Page 40

Tilbage på sporet: IKKE EN OFFICIEL KÅRING

Wilshere Årets

Årets Topgunner er ikke en officiel kåring, og erstatter således ikke Arsenal Denmarks tidligere afstemning om Årets spiller. Årets Topgunner er baseret på den afstemning, der efter hver kamp foregår på arsenal.dk debatforum. Afstemningen foregår efter hver kamp i Premier League, Champions League og FA Cuppen.

TOPGUNNER Efter en sæson i Bournemouth brugte Wilshere Europa League til at spille sig i form. Det belønnede de danske fans i afstemningen om Årets TopGunner selvom formkurven dykkede til sidst.

Et fingerprej Vi synes alligvel det er værd at dvæle en smule ved afstemningen her ved sæsonafslutningen. Afstemningen giver trods alt et fingerprej om, hvem der har markeret sig hos fansene lige efter kampene hvor afstemningen foregår. Sidste sæson gik titlen til Alex OxladeChamberlain, og også i denne sæson lander den hos en ung omend temmelig erfaren spiller, nemlig Jack Wilshere, som med i alt otte kåringer løb med sejren foran Özil, som opnåede seks. Efter sidste sæsons lejeophold hos Bournemouth var Wilsheres tilbagevenden til The Gunners imødeset med spænding. Kunne han holde, hvad var hans niveau og var der plads til ham på Arsenals midtbane. Det sidste var der ikke i første omgang, men med en række gode kampe i Europa League viste at der stadig var noget at hente ved at brige ham i spil. Langsomt begyndte han at blive en del af holdet også i Premier League og længe så det også ud som om bentøjet kunne holde. Begyndende træthed Men netop som han var ved at bide sig fast på

40 \\ GUN ACTION JUNI 18

holdet begyndte problemerne igen. Småskader hist og her begyndte igen at spolere rytmen, og langsomt mistede Wilshere moment og formkurven dalede hen mod sæsonafslutningen. Et formdyk, der også kom til at koste ham en plads i den engelske landsholdstrup.

WILSHERE STATS Kampe Spillede minutter Mål Assists Who Scored Rating

AF // LARS JACOBSEN //

// Som Arsenal fan har store dele af sæsonen været en kæmpe skuffelse og på et tidspunkt handlede det mest af alt om at få sæsonen overstået. Det har smittet af på afstemningen om kampens ”TopGunner”, som foregår inde på hjemmesidens debatforum. Her har markant færre end tidligere stemt, og i langt flere tilfælde end tidligere har afstemningen slet ikke fundet sted.

Selvom skaderne ikke ser så alvorlige ud som tidligere, er holdbarheden og stabiliteten desværre blevet en fast del af Wilshere karriere og det viser sig også i Arsenals tøven med at forlænge kontrakten med spilleren med klubbens laveste tyngdepunkt. Mens disse linjer skrives er der stadig ingen afklaring selvom rygterne går på at parterne taler sammen og at Arsenal har fremlagt et forbedret tilbud.

Premier League Europa League 12(8) 12 (1) 1188 1029 1 1 3 2 6,82 7,23

Profile for Arsenal Denmark

GunAction #5, June 2018  

The last edition of GunAction in a very frustrating and disappointing season pays tribute to our French Professor Arsene Wenger, who left th...

GunAction #5, June 2018  

The last edition of GunAction in a very frustrating and disappointing season pays tribute to our French Professor Arsene Wenger, who left th...