Page 22

Ramsey. Et godt udgangspunkt, men naturligvis, fristes man til at sige, bliver der bragt spænding ind i opgøret, da AC Milan scorer en sand perle tidligt i returopgøret på The Emirates. Danny Welbeck udligner dog hurtigt via en noget heldig straffe kendelse, og derefter er vi i kontrol og scorer to gange mere. AC Milan er et hold i genopbygning, ligesom vi er nu, men en stor blok på vejen blev fjernet med denne overbevisende sejr. Russisk roulette CSKA Moskva venter i kvartfinalen. Vi spiller første kamp på The Emirates, hvilket er til russernes fordel. Den slår de også mønt af, ved at udligne vores tidlige føring. Et vigtigt udebanemål til de undertippede russere. Vi får dog styr på sagerne, og især Ramsey viser sig frem. Årets klubmål af waliseren og en overbevisende 4-1 sejr, som burde være blevet langt større. I returkampen skulle vi kunne kontrollere slagets gang med den føring. CSKA skal vinde 3-0 for at gå videre, og de gør da, hvad de kan. Foran 2-0 kort ind i 2. halvleg og flere gange tæt på det for dem forløsende 3-0 mål. Vi spiller russisk roulette i den russiske hovedstad. Welbeck får endelig ro på affæren med en flot reducering og Ramsey slukker for håbet til slut. Igen unødvendig spænding mod et hold, vi skal slå uden dikkedarer.

Flot indsats mod AC Milan både ude og hjemme.

Spanskrør Lad det være sagt med det samme: Atlético Madrid er et klasse mandskab. Men det er også et hold, som spiller på en bestemt måde. Stærk defensiv med pres på boldholder og lynhurtig kontra. Spanierne scorer sjældent mere end 1 mål i en kamp. Taktikken på hjemmebane burde derfor være klar; vi skal spille nogenlunde som spanierne. En tidlig udvisning til Atlético lover godt, men vi får først scoret efter en times spil ved Alexandre Lacazette. Det havde derefter været oplagt at spille defensivt og lokke spanierne frem på banen for så at slå kontra mod et hold i undertal. Det modsatte sker imidlertid, vi presser, og lille Antoine Griezmann kan i et kontraangreb udligne efter to pinagtige fejl af Laurent Koscielny og Shkodran Mustafi. Vitalt udebane mål imod os.

Svenske Österssunds voldte Arsenal voldsomme problemer på Emirates.

22 \\ GUN ACTION JUNI 18

I returkampen skal vi derfor score for at gøre os forhåbninger om finalen. Vi har ikke uventet overvægt i spil, men ikke i chancer. Lige før pausefløjtet, altså på det tidspunkt, hvor man som lilleput allerede har lært, at der skal lukkes af, gør vi det modsatte. Griezmann vrider sig løs, for vores markeringer er sløsede, og franskmanden kan spille vores onde ånd Diego Costa totalt fri til scoring. Man sad med en kedelig fornemmelse af fait accompli, hvilket det også var. Summa summarum: vi fik med spanskrøret i afgørende situationer og havde ikke stokken klar til modsvar. Chancen for en overkommelig finale, en værdig afsked og et sidste eventyr for Arsène Wenger i europæisk fodbold var forpasset og det er trist.

Russisk roulette og tæt på exit mod CSKA Moskva.

Profile for Arsenal Denmark

GunAction #5, June 2018  

The last edition of GunAction in a very frustrating and disappointing season pays tribute to our French Professor Arsene Wenger, who left th...

GunAction #5, June 2018  

The last edition of GunAction in a very frustrating and disappointing season pays tribute to our French Professor Arsene Wenger, who left th...