Page 1

KERSTEDITIE

DECEMBER 2016

MATTIES

NIET TE KOOP


DECEMBER 2016

IN DEZE EDITIE

VAN DE REDACTIE

Lang zijn wij bezig geweest met een magazine, nieuwsbrief of e-letter naar onze leden, supporters, ouders en volgers. Dit is dan het resultaat na vele overleggen en adviezen te hebben ingewonnen. Maandelijks komt er een editie uit, met daarin nieuwtjes, weetjes, feitjes en echte verhalen van Barcelona Soccer Schools matties (vrienden) voor matties in heel Nederland. Wij zijn trots dat wij de eerste internationale reeds hebben plaats laten vinden en zoals het eruit ziet, nog velen zullen volgen. Hier vertellen wij graag meer over, maar ook wat er de afgelopen maand is gebeurd, of komende maand zal gebeuren. En natuurlijk staat het u vrij om deze online beschikbare variant, te delen en te verspreiden. Hopelijk geniet u van de inhoud en staan wij open voor commentaren en kritieken, maar ook complimenten. Veel leesplezier!! Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwe Matties editie? Neemt u dan contact op via info@barcelonachallenge.nl

Editor-in-chief

11 Sam van der Heide Van deelnemende pupil naar zelfstandige trainer

14 Joshua Kabel Curaรงaos talent geniet in Nederland met Barcelona Soccer Schools

19 Roan Veenbrink De stille en verlegen motor; Droom van elke coach


NOG VEEL MEER

VERHALEN 08

12 20 02 04 07 08 09 10

5

Editor-in-Chief Over Barcelona Challenge Hoe word ik lid? Nieuwe kleding Posteractie Buitenlandse toernooien

12 13 14 15 16 19

MATTIES MAGAZINE

Meidenvoetbal Futsal en Spaans Joshua Kabel in Curacao Matties in Matta met Pattas Winter Cup 2017 Roan Veenbrink

32


TALENTFILOSOFIE DE KUNST VAN TALENTONTWIKKELEN

Waarom Barcelona Soccer Schools wereldwijd slaagt...

Barcelona Soccer Schools is ontwikkeld voor gepassioneerde voetballiefhebbers, ongeacht achtergrond, niveau, sekse of voorkeursclub, om een unieke beleving als voetballer te beleven. Wij hanteren de filosofie van sociaal-maatschappelijke, educatieve en sportieve ontwikkeling op basis van passie voor voetbal, zodat je een professional wordt in de maatschappij en uiteindelijk de wereld om je heen mooier gaat zien en ook positief wil beïnvloeden. Dat klinkt als een mond vol. Wij stellen ons dan ook veel ten doel. Wij leren je de Spaanse taal in speciale vakantieprogramma’s, trainen en spelen het hele jaar door in binnen- en buitenland en laten je kennismaken met de Spaanse cultuur en speelstijl van Barcelona.

FC Barcelona heeft een internationale standaard bepaald van creatief en attractief voetbal. Kinderen en volwassenen genieten van Messi en jaren geleden van Ronaldinho of eerder nog, Maradonna. Nederland heeft een essentiële rol gespeeld in het ontwikkelen van die speelstijl, met name Johan Cruyff in de laatste decennia, maar eerder ook Rinus Michels. Nederland heeft voetbal als exportproduct en dat is precies wat Barcelona Soccer Schools nastreeft. Met ervaren coaches, de wereld aan de voeten van jeugdspelers leggen. Met Barcelona Soccer Schools ontdekken wij ongezien talent, geven het een ontwikkelomgeving, bieden ontwikkeltijd en passen constant toenemende complexiteit toe. zo wordt iedereen plezierig uitgedaagd


HOE WERKT HET BSS LIDMAATSCHAP EEN SEIZOEN LANG MAXIMALE ONTWIKKELING OP JE EIGEN TEMPO EN EIGEN AGENDA INCLUSIEF VAKANTIEPROGRAMMA ' S !

WAT HOUDT HET IN ? Je traint/ speelt wekelijks (onderbouw) en tweewekelijks (bovenbouw) bij BSS en speelt in de vakanties toernooien in Nederland.

LOCATIES

Barcelona Soccer Schools partnert met verschillende clubs in Rijnmond, Amsterdam, Almere en Alkmaar om een zo breed mogelijk aanbod te bieden.

Lid worden van Barcelona Soccer Schools, kan voor iedereen van 6 t/m 19 jaar ongeacht niveau of sekse . Je meldt jezelf aan via www.barcelonachallenge.nl. Je kiest lidmaatschap Eredivisie en ontvangt een bevestiging van inschrijving, een factuur en deAalgemene voorwaarden. Je hebt een opzegtermijn van drie maanden. Je bent dan voor eur 55 drie maanden lid! In de tussentijd kun je beslissen welke van de buitenlandse toernooien pas je je lidmaatschap aan!

WEKELIJKS TRAINEN OF WEDSTRIJDEN VOOR SLECHTS 10 EURO PER MAAND


DECEMBER 2016

"NIEUWE KLEDING BESTELLEN" Per 1 december 2016 kunt u de nieuwe trainingspakken van Barcelona Soccer Schools 2017/2018 bestellen. De nieuwe kledingpartner is Kelme en pakken zijn zoals op de foto te zien. De trainingspakken kosten Eur. 49,99. U kunt ook alleen het kopen รก 29,99! Als Sinterklaas of kerstcadeau ? Stuur dan een whatsap naar +316 21172558 Vanaf het voorjaar 2017 zullen alle teams wedstrijden en toernooien spelen in de nieuwe kleding van Kelme.

GAME | 7


POSTERS BESTELLEN

SAMBA-U-UP

JE hebt jezelf vast wel voorbij zien komen op de Facebook pagina. Met je Braziliaanse voetbalnaam! Wil je de poster in A2 formaat bestellen? Of een andere foto/naam/opzet? Dan kan dat online! Kosten zijn Euro 14,99 per poster!

Life is a sport, make it count" "


DECEMBER 2016

REIZEN EN ANDERE CULTUREN!

Duitsland 8. januari 2017 15. april 2017 03. juni 2017 03. juni 2017

WinterCup International Kuffmann & Partner Cup Deichmann Cup International Dusseldorf

Spanje 10. april 2017 21. april 2017 24. april 2017

MIC Int'l Tournament Football Challenge Barca Barcelona Soccer Camp

JO13/JO15/JO17 Lloret de Mar JO11 & JO12 Salou JO12 Santa Susanna

Frankrijk 26. mei 2017

Vaux Le Penil

JO13/JO15/JO17 La Rochette

JO11 & JO12 JO12 JO11 JO15

Rotterdam Monchengladbach Bielefeld Dusseldorf

Vraag de volledige brochure aan van het toernooi waar je graag heen wilt!


12 DECEMBER 2016

MEIDENVOETBAL BIJ BARCELONA SOCCER SCHOOLS Vanaf 1 januari 2017 gaat Barcelona Soccer Schools met een specifiek meidenvoetbalprogramma van start, waarbij het accent ligt op zaalvoetbal. Hiervoor is een exclusieve samenwerking met ĂŠĂŠn van Nederlnds meest succesvolle zaalvoetbaldamesteams aangegaan. Op donderdag 29 en vrijdag 30 december kun je reeds kennis maken met de mogelijkheden voor de meiden, tijdens het Futsal Soccer Camp waar speciale zaalvoetbalclinics worden gekoppeld met Spaanse les van onze taaldocenten. Meld je snel aan voor deelname!


Olympian Triathlete Jason Borges shares the struggles of becoming a world champion, and why at the end of the day, it's all worth it | p. 40


MATTIES De infomagazine van Barcelona Soccer Schools