Page 1

Artago 15

1

Evenementengids

Spelers 30-6-2019

Inschrijving opent op 26-05-2019 rond 20:00 1


Praktische Informatie Hierbij een samenvatting van de belangrijkste informatie voor u als ouder. Datum en tijd Zondag 30-05-2019 van 9:30 tot +/16.00, houdt er rekening mee dat de kinderen rond 16.30 weer vertrekken. Als u eerder wilt vertrekken dan kan dit tot 15:15 in de infobalie. Graag horen we per email vooraf of dit nodig is. Prijs inschrijving De kosten bedragen €23,50 per kind, €10,50 per figurant en €15,50 per figurant in opleiding. Zie de website voor meer informatie. Lunch Voor lunch, tussendoortjes en drinken wordt gezorgd. U hoeft uw kind niks mee te geven tenzij wij als organisatie hier specifiek om vragen (denk hierbij aan allergieën). Routeplanner Het terrein is wat afgelegen, vandaar deze aanvullende uitgeschreven routeplanner. 1. Zet uw navigatiesysteem op: Woudenbergseweg 70 3711 AB, Austerlitz 2. Dit is het restaurant schuin tegenover de ingang naar het scoutingterrein. 3. Steek de weg over en sla linksaf bij de eerste mogelijkheid (rechtdoor is verboden). 4. Sla de eerst mogelijkheid rechtsaf. U rijdt nu het scoutingterrein op. Er zal bij de laatste informatie een extra bijlage worden meegestuurd met hierin een extra uitgebreide variant.

Reizen met het OV Het terrein is wat lastig te bereiken met het openbaarvervoer. Om die reden bieden wij een lift aan vanaf Station Driebergen-Zeist. De “taxi” zal klaar staan bij de hoofdingang. De tijd wordt te zijner tijd afgesproken, in verband met aankomst van treinen. Ga ongeveer uit van 9.30u - 9.45u. Graag vooraf per mail aangeven of je hiervan gebruik maakt via artagolarp@gmail.com. Dan weten wij hoeveel mensen wij kunnen verwachten. De verantwoordelijke die de deelnemer op komt halen zal duidelijk herkenbaar zijn aan zijn/haar LARP-kleding. Programma in vogelvlucht: 09.30 Aankomst en incheck spelers 10.00 Start het spel 12:00 Lunch 16:00 Dagsluiting + Opruimen 16:30 Uitcheck en naar huis Verderop in deze evenementgids staat uitgebreid omschreven wat de dag inhoudt. Lees dit goed door zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Zie ook onze Facebook pagina voor alle updates en laatste nieuwtjes!


Voor het evenement Spelersaantal Het spelersaantal staat momenteel op maximaal 50 spelers. De plekkenindeling is als volgt:  40 plekken voor bestaande spelers  10 plekken voor nieuwe spelers Dit verschil is noodzakelijk om het doorlopende spel door te kunnen laten gaan met voldoende bestaande spelers. De inschrijving zit vol en nu? Wanneer de inschrijving vol zit komt de deelnemer op een wachtlijst te staan. Dit houdt in dat wanneer een ingeschreven deelnemer zich afmeldt, de eerst volgende op de wachtlijst zijn plaats inneemt. Uiteraard informeren wij u wanneer dit het geval is en wat dit betekend voor uw kind. Betalingen zullen worden geregeld wanneer uw kind daadwerkelijk kan meedoen. Heeft u al betaald? Dan krijgt u het geld bij het niet kunnen deelnemen terug. Annulering deelname & teruggave kosten Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je door ziekte of andere redenen verhinderd bent. Graag worden wij hiervan op de hoogte gesteld via artagolarp@gmail.com (of als het op de dag zelf pas bekend is bellen naar 06-15021819) Houdt er rekening mee dat vlak voor een evenement slechts beperkt kunnen teruggeven. Wij gebruiken hier het volgende stappen schema voor:  1 week voor het evenement: Geen restitutie  2 weken voor het evenement: halve restitutie  Langer dan 2 weken voor het evenement: volledige restitutie.

Medische verklaring, allergieën of andere bijzonderheden Het is voor ons als organisatie van belang dat belangrijke medische of andere bijzonderheden bij ons bekend zijn, welke van invloed kunnen zijn tijdens het spel. Hierdoor kunnen wij uw kind beter in de gaten houden en het spel hierop aanpassen of eventueel ingrijpen wanneer nodig. EHBO Op het evenement zijn er meerdere personen aanwezig met een (kinder-) EHBO-diploma. LARP-wapens en veiligheid Alle LARP-wapens dienen bij de start van het evenement gekeurd te worden door de wapenkeurder. Wanneer de wapenkeurder bepaald dat dat het wapen niet veilig genoeg is om mee te vechten mag het wapen niet gebruikt worden. Zelfgemaakte wapens moeten aan strenge eisen voldoen en zullen dan ook zelden goedgekeurd worden. Er zal dan gekeken worden of er vanuit de vereniging alternatieve wapens beschikbaar zijn. We hebben echter een beperkt aantal wapens dat gehuurd kan worden en deze zijn vaak al voor aanvang van het evenement vergeven. Houdt er daarom rekening mee dat uw kind mogelijk geen vervangend wapen kan krijgen. Bij voorkeur geven we het afgekeurde wapen gelijk mee terug aan de ouders. Huur wapens & kleding Zwaarden: Vanuit de organisatie hebben wij 5 kortzwaarden ter beschikking. Wij rekenen hier een huurbedrag van € 5,- per zwaard. Houdt er rekening mee dat nieuwe spelers voorrang krijgen op de huur van spullen. Kleding: Wij hebben 5 kledingsets te huur. Dit is een simpele outfit namelijk een: tabberd en een riem. Het past binnen de setting, maar misschien niet


geheel bij het personage of de smaak van uw kind. Bij de eerste deelname aan Artago is het huren van kleding gratis vanaf de tweede deelname vragen wij € 5,- per kledingset. Houdt er rekening mee dat nieuwe spelers voorrang krijgen op de huur van spullen. Het loont dus om als bestaande speler te investeren in een kostuum, want houdt er rekening mee dat wij 10 nieuwe spelers per evenement toelaten. Personages en vaardigheden Kom je voor het eerst spelen? Tijdens het inschrijven wordt er gevraagd je personage en bijbehorende vaardigheden door te geven. Op de Artago website bij Meedoen > Spelen bij Artago staat stapsgewijs beschreven hoe je een tof personage kan maken. Hoe de inschrijving werkt staat aan het einde van deze gids uitgebreid uitgelegd. Zie ook bijlage 1 voor een stappenplan zodat het proces iets duidelijker is. Ben je al vaker geweest? Per evenement dat je komt spelen krijg je 2 vaardigheidspunten erbij. Je kunt ervoor kiezen om deze punten op te sparen of uit te geven aan een nieuwe vaardigheid. Het laatste evenement dat je bent geweest heb je je personageformulier opgestuurd gekregen. Gebruik dit formulier om te kijken hoeveel punten je nog over had en welke vaardigheden je hebt. Kostuum en onderkleding Wij verwachten van elke deelnemer dat zij een kostuum aanhebben conform de setting (dit is verplicht). Dit hoeft uiteraard niet per direct perfect te zijn maar wel voldoende om moderne kleding zoveel mogelijk te bedekken. Zie de volgende pagina voor handleidingen om zelf een kostuum te maken.

Onderkleding Onder je kostuum heb je uiteraard je normale kleding aan.  Bij kou raden we thermo ondergoed en handschoenen aan.  Wij adviseren een lange, donkere broek. Gelieve geen spijkerbroek of felle kleur.  Wij adviseren geen felgekleurde of bedrukte trui onder je kostuum aan te hebben. Kies eerder voor een trui welke een natuurlijke tint heeft. Het is makkelijker om je in te leven in je rol en de setting als iedereen ernaar gekleed is. Naast een mooi kostuum, is ook het rekening houden met het weer belangrijk. Weersverwachtingen Houdt te allen tijde de weersverwachtingen voor het evenement in de gaten en pas de kleding hierop aan. Hitte/regen/sneeuw: Artago gaat door bij hitte of wanneer er een regenbui of sneeuw valt. Bij een weeralarm zijn wij genoodzaakt het evenement (deels) te annuleren. Indien dit aan de orde is zult u hiervan op de hoogte gesteld worden. U kunt uw kind op de volgende manieren voorbereiden op het weer: Warmte:  Lange luchtige broek (i.v.m. met teken)  T-shirt  Een in het spel verantwoorde waterdrager om een flesje/beker in te doen om bijvoorbeeld aan een riem te hangen. Kinderen kunnen echter ook te allen tijde in het spel drinken halen. Kou/regen:  Thermo-ondergoed  Handschoenen  Geef een extra set kleding mee.


 Zorg dat uw kind bijvoorbeeld een cape heeft en behandel deze met impregneermiddel zodat de regen niet in de cape trekt.  Eventueel een dunne regenjas onder het kostuum en over de onderkleding.  Goede waterdichte schoenen en warme sokken (de kinderen zullen veel lopen!) Hoewel een mooi kostuum belangrijk is, vinden wij gezondheid boven alles gaan. Een winterjas of andere warme kleding is toegestaan als dit noodzakelijk is. Probeer dit echter te vermijden wanneer het ook met andere warme IC(in charakter) kleding is op te lossen. Onweer: Bij onweer wordt het spel direct gestopt en wordt er geschuild in het figurantenpaleis. Dit is een schuilgebouw op het terrein dat voor ons ter beschikking is gesteld. Vrijwilligers Het evenement draait naast figuranten ook op vrijwilligers. Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor alle dingen waar spelleiders of de figuranten geen tijd voor hebben. Het is één van de belangrijkste taken om het evenement draaiende te houden. Momenteel hebben wij een goed team aan vrijwilligers, maar wij bouwen graag een lijst op met contactgegevens voor het geval één van de vaste vrijwilligers verhinderd is. U kunt een mailtje sturen naar de Artago-mail als u hier interesse in heeft.

Dagindeling Evenement Voordat je vertrekt Trek thuis alvast je kostuum aan. Wij hebben het figurantenpaleis tot onze beschikking maar het is niet mogelijk om 50 kinderen zich hier te laten omkleden.

Routeplanner & OV-gebruik Zie de eerste pagina + het hoofdstuk routeplanner om op het terrein te komen. Aankomsttijd Wij verwachten u om 9:30 op het terrein. U als ouder kunt blijven tot het spel begint. Wij staan niet toe dat ouders/verzorgers gedurende het spel blijven kijken omdat dit het spel van de deelnemers zou kunnen belemmeren. Het spel is om 15.30 afgelopen, maar de kinderen helpen nog mee met opruimen. Om 16.00 kunnen de kinderen uitchecken en daarna naar huis. Vroegkomers: Bent u te vroeg, wacht u dan even bij de ingang van het terrein. Wij zijn op dat moment nog aan het opbouwen en kunnen u pas om 09:30u te woord staan. Terreinindeling Het scoutingterrein is duidelijk afgebakend met een lint. Hier mag je dan ook niet buiten. Op het terrein hebben wij twee speelvelden en sanitair beschikbaar.


De incheck De complete Incheck zal plaatsvinden bij de ingang van het terrein (u kunt het niet missen). Gedurende de incheck worden de volgende stappen doorlopen:  Als eerst controleren wij natuurlijk je aanwezigheid en vragen we om te controleren of het noodnummer klopt.  Daarna krijg je je personagekaart en alles wat daarbij hoort.  Je wapen wordt gekeurd op veiligheid. (Wordt het afgekeurd geef het wapen dan direct aan je ouders/verzorgers)  Heb je wapens of kleding gehuurd dan kan je dit hier ook ophalen en aantrekken.  Je kunt je persoonlijke spullen in de wasmanden achterlaten.  Als je kleine vragen hebt over je personage of het spel kan je deze nu stellen. Als je langere vragen hebt kun je deze in de infobalie stellen of aan een spelleider. Ben je klaar met de incheck? Dan kan je (met je ouders) naar het speelveld lopen. Het spel begint nog niet, maar je kunt vast oefenen met zwaardvechten of de tenten bekijken en kennismaken met de andere kinderen. Daarna is het tijd-in praatje, waarbij we de laatste dingen gezamenlijk uitleggen voor we beginnen. Vragen tijdens de incheck Gedurende de incheck is er helaas weinig ruimte voor vragen door ouders over het spel of opmerkingen over de ophaaltijd. U kunt vragen natuurlijk via de mail sturen via: artagolarp@gmail.com. Persoonlijke spullen Als uw kind nog losse spullen heeft welke hij/zij niet meeneemt het spel in, verzoeken wij u om dit mee te geven in

een afgesloten tas met de naam van uw kind erop. Op het evenement zullen er wasmanden aanwezig zijn waarin de spullen kunnen worden bewaard. Deze wasmanden zullen aanwezig zijn bij de in- & uitcheck en tussendoor kan uw kind deze pakken in de infobalie. Artago is niet aansprakelijk voor kwijtraken of diefstal. Tijd-in praatje Het tijd-in praatje is een introductie voordat het spel begint. Hier worden de mededelingen en belangrijke personen bekend gemaakt. Het veilig vechten en de spelregels worden nogmaals besproken. Het spel: LARP is meer dan vechten Wat er gaat gebeuren zien de spelers zelf op het evenement. Toch zullen we vast wat meer vertellen om je voor te kunnen bereiden. Een onderdeel van LARP is vechten, maar daar hoef je niet aan mee te doen. Sommige kinderen vinden dit juist het leukste, maar bedenk dat LARP ook toneel is. Figuranten komen niet alleen in het spel om te vechten. Voor jonge spelers is dit soms lastig, daarom is er een arena waar zij kunnen trainen. Wij vragen de ouders om hun kind erop voor te bereiden dat vechten niet het enige onderdeel van LARP is. Denk samen met uw kind na over wat er nog meer leuk is om te doen. Componenten zoeken, dranken maken, voorwerpen maken, ontdekken hoe magie werkt. Bij het kiezen van vaardigheden kan dit helpen. De kinderen kunnen dit in het spel uitspelen met behulp van de spelleiders. Lunch & Tussendoortjes De lunch wordt vanuit de organisatie verzorgd en bestaat uit boterhammen met diverse soorten zoet beleg en krentenbollen. Ook tussendoortjes


zoals fruit, ontbijtkoek en limonade zijn aanwezig. Wij hebben meer dan genoeg om alle hongerige monden te voeden. Uw kind mag altijd naar meer komen vragen als het nog trek heeft. Heeft uw kind een allergie, vergeet dit dan niet door te geven bij de inschrijving. Ook als hij/zij meerdere keren is geweest. Tijd-Uit praatje & Afbouwen Om 15:30 uur wordt iedereen bij elkaar geroepen om de dag af te sluiten. Daarna helpt iedereen nog even 30 minuten mee met opruimen. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te helpen! Tot slot, lever je je buidel in bij de uitcheck en meldt je, je af (op dezelfde plek als in de ochtend) en mag je naar huis.

Na het evenement Enquête Na het evenement ontvangt u per email een enquête. Dit is zowel voor u als ouder als voor het kind. Wij vragen u vriendelijk 15 minuten tijd te nemen om met uw kind deze enquête in te vullen. Deze enquête is niet alleen bedoeld als evaluatie op het afgelopen evenement, maar ook om de behoeften over verandering in de toekomst te toetsen. Wapenonderhoud Het is altijd handig je LARP-wapens na het evenement in te sprayen met siliconenspray. Hiermee voorkom je dat het wapen uitdroogt en het latex gaat scheuren. Siliconenspray is te koop bij de Hema of Action. Wij bevelen aan je wapen eenmaal in drie á vier maanden in te sprayen. Spreekbeurten Wij krijgen steeds meer verzoeken voor foto’s in verband met

spreekbeurten. Wij hanteren geen deadlines voor wanneer foto’s online worden gezet. Mocht u foto’s nodig hebben geef dit dan minimaal 3 weken van tevoren aan. Anders kunnen wij niet garanderen dat wij deze foto’s op tijd kunnen leveren. Teken! Wij verzoeken u om te allen tijde rekening met teken te houden en uw kind na afloop van het evenement goed te controleren. Teken kunnen zich overal nestelen, echter hebben ook zij een aantal lievelingsplekjes, controleer deze plekken goed! Wij zullen ervoor zorgen dat wij alle benodigde spullen in huis hebben om een eventuele ongewenste gast te kunnen verwijderen. Maar thuis is het uiteraard aan u. Uw kind heeft een teek en nu? 1. Pak de volgende spullen: a. Tekentang b. Alcohol (70% of meer) c. Make up pad (of doekje) d. Bakje water (voor de teek) 2. Pak de tekentang en verwijder de teek zoals uitgelegd in de instructie 3. Gooi de teek in het bakje met water! (de teek is namelijk niet dood als je het verwijderd, waardoor het op zoek zal gaan naar een ander slachtoffer) 4. Behandel de wond na met de make-up pad (of doekje) met alcohol. 5. Noteer het tijdstip van besmetting en verwijderen. Let op: Ontstaat er een rode kring rondom de tekenbeet, neem dan direct contact op met uw huisarts en neem het tijdsstip van besmetting en verwijdering mee. Dit kan tot 30 dagen na de beet voorkomen.


Samenwerkingen derden

Colofon

LARP-winkel: Arrrfantasy Kleding, wapens, attributen. Alles wat je nodig kan hebben bij LARP wordt hier verkocht. De eigenaar van de winkel is aanwezig op het LARPevenement en kan de geplaatste bestellingen meenemen (dit scheelt je in ieder geval verzendkosten) http://www.arrrfantasy.nl/.

Uitgave 15-04-2019

LARP kostuums op maat Een LARP-kostuum is verplicht. Mocht zelf maken of huren niet lukken dan kunt u ook een kostuum willen laten maken n.a.v. uw kinds idee. Roos Schultheiss maakt kostuums op maat! Voor meer informatie is zij te bereiken op: roos.schultheiss@gmail.com. Benieuwt wat Roos zowel allemaal maakt? Bekijk dan eens haar Instagram! Expiatio (larp voor 12-18 jaar) Heb jij nog broers of zussen die graag wat met LARP zouden willen doen of nader jij de 13 jaar? Dan is Expiatio iets voor jou? Artago en Expiato werken samen. Het is een andere setting, maar als je Artago gewend bent, zal het makkelijker en leuker zijn om mee te doen met Expiatio. Ben jij minimaal 12 jaar en zou jij na of naast Artago meer willen doen met LARP? Kijk vooral even op hun website: www.expiatio.nl.

Bedankt! De volgende instanties en bedrijven hebben ons geholpen Artago op de kaart te zetten en te helpen de prijzen zo laag mogelijk te houden. Om die reden zouden wij hen graag in de spotlights zetten.

Contactgegevens Artagolarp@gmail.com Bestuur Artago Voorzitter: Marjolein Verbeek Secretaris: Caroline Uiterwaal Penningmeester: Jake Vliegenthart Algemeen bestuur. Esther Coenraets Algemeen bestuur: Janet van Noord Redactie Caroline Uiterwaal, Marjolein Verbeek K.v.K. nummer 64060594 Foto’s Š Fiona de Both Disclaimer Artago besteedt de grootst mogelijke zorg aan de samenstelling van de evenementengids. Toch kan het voorkomen dat deze tekst (druk- of zet)fouten bevat. Aan fouten kunt u geen rechten ontlenen. Artago behoudt zich ook het recht voor fouten te herstellen.


Bijlage 1: Ondersteuningen beginnende spelers

Links naar de benodigde locaties Evenementengids: Verrassing, daar kijkt u nu naar! Informatieboekje: https://www.artago.nl/wp-content/uploads/2017/06/informatieboekje.pdf Handleidingen: https://www.artago.nl/zelf-knutselen/ Website: www.artago.nl


Bijlage 2: Inschrijvingsprocedure Hierbij een korte introductie hoe het inschrijven werkt voor zowel nieuwe als bestaande deelnemers. Wij als organisatie zijn bezig om dit proces te verbeteren en te automatiseren, echter wordt het aankomend evenement de inschrijving nog als vanouds uitgevoerd. De volgende punten zullen u als ouders gevraagd worden om in te vullen per deelnemer (dus inschrijving gaat per deelnemer). Let op: U kunt geen vragen overslaan of later invullen, dit is voor ons als organisatie veel extra werk. Daarom vragen wij u alle gegevens bekend te hebben voor u zich inschrijft:

1. 2. 3. 4. 5.

Procedure inschrijving: De inschrijving wordt geopend op 26-05-2019 rond 20:00. U kunt zich inschrijven via de website > Inschrijven > Spelers. Open de link naar het inschrijfformulier. Hier wordt u gevraagd de onderstaande vragen te beantwoorden Tot slot: Het openstaande bedrag (deelname + eventueel huur wapens & kleding) overmaken naar NL44INBG0006973237 t.n.v. Stichting Artago met het volgende betalingskenmerk: Artago 15 + Naam deelnemer(s) + speler/figurant/figurant in opleiding+ eventuele huur kleding /wapen(s). U ontvangt enkele dagen na de inschrijving een bevestiging. Dit is een handmatig proces dus dit kan ongeveer 2 weken duren. Alleen diegene op de wachtrij krijgen direct antwoord.

Gegevens (zie stap 4) Persoonlijke informatie Deelnemer  Voor & achternaam  Geboortedatum  Eventuele Allergieën  Eventuele Medicatie

Huur kleding en/of Wapens  Of je een LARP zwaard en kleding wil huren.

Gegevens Ouders/Voogd:  Voor & Achternaam  E-mailadres & Telefoonnummer  Een achterban wie wij kunnen bellen gedurende het evenement op het moment dat wij u niet te pakken krijgen  Bijzonderheden/praktische informatie welke wij als organisatie over de deelnemer dienen te weten  Of wij foto’s mogen nemen van de deelnemer en of u akkoord gaat met de deelname.

Kom je voor het eerst? Dan willen wij graag de volgende punten van je nieuwe personage weten:  De naam van het personage  Het ras van het personage  Achtergrond van het personage. Dus waar komt hij/zij vandaan en wat heeft het personage allemaal meegemaakt?  Er wordt gevraagd om je gekozen vaardigheden te selecteren. De vaardigheden kan je vinden in het informatieboekje Weet je nog niet zo goed wat je wilt kiezen. Kijk dan of een standaard personage iets voor jou is vanuit een standaard formulier kan je natuurlijk in het vervolg ook vaardigheden aan toevoegen.

Heb je al een personage? Dan kan je ervoor kiezen om een vaardigheid erbij te kiezen of je punten op te sparen voor een volgend evenement. Zie hiervoor ook hoofdstuk “personage & vaardigheden”

Profile for Artago

Evenementengids Artago 15  

Evenementengids Artago 15  

Profile for artago
Advertisement