sla de eerst mogelijkheid rechtsaf. U rijdt nu het scoutingterrein op.

Aankomsttijd Wij verwachten u om 9:00 op het terrein. Zo hebben we genoeg tijd om alle spullen in het figurantenpaleis klaar te leggen, om te kleden voor het eerste plot en de doorloop van de dag te bespreken. Rij je met bijvoorbeeld een speler mee en ben je daarom later? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Terreinindeling Het scoutingterrein is duidelijk afgebakend met een lint. Hier mag je dan ook niet buiten. Op het terrein hebben wij twee speelvelden en sanitair beschikbaar. Reizen met het OV Het terrein is wat lastig te bereiken met het openbaarvervoer. Om die reden bieden wij een lift aan vanaf Station Driebergen-Zeist. De “taxi” zal klaar staan bij de hoofdingang. De tijd wordt te zijner tijd afgesproken, in verband met aankomst van treinen. Ga ongeveer uit van 9.30u - 9.45u. Graag vooraf per mail aangeven of je hiervan gebruik maakt via


artagolarp@gmail.com. Dan weten wij hoeveel mensen wij kunnen verwachten. De verantwoordelijke die de deelnemer op komt halen zal duidelijk herkenbaar zijn aan zijn/haar LARP-kleding. Kosten Figuranten: € 10,50  LARP-ervaring op meerdere evenementen.  Ouder dan 16 jaar Figurant in opleiding: € 15,50  Geen LARP-ervaring  Alleen LARP-ervaring op fairs  Oud-speler Artago Ziek of afmelden? Graag worden wij hiervan op de hoogte gesteld. Dit kun je tot en met vrijdagavond voor het evenement aangeven via de mail: artagolarp@gmail.com. Meld je je op zaterdag of zondag voor het evenement af, bel dan naar Caroline op het nummer: 06-15021819 (Of sms/ WhatsApp). Het inschrijfgeld kunnen wij helaas niet terugstorten i.v.m. met de gemaakte kosten. Teken Controleer je altijd op teken. Hier nog even een overzicht van de meest bekende lievelingsplekjes, controleer deze plekken dus goed! Wij zullen ervoor zorgen dat wij alle benodigde spullen in huis hebben om deze ongewenste gast te kunnen verwijderen. Wellicht is he praktisch om zelf ook een tekentang en alcohol in huis te halen. Na het Artago-evenement Na het evenement is er nog de mogelijkheid om gezellig met zijn allen wat te eten (op eigen kosten) en na te praten. Waar en hoe laat dat bespreken we op het evenement.

De zaterdag Opbouwen Wij gaan op zaterdag opbouwen. Wij waarderen het zeer als je hierbij ook mee komt helpen. Wel is het noodzakelijk dat je hier op eigen gelegenheid komt. Geef dit aan bij je inschrijving. Als je voor de opbouw staat ingeschreven rekenen we erop dat je erbij bent. Het is niet mogelijk om op zaterdag opgehaald te worden van het station.

De zondag Programma in vogelvlucht: 06:45 Wake-up-call! 08:00 Vertrek naar Austerlitz 09:00 Briefing figuranten, omkleden, veilig vechten intro nieuwelingen 09.30 Aankomst en incheck spelers 10.00 Start het spel 12:00 Lunch 15:30 Dagsluiting + opruimen 16:00 Afbouw 17:00 Terrein sluit 18:00 (Eventueel) Spullen naar de opslag en gezamenlijk diner Aanwezigheid zondag Wij verzoeken je uiterlijk 9:00 aanwezig te zijn op het terrein (als je eigen kinderen meedoen, mag 9:30 ook in overleg via Artagomail). Om 10.00 is het openingspraatje voor de spelers en kort daarna zal de eerste queeste eruit worden gestuurd. Meeneemlijst De meeneemlijst wordt samen met het plot vrijgegeven. Dit is naar verwachting 1 à 2 weken voor het evenement. Basis onderkleding, je eigen LARP-wapens en pantser is altijd goed.


Belangrijk: Bedenk bij alles wat je meeneemt dat we een gezamenlijke ruimte gebruiken als figurantenpaleis. Zorg dus voor een grote tas waar je eigen spullen in kunnen, zodat het niet door de andere figurantenkleding heen ligt. Spullen die in een tas zitten mag je nooit zomaar pakken, altijd toestemming vragen aan de eigenaar en zorgen dat je het weer op de juiste plek terug legt. Artago kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies van voorwerpen. Het plotboek: Wij sturen naast het plotboek ook een samenvatting van al het plot. Hierin wordt in enkele zinnen uitgelegd wat het plot inhoudt. We weten dat niet iedereen tijd kan maken om het hele plot te lezen, maar hopen dat dit verhaal zorgt dat je de stukjes leest die je aanspreken. Kijk voor de grote lijn van de dag bij hoofdplot. Daarnaast komt er een map met al het plot per pagina. Je kunt uit deze map je aangewezen plot lezen. Voor aanvullende vragen kan je nog altijd terecht bij de figurantenspelleiding. Plotdoorloop: Bij Artago ben je zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden van het plot. Om je toch wat houvast te geven hierbij de stappen. 1. Kies een plot wat je wilt spelen en geef dit door aan de figurantenspelleider. 2. Lees zelf het plot door. 3. Kies kledij die bij de rol past 4. Meld je bij de figuranten spelleider voor je het spel ingaat. Zij neemt contact op met de spelleider die het desbetreffende plot geschreven heeft.

Specifieke aanvulling voor Figuranten-in-opleiding Kom je voor het eerst LARP-en als figurant-in-opleiding? Hierbij nog een aantal aanvullende tips: Onderkleding  Wij adviseren zwarte onderkleding aan te trekken, als een zwart trui/shirt en een zwarte joggingsbroek. Gelieve geen spijkerbroek of felgekleurde Tshirts/truien of met opdruk!  Goede (waterdichte) wandelschoenen. Je gaat immers heel veel lopen. Geen wapens of LARP-kleding Dit geeft niet. Wij hebben altijd enkele bakken met kleding en extra wapens staan waar je gebruik van kunt maken. Wat moet ik meenemen:  Bij slecht weer: Een extra set kleding. Het spel gaat immers door bij regen. Daarnaast lig je vaak op de grond.  Een eigen riem: Dit hebben wij helaas niet. Voorbereiding Wat kan je thuis voorbereiden. Je kunt de spreuken en de calls te vinden in het spreukenboekje. Op het evenement zelf nemen wij met jou nog het veilig vechten door. Het is daarom van belang dat je er echt om 9:00 bent.


Specifiek voor vrijwilligers Hier nog wat aanvullende informatie specifiek voor diegene die komen helpen als vrijwilliger Voor het evenement Vanuit de organisatie zal er iemand de zaterdag voor het evenement contact met u opnemen om alles voor de zondag te bespreken. Dit omdat wij als op de dag zelf weinig tijd hebben dingen te bespreken en wij dit graag zo goed mogelijk willen overdragen. Aanwezigheid Wij zien u graag uiterlijk om 9:30 op het terrein. Aanmeldprocedure: Wanneer je aankomt, mag je vragen naar Jake. In het figurantenpaleis krijg je een simpel kostuum om binnen de setting te passen. Als je het hebt mag je ook je eigen kostuum meenemen. Meeneemlijst:  Een goede riem (voor over je kostuum)  Optioneel: Een buidel om je persoonlijke spulletjes in te doen.  Optioneel: Een tas welke binnen de setting past (om eventuele flessen water of limonade in te doen) Contactpersoon: De contactpersoon voor de vrijwilligers op het evenement is Caroline. Zij is tevens een van de spelleiders waardoor zij op de dag zelf niet continu op één en dezelfde plek te vinden zal zijn. Caroline heeft een portofoon bij zich waardoor zij op te roepen is. (In de infobalie of het figurantenpaleis bij Esther is er een portofoon beschikbaar waar je gebruik van kunt maken).

Hoofdtaak vrijwilliger: Er zijn één of twee vrijwilligers aangesteld om de informatiebalie te bemannen. Dit gaat om IC vragen van kinderen. De andere vrijwilligers zijn voornamelijk bezig met het zorgen voor eten en drinken van de kinderen. We vragen van jullie met name om brood te smeren en drinken in te schenken. Hierbij geven we vooraf aan met welke allergieën we te maken hebben. We zouden het fijn vinden als jullie er met de spelleiders op letten dat elk kind wat komt eten en drinken tussen de middag.

Profile for Artago

Figurantengids Artago 15  

Figurantengids Artago 15  

Profile for artago
Advertisement