Page 1

KRISE, SVIGTENDE RESULTATER OG TOMME TRIBUNER:

TRYKKET

STEMNING EKSKLUSIVT - PER MERTESACKER

·

MIDTBANEN - HVEM TRÆDER I KARAKTER

·

DEFENSIVEN - FORSVARET FAMLER

NR 4. | APRIL 2018 | 26. ÅRGANG | SÆSON 2017-2018

DEN OFFICIELLE SUPPORTERKLUB I DANMARK FOR ARSENAL F.C. · FODBOLDMAGASINET FOR ALLE ARSENAL FANS


INDHOLD

LEDEREN - ER KRISEN AFBLÆST FOR EN STUND?

4

KRISEN KRADSER - TRYKKET STEMNING PÅ EMIRATES

5

DIGITALT TILTAG - INDSAMLING AF E-MAIL ADRESSER

8

CLUB DAY - SKEMALAGT HVERDAG PÅ LONDON COLNEY

10

NYT FRA LONDON - WENGER I MODVIND

15

EKSKLUSIVT - GUN ACTION MØDER PER MERTESACKER

16

FORENINGSARBEJDE - BESTYRELSESSEMINAR

24

MIDTBANEN - HVEM TRÆDER I KARAKTER

26

NYT SKADESMARERIDT - CAZORLAS KAMP

30

MEMPHIS MANSION - KNUDSEN OG DE STORE KANONER

32

AUBALACA - KAMPEN OM 9'ER POSITIONEN

37

FORSVARET FAMLER - MANGLENDE DEFENSIVT KONCEPT

40

SIDELINJEN - AKTUEL KOMMENTAR

44

NY TRANSFERSAGA - WILSHERE OG RAMSEY

47

ARSENAL WOMEN - SEJR OVER MANCHESTER CITY

50

NYT FRA FORENINGEN - MEDDELELSER TIL MEDLEMMERNE

52

5

26

GUN ACTION nr. 4 - April 2018 Redaktør: Thomas Ballegaard · Foto: Stuart McFarlane, David Price - Arsenal FC Journalistik: Thomas Ballegaard, Lars Jacobsen, Peter Heller Lützen, Mette Munk Nielsen, Christian H.­Stenrøjl, Anders Højby Nielsen, Peter Høst, Ole Olsson, Claus Heidemann, Casper Dalsten, Brian Nebelong. Design og layout: BUCHS.DK - Lars Jacobsen Tryk: BUCHS.DK · Oplag: 2.250 stk. · Distribution: Porto Partner Arsenal Denmark: Grundlagt 28/1 1991 · Website: www.arsenal.dk Præsident: Tony Adams · Æresmedlemmer: Thierry Henry, Sammy Nelson Arsenal Denmark Bankkonto: 0996-0006221866

2 \\ GUN ACTION APRIL 18

40


MEDLEMS

e l e d r o F

ARSENAL DENMARK

LUFT DIT MEDLEMSKORT OG SCOR KANONRABATTER UNISPORT, KØBENHAVN 10% rabat til alle medlemmer ved køb af Arsenal spillertøj. Gælder kun ved personligt fremmøde i butikken, Vimmelskaftet 42, 1161 København K. Medbring medlemskort.

16

MM SPORT, RANDERS 10% rabat til alle medlemmer ved køb af Arsenal spillertøj. Fremvis medlemskort ved fremmøde eller oplys medlemsnummer ved kontakt. SOUTHERN CROSS PUB, KØBENHAVN Løngangsstræde, København: Lav et eksklusivt „Southern Cross Arsenal medlemskab“ for 200,- kr. om året, og få 25% rabat på danske og udenlandske fadøl. BOSHOP, RISSKOV 20% rabat på alle ikke nedsatte varer. Ved henvendelse på mail eller i butik bedes medlemsnummer oplyst, så får man tildelt en rabatkode. Tilbuddet gælder ikke hvis der vælges rentefri finansiering. home ODENSE SYD-ØST v/Steen Johansen tilbyder en betragtelig rabat til Arsenal Denmark medlemmer ved køb eller salg af boliger. Desuden støtter du Arsenal Denmark, når du handler med home Odense Syd-Øst.

32

IRON & INK TATOO 25% på alle Arsenal relaterede tatoveringer. Kontakt Iron & Ink Tatoo i Vejle eller København eller brug kontaktformularen på www.ironinktatoo.dk MEMPHIS MANSION, RANDERS HIGHWAY 51, VEJLE Gratis softice til alle Arsenal Denmark medlemmer, der besøger en af restauranterne. Tilbuddet gælder for hele selskabet, blot der er ét medlem med gyldigt medlemskort til stede. Tilbuddet gælder efter bestilling af hovedret.

50 GUN ACTION APRIL 18 \\ 3


LEDER: AF REDAKTØR OG FORMAND THOMAS BALLEGAARD

Det afgørende spørgsmål er, hvordan vi kommer tilbage til toppen…

Er krisen afblæst for en stund? Over en frygtelig periode med dårligt spil og svigtende resultater helt fra slutningen af december til begyndelsen af marts kulminerede Arsenals krise med fire nederlag i træk. Kritikken af Wenger var nådesløs, og stemningen i truppen var på frysepunktet. Nu ser det tilsyneladende ud til, at The Gunners har vendt kurven. I hvert fald er holdet begyndt at vinde igen, og med fire sejre i træk, tre clean sheets, elleve mål og videre avancement i Europa League er presset lettet lidt fra Wengers skuldre.

// Effekten fra transfervinduets offensive udskiftninger er begyndt at vise sig, selvom defensiven stadig kan give panderynker. Mod Stoke luftede Arsenal således for første gang sin nye knaldfarlige kvartet med Özil, Lacazette, Mkhitaryan og Aubameyang på samme tid. Lutter verdensklassespillere, som enhver klub vil misunde Arsenal. Et farligt firmandsband, som bør kunne gøre ethvert forsvar rundtosset. Er kvartetten første skridt i opbygningen af et nyt storhold i Arsenal, eller er den bare et desperat forsøg fra Wenger på at udskyde pinen og få de kritiske fans til at genvinde respekten for en klub i støt kurs ned ad rampen? Genopbygning af nyt storhold Svaret vil vise sig, når den nye sæson går i gang: Bliver Wenger ved roret sin kontraktperiode ud, eller kommer der en ny stærk mand på posten? Har Mislintat og Sanllehí fået tilkæmpet sig magten i klubben og er de på vej med opbygningen af et nyt storhold, eller er klubbens ledelse stadig tilfredse med situationen, hvor Arsenals lukrative aktiviteter giver stort overskud år efter år?

4 \\ GUN ACTION APRIL 18

Uanset om det bliver den ene eller den anden løsning, så må vi indstille os på et par svære år forude. Wengers tid er forbi. Han er løbet tør for løsninger, og modstanderne gennemskuer ham gang på gang. Pressen er på nakken af ham, og det er kun et spørgsmål om tid. Manden, der vendte Arsenal til et europæisk storhold, har selv bragt os tilbage til udgangspunktet igen, og det er et paradoks, der desværre kommer til at kaste skygger over hans eftermæle. Professorens dage i Arsenal synes talte, og enten bliver han fyret, eller også går han selv - til sommer eller når kontrakten løber ud. Kan Wenger overtales til at gå? Umiddelbart er den ideelle situation, at Arsenal vælger at spare Wenger for flere ydmygelser og mere kritik og formår at overtale ham til at gå i sommerferien. Det vil være bedst for alle parter – og mest skånsomt for en mand, vi skylder stor tak og respekt. Men uanset om det sker til sommer eller først i 2019, så venter der dog en kæmpe opgave for afløseren. De 90 minutter hver lørdag eftermiddag bliver den mindste udfordring. At overtage Wengers ledelsesmæssige rolle, at definere

en ny ledelsesfilosofi, at indgå i et samarbejde med klubbens øvrige lederteam og at vende stabens mangeårige rutiner er alt sammen kæmpe opgaver sammenlignet med mere traditionelle træneropgaver som at sammenspille en ny defensiv, at finde en ny målmand osv. Vi ved, at den slags tager flere år, og vender man blikket mod Old Trafford og Anfield Road, så vil man dér bevidne, at det ikke er en let rejse. Hvem er skyld i krisen? Mennesker kan godt lide at placere skyld. Sådan er vi indstillet. Man kan derfor spørge sig selv, hvem der er skyld i Arsenals problemer. Er det defensiven, der laver fatale fejl, eller angrebet, der misbruger for mange chancer? Er det Wenger, der lave den forkerte taktik, eller bestyrelsen, der ikke giver penge nok til indkøb? Er det vores nye stadion, hvor vi ikke føler os hjemme, eller er det supporternes, fordi de ikke bakker op. Der er ikke noget klart svar på spørgsmålet, og det er vel i sidste ende heller ikke interessant. Det afgørende spørgsmål er, hvordan vi kommer tilbage til toppen igen – og vi kommer tilbage. Stol på det. Konkurrencen i Premier League er hård, og selv Manchester City vil blive overhalet på et tidspunkt. Det siger al statistik, og det sker alle steder. Selv ligaerne i Tyskland, Holland, Skotland og andre store fodboldturneringer med klar ensidig dominans oplever systemskifter, og det får vi også i England. Indtil da må vi være tålmodige og bakke op om holdet – i medgang og modgang.


AF // PETER HELLER LÜTZEN OG LARS JACOBSEN //

Krisen kradser, men hvad gør vi:

KRISE? – HVILKEN KRISE? Er der gået inflation i ordet krise, hvad er en krise - og sidst, men ikke mindst er Arsenal i krise? GunAction ser nærmere på hvad en krise er og hvordan og hvorfor ordet, i de senere år, nærmest er blevet synonym med Wengers indsats i Arsenal. Er det berettiget og hvad er løsningen hvis The Gunners er i krise?

// Lad os slå det fast med det samme: Vi synes, Wengers ekstra to år har udviklet sig til en belastning for både ham selv og Arsenal. Vi har her på GunAction i alle årene indtaget en pro-Wenger position, fordi vi synes, kritikken mod manageren til tider har været uberettiget. Vi tror ikke, det kommende managerskift kommer til at ske uden omkostninger, og har mange gange advaret mod det forventede dyk i placeringerne, når en anden tager over. Nu er dykket så allerede kommet med to sæsoner i træk uden for Champions League-placeringerne, og der er ingen grund til at lade Wenger fortsætte. Der skal forandring til. Men spørgsmålet er, om det er Wenger eller Arsenal, der er problemet.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 5


er det kritiske tidspunkt, hvor tingene enten går den ene eller den anden vej. Arsenal er i den forstand i krise. Der skal ske noget nyt, men vi ved ikke hvad. Krise eller ej? Ordet krise hænger sammen med ordet ’kritik’, som har at gøre med det ’at skelne’. En film- eller musikkritiker er en, der skelner. Han eller hun fortæller os andre, hvad der er godt og skidt og hjælper os på den måde med at skelne. At udøve kritik betyder i udgangspunktet at skelne, og en kritisk tilstand er en fase i en udvikling, hvor tingene ikke længere er stabile, men må finde et endeligt udfald. Der skal skelnes mellem flere mulige udviklinger. Hvis fx et sygdomsforløb når en kritisk fase, finder vi ud af, om patienten overlever eller dør. Det er det tidspunkt, hvor tilstanden ikke længere er stabil, men må finde et afgørende udfald. I fysik er en kritisk masse den mængde af et radioaktivt stof, der skal til, for at en kædereaktion kan gå i gang. En økonomisk krise kan være hård og langvarig, men den holder op igen. Kriser er forbigående, men også genkommende. Hvis problemerne er permanente, kalder vi det noget andet, ligesom en krise i et parforhold ikke varer 25 år. Permanente tilstande har vi andre ord for, mens kriser er periodiske. De

Kriser allevegne Samtidig er der gået inflation i brugen af ordet. I politik er snart sagt enhver uenighed en krise, selv om det ligger i selve det politiskes natur, at man er uenige. Og når vi taler om fodboldklubber, skal man bare tabe et par kampe, så råber alle ”krise”. De nye måder at distribuere nyheder på giver os alle en lind strøm af rygter, udtalelser, citater og brudstykker fra interviews, men der er også en vis lemmingeffekt og dovenskab over det, for alle siger det samme. I de senere år har alt været Wengers fejl. Enhver fejlaflevering, misforståelse i forsvaret, enhver brændt chance. Det er alt sammen Wengers skyld. Spillerne tror ikke på det, og det er Wengers skyld. Vi er nået dertil, hvor Wengers uduelighed er den eneste vinkel, journalister kan finde på, når de skal omtale Arsenal. Enhver kampoptakt, ethvert referat, enhver ny spillerkontrakt. Alt skal altid ses i lyset af, at Wenger burde stoppe eller fyres. Bare han ville forsvinde, så ville alt være bedre. Men ville det det? Så fantastisk nemt er det jo heller ikke at få succes i toppen af engelsk fodbold.

Vil Guardiola kunne arbejde på "almindelige" betingelser?

6 \\ GUN ACTION APRIL 18

Hvor let er det at få succes? Se på top fem-klubberne. Og nej, Arsenal er ikke blandt dem. Arsenal ligger i et forfølgerfelt sammen med Burnley, Leicester og Everton. Klopp har snart været i Liverpool i tre sæsoner, men har haft meget svært ved at vende deres udvikling. Sidst de vandt noget, var liga cuppen i 2012, og ingen regner dem for en mesterskabstrussel. Mange Arsenal-fans var misundelige, da Liverpool hentede Klopp i Dortmund, men er vi misundelige nu? Han har intet vundet. Conte gjorde det i en sæson i Chelsea, men har ikke vist et samlet bud på, hvordan man leder en klub gennem flere sæsoner. Vil vi hellere have ham? Mourinho er i år ude af Champions League og kan ikke true Manchester City og ligner mere og mere en mand, hvis destruktive ideer endegyldigt hører fortiden til. Guardiola skulle bruge tre år, meget lang snor fra sin bestyrelse og enorme pengesummer. Ingen tvivl om, at han er dygtig, men han konkurrerer ikke på lige vilkår, og alligevel skulle det tage så lang tid, før der kom pokaler ud af det. I denne sæson bliver det til en liga cup og mesterskabet. Han kommer til at tage det med et rekordhøjt pointtal, og skulle han også nuppe Champions League, vil triumfen være total. Men kunne han lede en mellemklub eller føre en klub som Arsenal tilbage til

Tomme tribuner kan tvinge bestyrelsen til at reagere.


toppen? Han har hele sit liv kun været omgivet af luksusspillere og luksusproblemer. Ville han kunne holde Stoke i Premier League? Den eneste, der for alvor aftvinger respekt, er Pochettino i Tottenham. Halvdelen af det engelske landshold har været trænet af ham i enten Southampton eller Tottenham, så han er den enkeltperson, der betyder mest for engelsk fodbold lige nu. Men at bede Arsenals bestyrelse om at gafle ham, ville nok være for meget at forlange, og så længe han bliver som chef for Spurs, bliver det svært at hente dem i tabellen. Vi er nødt til at håbe på, at nogle andre tilbyder ham et job. Bayern, Real, PSG? Krise for hvem? Men er det ikke bare at snakke udenom at bagtale alle de andre – bortset fra Pochettino? Er Arsenal slet ikke i krise? Jo, spørgsmålet er bare, hvad vi mener med det. Arsenal er i en kritisk fase i helt klassisk forstand, fordi en æra slutter, og en ny skal begynde. Om nogle år ved vi, om patienten overlevede. Hvis det går den nye mand, som det er gået fx Klopp i Liverpool, hvad kalder vi det så om tre år? Er Arsenal så allerede i en ny krise, eller er det den samme krise som nu, og er det stadig Wengers skyld til den tid? Eller er det hele bare blevet væsentligt sværere, end da Wenger kom til England i slutningen af 1990’erne? Er Arsenals tilstand da ustabil? Overhovedet ikke. Alt, hvad der sker i Arsenal, er resultat af langsommelige udviklinger, som har kunnet forudses i en årrække. Der er intet overraskende over indeværende sæson, og vi kunne allerede i GunAction nummer 1 stort set fortælle, hvordan det ville gå. I den forstand er der ingen krise. Alt går, som det plejer, og patientens tilstand er yderst stabil. Stabilt nedadgående, men ikke noget dramatisk. Det hele udvikler sig stille og roligt i retning af gradvist dårligere resultater. År efter år. Det er der ikke noget midlertidigt over, det er tværtimod meget permanent. Det kvalificerer næsten ikke til ordet krise. Det er derfor, krisen ikke er den samme for fans og ejere. Fansene er frustrerede, fordi de sammenligner sig med fans af top-

Pochettino har etableret sig som et stort navn i England.

klubberne, mens ledelsen er tilbagelænet og tilfreds, fordi det hele er så nemt og forudsigeligt. Arsenal er en god forretning, og den er frem for alt stabil. Det, der er en krise for fansene, er det ikke for dem, der bestemmer. En ting kan dog ændre på dette, for fansene er samtidig kunder. De mange tomme sæder til hjemmekampene kan nå et kritisk antal, hvor de bliver en trussel mod såvel omsætning som image. Fodbold er forretning, og forretning forudsætter efterspørgsel, og hvis kunderne svigter, skal man udvikle produktet eller sælge noget andet. Det ligger ikke i kortene, at Arsenal kan begynde at sælge noget andet, basketball, balletdans, bueskydning? Derfor kan man blive tvunget til at forbedre produktet, så fansene begynder at efterspørge det igen. Det problem arbejder de bare også med i alle de andre klubber. Det skal blive værre endnu Det kan lyde absurd, men hvis der er krise i Arsenal, er problemet måske, at den ikke er stor nok til, at dem med beslutningskraften gør noget. Det smukkeste ville selvfølgelig

være, hvis Wenger kunne slutte karrieren i Arsenal af med en europæisk pokal. Når dette læses, kan vi allerede være ude, men hvis vi er med, er Europa League den eneste tilbageværende sportslige mening med sæsonen. Hvis Arsenal vinder den, kan klubben afslutte Wenger-æraen og give ham den applaus, han fortjener. Problemet er bare, at han ikke selv vil foreslå den løsning, hvis han vinder. Tværtimod vil han sige, at nu har vi vundet det første europæiske trofæ siden 1994, vi er tilbage i Champions League og har forstærket truppen. Hvad er problemet? Hvis han ikke vinder den, vil de resterende ligakampe være ligegyldige, og masser af folk med billetter til Emirates vil blive hjemme. Det er det eneste, der kan udløse krisestemning også i bestyrelseslokalet. Det kunne måske føre til, at man afbryder samarbejdet med Wenger allerede til sommer. Det er bare stadig ikke indlysende, hvad der skal ske, og ingen andre viser for alvor, hvad man skal gøre. Bortset lige fra ham lidt længere ude ad Seven Sisters Road.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 7


Ny hjemmeside på vej i fanklubben:

Vi har brug for

DIN HJÆLP

@

AF // THOMAS BALLEGAARD //

- og det tager kun to minutter og det vil betyde, at du får mere ud af dit medlemsskab!

8 \\ GUN ACTION APRIL 18


Bestyrelsen arbejder i øjeblikket koncentreret med at få en ny hjemmeside op at stå for Arsenal Denmark. De tider, hvor vi selv kunne programmere en fin side hjemme over middagsbordet over colaer og pizzabakker er forlængst passé. I dag arbejder vi med detaljeret projektbeskrivelse, en liste over udvalgte leverandør emner og en struktureret udvælgelsesproces, og vi har sparet penge sammen til en lækker løsning.

// Det er målet at have første fase klar inden opstarten på den nye sæson. Første fase omfatter en ny hjemmeside med nyhedsformidling, nyhedsbreve, ny webshop, integration til de sociale medier og meget andet. Siden bliver naturligvis mobilvenlig og hurtig at indlæse, så du får glæde af alle funktioner, uanset om du sidder hjemme ved din pc, eller hvis du benytter din smart phone. For at nyttiggøre disse funktionaliteter har vi brug for medlemmernes e-mail adresse, og vi har ligeledes brug for at sikre os, at medlemmernes data er korrekte. Det er derfor vigtigt for os, at medlemmerne bruger et par minutter på at indsende deres oplysninger til os via deres smart phone eller en computer. Du kan benytte QR-koden på denne side og på bagsiden, eller du kan bruge det link, der fremgår af vores hjemmeside www.arsenal.dk. Det er pærelet. Vind den nye spillertrøje Som tak for din ulejlighed giver vi dig chancen for at vinde den ny Arsenal spillertrøje, når du har indtastet dine oplysninger. Alle, der har

SÅDAN GØR DU:

indtastet deres oplysninger inden den 1. juni, deltager i lodtrækningen om 5 nye spillertrøjer efter eget valg. Det er vigtigt at anføre, at fanklubben naturligvis opfylder den nye persondataforordning, som EU indfører den 25. maj 2018. Reglerne har til formål at beskytte forbrugeres personfølsomme oplysninger og at ensrette reglerne for handel i EU. Loven er relevant for alle virksomheder og organisationer, der behandler personlige informationer om borgere i EU, således også Arsenal Denmark.

N VIND DE TRØJE LLER NYE SPI m 5 spritnye

er, der er lod o Vi trækk dt alle medlemm sse jer blan res e-mail adre ø r t r le il p e s således erettet d har indb n 1. juni. Du kan å den e senest d de første til at f g o af blive en u går ind d is v h je nye trø føjer din til sse nu… e r d a il a e-m

• Klik på linket i artiklen på hjemmesiden, eller scan QR koden på denne side med din smart phone • Indtast dine oplysninger og send ind • Du modtager en mail som svar. Klik på det anførte link for at bekræfte din e-mail adresse

• Du deltager i lodtrækningen om 5 nye Arsenal spillertrøjer for sæson 2018/19

Scan koden m ed di n sm ar tpho ne og gå di rekte ind på siden

GUN ACTION APRIL 18 \\ 9


GunAction til Club Day på London Colney:

AF // METTE MUNK NIELSEN //

SKEMALAGT

HVERDAG bag hullet i hækken

Arsenal Denmark var inviteret til Club Day på Arsenals træningsanlæg i midten af marts for at interviewe tre spillere. Det endte med to interviews, en bil der ikke ville starte og et indblik i det store setup omkring Arsenal. // Der er to måder at fortælle historien om Club Day i Arsenal: Den problemfrie, hvor to gode interviews er i fokus, eller den lidt mere kaotiske, som indeholder et bilnedbrud og min manglende evne til at pakke til turen. Den sidste er den sjoveste, så jeg håber, du vil følge

med – lad mig sige det med det samme: Det ender godt! Det der med håndbagage-regler Når man skal en smuttur til London for at deltage i Club Day, kan man sagtens pakke

Calum Chambers var på programmet, men blev desværre forhindret.

10 \\ GUN ACTION APRIL 18

let og have det hele med i håndbagagen. Shampoo, hårtørrer og glattejern bliver lagt i tasken inden afgang mod Billund Lufthavn. I lufthavnen må jeg dog erkende, at det kan godt være, jeg har pakket let, men jeg har ikke pakket rigtigt. Reglerne omkring væske i håndbagagen og beholdere på maksimalt 100 ml betyder, at parfume og shampoo må efterlades i Billund. Men skidt. I London venter Per Mertesacker, Calum Chambers og Ainsley Maitland-Niles til interviews, så jeg sætter mig til rette i flyveren. Velankommet til London nogle timer senere går turen mod hotellet ved siden af lufthavnen, hvor jeg får checket in og får en god nats søvn. Så god som den nu kan blive, når man er spændt på interviews dagen efter. Jeg er rejst dagen før, så jeg er sikker på at kunne nå det hele, og det giver god tid om formiddagen til at spise morgenmad og gøre mig klar. Mødet med de tre spillere kræver naturligvis rent hår, og det er i den anledning, at hårtørrer og glattejern er pakket i tasken. Det eneste problem ved den plan er, at jeg ikke har fået en adapter med til stikkontakten. Hårtørrer har hotellet, og så må man være kreativ og glatte pandehåret med et


Mødet med Per Mertesacker blev en stor oplevelse for GunAction's Mette Munk Nielsen (tv) og repræsentanter fra andre fanklubber.

strygejern. Jeps, det virker – tippet er hermed givet videre. Den gemte indgang i hækken Med god morgenmad i maven og en pakket taske går turen hen til biludlejningen. Arsenals træningsbaner ligger ca. 45 minutters kørsel fra Stansted Lufthavn, hvor jeg landede dagen før, og det tager mere en dobbelt så lang tid at komme derud, hvis man bruger offentlig transport. Så derfor er en lejebil løsningen. Nemt og bekvemt. Sidste gang jeg var afsted for fanklubben for tre år siden, fik jeg endda en opgradering, da de hørte, hvor jeg skulle hen. Så heldig var jeg ikke denne gang. Det bliver en Vauxhall Corsa, der skal bringe mig og ud hjem. Turen går lige efter bogen derud. Jeg er taget afsted i god tid, så jeg kan nuppe en kop kaffe på en McDonalds, der ligger 5 minutter fra træningsanlægget.

Jeg kører derfra, så der er tid til at køre forkert. Jeg husker nemlig, at jeg sidste gang ikke opdagede det næsten usynlige hul mellem hækkene, hvor man skal dreje ind. Jeg opdager det heller ikke denne gang, men heldigvis kan man nemt vende, og jeg takker mig selv for at være kørt afsted i god tid endnu en gang. Cech på parkeringspladsen Det første man møder efter hullet i hækken, er en bom og nogle vagter. De tjekker, at jeg er skrevet ind, og samtidig tjekker vagten også lige bagagerummet, inden jeg bliver lukket ind og kan parkere blandt sportsvogne og store Land Rovers. Jeg når lige at spotte Petr Cech, inden jeg stiger ud af bilen og tager et blik rundt. Der er to store bygninger på træningsanlægget. Den ene er en hvid bygning – relativt ny, jeg husker den i hvert fald ikke fra sidste tur, mens den

anden er den brune bygning, som du måske har set på Arsenal Medias videoer. Mark Brindle, vores kontaktperson hos Arsenal, fortæller senere, at den hvide bygning blandt andet gemmer på et stort fitnesscenter med alt, hvad man har brug for af træningsudstyr. Det er en ny tilføjelse til anlægget, og Mark håber, at den betyder, at Arsenal vil åbne mere op for træningsanlægget og lade os komme med ind på et tidspunkt. Ingen Chambers Jeg går over mod kontorbygningen, og snakken går allerede lystigt, da jeg træder ind i Visitors room. Rundt om bordet sidder der fire repræsentanter fra henholdsvis den norske, japanske, londonske og svenske fanklub. Sidste mand om bordet er Mark Brindle, som ligesom de andre afbryder snakken for at give hånd og hilse på.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 11


vej – det ville ellers have været godt med et bonus interview med ham, nu når Calum Chambers ikke kom.

Vi er blevet bedt om at mødes på træningsanlægget kl. 13, selvom vores interviews først er skemalagt til kl. 14.15. ”Der kan ske mange ændringer sådan en dag”, lød det fra Mark Brindle i en mail om Club Day. Club Day bruges til at lave interviews og andre indslag, og det er sponsorer, partnere og klubbens egne medier, som tager langt den meste tid. Engang i mellem bliver fanklubberne også inviteret som i dag. Vi havde som sagt fået at vide, at det blev Per Mertesacker, Ainsley Maitland-Niles og Calum Chambers, vi skulle snakke med, men da jeg får sat mig i stolen, får jeg at vide, at Chambers er blevet aflyst. Mark får dermed ret i, at der kan ske ændringer - også selvom det ikke ser ud til, at der er overladt meget til tilfældighederne. Vi får nemlig vist en oversigt over, hvad spillerne skal, og hvor de skal være. Det er et stort excel-ark med spillernes navne, lokaler og aktiviteter og markeringer af, hvor de skal være hvornår. En anelse uoverskueligt, og det er vi ikke ene om at synes. I hvert fald står Mustafi pludselig i lokalet og er overbevist om, at det er her, han skal være. Han bliver dog hurtigt ledt på rette London Colney var rammen om Media Day.

12 \\ GUN ACTION APRIL 18

Til glæde for sponsorer Noget af det mest tankevækkende ved sådan en Club Day er hele setuppet i en storklub. Listen over aktiviteter sådan en dag er lang, og spillerne skal hele tiden være på og levere for at glæde sponsorer, partnere og fans gennem videoer, interviews og andre indslag. Mark fortæller, at Arsenal holder sådan en dag en gang i måneden, mens en klub som Manchester United gør det hver anden uge, og han regner med, at Arsenal bevæger sig i samme retning. En nødvendighed i denne branche, lyder det. Hvornår skal banen vandes? Der er god stemning omkring bordet, for aftenen før, gik Arsenal videre i Europa League med en sejr over Milan. Snakken falder på, hvor meget det kræver for at afvikle sådan en kamp, og Mark hiver en seddel op af tasken. Okay, seddel er måske en underdrivelse. Der er vel en 7-8 sider med tryk på for- og bagside. Det er et UEFA-dokument, som er blevet brugt forud for kampen mod Milan. Her mødes repræsentanter fra de to klubber, dommerne og UEFA, og så gennemgår de denne liste. Jeg så punkter som, hvilket tøj der spilles

i, hvor holdene bor og lidt mere lavpraktisk: hvornår banen skal vandes. Det er noget hjemmeholdet bestemmer, stod der. Derudover var der en tegning af, hvor spillerne må opvarme samt en detaljeret tidsplan. Det er da lidt utroligt, hvor meget der skal til for at få en kamp afviklet. Og så kaldte Mark endda Europa League for en mere afslappet turnering end Champions League. Mertes tanker om fremtiden Vi når ikke mere, for ind ad døren kommer Per Mertesacker. Ham har jeg set mest frem til at møde. Jeg boede i Tyskland, da de vandt VM, og det var en fantastisk sommer, og derudover er det jo BFG. Han hilser på os alle og sætter sig ned ved siden af mig på den ledige stol. Vi skiftes til at stille spørgsmål, og vi kommer hurtigt ind på hans nye rolle som manager for akademiet. Det er en spændende snak, og det er interessant at høre hans tanker om det nye liv. Vi får omkring 20 minutter med ham, inden det er tid til et par autografer og et billede af os alle, og så skal han videre til hans næste punkt. I en tid, hvor resultaterne ikke flasker sig på banen, var det virkelig rart at høre Per Mertesackers tanker for akademiet. Du kan på siderne 16 - 23 her i GunAction læse et interview med Mertesacker og blive klogere på, hvad han vil ændre.

Parkeringsforholdene - og bilerne er i orden på London Colney.


Coming man - Ainsley Maitland-Niles var kort forbi. Interviewet med den unge englænder kan du læse i GA5, der udkommer medio juni.

Kort visit af Ainsley Herefter venter vi et stykke tid på Ainsley Maitland-Niles. En ansat kommer forbi for at sige, at han lige skulle ”freshen up”, og da han kommer lettere forsinket, undskylder han og giver hånd. Han er meget afslappet, nærmest genert og snakker ret lavt. Forskellen mellem en spiller, der er ved at stoppe sin karriere, og en der er på frem, er ret tydelig, men det er interessant at høre, hvilke tanker han har gjort sig om sit gennembrud. På forhånd har vi skullet sende vores spørgsmål, så kommunikationsafdelingen kunne kigge dem igennem. Der havde været en del historier i pressen om Ainsleys mor, der åbenbart lever på gaden, og jeg ville høre, hvordan denne medieopmærksomhed påvirker ham. Vi fik at vide, at det ikke var tilladt at spørge til hans

familie, men vi måtte dog gerne spørge til det med medieopmærksomheden, hvis vi undlod delen med hans familie. Du kan i et senere nummer af GunAction læse, hvad der kom ud af det interview. Da Ainsley Maitland-Niles takker af efter blot 10 minutter, er tiden kommet til at sige tak for i dag og tage hjemad. Vi får pakket sammen og bliver fulgt ud til bilerne, og der er der ved at være tyndet ud på parkeringspladsen. Uden strøm på bilen Turen går herefter tilbage til lufthavnen, hvor jeg skal nå mit fly senere om aftenen. Meget opløftet efter et skud positiv Arsenalenergi. Bilen skal lige tankes, inden jeg afleverer den, og jeg kører ind på tankstationen for at

fylde op. Jeg opdager, jeg har placeret mig forkert i forhold til tankdækslet, så jeg vil lige flytte bilen, men den er helt død. Som i ”ingen batteri på bilen, og den vil absolut ingenting”død. Så her står jeg. 2 km fra målet og jeg får at vide, der kan gå 45 minutter måske 2 timer, inden der kommer vejhjælp. Panik? Det tror jeg nok. Heldigvis skal jeg kun vente en halv times tid, inden redningsmanden kommer kørende. Han får åbnet for motorhjelmen og konstateret med et smil, at den kan han nemt klare. Heldigvis! Efter lidt skruen, er jeg endnu engang klar til at køre, og bilen er afleveret kort efter. Der bliver endda tid til at spise lidt mad, inden turen atter går mod Danmark. Uden shampoo, parfume og adapter, men med en signeret trøje og en kæmpe oplevelse i bagagen.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 13


Memphis Mansion ’n’Roll

- en hyldest til Kongen af Rock

Påske Gospel Brunch Rockabilly Day Open Air koncert Særudstillinger >> Rundvisning i Elvis Museet Garden Party Halloween Christmas Gospel Brunch - og mange flere gode oplevelser

Having a good time AMERIKANSK DINER HIGHWAY 51 · ELVIS MUSEUM · ELVIS SOUVENIRSHOP · SELSKABSLOKALER Åbent alle ugens dage kl. 10-21 (Shoppen 10-18) Graceland Randers Vej 3, 8960 Randers SØ

www.memphismansion.dk

MM_ann_215 x 270_rdsmagasin.indd 1

MEDLEMSTILBUD PÅ MEMPHIS MANSION, RANDERS OG HIGHWAY 51, VEJLE Gratis softice til alle Arsenal Denmark medlemmer, der besøger en af restauranterne. Tilbuddet gælder for hele selskabet, blot der er ét medlem med gyldigt medlemskort til stede. Tilbuddet gælder efter bestilling af hovedret.

14 \\ GUN ACTION APRIL 18

12/12/2017 14.48


DON

RDLON

NO T FRA APPOR

Wenger i modvind Vores lokale “meddeler”, som også har foden indenfor i Arsenal Supporters´ Trust (AST), har sendt dette rystende materiale,

AF // CLAUS HEIDEMANN //

INGSR

STEMN

i hvert fald hvis man som jeg er tilhænger af Wenger. // På den årlige generalforsamling i AST tidligere i marts, blev de fremmødte bedt om at svare på følgende spørgsmål: “Ønsker du at Arsene Wenger fortsætter som manager indtil hans kontrakt udløber, ved udgangen af sæsonen 2018-19?” Og her kommer det uhyggelige svar: 88 altså OTTEOGFIRS procent svarede NEJ!!! Resultatet af afstemningen blev overdraget til Ivan Gazidis, sammen med følgende udtalelse fra AST’s bestyrelse: “Svarene viser stor sympati og respekt for Arsene Wenger, men også det synspunkt, at Wenger ikke længere trækker Arsenal i den rigtige retning, og at beskeden fra bestyrelsen i AST derfor må blive, at vi beder Arsenal tage affære så hurtigt som muligt, da en hurtig beslutning både vil sikre, at vi er godt forberedte til næste sæson, og at fansene vil have mulighed for, at bruge de sidste kampe i indeværende sæson til, at give Wenger den afsked han fortjener”.

Afsked med to scenarier Alle kan gå ind og læse nyhederne fra AST på nettet, herunder også referatet fra generalforsamlingen, men det var nyt for mig, da jeg ikke har kendt til AST i forvejen, men som vores venner i Nordlondon siger: Det med at give Wenger den afsked han fortjener, kan forstås på to måder. De lokale er i hvert fald ikke i tvivl om, at hvis vi sætter point til mod Stoke, og hvis vi får et dårligt resultat på hjemmebane i den første kamp mod CSKA Moskva, og dermed et dårligt udgangspunkt før returmødet, så vil man i de efterfølgende kampe komme til at opleve to ting: Nemlig et halvtomt Emirates Stadium og en større “Wenger Out” kampagne, med demonstrationer udenfor stadion, og banners og tilråb under kampene. Lad os ikke håbe det går sådan, lad os derimod håbe på en god aflsutning på sæsonen. Up The Gunners!

GUN ACTION APRIL 18 \\ 15


EKSK L I GUN USIV T A Per M CTION: e gør k r tesacke r lar ti l næ s te skrid t:

GunAction til Club Day:

VIL UDVIKLE HELE

mennesker - IKKE KUN

fodboldspillere Når maj rinder ud, har Per Mertesacker spillet sin sidste fodboldkamp, og han er allerede nu ved at gøre klar til sin nye rolle som academy manager i Arsenal. I et interview med GunAction fortæller han om sine planer for akademiet, og hvordan han synes, der er for meget fokus på fodbolden hos de unge spillere. ”De lever i en fodboldboble, som bare bliver større og større”, siger tyskeren, der også fortæller, hvordan han vil springe boblen og udvikle hele mennesker og ikke ”kun” fodboldspillere.

// Klokken nærmer sig 14, da Per Mertesacker kommer ind i rummet. Han er ikke til at overse med sine 198 cm, og da han kommer ind, giver han hånd til alle. Vi præsenterer os og fortæller, hvilke fanklubber vi kommer fra. I alt fem fanklubber er inviteret til Club Day hos Arsenal, og vi har fået 15 minutter i selskab med tyskeren, men det bliver til en lille halv time i stedet. Han har meget på hjertet, og vi har meget at spørge om. Tilbage i juli sidste år blev det offentliggjort, at 33-årige Per Mertesacker stod overfor sin sidste sæson som professionel fodboldspiller, da han fra næste sæson skal være academy manager i Arsenal. Landsholdskarrieren er forbi – den sluttede på toppen med

16 \\ GUN ACTION APRIL 18

verdensmesterskabet i 2014. Dengang boede jeg i Tyskland og fulgte naturligvis slutrunden tæt, og han har længe været en af de Arsenalspillere, jeg har været rigtig begejstret for. Både på grund af spillet på banen, hvor han altid giver sig fuldt ud, men også fordi han virker som et sympatisk menneske udenfor banen. Og det billede bliver kun bekræftet denne eftermiddag. Rolig, afslappet og åbenmundet Han sætter sig på stolen ved siden af mig. Han er iklædt en blå t-shirt med Arsenal-logo og blå shorts – det klassiske træningssæt hos Arsenal, og han sidder i perioder tilbagelænet i stolen med de lange ben over kors, og

andre gange læner han sig mere frem, når han fortæller. Han holder øjenkontakten og udstråler ro og afslappethed. Det smitter af på resten af flokken, og man føler sig i godt selskab. Når han taler, er det velovervejet, og han er ikke bange for at kritisere og være ærlig omkring sit syn på fodbolden. Noget har han fået både kritik og ros for den seneste måned, efter han har givet et større interview til Der Spiegel. Her fortalte han blandt andet om presset som fodboldspiller, hvordan han var lettet over at ryge ud under VM på hjemmebane i 2006, og hvordan han har det fysisk dårlig med opkast og hyppige toilet-


AF // METTE MUNK NIELSEN //

PER MERTESACKER Født: 29. september 1984, Hannover, Tyskland Højde: 198 cm Nummer: 4 Tidligere klubber: Werder Bremen og Hannover 96

GUN ACTION APRIL 18 \\ 17


reflekteret meget det sidste år over min karriere. Men det betyder ikke, at jeg er færdig, og det holder mig ikke ude af nogen kampe. Jeg er fit, og hvis han har brug for mig, er jeg klar, siger Per Mertesacker. besøg inden kampe. Et spændende interview, som også er udgangspunktet for det første spørgsmål. I interviewet sagde han nemlig, at lægerne har sagt, at hans krop er færdig, og at han hellere vil sidde på tribunen end at være på bænken eller banen. Så spørgsmålet er, om han allerede har spillet sin sidste kamp? - Nej, det betyder det ikke. Jeg er klar, hvis manageren har brug for mig. Interviewet handlede om, hvordan jeg har det, og jeg har

God stemning i klubben Det er dog tydeligt, at han ikke længere i samme grad indgår i Arséne Wengers planer. Det er ikke blevet til meget spilletid til Per Mertesacker i denne sæson. I skrivende stund har han spillet 11 kampe. Ligesom resten af holdet har han heller ikke præsteret. Det tog man konsekvensen af i januar, hvor der i transfervinduet skete en del udskiftning. Blandt andre Alexis Sanchez, Theo Walcott

og Olivier Giroud tjekkede ud, mens Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang tjekkede ind. - Det var nødvendighed, slår Per Mertesacker fast. - Vi havde nogle dårlige resultater. Vi mistede nogle spillere, som havde gjort det godt i de seneste år, og det var et stort tab, men vi fik også nye spillere ind. I perioden omkring transfervinduet mistede vi lidt af vores spil og vores kant, men nu er vi fokuserede igen. Så på den ene side var det ærgerligt at miste integrerede spillere, men på den anden side er det altid spændende med nye kræfter, fortæller Per Mertesacker og tilføjer: - Vi er nu ovre den periode, og alle kender

Højdepunkter i Arsenal: Per Mertesacker udpeger selv disse højdepunkter i Arsenal:

1

FA Cuppen 2014 mod Hull

Det var den første titel i Arsenal, og det var et stort højdepunkt. Der var en parade, og der var mange Arsenalfans, som var med til at fejre det hårde arbejde. Det er nok det største højdepunkt.

18 \\ GUN ACTION APRIL 18

2

FA Cuppen 2016 mod Chelsea

Første hele kamp i sæsonen. Jeg havde spillet 20-30 minutter mod Everton i den sidste kamp i sæsonen, og vi gjorde klar til FA Cup finalen, uden jeg vidste, at jeg skulle spille, før indtil dagen før. Vi havde en del skader og røde kort, og jeg var egentlig ikke i humør til det eller i det rigtige mindset. Det var vildt.

3

Skiftet til Arsenal

Mit højdepunkt nummer 3 var at komme til klubben. Skrive under og blive en del af det.


hinanden og kommer godt overens. Så stemningen er god, og vi glæder os til fremtiden. Fokus på intensiteten Som Mertesacker også siger, så har resultaterne i denne sæson været for dårlige, og Arsenal er blandt andet blevet kritiseret for ikke at komme godt nok fra start. Som tilskuer kan man se et hold, som tit skal spille sig tilbage i kampen, og det billede genkender Per Mertesacker. - Der er gange, hvor holdet har startet langsomt og næsten virket intimideret. Det kan jeg ikke lide. Især på udebane har vi været presset. Selvfølgelig er der stor konkurrence, og der er nogle hold, hvor man må erkende, at

4

Blive i Arsenal

Det fjerde højdepunkt er, at jeg får lov til at blive. Blive her og være med til, at vi giver de unge mænd det bedste udgangspunkt for fremtiden, uanset hvad den bringer. Så det bliver en stor udfordring næste år, og jeg håber, jeg kan bidrage til at gøre spillerne bedre udrustet, end de er lige nu.

I perioden omkring transfervinduet mistede vi lidt af vores spil og vores kant…

de spiller godt. Men vi skal lære at føle, at det er vores kamp, og at vi skal holde fast i vores måde at spille på og ikke blive distraheret. Nogle gange bliver vi trukket ned og begynder at spille med lange bolde og komme i mange fysiske kampe, og det er ikke Arsenal. Vi bliver nødt til at finde vores styrker og holde fast i det. Og når vi spiller med intensitet fra start, så spiller vi godt, og særligt hjemme har vi været gode til det, siger Per Mertesacker, der også mener, at fejlen tit ligger i, at det bliver alt for individuelt spil. - Alle gør deres bedste, men det skal altid være en holdindsats. Man må ikke blive trukket ned i sådan noget individuelt spil. Hvis en presser oppe foran, og resten er ligeglade, så bliver det svært. Alle skal være enige om, hvad der skal ske, så spillerne kan gøre det samme og være tæt på hinanden. På den front har jeg været ret skuffet, særligt når vi har været på udebane, siger Mertesacker. I den daglige træning forsøger holdet at træne med en højere intensitet, som afspejler kampsituationer. - Vi kan ikke træne sløset og så forvente at kunne give den hele armen i kamp. Det er ikke muligt. Vi skal spille med den rette intensitet til træning og holde hinanden op på det. Det er vores mål lige nu, siger Mertesacker. Skulle jeg finde en ny klub? Den manglende spilletid giver ham til gengæld gode muligheder for at forberede sig på sin nye rolle som academy manager. Han mødes med en masse mennesker og forsøger at blive klogere på, hvad han vil med akademiet. Jeg læste på et tidspunkt, at Per Mertesacker sagde, at han ikke så sig selv

som træner, og han regnede med, at familien flyttede tilbage til Tyskland, når hans karriere var slut. Alligevel sidder vi her og taler om en fremtid i London som træner. Jeg plejer at sige, at nogle gange livet kommer i vejen for ens planer, og det er ret passende her. Da Arsenal tilbød Per Mertesacker endnu et år som spiller og derefter rollen på akademiet, gik familien i tænkeboks, som enhver anden familie, hvor en af parterne står overfor en ny karriere. Han kalder det en ”sund diskussion”, hvor der var mange ting at tage stilling til. - Det første, jeg skulle overveje, var, om jeg var klar til at stoppe. Skulle jeg tage det år mere som spiller og derefter akademiet, eller skulle jeg finde en anden klub og fortsætte, lyder det fra Mertesacker, som fortæller, at det tog et par uger at nå frem til beslutningen. Han åbner lidt op for, hvad det var for nogle tanker, der blev vendt: - Der var mange følelser og tanker, der skulle vendes: Vil du stoppe, hvad betyder det at stoppe, og hvordan føles det. Det skulle jeg tænke over, og jeg følte, at det var tid til et nyt kapitel for mig. Jeg kan godt lide at spille fodbold, men jeg vil gerne bidrage på en anden måde end på banen. Jeg har haft mine 15 år, og jeg har været meget heldig at spille for nogle store klubber og på landsholdet i 10 år. Så nogle gange har man nærmest opbrugt sit held, og så er det tid at komme videre. - Da jeg for 7 år siden skiftede til Arsenal, lovede jeg min kone, at hun kunne afgøre, hvad vi skulle bagefter, og hun ville gerne

GUN ACTION APRIL 18 \\ 19


blive. Det var det vigtigste for mig: At have familiens støtte, så jeg kunne tage en beslutning, der også var i deres interesse. Vi havde troet, at vi skulle tilbage til Tyskland, men efter 7 år er vi faldet til, og vi elsker London og at være en del af klubben, siger Mertesacker og tilføjer: - Og når beslutningen er taget, så finder du kun flere og flere grunde til, at det er den bedste beslutning, erkender Mertesacker, der er glad for, at det allerede er meldt ud. Det giver nemlig de bedste betingelser for ham, at han allerede nu kan komme på akademiet og tage hul på det nye liv. Mangler erfaring som træner For én ting er at være spiller, noget andet er at skulle træne og guide andre. Det kræver

nye færdigheder, og Mertesacker fortæller gerne om, hvordan han forbereder sig, hvilke tanker han allerede har gjort sig, og hvad han gerne vil ændre. Han er i øjeblikket ved at tage nogle forskellige kurser. - Med min karriere har jeg en erfaring, men jeg har ingen erfaring i at lede folk. Heller ikke som træner. Så der er meget jeg skal lære. Hvis jeg skal kunne vurdere trænere og tage beslutninger om træning, så må jeg have noget erfaring, noget viden. Han besøger en gang i mellem Hale End, som er Arsenals akademi, for at arbejde med U15- og U16- holdene og afprøve, hvad han lærer. Han afviser at ville være manager en dag – den følelse har han ikke, men han vil gerne inspirere og hjælpe de unge spillere. Når han taler om akademiet, og de tanker han har gjort sig, er det næsten svært for ham at stoppe igen. Hans svar er lange og uddybende, og det er måske derfor, vi går langt over tid. Man kan mærke en glæde og begejstring for det nye job. Han føler, at klubben støtter

MERTESACKER OM:

Måtte klare alt på egen hånd For at forstå Per Mertesacker bedre i forhold til, hvad han vil med de unge spillere, skal man måske vide, at han selv har en lidt atypisk baggrund. Han spillede ganske vist fodbold som barn, men han måtte holde et

MERTESACKER OM:

De beds n har s te jeg pi imod llet …

Jeg har faktisk ikke fokus rettet mod de enkelte spillere, jeg spiller mod. Men hvis jeg skal sige en, så er det nok Fernando Torres. Vi tabte EM-finalen i 2008 mod Spanien, og Torres scorede målet. Han var fantastisk den dag. Den sidder hele tiden i min hukommelse. Men ser vi på det i dag, er det nok Messi.

20 \\ GUN ACTION APRIL 18

og tror på ham, og det er i høj grad op til ham selv at vælge, hvad han gerne vil lære. Den frihed er han glad for. - Jeg er ved at finde ud af, hvor jeg kan bidrage mest, og hvor jeg kan have den største indflydelse. Klubben har overladt det til mig at finde ud af, hvilke områder jeg har brug for mere viden om, og det er spændende for mig. I fodboldverdenen holder man sig til sin træning, og det er stort set det eneste, du har fokus på. Nu kan jeg lære en masse nyt, og jeg glæder mig virkelig til det, fordi jeg næsten havde mistet den der lyst til at lære og optage ny viden. Jeg har nærmest levet i en fodboldboble, og nu er det tid for mig til at åbne op og komme i gang igen, siger Per Mertesacker.

Par t skab neret i svar fore t…

I nogle år var Per Mertesacker og Laurent Koscielny faste partnere i Arsenals midterforsvar, og deres succes handlede i høj grad om, at de var gode til at arbejde sammen. - Vi havde en god forståelse af hinanden, og vi komplementerede hinanden godt. Det handler meget om kommunikation og om at få en fornemmelse for hinanden. Går han frem? Hvornår går han tilbage? Det tager noget tid at lære.


Ved sæsonafslutningen forlader Mertesacker de aktives rækker og vil herefter være at finde på Arsenals akademi.

års pause, da han var teenager på grund af vokseværk, som gjorde for ondt i knæene til, at han kunne spille. I stedet koncentrerede han sig om sin skole, og da han startede med fodbolden igen, sørgede han samtidig for at holde fast i skolen. Han var ret sen til at bryde igennem, og det virker til, at han er glad for det. Han synes for eksempel, at unge spillere i dag tager for hurtigt afsted fra Bundesligaen. Men han ville gerne have haft mere støtte, da han var yngre. - Jeg blev kastet ud på dybt vand og måtte selv lære at svømme. Jeg skulle klare alt på egen hånd. Jeg vil gerne dele den erfaring i forhold til, hvad man går igennem mentalt, særligt når det er dårlige tider. Som ung drømmer man om at blive berømt og være fodboldspiller, men der er så meget mere i det. Specielt i disse tider med sociale medier. Der er så mange ting, de har brug for at vide, og det vil jeg gerne dele, siger Per Mertesacker.

- Dele erfaringerne, dele at det er okay at begå fejl, at det ikke altid vil være nemt, og så udfordre dem på andre måder end kun på fodboldbanen. Jeg har tænkt mig at være meget ærlig, fordi jeg mener, at de unge spillere har brug for at høre sandheden om både de gode og dårlige ting i fodbold. Jeg har haft

Jeg blev kastet ud på dybt vand og måtte selv lære at svømme.…

skader og haft dårlige perioder, ligesom jeg har haft gode, og den erfaring vil jeg trække på. Og så synes jeg, at der er for meget fokus på fodbold, især på akademierne. Fejler akademiet spillerne? Det lyder skørt, at man kan fokusere for meget på fodbold, men når han snakker om at leve i en fodboldboble, giver det mere mening. Efter interviewet med Mertesacker fik vi en også en snak med den 20-årige Ainsley Maitland-Niles, som har været på akademiet, siden han var barn. Han har drømt om at slå igennem på førsteholdet og lever nu drømmen. Han har et team af agenter og rådgivere, som tager sig af alt det andet end fodbold, så han kan koncentrere sig om, hvad han er god til. Det opsummerer meget godt, hvad det er for en fodboldboble, Per Mertesacker snakker om, men også hvorfor han gerne vil ændre

GUN ACTION APRIL 18 \\ 21


det. For hvad var der sket med Ainsley, hvis han ikke havde fået chancen? - Der er en del dokumentarudsendelser i øjeblikket, som fortæller, at mange unge spillere ikke klarer skærene i professionel fodbold. De kommer på akademiet i en meget ung alder, og deres fokus er kun på fodbold, og de håber, at de klarer den. Det er ikke den rette balance. Jeg mener, at vi har et ansvar for at ruste dem på en mere bred måde. Det er ikke nok at bidrage i en fodboldverden, siger Per Mertesacker.

- Vi bygger de her fantastiske faciliteter for at være sikre på, at de træner og får en lille smule uddannelse. Når jeg siger, at vi skal ruste dem bedre til livet, så mener jeg, at de ikke kun er her for at spille fodbold. Klubben er ikke kun skabt til at spille fodbold. Om det er akademisk, mental, fysisk eller på fodboldbanen, så har vi ansvaret for at klæde dem ordentligt på. Der er mange elementer, der kan bidrage til at skabe en helstøbt spiller. Og en helstøbt spiller tager bedre beslutninger på banen. Hvis du kun har din fodbold, og alt handler om det, så bliver den boble bare større og større, siger Per Mertesacker. Det er den oplevelse, han har, når der kommer unge spillere fra akademiet op til

MERTESACKER OM:

Tysk i P r e er e m L e a g ie r ue …

Der er i de senere år rykket en del spillere fra Bundesligaen til Arsenal og Premier League i det hele taget. Per Mertesacker fortæller, at for ham var Premier League også altid målet. - Du har bedre konkurrence her end i Tyskland, hvor der er 1-2 klubber, der kæmper om mesterskabet. I England er der måske 5-6 klubber. Premier League er et skridt op, og sådan var det også for mig. Det var mit mål, og jeg har altid sagt, jeg ville skifte til Premier League, hvis jeg fik muligheden. Jeg var 26 år, da jeg skiftede, men i dag tager spillere springet tidligere. Næsten for tidligt, for det er en god ide at få erfaringen i Bundesligaen først.

22 \\ GUN ACTION APRIL 18

førsteholdet. Fodbold fylder for meget. Men han giver dem ikke skylden for noget. - Det er et system, der har opdraget dem, og det vil jeg ændre, lyder det målfast fra tyskeren. Den hurtige vej mod penge Han ser de unge spillere, når de kommer op på førsteholdet for derefter at tage til akademiet for at opleve, hvad der sker der. På den måde får han et stort indblik i, hvad status er lige nu, og hvad der kan ændres, og hvad han i sidste ende vil ændre på. Men hvorfor er det overhovedet blevet sådan, at de unge spillere har alt for meget fokus på fodbolden, på at blive berømt og leve af deres hobby og ikke

Det er en spændende position, jeg er i, men også en der kræver, at jeg tager ansvar…


tage højde for, at fremtiden kan bringe noget andet? Han svarer ikke med det samme, men tænker lidt over det. Det kræver en afvejning af ordene, kan man mærke. Og så kommer hans bud på en forklaring. - I de seneste år er markedet vokset og vokset. Der er kommet mange penge ind i fodbold, og klubberne har brugt det til at forbedre sig på alle områder: Førsteholdet, akademierne og faciliteterne for at overbevise spillere om, at de skal skifte til klubben. Det er en udfordring at vende, især fordi det ikke er alle unge mennesker, der er klar til det, og samtidig har forældrene måske set det som en levevej eller vejen til hurtige penge, siger Per Mertesacker,

der mener, at det er tid til at stoppe op og gå tilbage. - Når man ser på, hvor mange der egentlig slår igennem, må man spørge sig selv: Gør vi et godt stykke arbejde på akademiet? Hjælper akademiet uanset hvad du vil i livet, eller sørger det blot for, at fodboldboblen bliver større og større? Jeg synes, det er tid til at reflektere og spørge sig selv om, hvad vi vil med de her spillere? Behandler vi dem på den rette måde eller skal vi stoppe op og ændre det fuldstændigt og måske endda afvise spillere, som vil have penge?, spørger han retorisk, inden han siger: - Det er en spændende position, jeg er i, men også en der kræver, at jeg tager ansvar,

MERTESACKER OM:

og jeg føler, klubben stoler på, at jeg kan gøre det på den rette måde. Interviewet er ovre, og Per Mertesacker når lige at skrive et par autografer og få taget et billede, inden han skal videre. Et befriende ærligt interview med den erfarne tysker, der varsler nye tider i Arsenal – og måske resten af fodboldverdenen? Det bliver spændende at følge hans arbejde og se, om det overhovedet er muligt at gøre en forskel. Han har i hvert fald sat en masse tanker i gang hos os, og da han går ud af døren, efterlader han os i en eftertænksom stilhed, indtil en siger: Jeg tror, han bliver manager en dag.

MERTESACKER OM:

Kæ navn lee Fuck t Big Germ ing an…

Jeg var faktisk ikke sikker på, hvad det var for et kælenavn, da jeg hørte det første gang. Jeg var ret fokuseret på kampen, og jeg tænkte, at uanset hvad det betød, måtte jeg vise dem, at de tog fejl, siger Per Mertesacker med et grin. Han forklarer, at han forventede at møde lidt af hvert, når man kommer til en ny kultur, og han ville gerne vise, at han fortjente at iklæde sig Arsenaltrøjen. Men han fik dog hurtig forklaret, hvad der blev råbt fra tribunerne. - Det var jo næsten en kærlighedshistorie i stedet.

Sal af T- get Shi me d r t s B F G…

Per Mertesacker har lavet Per Mertesacker Stiftung, som arbejder med at integrere børn gennem sport. Han sælger i den forbindelse t-shirts med et billede af sig selv og teksten Big Fucking German, og pengene fra salget går til fonden. Som han siger: - Jeg så det som en god mulighed at sælge de her t-shirts for at give pengene til fonden, men det er ikke noget, jeg har skabt. Det har fansene.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 23


Bestyrelsesseminar i

Arsenal Denmark

AF // PETER HØST //

Foreningsarbejde:

Den 23. - 24. februar mødtes bestyrelsen for

Arsenal Denmark til et døgns fællesskab. Her blev der arbejdet, snakket, grint og diskuteret i én skøn forening. // Fanklubben lever af frivillige kræfter, og heldigvis er der mange gode og solide frivillige rundt omkring. Bestyrelsen er også frivillige, og bl.a. derfor er det kun en gang om året, vi mødes til bestyrelsesseminar med en overnatning. Denne samling giver mulighed for at kombinere en masse bestyrelsesarbejde med uformelle snakke om spillere og trænere, og også enkelte emner, der slet ikke handler om fodbold. Vi brugte et døgn sammen lidt uden for Fredericia. Ud over tid til at sove og spise, blev tiden brugt intensivt på at fordybe os i foreningens arbejde. Jeg vil her gengive lidt af det, vi kom omkring. Daglig drift og nye tiltag For bestyrelsen er det vigtigt at sikre både det visionære og det driftsmæssige arbejde i foreningen. Derfor arbejdede vi både med konkrete opgaver, samtidig med at vi drøftede mulige nye tiltag og events. Arbejdet med vores nye hjemmeside samt en opdatering af vores medlemsdatabase fyldte derfor meget. Det kan du læse mere om på side 8-9 i dette GunAction. Et af højdepunkterne for Arsenal Denmark er årets generalforsamling. Derfor prioriterer vi også, at vi hvert år kan invitere til en festlig dag, hvor højdepunktet er gennemgang af regnskabet - selvfølgelig også kombineret med besøg af en Arsenal legende. De foregående år har vi haft besøg af henholdsvis Anders Limpar og Nigel Winterburn, og igen i år arbejder vi hårdt på at få en tidligere spiller til at komme og fortælle historier. Denne dag kræver en del forarbejde, og det var bl.a. noget af det, der fyldte på dagsordenen.

24 \\ GUN ACTION APRIL 18

For danske fans er det ikke nogen overraskelse, at de sportslige resultater for Arsenal, på det seneste, ikke har levet op til forventningerne. Det ligger desværre ikke i bestyrelsens hænder at kunne ændre på det. Vi oplever dog, at her i de lidt vanskelige tider, er sammenholdet med andre fans en af de ting, der gør det lidt sjovere. Med andre ord, har vi fokus på sammenholdet og det, der skaber fornemmelsen af klubfølelse også her i Danmark. Facebook kampagne Det skal nemlig være fedt at være medlem af Arsenal Denmark - også når de sportslige resultater svigter. Samtidig vil vi også gerne være flere. Det ville vi gerne rykke hurtigt på. Derfor besluttede vi at lave en hvervekampagne på Facebook, med billetter til hjemmekampen mod AC Milan som præmie. To billetter blev givet til nye medlemmer, og yderligere to blev trukket blandt alle de ’gamle’. De trofaste skal nemlig også have mulighed for at vinde noget. Også i næste sæson vil vi prioritere at kunne give et par billetter ud. Som du kan læse i artiklen om opdateringen af medlemsdatabasen har vi også her gang i en konkurrence. Et andet resultat af mødet er, at du igen kan se lidt liv på AD’s Twitter profil. Den har ligget stille siden 2013, men nu er der igen liv derinde (@ArsenalDenmark).


Bestyrelsen stående fra venstre: Peter Høst, Kasper Bak Larsen, Thomas Ballegaard og Michael Ginnerup, som var hentet ind fra bænken for at supplere med sin viden gennem mange år i bestyrelsen. Siddende forrest fra venstre: Preben Fogh, Rasmus Bernth Jensen og Kenneth Neumann Sand.

Bestyrelsen har også bemærket, at der er stor engagement og aktivitet i Arsenal Århus. Det er noget af det, vi glæder os rigtig meget over. Med over 500 medlemmer i deres Facebookgruppe, er det den mest aktive og engagerede lokal-gruppe i Arsenal Denmark. Hvis du er interesseret i at engagere dig blandt lokale, danske Arsenalfans, så vil gutterne i Århus gerne give gode råd og hjælp. I bestyrelsen bakker vi meget op om den slags og undertegnede (Peter Høst, ph@arsenal.dk) sætter gerne en kontakt op med Århus-drengene. Arsenal på det store lærred Et af de endnu ikke afsluttede projekter, handler om en film om Arsenal. Nogle af jer har måske allerede set filmen ”89 The Film”, der handler om den mirakuløse sæsonafslutning på Anfield i 1989. Arsenal vandt som bekendt mesterskabet på en bedre målscore end Liverpool, netop ved at slå dem

2-0 på allersidste spilledag. Denne film arbejder vi på at kunne vise i Danmark. Vi er i dialog med et par biografer, men har endnu ikke fået en aftale og en dato på plads. Hold øje med vores hjemmeside og vores Facebookside, hvor vi vil sørge for at dele og invitere, hvis/når det lykkes at lave et arrangement. Afslutningsvis vil jeg sige, at foreningens arbejde er drevet af en passion for verdens bedste fodboldklub. Det er ikke altid helt nemt at være fan af Arsenal, men sammenholdet og fællesskabet i foreningen er i den grad intakt. Det mærker vi også i bestyrelsen, hvor det ud over et arbejdsfællesskab også er en forening, hvor det er venner, der mødes. Og ligesom i Arsenal, så mener vi også i AD, at det er værdier, der er værd at arbejde for, og den rigtige måde at gøre tingene på. Det er noget af det, der præger vores arbejde, og fremadrettet vil vi også lade det være styrende.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 25


Midtbanens uforløste potentiale:

Hvem træder

i karakter?

Som bindeled mellem forsvar og angreb er den centrale midtbane holdets maskinrum. Arsenal har gennem årene fostret mange store ”maskinmestre”, men på det seneste har balancen manglet. Siden tabet af Santi Cazorla har Wenger eksperimenteret med forskellige muligheder uden helt at ramme plet. Erfaringen og talentet er der, men hvad er det så der mangler?

// Santi Cazorla! Vi savner virkelig denne positive vævre terrier af en spanier, som gang på gang tryllebandt os med sikre driblinger, chanceskabende afleveringer og sågar flotte mål. Men det er efterhånden halvandet år siden, vi sidst har set ham i aktion. Kan han komme tilbage? Kan han spille på fordums niveau? Kan en anden udfylde tomrummet? Vi savner svarerne ligesom vi savner Cazorla. Vi har talent på midtbanen, men

26 \\ GUN ACTION APRIL 18

bliver det brugt rigtigt. Wenger søger åbenlyst efter den rette opstilling og der roteres meget. Måske for meget. Potentialet er helt sikkert til stede, men den rigtige konstellation lader vente på sig. Sidste år i GunAction 4 satte vi også fokus på midtbanen og en god kollega skrev om udfordringerne. Dengang som nu er Cazorlas fravær et emne, eller rettere sagt hans spilletypes fravær er et emne. Vi mangler

én, der forbinder forsvaret via midtbanen til angrebet. Er der nuværende spillere, der kan gøre det? Ikke Granit Xhaka, han mister for ofte overblikket. Aaron Ramsey er heller ikke en decideret kandidat med sin lidt for offensive tilgang til faget. Men Jack Wilshere burde være svaret, for han har Cazorlas tekniske kvaliteter og overblik, og nu også disciplin og erfaring. Et paradoks opstår imidlertid ved, at


AF // ANDERS HØJBY NIELSEN //

Mesut Özil ved flere lejligheder er begyndt at gå mere dybt i banen, så er det i virkeligheden ham, der er løsningen? Erfaring og talent i overmål Vi har solgt Francis Coquelin og Alex OxladeChamberlain af forskellige grunde. Er de savnet? Nok ikke rigtigt for at være helt ærlig, selvom man kan have sympati for dem begge og deres åbenlyse kvaliteter.

Det skorter nemlig ikke på erfaring og talent på den centrale midtbane. Wengers foretrukne i første halvdel af sæsonen har været Özil, Ramsey og Xhaka. Men andre har været i spil, og især Wilshere har hele tiden presset sig på, selvom hans fremtid i klubben er tvivlsom – desværre. Dertil kommer, at Mohamed Elneny, fremfor bagud og på tværs, pludselig er begyndt at spille fremadrettet, som vi senest har set det mod Watford og AC

Milan. Det er forunderligt, hvad lidt selvtillid kan gøre for en spiller. Har vi glemt nogen? Ja, Henrikh Mkhitaryan naturligvis. Lige nu ser det ud til, at vi har skudt papegøjen, mens Man. U. har fået aben i årets byttehandel, men lad os nu se. Det sidste er naturligvis på mange måder os uvedkommende, men man har vel diskret lov til at godte sig lidt. Ainsley Maitland-Niles er midtbanespiller af navn, men indtil videre ikke af gavn. Man er dog ikke i tvivl om, at han er en del af fremtiden, også selvom han fremover bliver brugt mest på kanten. Vi har altså som altid under AW erfaring og talent i overmål, så hvad er det der mangler?

GUN ACTION APRIL 18 \\ 27


kampe, især på udebane. Ikke desto mindre skal afspillet fra den centrale midtbane være meget mere præcist og chanceskabende. Den disciplin mestrede Cazorla til fulde. Fatale fejl På trods af både erfaring og kvalitet, bliver der for tit begået fatale fejl især på den defensive midtbane, og ofte med Xhaka som den skyldige. Disciplinært har han lært af sidste sæsons udskejelser med udvisninger til følge, men han er ikke bleg for stadig at begå tåbelige frispark og boldtab for tæt på feltet. Disse har desværre i flere tilfælde ført til mål imod os, men AW er ikke lige til sinds at ændre på noget af den grund. Måske skal schweizeren til en vis grad være undskyldt. For når han fejler, kan han vel i noget omfang forvente at forsvaret rydder op, men det har det jo knebet gevaldigt med i mange

Mangel på samlingspunkt Kvalitet har vi altså, fighterånd ligeså, men en leder mangler vi. Om den leder skal være på midten, i forsvaret eller sågar i angrebet, er for så vidt ikke afgørende. Vi skal have en leder af holdet, altså en Tony Adams, en Patrick Vieira eller en Thierry Henry, og det har vi ikke. Hvad har det med midtbanen at gøre? Jo, midterforsvaret kan tillade sig at være forholdsvis statisk i sin stilling på banen, selvom et par opportune raids op ad banen og trussel ved dødbolde kan retfærdiggøre tilstedeværelse på banens sidste tredjedel. Angrebet skal også være i deres åbenlyse

Xhaka's spillestil er af og til for satset, men er opbakningen i orden?

position, selvom tilstedeværelse og et godt hovedspil kan være nyttigt, hvis det brænder på foran eget mål. Men midtbanen skal være bindeledet mellem de to. Maskinrummet, der får det spillemæssige overtag. Dér hvorfra de fabelagtige frispilninger bliver slået, og dér hvor…. Men alt dette er jo taget ud af fodboldens ABC, i hvert fald den AW har studeret. Den virkelige essens er, at vi mangler et samlingspunkt. Én der kan anspore holdet, når det brænder på. Det er som sagt ligegyldigt, hvor rette vedkommende spiller, bare han kan få midtbanen til at fungere. Det er altafgørende med vores spillestil in mente. Cazorla er den type når han er kampklar. Hvem husker ikke hans udstråling og vinderattitude efter hans reduceringsmål mod Hull i FA Cup finalen i 2014. Han har måske ikke været den mest vokale leder, ikke på Vieiras niveau bevares, men han kan sagtens skælde ud hvis det er nødvendigt. Ikke mindst har han flere gange vist det gode eksempel, ved at gå forrest, når der var behov for det. Per Mertesacker spiller ikke en rolle længere og er heller ikke højrøstet nok. Laurent Koscielny, til trods for sine basale kvaliteter – og måske pga. en foreløbig tvivlsom sæson – styrer heller ikke holdet. Så spørgsmålet er, hvem der træder til som leder i Cazorlas fravær. Mens vi venter Özil har underskrevet ny kontrakt, hvilket var et stort boost for alle os hårdtprøvede Gooners, da det skete i januar. Men hvad med Wilshere? I GunAction 2 diskuterede vi (u) sandsynligheden for, at disse 10’ere begge ville være i klubben ved næste sæsons begyndelse. Men lige nu ser det ud til, at netop dette kan blive en realitet og endda med begge på banen samtidig, som vi har set det i flere vigtige kampe. Wilshere har endnu ikke skrevet under på en forlængelse, men mon ikke det sker? Lige nu trækker han tiden lidt, da kontrakttilbuddet fra klubben indebærer en vis lønnedgang, men samtidig en gevaldig bonus, hvis han spiller, hvilket jo kræver, at han holder sig skadesfri og i kampform. Wils-

28 \\ GUN ACTION APRIL 18


Ramsey - meget markant, men for offensiv.

Hjertet og indstillingen er med Wilshere.

Selvtillid har hjulpet Elneny.

here er Arsenal mand af hjertet, en Gooner, men er han villig til at tage den chance ”kun” at tjene en lille million kr. om ugen (når andre på holdet tjener mindst det dobbelte) fremfor en mere lukrativ kontrakt andetsteds? Özil er på det seneste set gå langt ned i banen for at føre bolden op. Men det er ikke tyskerens position og skal nok mest ses

som en frustration over manglende kvalitet i afspillet fra den centrale midtbane. Özils kreative evner udnyttes helt klart bedst på den offensive midtbane. Det positive ved det er, at hans i forvejen store løbepensum øges ganske anseeligt på trods af danske sportskommentatorers evige påstande om det modsatte. Når man gran-

sker diverse OPTA statistikker, så er kritikken ganske malplaceret.

!

Özil er på det seneste set gå langt ned i banen for at føre bolden op…

Er Wilshere manden Hvor ville det være fantastisk, hvis han forlængede, indtog den defensive midtbane i en box-to-box Cazorla rolle, og omsider fandt sin plads hos The Arsenal. Og hvad med at give ham anførerbindet? Ja, hvorfor ikke. Vi skal alligevel have en ny Club Captain, da Mertesacker slutter efter denne sæson, og Koscielny ligner ikke den rigtige løsning. Wilshere har alderen (26), mentaliteten og klubfølelsen til at kunne blive en legendarisk Arsenal anfører af gavn. Med ham på den defensive midtbane og Özil og Mkhitaryan centralt/offensivt, suppleret af Ramsey, Xhaka og Elneny på skift, ser det på papiret lovende ud. Meget skal falde på plads, før det sker, ikke mindst englænderens kontraktforhold, men man har vel lov at håbe. Én anden meget væsentlig ting skal også falde på plads. AWs fremtid og potentielle afløsere spekuleres der dagligt i, og #AWOut bevægelsen har det bekvemt, da målet jo helliger midlet, fristes man til at skrive. Men helt gennemtænkt er denne holdning dog næppe - om end belejlig. Lige meget hvem der kommer efter AW, så står vi overfor store forandringer, og kun med det rette lederskab på banen kan kursen mod de to forjættede trofæer genoprettes.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 29


Endnu et skadesmareridt:

CAZORLAS

kamp

// Som du kan læse på de foregående sider i dette GunAction, har Arsenals centrale midtbane lidt voldsomt under savnet af Santi Cazorla. Det er efterhånden evigheder siden den spanske troldmand har optrådt for The Gunners og spørgsmålet er, om han nogensinde kommer til det igen. Men hvorfor er det gået så galt, og hvad er der egentlig galt med den spanske troldmand.

Men på trods af, at det udefra så ud til at fungere for Cazorla, så gennemførte han mange af de 46 kampe med smerter. Den smerte, som flængen havde medført, blev ved med at forfølge ham. Efter en god opvarmning var han i stand til at spille, men så snart han var kold vendte smerterne tilbage. Ofte var pausen nok til at det gik galt, og nogle gange var jeg ved at græde, fortæller Cazorla til Marca.

Vi skal tilbage til 2013 I et interview med den spanske sportsavis Marca forklarer Cazorla, at hele problematikken startede tilbage i 2013. I en landskamp mod Chile den 10. september fik han et spark over højre ankel, som resulterede i en flænge i knoglen. Mindre end seks uger senere var han atter klar for Arsenal og spillede en time mod Norwich. Han spillede resten af 13/14 sæsonen færdig uden synlige tegn på skaden, og herefter tog han med Spanien til VM i Brasilien.

Flere problemer I december 2015 stødte endnu en skade til. Et sprængt ledbånd i venstre knæ krævede operation og betød en pause på fem måneder. Men selv den pause hjalp ikke på smerterne i anklen. Cazorla vendte tilbage i slutningen af sæsonen 15-16 og var også med i opstarten til sæsonen 16-17, men han kæmpede stadigvæk med smerterne i anklen. Hans sidste optræden blev Champions League kampen mod Ludogorets den 19. oktober 2016 på Emirates. Efter den kamp stod det

30 \\ GUN ACTION APRIL 18


!

Cazorla endte med at blive opereret otte gange…

AF // LARS JACOBSEN //

SANTIAGO CAZORLA GONZALES Mange spillere har været gennem opslidende skadesforløb i deres tid i Arsenal. Netop Født: 13/12 1984 i Llana, Spanien nu kæmper Santi Cazorla med eftervirkningerne fra en skade helt tilbage i 2013. En Højde: 168 cm nr.: 19 skade, som har medført utalligeTrøje operationer, og som på et tidspunkt truede med at koKampe/mål for Arsenal: 129/25 ste ham førligheden. Kampe/mål for Spanien: 77/14 Tidligere klubber: Villarreal i 2 omgange, Recreativo Huelva, Malaga

klart, at en operation i anklen var nødvendig. Og det er her skaden fra 2013 dukker op igen. Cazorla har nemlig lige siden ændret sit løb for at kompensere for smerterne fra flængen i knoglen. Umiddelbart var der ikke tale om et større kompliceret indgreb, men da stingene fra operationen blev fjernet en måned efter, sprang såret op igen og igen og igen. Cazorla endte med at blive opereret 8 gange, men såret blev ved med at springe op. Til sidst blev infektion og mulig koldbrand et langt større problem end selve skaden. Amputation på tale Infektionen ødelagde hælbenet og otte centimeret af akillesenen og på et tidspunkt var der tale om amputation. Heldigvis begynde antibiotikaen til sidst at virke og i maj 17 blev den hidtil sidste operation foretaget. I den forbindelse blev der flyttet

hud fra hans højre arm, med en tatovering med datterens navn, til det berørte område på hans ankel. Efter den sidste operation er han nu igang med et længere genoptræningsforløb i Salamanca i Spanien, hvor han arbejder sammen med fysioterapeuten Juan Carlos Herraez. Genoptræningen har dog taget længere tid end forventet på grund af nogle væskeophobninger i knoglemarven. Cazorla havde håbet at være tilbage i starten af 2018, men det er nu udsat, og målet er nu sæsonen 18/19. Uanset hvornår Cazorla måtte være klar til at snøre støvlerne, er det store spørgsmål selvfølgelig, om han er i stand til at genvinde sit tidligere niveau. Kombinationen af hans alder, det lange fravær og de fysiske mén, skaden kan have medført, gør spanieren til lidt af en lotteriseddel. Navnlig fordi hurtige fødder og bevægelighed i anklen er afgørende for en spiller, der har styrken, når hans spilles i skoene.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 31


AF // PETER HELLER LÜTZEN //

Det var den legendariske kanon på brystet, der fascinerede dengang i 1970’erne.

32 \\ GUN ACTION APRIL 18


The wonder of you:

Henrik Knudsen og de

store kanoner Henrik Knudsen har en livslang passion for Elvis – og Arsenal. De to ting kom ind i Henriks liv samtidig, da han var syv-otte år. Som for så mange andre i sin generation var det 1970’ernes tipslørdag, der gjorde udslaget for Henrik. Her var det den ikoniske rød-hvide dragt og ikke mindst kanonen på brystet, der vakte passionen i den unge mand. Dengang kunne man slet ikke følge sit hold hver uge, men måtte tålmodigt vente på, at ens hold blev valgt til transmission. Men da interessen først var vakt, var der ikke andre hold, der kunne måle sig med de rød-hvide fra Nordlondon.

>>

Henrik Knudsen har rigeligt at gøre med sit Elvis-museum og restauranter. Derfor bliver det ikke altid til så mange kampe foran skærmen, men Henrik følger med på nettet og læser en del om sin klub. Også i GunAction!

GUN ACTION APRIL 18 \\ 33


Et enkelt besøg på Highbury er det blevet til, men Henrik Knudsen har ingen planer om at bygge en kopi af Arsenals gamle stadion. Memphis Mansion må være nok!

// Vi har fanget den travle Elvis-fan til en snak om, hvordan det hele begyndte: - Det var meget anderledes dengang. Der var kun britiske spillere på holdet, og der blev gået mere til stålet. Det var noget, der tiltalte mig som dreng. Det er ikke fordi, jeg har noget imod den mere internationale stil i dag, det er bare meget anderledes, og den direkte stil i England før i tiden var helt sikkert med til at fange mig ind. - Fodboldspillere havde også en anden status dengang. Der var lidt rock’n’roll over dem. Charlie George med sit lange hår fx. Det

kunne være små ting, men der var mange spillere, som stak lidt ud. Som barn ville man jo gerne stikke lidt ud også. Der gav de en mulighed for at identificere sig med nogen og have nogen at se op til. - Rent sportsligt var det ikke for kønt. I 1970’erne mindede engelsk fodbold nok mere om rugby end om det fodbold, man spiller i dag. Det er blevet meget anderledes! Og ikke mindst pænere. I dag er der mange, der kan have svært ved at forstå, at man er fan af Arsenal: - I musikverdenen er der mange Liverpool- og Manchester United-

Bestyrelsesmøde i Arsenal Denmark på Memphis Mansion i 2017.

Restauranten Highway 51 Diner.

34 \\ GUN ACTION APRIL 18


Fodboldspillere havde også en anden status dengang. Der var lidt rock’n’roll over dem…

fans, så når jeg kommer med mit Arsenal, er der ingen, der fatter, hvad jeg taler om. Men jeg holder nu ved! Arsenal og Elvis er der ingen, der skal tage fra mig. Arsenal og Elvis kom ind i Henrik Knudsens liv midt i 1970’erne, men efterhånden kom Elvis til at fylde det meste. I 1980’erne udviklede interessen sig til et drømmejob som forhandler af musik og merchandise. I dag er Henrik Knudsen verdenskendt i fanmiljøet omkring Elvis og den største forhandler af Elvis-relaterede ting uden for Memphis. Ud over at drive Memphis Mansion skriver Henrik Knudsen også bøger og holder foredrag om sit store idol.

FAKTA: HENRIK KNUDSEN • Fan af Elvis som otte-årig da han hørte nummeret "Burning Love" • Blev også fan af Arsenal som syv-otte-årig. • Flyttede fra Odense til Randers i 1986 • Levede frem til 1990 af at sælge værktøj. • Stoppede i 1990 for i stedet at leve af en kombineret postordre-, forlags- og rejsevirkosmhed med udgangspunkt i Elvis • Åbnede i april 2011 Graceland Randers, som i 2015 skiftede navn til Memphis Mansion efter en stævning fra Elvis Presley Enterprices mod at bruge navnet Graceland.

En statue skal der til. Foran Memphis Mansion er det ikke Chapman, Bergkamp, Adams og Henry, men den anden konge, der er foreviget i bronze.

På stadion i London Henrik Knudsen er en travl mand, så det er foreløbig kun blevet til et enkelt besøg hos Arsenal. Det var i slutningen af 1980’erne og helt uplanlagt. Han var på tur til London og havde ikke planlagt at skulle se fodbold, men i toget fra lufthavnen mødte han nogle Arsenal-fans, som han faldt i snak med. Det var kampdag, så planerne blev hurtigt lavet om. Henrik og hans far stod af i Nordlondon, fik fat i nogle billetter og kom til fodbold på Highbury. Spontant, men en stor oplevelse! Det er ikke blevet til et besøg på Emirates endnu, men måske kan vi lokke med, at de faktisk spiller Elvis-sangen ”The Wonder of You”, når spillerne løber på banen.

FAKTA: MEMPHIS MANSION, RANDERS Graceland Randers Vej 3, 8960 Randers SØ

• Er dobbelt så stor som det oprindelige Graceland • Rummer en af de ti største Elvis samlinger i verden • På museet findes de manchetknapper, som Elvis i 1970 fik af præsident Richard Nixon • Festlokalerne blev sidste år udlejet 254 gange • Rummer Restauranten Highway 51 Diner, som sidste år bl.a. solgte 11.000 peanutbutter-banana-bacon-sandwich, som er kendt som Elvis favorit snack • Der er blevet solgt over 400.000 burgere på restauranten siden den åbnede

GUN ACTION APRIL 18 \\ 35


D U B TI L TE SMARNING

TR AI

TTILOBØPRNNSEOG VOKS

Arsenal Training Top 2017-18 Koksgrå NYHED! Den ny Training Top fra tredjetrøje kollektionen er designet I en smart koksgrå farve med lyserøde effekter. Den har lynlås ned til brystet og er perfekt til sport.

N VOKSE

Arsenal Training Top 2017-18 Blå NYHED! Den ny Training Top fra udebane kollektionen er designet i en kinky blå farve med smarte effekter. Den har lynlås ned til brystet og er perfekt til sport.

BØRN

549,- 499,-

Sc an ko de n me d din sm ar tp hone og gå direk te ind på hje mmes ide n

Gå ind på www.arsenal.dk og klik på Fanshoppen. Læg dine varer i kurven og betal online med Dankort. Varerne sendes i løbet af 4 - 7 dage, og pengene trækkes ikke før forsendelse.

36 \\ GUN ACTION APRIL 18

Tilbudene gælder sålænge lager haves. Forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

p o h s n a F


AF // CHRISTIAN H. STENRØJL //

Trængsel på toppen:

>>

TO 9

'ere

Kvaliteten på den forreste plads synes at være større end i rigtig mange år. Transfervinduet i januar bragte en sand verdensstjerne til klubben i Pierre-Emerick Aubameyang, men selvom glæden var enorm med tilgangen af en spiller i den kaliber, så virker timingen lidt underlig. I sommers hentede klubben nemlig også en højprofileret spiller til samme position – Alexandre Lacazette. Dermed fortsætter diskussionen om den traditionelle 9’er position, som i mange år har været et problem for The Gunners.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 37


// Alexandre Lacazette har ikke haft den sæson, som man måske kunne have håbet på. Han startede som lyn og torden med et mål et par minutter inde i sin Premier League-debut, men gassen synes at være gået af ballonen. I 26 optrædener i ligaen har franskmanden scoret ni mål og leveret tre assists. Et godkendt afkast, men det lever ikke rigtig op til de forventninger, som mange havde til ham – måske inklusive ham selv. Hans selvtillid virker til at være dalet i løbet af sæsonen og på det seneste har han været ude med en knæskade. I mellemtiden har Arsenal hentet Aubameyang i Borussia Dortmund, i hvad der, mildest talt, godt kan beskrives som en overraskelse. Han har været en kæmpe profil i Bundesligaen igennem de sidste par sæsoner og har været et mål for de allerstørste klubber i flere år. Han har fået en god start på tilværelsen i London med tre mål i fem kampe og har set farlig ud foran mål. Og det er her spørgsmålene dukker op:

Aubameyang laver plads foran forsvaret.

Er en af dem tænkt til start 11’eren, og i givet fald hvem, eller skal de spille samtidig? Mål tilfælles - men forskellige Scoringsmæssig minder de meget om hinanden. Begge har scoret masser af mål i de seneste par sæsoner for henholdsvis Lyon og Borussia Dortmund. Lacazette scorede 37 mål i 45 kampe, imens Aubameyang nettede 40 gange i 46 optrædener. De er altså begge effektive foran mål, men så stopper lighederne også. Lacazette har vist sig som værende en lidt anden type spiller end den, som man så for Lyon. Han har tilpasset sig den engelske liga på den måde, at han faktisk er rigtig dygtig med ryggen til mål. I det etablerede angrebsspil ligger han typisk og florerer lige uden for feltet. Her binder han spillet sammen med de andre spillere, lidt ligesom Giroud gjorde. Han trækker dermed midterforsvarernes opmærksomhed til sig og giver plads til spillerne omkring ham. I kontraspillet har han en tendens til at ankomme sent i feltet, som en central midtbanespiller ville gøre. Aubameyang fungerer bedst i rummet bag modstandernes forsvarskæde. Han er en ekstremt giftig kontraspiller, så når Arsenal ikke har bolden og modstanderen er i et etableret angreb, så er han meget giftig på en lang bold i dybden. I Arsenals eget angrebsspil er han dygtig til at time sine løb ind bag forsvaret, så han lige pludselig står i en 1-1 situation med målmanden. Dermed presser han naturligt forsvaret bagud, og det giver plads til de mere kreative spillere foran feltet. Hvis man tænker lidt over det, så kan disse to spillertyper faktisk komplementere hinanden rigtig godt – det kræver dog at bossen er villig til at gøre det. Et opgør med den traditionelle 9'er tankegang Wenger har før ændret formation for at tilpasse sig truppen, og med klubbens to dyreste indkøb til stort set samme plads skal der arbejdes på taktiktavlen for at få det fulde udbytte af investeringen. Måske er de to indkøb begyndelsen på et opgør med den traditionelle 9’er tankegang. Hovedpersonen i fødekæden bag de to angribere vil dog uden tvivl være Özil, men derudover råder Wenger også over Mkhitaryan, som objektivt set er lige dele oplægger og afslutter. Uanset hvilken

38 \\ GUN ACTION APRIL 18


Bliver karrieren i Arsenal en maveplasker for Lacazette, eller kan han finde ind i et samarbejde med Aubameyang.

talkombination professoren finder frem til i offensiven, så ville det være utroligt interessant at se både Aubameyang og Lacazette på banen samtidigt. ”Aubalaca” ville være en frygtindgydende angrebsduo, som virkelig kan volde en modstander problemer. Lacazette deltager rigtig gerne i det opbyggende spil, imens Aubameyang foretrækker at træde til som det allersidste led. Lacazette arbejder godt med ryggen mod mål, imens Aubameyang kan lide at løbe bagom forsvarerne. Svære at omplacere Netop nu er Lacazette ved at være klar efter sin knæskade så den kommende tid vil afsløre Wengers planer med duoen. Der er ingen af

Aubameyang udnytter gerne området bag forsvaret

dem, som kan spille andre pladser i andre opstillinger andet end til nøds, og det er nødvendigt med spilletid til begge for at holde dem tilfredse og glade. I første omgang ser det ud til, at Aubameyang bliver foretrukket til startopstillingen i ligaen, mens Lacazette har kampene i Europa League til at tage sin chance. Det kan være et godt forum for ham til at genopbygge noget selvtillid, idet Aubameyang ikke kan spille i den turnering. Under alle omstændigheder bliver det utroligt spændende at følge udviklingen på 9’er positionen. Får vi en ny, frygtindgydende angrebsduo, opløses den traditionelle 9’er rolle eller må de deles om spilletiden?

Lacazette arbejder gerne i området foran forsvaret

GUN ACTION APRIL 18 \\ 39


AF // BRIAN NEBELONG //

Defensivt koncept:

FORSVARET

FAMLER

FORTSAT Bagkæden har også denne sæson været et stort problem for Arsenal. Efter flere taktiske eksperimenter har Wenger stadig ikke fundet opskriften på en stærk og stabil defensiv. Problemet er, at holdet ikke har et klart defensivt koncept, mener PL-ekspert Mikkel Bischoff, der retter en skarp kritik mod kvaliteten af spillermaterialet og rygraden på holdet.

40 \\ GUN ACTION APRIL 18


// ”Arsenals største problem er, at der mangler et defensivt koncept,” svarer 6’erens Premier League-ekspert Mikkel Bischoff til GunAction på spørgsmålet om, hvorfor Arsenal gennem flere år har lidt af en gennemhullet defensiv. Og han har jo ret. For Arsenals bagkæde har været et stort rod. I mange år. Det blev lidt bedre, da Bould blev hentet ind som Wengers assistent. De defensive huller blev for en tid stoppet til med den iltre assistents tyggegummi. Efter Hubba Bubba-effekten forsvandt, blev Wenger desperat og overraskede os alle sidste sæson ved at eksperimentere med tre centerforsvarere i stedet for hans trofaste to. Eksperimentet lykkedes. I hvert fald mod slutningen af sidste sæson. Men i denne sæson har defensiven igen været hjemsøgt af det sædvanlige rystende usikre og nervøse forsvarsspil, vi har set i flere år. Den er usammenhængende i pres. Ubalanceret. Efterlader for meget plads til modstanderen. Defensiven er simpelthen for let at overspille. Aftalerne er slet ikke på plads ”Vi ved jo, hvordan Manchester City, Manchester United og Tottenham griber kampene an defensivt. Hvordan de forsvarer sig uden bold, men hvad vil Arsenal egentlig? Vil de presse højt eller lavt? Det kan være en fordel at veksle mellem det fra kamp til kamp, men det virker som om, at spillerne heller ikke ved det,” lyder vurderingen fra Bischoff.

Arsenals største problem er, at der mangler et defensivt koncept… Mikkel Bischoff

GUN ACTION APRIL 18 \\ 41


Arsenals defensive problemer springer særligt i øjnene, når man ser på indkasserede mål i top 6 i Premier League. Her ”topper” Arsenal med over 40 mål, mens det kommende mesterhold Manchester City har færrest mod sig, da de kun lige har krydset 20. En del af problemet er, at aftalerne ikke er på plads mellem spillerne om, hvem der gør hvad, og hvornår de skal gøre det, påpeger 6’erens PL-ekspert: ”Tottenham har alle aftaler på plads. Det giver dem en helt anden fleksibilitet, fordi alt er koordineret. Alle forstår konceptet og deres rolle i det. Sådan er det ikke på Arsenals hold. Her er aftalerne slet ikke på plads, og det skaber en usikkerhed på holdet. Der mangler et klart og tydeligt koncept i Arsenal,” siger Bischoff.

Mustafi kan minde lidt om Otamendi, men argentineren er bedre coachet.

Rob Holding.

Calum Chambers.

Hvor er rygraden? Manglen på et defensivt koncept vil - til Wenger Out-bevægelsens store fryd - unægtelig pege i retning mod trænerstaben. Det er jo først og fremmest Wenger og resten af trænerteamets ansvar at udtænke og sætte spillerne ind i taktikken. Uden et klart og tydeligt koncept ser vi 11 spillere løbe forvirrede rundt på banen og improvisere undervejs. Det er i disse situationer, at holdet har brug for stærke, stabile ledere til at vise vejen for medspillerne. Her fejler Arsenal desværre også. Bischoff undrer sig nemlig over, at Arsenal ikke længere kan stole på en stabil kerne af spillere til at præstere i størstedelen af kampene. ”Hvor er rygraden? Hvor er den stabile defensive kerne henne? Stabile spillere som Koscielny og Cech er slet ikke på samme niveau som tidligere. De fejler alt for meget, så Arsenal skal nok købe noget kvalitet. Det er vigtigt med defensive holdepunkter. Det kunne Arsenal godt bruge i forsvaret og på den defensive midtbane. Nogle spillere du ved præsterer i de fleste kampe,” siger Bischoff og nævner, hvordan Liverpools køb af Virgil van Dijk har løftet deres defensiv til nye højder. Korpset af centerforsvarere er måske ikke godt nok Wengers beslutning om at få en ekstra centerforsvarer ind i bagkæden gav ro og færre mål i en periode. Spørgsmålet er bare, om Arsenals nuværende spillermateriale egentlig er godt nok til at spille med tre i centerforsvaret? ”Arsenals defensive spillermateriale er måske ikke stærkt nok til at have tre centrale forsvarsspillere. Jeg ved ikke, om Koscielny er færdig. Om han kan komme tilbage igen. Mustafi har været utrolig svingende. Nogle kampe er han den bedste på banen, andre kampe er han helt væk. Man kan sammenligne Mustafi med en mand som Otamendi. Han lå også mere ned, end han stod op, men det er blevet meget bedre, efter Guardiola coachede ham. Hvis Mustafi blev coachet, ville han også blive markant bedre, tror jeg. Ideen med Monreal er også god. Han er meget mobil og er samme type som Azpilicueta, men måske er han ikke stærk nok som

42 \\ GUN ACTION APRIL 18


centerforsvarer. Måske er han bedre ude på backen,” siger Bischoff. Chambers og Holding har ifølge Bischoff ikke højere niveau end til at spille i midter- eller bundklubber i Premier League. Mertesacker går på pension, mens vi endnu mangler at se græske Mavropanos i aktion. Problematisk start for Xhaka som holding midfielder En af de vigtigste positioner på et hold med tre i centerforsvaret er den defensive midtbanespiller. Også kendt som en holding midfielder. En disciplineret spiller, der skærmer af foran bagkæden og beskytter den ved altid at være i området. Den rolle er tiltænkt Xhaka, men det har i mange kampe virket som et fejlcast. ”Xhaka har været dårlig. Han burde være beskytteren foran forsvaret, når Ramsey og Wilshere stormer frem med eller uden bold, men det er Xhaka ikke mobil nok til. Han er ikke ligesom Fernandinho i City. Xhaka har også truffet dårlige beslutninger og glemmer nogle gange at løbe med sin direkte modstander i feltet. Enten skal Arsenal skole ham bedre til at udfylde rollen, eller også skal de købe en bedre til pladsen,” siger Bischoff.

Xhaka og Arsenal er blevet stærkere defensivt Det lader til, at Arsenal allerede er i gang med at skole Xhaka, for Bischoff har lagt mærke til en forbedret udgave af den schweiziske granitblok: ”Det har dog været bedre på det seneste fra Xhaka. Han har givet bagkæden mere beskyttelse ved at skrue ned for aggressiviteten. Han har spillet mere disciplineret og skærmet modstanderen bedre af. Og så er han også stoppet med at tage de samme vanvittige beslutninger som tidligere,” siger Bischoff. Wenger besluttede i denne sæson at vende tilbage til en bagkæde med to centerforsvarere. Det har givet holdet et bedre udtryk, vurderer Bischoff: ”Jeg synes, at balancen på holdet har været bedst, når de er stillet op i en 4-3-3 med Monreal, Koscielny, Mustafi og Bellerín i bagkæden og så giver det god mening med et bolværk med tre midtbanespillere til at skærme af foran forsvaret. Her ville jeg tage Xhaka, Ramsey og Wilshere. Det giver den bedste balance på holdet. Jeg synes også, defensiven har løftet sig i de seneste kampe. Holdet har fået et bedre udtryk og har forsvaret stærkere,” slutter Bischoff.

FORDELE & ULEMPER MED TO ELLER TRE CENTERFORSVARERE Hvad er fordelene og ulemperne med to centerforsvarere ifølge Bischoff?

Hvad er fordelene og ulemperne med tre centerforsvarere ifølge Bischoff?

Fordele: To centerforsvarere kan være en fordel, fordi mange hold kun har en angriber. Derfor kan man sætte en ekstra mand til offensiven og forsøge at dominere kampen mere.

Fordele: Tre centerforsvarere giver flere spillere i de farlige områder i forsvaret. Det hjælper ved indlæg. Centerforsvarerne har også mere frihed til at følge med manden, fordi der er bedre gardering. Risikoen for at blive ramt på kontra er også mindre med tre i centerforsvaret.

Ulemper: Der er mere rum at forsvare for centerforsvaret, når backerne går med frem. Det kan også være svære at forsvare på indlæg, fordi der er færre spillere i de farlige områder. Centerforsvarerne har heller ikke samme frihed til at følge manden. Den defensive midtbanespiller skal også være mere disciplineret, når der kun er to i centerforsvaret.

Ulemper: En ulempe kan være, at der kommer til at stå for mange spillere tilbage på banen, så der mangler spillere længere fremme. Det sker, fordi du flytter en offensiv spiller ned i bagkæden. Det tager noget fra det offensive udtryk.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 43


SIDE

AF // OLE OLSSON //

Aktuel kommentar:

LINJEN Den forudsigelige fortsættelse // Der er gået to måneder siden den sidste Sidelinie. To måneder som ikke har ændret på ret meget. På positivsiden: Arsenal formåede at eliminere Milan fra sekundaturneringen Europa League; nu venter en ny frygtindgydende modstander i CSKA Moskva. På negativsiden: To forsmædelige nederlag til Man City i henholdvis Liga Cup-finalen og Premier League, et pinligt nederlag hjemme mod Östersund og et gigantisk fadæsenederlag i Brighton; nederlag der viste, at nye spillere – selvfølgelig – ikke ville have nogensomhelst betydning for nogetsomhelst. Ingen lys for enden af tunnelen Det er ikke blevet lettere at se lys for enden af tunnellen, efter vores store rorgænger for nylig blev citeret for at sige, at han da så sandelig er den, der kan få holdet ud af krisen – for det har han jo gjort før. Virkelig deprimerende, men selvfølgelig også forudsigeligt; vi slipper ikke af med Arsène Wenger, hvis ikke han bliver fyret. Og da han næppe bliver fyret, og der næppe vil blive indgået en ”gensidig aftale” om et stop, kan vi se frem til endnu en sæson med en dinosaur ved roret. Og se frem til mange flere kampe med et i bedste fald halvfyldt Emirates – uanset i hvilken

44 \\ GUN ACTION APRIL 18

turnering – og fortsat mere end ualmindelig dårlig stemning blandt fansene. Trist. Lige nu ligner det en situation, hvor der kun er ét udfald uanset forløbet: Enten vinder Arsenal Europa League, hvilket Wenger vil opfatte som om problemerne er løst – og han tager en sæson mere. Eller også føjer man en Europa League-fiasko til fiaskoerene i de andre turneringer – og Wenger tager en sæson mere, fordi han jo er mand for løse problemerne. Og uanset om det bliver det ene eller det andet scenario, så vil vores chef-dino købe to-tre nye spillere (selvfølgelig ”world class”) og begynde at hælde vand ud af ørene om toppen af Premier League. Deprimerende udsigter. Kun en dagsorden For undertegnede er der lige nu ingen anden dagsorden end Wengers fremtid i Arsenal. Alt andet er sekundært. Der er selvfølgelig ingen mening i at håbe, at Wenger selv indser, at han er en færdig mand. Der er næppe heller nogen mening i at håbe, at Stan Kroenke (eller Kroenke jr.) omsider fatter, at det er nødvendigt med en ny manager – selv om de mange ledige sæder på Emirates og al den negative presse burde få selv en totalt buck-fikseret

ejer til at forstå det. Nogen har ment, at det bør være Wenger selv, der vælger, hvornår han stopper. Det synspunkt er jeg til dels enig i – men det forudsætter, at Wenger vælger at stoppe senest til sommer. Og forsvinder helt ud af klubben sammen med hele sin stab af uduelige assistenter og trænere. Jeg kan faktisk godt føle en smule sympati for den engang så visionære Wenger; det er ikke noget kønt syn at se ham på sidelinjen nu om dage. Han er kommet til at se hærget ud, og hans undskyldninger og bortforklaringer bliver mere og mere grotesk desperate at høre på. Hvordan han kan tage sig selv alvorligt er noget af en gåde, men selvfølgelig har man ikke nået, hvad Wenger trods alt har nået, uden en stor portion selvtillid. Desværre gør Wenger så hvad han kan for underminere den smule sympati, der vel er tilbage hos mange fans. Og uge efter uge demonstrerer han med al ønskelig tydelighed, at han ikke er den, der kan vende den hastigt synkende skude. Ingen forskel Selvfølgelig ville Mkhitaryan og Aubameyang ikke gøre nogen forskel. Selvfølgelig vil det ikke gøre nogen forskel næste gang Wenger


køber en spiller. Selvfølgelig kan Wenger ikke få Arsenal tilbage i toppen af engelsk fodbold. For Arsène Wenger er en færdig mand. Helt færdig. Og jo længere tid han bliver i klubben, jo længere tid tager det før genopbygningen kan påbegyndes. Og at der er behov for en genopbygning af holdet, kan ingen være i tvivl om længere. Dén trup, vi ser i dag, er i alt andet end balance. Der er to dyrtindkøbte spidsangribere, men reelt ingen defensive midtbanefolk. Der er – selvfølgelig, fristes man til at sige – en masse centrale midtbanespillere, men ingen fløjspillere. Der er ingen gardering for truppens eneste højre back og to dårlige målmænd. Når man dertil lægger, at der mangler en distinkt spillestil og taktisk finesse, ja, så kan man blot konstatere, at der ligger en både dyr og langvarig opgave til klubbens næste manager. Man må håbe, at alene en ny manager vil give et løft til til klubben, for ellers bliver der i tillæg til alt det andet også en sej kamp for at vinde tilhængerne tilbage.

COME ON YOU REDS!!!!!!!!!!!!!!!!!

!

For undertegnede er der lige nu ingen anden dagsorden end Wengers fremtid i Arsenal…

scorer et mål, sidder man bare og venter på udligningen. Hvis Arsenal vinder en kamp, kan man kun trække lidt på skuldrene i visheden om, at der kommer en ny kamp med stor sandsynlighed for et nederlag. Men selvom jeg ikke tror på det, så siger hjertet selvfølgelig, at jeg håber på lutter sejre, blændende spil og masse af Arsenalscoringer. Og naturligvis en Europa Leaguepokal.

Det hele lidt lige meget Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg med fornuften håber for den resterende del af sæsonen. Det hele føles lidt ligemeget lige nu. Hvis Arsenal

GUN ACTION APRIL 18 \\ 45


ALE Gunners Ale er et lille karakterstærk mesterværk fra Midtfyns Bryghus - brygget helt eksklusivt for Arsenal Denmark. Charmerer allerede fra starten med sin duft og skum, ved første smag er den rund og sød mens eftersmagen er let bitter. Kasse m/12 stk. á 0,5 ltr. kr.

300,-

Pr. stk. á 0,5 ltr. kr.

30,-

Øllene er en „selvhenter“ og kan købes lokalt i følgende byer: Odense, København, Ebeltoft, Randers, Viborg, Aarhus og Hanstholm. Bestil hos tb@arsenal.dk

46 \\ GUN ACTION APRIL 18

Se mere på www.arsenal.dk/medlemstilbud/Merchandise fra Arsenal.dk.

KAMPENS


Wilshere og Ramsey:

AF // CASPER DALSTEN //

FORLÆNGELSE

- eller

FARVEL Både Jack Wilshere og Aaron Ramsey nærmer sig hastigt kontraktudløb. Alligevel er fremtiden ikke på plads for to af de spillere, som Wenger i 2012 så som en del af sin britiske satsning. Dermed står klubben overfor en ny transfersaga, som kan betyde farvel til endnu en portion Arsenal DNA.

?> GUN ACTION APRIL 18 \\ 47


// Om tre måneder udløber Jack Wilsheres kontrakt med Arsenal, men i skrivende stund er det stadig uklart om han bliver hos The Gunners. Både manager Arséne Wenger og Wilshere selv har udtrykt sig fortrøstningsfuldt i forhold til en forlængelse. Wilshere skulle være tilbudt en ny kontrakt, men der er stadig ingen underskrift fra spilleren, der ifølge manageren, er en mulig kandidat som ny anfører efter Per Mertesacker. Et kontraktudløb nærmer sig også for Aaron Ramsey - dog først i sommeren 2019. Der er således mere tid at løbe på, men den walisiske profil er også genstand for opmærksomhed fra andre klubber. Også her har Wenger udtrykt et klart og tydeligt ønske om forlængelse, men ifølge flere engelske medier er Ramsey mere tøvende end sin midtbanekollega. Derfor er det to vigtige beslutninger, der snart skal træffes. For det er ikke hvem som helst, der er på vej ud af svingdøren på Emirates. Faktisk er Wilshere og Ramsey de eneste tilbageværende fra den britiske stamme på fem spillere, som i 2012 forlængede med klubben. Den samme sang Der er dog intet nyt i, at klubben og Arséne Wenger er sent ude, når det handler om forlængelse med profilerne. Vi har for nyligt set det med Alexis Sanchez og Mesut Özil, hvor det heldigvis lykkedes at forlænge aftalen med tyskeren. Den forlængelse er ikke uvæsentlig i forbindelse med Wilsheres og Ramseys nye kontrakter. Tyskerens, ifølge rygterne, markante lønhop skal formentlig også tages i betragtning og særligt Ramsey vil nok kræve en ekstra sum penge for at sætte sin signatur på en ny aftale. The Mirror har for nyligt skrevet, at Wilshere er blevet tilbudt en aftale med en ugeløn på 90.000 pund hvilket er mindre end han tjener nu. Til gengæld vil kontrakten indeholde flere bonusser, hvorved klubben formentlig garderer sig en smule mod skader til Wilshere. Økonomien er således ikke uvæsentlig når man kender Wenger og Arsenal og dermed er der endnu engang udsigt til et langstrakt forløb. Det ligner endnu engang dansen om den varme grød med gentagende udtalelser fra spillerne og klubben, inden en eventuel forlængelse vil finde sted. En dans, som nemt kan komme ud af takt som vi så det med både Walcott og Chamberlain, som begge søgte nye græsgange. Det er derfor ikke utænkeligt, at navnligt Wilshere kunne have lyst til at gøre det samme, for på den måde, at få karrieren tilbage på rette spor. Bliver det tilfældet betyder det et farvel til noget ægte Arsenal DNA. Skadesmønster splitter duoen Aaron Ramsey og Jack Wilshere er nemlig begge gode eksempler på den Arsenal-DNA som Wenger efterspørger. Og selvom man er tilbø-

48 \\ GUN ACTION APRIL 18

jelig til at se dem sammen, er det langt fra normalt at de er på banen samtidig. Begge spillere er kendt for en dårlig skadeshistorik, og det er heller ikke gået fansenes næse forbi, at der tilsyneladende er et mønster i skaderne. I den første Carabao Cup-semifinale mod Chelsea den 10. januar måtte Jack Wilshere i anden halvleg udgå med en mindre skade. Efter kampen meddelte Arséne Wenger at Aaron Ramsey var på vej tilbage


!

Netop det mønster med, at den ene erstatter den anden er ikke nyt…

lejeophold i henholdsvis Bolton og senest Bournemouth. Men sat op mod Ramseys 321 kampe er forskellen tydelig. Waliseren blev hentet til klubben fra Cardiff og fik som 17-årig debut i samme sæson som Wilshere, og han har ligeledes brugt et stykke tid på lejeophold væk fra The Gunners. Statistikken støtter Ramsey Spørgsmålet er derfor, om der skal forlænges med begge spillere. Den tidligere Chelsea-stjerne Frank Lampard har for nylig opfordret Arséne Wenger til hurtigt at få forlænget aftalen med Aaron Ramsey og efterfølgende bygge holdet op omkring ham. Selvom Wilshere, efter han er vendt tilbage fra lejeopholdet i Bournemouth, har fået lidt styr på skaderne og vist noget af det Arsenal DNA, som har været savnet i denne sæson, så svinger vægten til fordel for waliseren. Og Lampards udtalelse bakkes op af statistikken. Her vinder Ramsey på næsten alle parametre. Waliseren har i sine 19 ligakampe skabt flere chancer, har flere fremadrettede afleveringer, bidraget med flere assists, vundet flere tacklinger og haft flere bolderobringer i gennemsnit pr. kamp end Wilshere i sine 17 af slagsen i denne sæson. Ramseys gode sæson viser sig også i, hvor lang tid han skal bruge på at skabe en scoring. I denne sæson har han været direkte involveret i en scoring hvert 101 minut i alle turneringer. Til sammenligning har Paul Pogba brugt 162 minutter, Cesc Fabregas 262 minutter, mens Jack Wilshere har været involveret i en scoring hvert 363 minut. Derudover har Ramsey igen vist noget af den målfarlighed, der i sæsonen 2013/14 bragte ham op på hele 16 sæsonscoringer.

efter sin skade. Netop det mønster med, at den ene erstatter den anden er ikke nyt. Faktisk har de to kun været på banen sammen i 85 minutter i Premier League i denne sæson. Og netop skader har været kendetegnende for de to britiske midtbanespillere. Værst har det stået til for Wilshere, som efter at han brød igennem via akademiet i 2008, står noteret for blot 190 kampe for førsteholdet. Her skal naturligvis medregnes 18 måneders

En, to, tre usikre I sidste ende står begge spillere samt Arséne Wenger tilbage med en uafklaret fremtid i Arsenal. Franskmanden har, ligesom Ramsey, endnu en sæson på sin kontrakt, men sæsonens resultater har åbnet debatten om, at en ny manager allerede skal findes til sommer, og det kan unægtelig også få betydning i forhold til Ramsey og Wilsheres fremtid. Hvor lang tid dansen om den varme grød kommer til at foregå vil tiden vise, men på et tidspunkt bliver grøden kold, og så er alle klogere.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 49


Pokalsejr over

Manchester City Hvad der ikke lykkedes for herrerne lykkedes for Arsenal Women.

AF // LARS JACOBSEN //

Arsenal Women:

I WSL Cup’en (Continental Cup), som modsvarer herrernes EFL Cup (Carabao Cup), vandt pigerne over mægtige Manchester City. // I skyggen af herrernes skuffende sæson har Arsenal Women høstet sæsonens første triumf. Sideløbende med at Wengers tropper kæmper med at redde sæsonen med en sejr i Europa League, har Arsenal Women og holdets nye manager Joe Montemurro, gjort det, herrerne ikke kunne - nemlig besejre Manchester City i en finale. Første trofæ til Montemurro På Adams Park kunne holdet fejre sin femte FA WSL Continental Cup titel med en 1-0 sejr over City på mål af hollandske Vivianne Miedema. De 2.139 tilskuere blev vidne til en

50 \\ GUN ACTION APRIL 18

chancefattig kamp, som samtidig blev holdets syvende uden scoringer mod sig. Dermed sikrede Montemurro sig det første trofæ, efter han tog over som manager i slutningen af 2017. Efter kampen var midtbanespilleren Jordan Nobbs ikke sen til at sende roserne videre til manageren. - Vi er bare blevet bedre organiseret og mere sikre i boldomgangen. Vi var gode i første halvleg og velorganiserede, da City til sidst forsøgte at sætte os under pres. Jeg er stolt af pigerne, sagde hun og sendte tanker til holdets nye manager.

- Siden Joe’s ankomst har formkurven været stigende, og det er en god følelse at vinde sølvtøj igen. Jeg har været heldig nok til at vinde trofæer et par gange, men det bliver bedre for hver gang, og det er en god følelse af vinde over et klassemandskab som City, som bl.a har danske Nadia Nadim på holdet (red.). I skrivende stund lever Arsenal Women også i det britiske fodboldforbunds anden pokalturnering, FA Womens Cup, hvor næste modstander er Charlton Athletic. I selve ligaen befinder holdet sig 5. marts på en tredje plads med 20 point efter 10 kampe.


ARSENAL WOMEN: MÅLVOGTERE: Sari Van Veenendaal (Holland), Anna Moorhouse (England) FORSVARER: Alex Scott (England) Emma Mitchell (Skotland) Josephine Henning (Tyskland) Leah Williamson (England) Louise Quinn (Irland) Jessica Samuelson (Sverige)

Manager Montemurro og spillerne Louise Quinn og Katie McCabe med WSL trofæet.

KVINDEFODBOLDEN I ENGLAND UNDER FA: FA WOMENS SUPER LEAGUE Niveau 1: FA WSL 1 (Womens Super League - 10 hold) Niveau 2: FA WSL 2 (Womens Super League - 10 hold) Niveau 3: FA Women’s Premier League Northern/Southern Division (12 hold i hver)

MIDTBANE: Jordan Nobbs (England) Kim Little (Skotland) Heather O’Reilly (USA) Dominique Janssen (Holland) Danielle Van de Donk (Holland)

FA WSL 1: Arsenal, Birmingham City, Bristol City, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester City, Reading, Sunderland, Yeovil Town.

ANGRIBERE: Danielle Carter (England) Vivianne Miedema (Holland) Katie McCabe (Irland) Lisa Evans (USA) Beth Mead (England)

Pokalturneringer: FA Womens Cup FA WSL Cup (Continental Cup)

MANAGER: Joe Montemurro

Jordan Nobbs interviewes i pausen mellem Arsenal og Milan på Emirates.

Kim Little, Arsenal, i duel med Paris fra Manchester City.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 51


NYT FRA FORENINGEN • Inde DM Bestyrelsen må med skam meddele, at vores planlagte Inde DM i Fredericia i marts måtte aflyses på grund af manglende tilmeldinger. Kun ét hold havde tilmeldt sig, og det er ærligt talt lidt sølle for en forening med over 2.500 medlemmer. Vi vælger at tro, at det valgte tidspunkt i marts på bagkanten af en skuffende sæson har afholdt folk fra at deltage, og derfor tager vi skeen i den anden hånd og forsøger os igen til november, når der er kommet frisk energi og god karma til klubben igen. Vi ønsker at holde fast i vores gamle tradition og synes fortsat, at et årligt indendørs fodboldstævne for Arsenal fans er værd at værne om, så op på hesten igen. // • FA’n Cup Der var en gang, hvor Wengers drenge hjembragte pokaler til skabet i alle størrelser og afskygninger. Det var også dengang, hvor Arsenal Denmark var fast inventar på pokalskamlen til det årige FA’n Cup, 7-mands fodboldturneringen for landets fanklubber. En turnering, vi selv var med til at stifte. I de seneste år er alderen dog begyndt at trykke hos Sakse, Bastgaard og co., og vi håber derfor, at der blandt fanklubbens mange medlemmer gemmer sig et nyt kuld talentfulde gooners, der kan supplere vores trofaste hold og repræsentere Arsenal Denmark i denne stolte turnering? Årets FA’n Cup køber af stablen lørdag den 4. august på Vanløse Idrætspark. Leeds United Supporters vandt turneringen i fjor og er derfor arrangør af årets arrangement, der plejer at være en hyggelig begivenhed med fine præmier og mediedækning. Kom frisk. Tilmeld dig hos tb@arsenal.dk som sørger for at samle et hold. // • samarbejde m/Iron Ink Tattoo Kærligheden til klubben varer livet ud - det samme gør tatoveringer! Derfor skal kvaliteten være i top! Hvad enten du skal have

52 \\ GUN ACTION APRIL 18

tatoveret klubbens logo, motto, et portræt af en af vores helte eller noget helt fjerde. Arsenal Denmark har derfor indgået et bemærkelsesværdigt samarbejde med det landsdækkende og særdeles professionelle Iron & Ink Tattoo, som foreløbigt har tattoo shops i Vejle og København. Iron & Ink Tattoo tilbyder alle Arsenal Denmark medlemmer en fast rabat på 25% på Arsenal relaterede tatoveringer. Har du allerede besøgt Iron & Ink og fået en flot Arsenal tatovering, så send gerne et billede af skilderiet til mail tb@arsenal.dk. //

AF // THOMAS BALLEGAARD //

til stede. Tilbuddet gælder efter bestilling af hovedret. // • Arsenal Denmark på Instagram Det er velkendt for de fleste, at Arsenal Denmark har en velfungerende og aktiv Facebook side. Faktisk har vi over 15.000 følgere på siden. Foreningen har også profiler på Twitter og LinkedIn, om end aktivitetsniveauet ikke er prangende. Som et nyt tiltag har fanklubben nu også etableret en Instagram profil, som nok især vil henvende sig til foreningens yngre segment. Kasper Bak Larsen og Jakob Ballegaard står bag Instagram profilen. Klik ind og følg Arsenal Denmark på Instagram. // • Billetter til næste sæson Sædvanen tro kan Arsenal Denmark ikke tage imod bestillinger på billetter til næste sæson, før billetsalget åbnes officielt. Det nye kampprogram offentliggøres normalt vis midt i juni, hvorefter billetproceduren for Arsenal Denmarks billetsalg vil blive skemalagt. Følg med på hjemmesiden, hvis du vil være på forkant. //

• Memphis Mansion, Randers Har du været på Emirates, så har du måske sunget med, når ”The Wonder of You” af Elvis Presley spilles på stadion, få minutter før Arsenal løber på banen. Har du smag på mere Elvis, så besøg Graceland i Randers, hvor Henrik Knudsen har opført Memphis Mansion som en tro kopi af Presleys eget Graceland fra Memphis, Tennessee. Memphis Mansion rummer både selskabslokaler, Elvis museum, biograf og en fantastisk restaurant, der bl.a. laver burgers, som du aldrig har fået dem før. Henrik Knudsen er formand for den danske Elvis Presley-fanklub men er også Arsenal fan og medlem af Arsenal Denmark. I den anledning giver han gratis soft ice til alle Arsenal Denmark medlemmer, der besøger restauranten. Tilbuddet gælder for hele selskabet, blot der er ét medlem med gyldigt medlemskort

• Husk at melde flytning Det medfører både ekstra arbejde og ekstra udgifter for Arsenal Denmark, når medlemmerne glemmer at meddele flytning. Derfor opfordrer vi alle medlemmer til at melde flytning til info@arsenal.dk, hvis I flytter adresse. // • Næste GunAction GunAction udgivelserne følger sædvanligvis en fast cyklus med udgivelser ultimo september, ultimo november, ultimo februar, medio april og medio juni. Næste GunAction udkommer således i juni og udover at runde sæsonen ordentligt af, så kigger bladet frem mod sæson 2018/19, hvor vi forhåbentlig får vendt sejlene og får lov at sætte kurs mod nye triumfer. //


WWW.ARSENAL.DK

Spillertrøjer og merchandise til Arsenal fans!

Scan koden m ed di n sm ar tpho ne og gå di rekte ind på hjem mes id en

BØRN

ING TRAIN Y JERSEN OG R TIL BØ SNE VOK

279,299,VOKSNE

På hjemmesiden finder du alt om størrelser, priser m.m. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Gå ind på www.arsenal.dk og klik på Fanshoppen. Læg dine varer i kurven og betal online med Dankort. Varerne sendes i løbet af 4 - 7 dage, og pengene trækkes ikke før forsendelse.

GUN ACTION APRIL 18 \\ 53


AF // LARS JACOBSEN //

MATCHFACTS

PREMIER LEAGUE

Wembley Stadium · 10-02-18

TOPGUN Cech

LIGA CUP FINALE (CARABAO) Wembley Stadium · 25-02-18

TOTTENHAM 1

ARSENAL 0

ARSENAL 0

MAN. CITY 3

Kane, 49

-

-

Aguero, 18, Kompany, 58 Silva, 65

AFSLUTNINGER 18(6) FRISPARK 13 62% VUNDNE TACKLINGER OFFSIDE 1 BOLDBESIDDELSE 50% REDNINGER 1

5(2) 13 90% 1 42% 0

6(1) 9 75% 6 50% 6

TOPGUN

Koscielny/Wilshere

12(3) AFSLUTNINGER 10 FRISPARK VUNDNE TACKLINGER 67% 2 OFFSIDE 57% BOLDBESIDDELSE 3 REDNINGER

Tottenham får revance for nederlaget på Emirates og dermed deler de to rivaler sæsonens point imellem sig. Tottenham virker dog som et langt stærkere og mere harmonisk mandskab og trods de beskedne cifre slipper The Gunners billigt fra opgøret. Hjemmeholdet formår ikke at udnytte de mange chancer og samtidig spiller Cech en fornuftig kamp i Arsenal målet. Med lidt held kunne indskiftede Lacazette have sikret Arsenal et enkelt point, men franskmanden svigter. Tre point til hver, men spillemæssigt er Spurs foran Arsenal.

Arsenal er tilbage på Wembley i endnu en finale. Denne gang i den mindre prestigefyldte Liga Cup, som Wenger aldrig har vunbdet i tiden hos The Gunners. Det bliver heller ikke denne gang. Efter en hæderlig første halvleg bliver The Gunnners sat under stort pres fra starten af 2. halvleg og derefter er der ingen tvivl om, hvor pokalen havner. Arsenal er hverken angrebsmæssigt eller forsvarsmæssigt konsekvente og effektive nok og er reelt aldrig i nærheden af at udfordre City. Hermed er der kun Europa League tilbage hvis der skal sølvtøj i skabet.

TILSKUERE: 83.222 · DOMMER: ANTHONY TAYLOR

TILSKUERE: 85.671 · DOMMER: CRAIG PAWSON

EUROPA LEAGUE

Jamtkraft Arena · 15-02-18

TOPGUN Ospina

PREMIER LEAGUE

Emirates Stadium · 01-03-18

ÖSTERSUNDS 0

ARSENAL 3

ARSENAL 0

MAN. CITY 3

-

Monreal, 13, Özil, 58 Papagiannopoulos, 24 (sm)

-

B. Silva, 15, D. Silva, 28 Sane, 33

16(6) AFSLUTNINGER 10(5) 5 FRISPARK 9 86% VUNDNE TACKLINGER 61% 3 OFFSIDE 1 61% BOLDBESIDDELSE 39% 5 REDNINGER 3

AFSLUTNINGER 10(5) FRISPARK 11 72% VUNDNE TACKLINGER OFFSIDE 0 BOLDBESIDDELSE 46% REDNINGER 2

TOPGUN Ramsey

9(5) 11 58% 1 54% 5

På et hundekoldt stadion med kunstgræs sikrer The Gunners sig et pænt udgangspunkt for videre deltagelse i Europa League. Hjemmeholdet virker skræmt af kampen mod overmagten og nervøsiteten resulterer i fejl ved flere scoringer. Arsenal spiller fint pasningsbold, men der er ikke tale om et decideret stormløb mod hjemmholdets mål. I kampens slutminutter begår Bellerin straffespark, men David Ospina redder Tom Petterssons svage spark og dermed holder gæsterne nullet. Opgaven i det midtsvenske er løst.

Kun fire dage efter Liga Cup finalen på Wembley gentager historien sig. Et chanceløst Arsenal mandskab er bagud hele 3-0 ved pausen. Gæsterne flår et rystende svagt forsvar op og scorer næsten efter behag i første halvleg. Efter pausen får hjemmeholdet sat en prop i, men bliver aldrig en trussel for City. Arsenal ligner et hold i frit fald, og fra tilskuerpladserne vidner tomme tribuner om fansenes frustrationer over tingenes tilstand. I de kommende uger handler det om at få stoppet nedturen og få genvundet lidt momentum ovenpå en række øretæver.

TILSKUERE: 7.665 · DOMMER: DAVID BORBALAN (SPANIEN)

TILSKUERE: 58.420 · DOMMER: ANDRE MARRINER

EUROPA LEAGUE

Emirates Stadium · 22-02-18

TOPGUN Kolasinac

PREMIER LEAGUE Amex Stadium · 04-03-18

ARSENAL 1

ÖSTERSUNDS 2

BRIGHTON 2

ARSENAL 1

Kolasinac, 47

Chambers, 22 (sm) Sema, 23

Dunk, 7 Murray, 26

Aubameyang, 43

11 (3) AFSLUTNINGER 15 (6) 14 FRISPARK 13 56% VUNDNE TACKLINGER 61% 2 OFFSIDE 1 44% BOLDBESIDDELSE 56% 5 REDNINGER 2

TOPGUN

Ingen afstemning

15(7) AFSLUTNINGER 13(6) 12 FRISPARK 13 50% VUNDNE TACKLINGER 70% 0 OFFSIDE 6 68% BOLDBESIDDELSE 32% 4 REDNINGER 6

Det, der skulle have været en festaften på Emirates med flot fodbold og en sikker sejr til hjemmeholdet er tæt på at ende i en ren farce. Gæsterne har smidt al respekten for hjemmeholdet og klør på fra starten, og med to scoringer midt i første halvleg sætter de hjemmeholdet under voldsomt pres. Arsenal spiller usikkert, uinspireret og usammenhængende og hvis ikke Kolasinac havde reduceret kort efter pausen kunnne det hele være endt i en katastrofe for Arsenal. Målet tager lidt af gejsten fra gæsterne, men de vinder sensationelt på Emirates. Skuffende, skuffende…

For fjerde gang i træk må Arsenal forlade banen som tabere. Udekampen mod Brighton var ellers en kærkommen lejlighed til at få rettet lidt op på skuden, men kampen bliver endnu en ydmygelse af Wenger og hans mandskab. Forsvaret sejler rundt og er nærmest ikke eksisterende. En reducering kort før pausen burde give lidt gejst, og selvom 2. halvleg bliver en smule bedre end første er det ikke nok. Arsenal befinder sig i sin hidtil største krise under Wengers ledelse. En situation, der kalder på en reaktion hvis ikke det hele skal falde fra hinanden.

TILSKUERE: 58.405 · DOMMER: IVAN KRUZLIAK (SLOVAKIET)

TILSKUERE: 30.620 · DOMMER: STUART ATWELL

54 \\ GUN ACTION APRIL 18


AF // LARS JACOBSEN //

MATCHFACTS

EUROPA LEAGUE

Guiseppe Meazza · 08-03-18

TOPGUN Özil

EUROPA LEAGUE

Emirates Stadium · 15-03-18

AC MILAN 0

ARSENAL 2

ARSENAL 3

AC MILAN 1

-

Mkhitaryan, 15 Ramsey, 45

Welbeck, 39, (st.), 86, Xhaka, 71

Calhanoglu, 35

AFSLUTNINGER 16(1) FRISPARK 8 81% VUNDNE TACKLINGER OFFSIDE 0 BOLDBESIDDELSE 51% REDNINGER 2

TOPGUN

Ingen afstemning

14(3) AFSLUTNINGER 17(9) 9 FRISPARK 13 88% VUNDNE TACKLINGER 50% 5 OFFSIDE 1 42% BOLDBESIDDELSE 58% 6 REDNINGER 3

8(4) 13 82% 1 49% 1

Normalt et opgør i Champions League, men begge klubber befinder sig netop nu et stykke fra den absolutte top. Milan har i flere år været helt ude af europæisk fodbold, og The Gunners er i en resultatmæssigt krise og langt fra fordums styrke. Arsenal rejser sig dog efter den seneste tids skuffende resultater og spiller navnlig i første halvleg flot fodbold. Koncentreret defensivt og ind imellem fint opspil. 2-0 føringen ved pausen gav ro på i 2. halvleg og The Gunners har dermed sikret sig et godt udgangspunkt før returkampen - selvom ustabiliteten altid lurer.

Arsenal havde sikret sig et flot udgangspunkt på Guiseppe Meazza en uge tidligere, og derfor gik man ind til kampen med en god mavefornemmelse. Men man ved aldrig med Arsenal og nervøsiteten sniger sig ind da AC Milan kommer foran. Hjemmeholdet svarer dog hurtigt igen på et lidt tyndt straffe begået mod Welbeck. Herefter dominerer Arsenal kampen og vinder komfortabelt selvom Milan undervejs har sine chancer. Dermed lever Arsenal fortsat i turneringen, som er den eneste, hvor holdet reelt har noget at spille for.

TILSKUERE: 70.000 · DOMMER: CLEMENT TURPIN · FRANKRIG

TILSKUERE: IKKE OPLYST · DOMMER: JONAS ERIKSSON (SVERIGE)

PREMIER LEAGUE

Emirates Stadium· 11-03-18

TOPGUN Cech

PREMIER LEAGUE

Emirates Stadium · 01-04-18

ARSENAL 3

WATFORD 0

ARSENAL 3

STOKE 0

Mustafi, 8, Aubameyang, 59 Mkhitaryan, 77

-

Aubameyang, 75, (st.), 86 Lacazette, 89 (st.)

-

11(4) AFSLUTNINGER 11(7) 9 FRISPARK 12 68% VUNDNE TACKLINGER 38% 3 OFFSIDE 5 40% BOLDBESIDDELSE 60% 4 REDNINGER 4

AFSLUTNINGER 24(11) FRISPARK 9 56% VUNDNE TACKLINGER OFFSIDE 3 BOLDBESIDDELSE 70% REDNINGER 2

TOPGUN

Ingen afstemning

8(2) 13 55% 3 30% 8

I en søvnig kamp for halvtomme tribuner henter Arsenal en, på papiret, pæn 3-0 sejr mod Watford. Et hurtigt mål bringer lidt ro over forestillingen, som spilles i en underlig ligegyldig atmosfære. Det lykkedes endelig Cech at få sit clean sheet nr. 200, og han bidrager selv pænt til resultatet da han snupper et straffe fra Troy Deeney. Der er skiftet en del ud på holdet, og The Gunners slutter kampen med en bagkæde bestående af Maitland-Niles, Holding, Chambers og Kolasinac. Defensiven ser skrøbelig ud på Emirates, men denne gang går det.

Arsenals opstilling afspejler sæsonens prioriteringer da flere etablerede navne spares med henblik på torsdagens Europa League match mod CSKA Moskva. Det hele starter som en sløv og kedelig forestilling hvor hjemmeholdet har svært ved at få gang i det etablere angrebsspil. Det bliver bedre efter pausen, men det er først det sidste kvarter der er værd at skrive om. To scoringer af Aubameyang, det ene på straffe, og et af Lacazette, også på straffe, giver forhåbninger om, at der måske er gang i et nyt giftigt makkerpar.

TILSKUERE: 59.131 (30.000) · DOMMER: MARTIN ATKINSON

TILSKUERE: 59.371 · DOMMER: CRAIG PAWSON

Arsenal er til mesterskaber - vi er til regnskaber… Dansk Revison Odense Langelinie 79 · 5230 Odense M Telefon 6613 0331

GUN ACTION APRIL 18 \\ 55


FØRSTEHOLDSSTATISTIK 17-18 Barclays Premiership 11/8

Leicester

H

4-3

59.387

Cech, Holding (Giroud), Monreal, Kolasinac, Bellerin, Xhaka, Elneny (Ramsey), Chamberlain, Welbeck (Walcott), Özil, Lacazette

Røde kort: Ingen

19/8

Stoke City

U

0-1

29.459

Cech, Kolasinac (Giroud), Mustafi, Monreal, Xhaka (Iwobi), Ramsey, Bellerin, Chamberlain, Lacazette (Walcott), Welbeck, Özil

Røde kort: Ingen

27/8

Liverpool

U

0-4 53.206

Cech, Holding, Koscielny, Monreal, Ramsey (Coquelin), Chamberlain (Lacazette), Xhaka, Bellerin, Alexis (Giroud), Ôzil, Welbeck

Røde kort: Ingen

9/9

Bournemouth

H

3-0

59.262

Cech, Monreal, Mustafi, Koscielny, Ramsey (Coquelin), Xhaka, Kolasinac, Bellerin, Welbeck (Alexis), Lacazette (Giroud), Ozil

Røde kort: Ingen

17/9

Chelsea

U

0-0 41.478

Cech, Bellerin, Kolasinac, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Iwobi (Elneny), Lacazette (Alexis), Welbeck (Giroud)

Røde kort: Ingen

25/9

West Bromwich

H

2-0

59.134

Cech, Koscielny, Mustafi, Monreal, Bellerin, Elneny, Xhaka, Kolasinac, Ramsey (Maitland-Niles), Lacazette (Giroud), Alexis (Özil)

Røde kort: Ingen

1/10

Brighton

H

2-0

59.378

Cech, Holding, Mustafi, Monreal, Xhaka (Elneny), Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Iwobi (Walcott), Lacazette (Giroud), Alexis

Røde kort: Ingen

14/10 Watford

U

1-2

20.384

Cech, Koscielny (Holding), Mertesacker, Monreal, Xhaka, Elneny, Kolasinac, Bellerin, Welbeck (Özil), Lacazette (Giroud), Iwobi

Røde kort: Ingen

22/10 Everton

U

5-2

39.189

Cech, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Xhaka, Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Lacazette (Wilshere), Alexis, Özil (Coquelin)

Røde kort: Ingen

28/10 Swansea

H

2-1

59.493

Cech, Koscielny, Mertesacker. Monreal, Kolasinac (Holding), Xhaka, Ramsey, Bellerin, Lacazette (Giroud), Alexis, Özil

Røde kort: Ingen

5/11

Manchester City

U

1-3

54.286

Cech, Koscielny, Coquelin (Lacazette), Monreal, Xhaka (Wilshere), Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Iwobi (Giroud), Özil, Alexis

Røde kort: Ingen

19/11

Tottenham

H

2-0

59.530

Cech, Koscielny, Mustafi, Monreal, Xhaka, Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Lacazette (Coquelin), Özil (Iwobi), Alexis

Røde kort: Ingen

26/11 Burnley

U

1-0

21.722

Cech, Koscielny, Mustafi, Monreal, Xhaka, Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Iwobi (Wilshere), Lacazette (Welbeck), Alexis

Røde kort: Ingen

29/11 Huddersfield

H

5-0

59.285

Cech, Koscielny, Mustafi, Monreal, Ramsey (Wilshere), Xhaka. Kolasinac, Bellerin, Lacazette (Giroud), Alexis (Welbeck), Özil

Røde kort: Ingen

Manchester United H

1-3

59.547

Cech, Koscielny, Mustafi (Iwobi), Monreal, Bellerin, Ramsey, Xhaka (Welbeck), Kolasinac (Giroud), Özil, Lacazette, Alexis

Røde kort: Ingen

31.643

Cech, Koscielny, Mertesacker (Welbeck), Monreal, Xhaka (Wilshere), Ramsey, Kolasinac, Bellerin, Özil, Lacazette (Giroud), Alexis

Røde kort: Ingen

2/12

10/12 Southampton

U

1-1

13/12 West Ham

U

0-0 56.921

Cech, Bellerin, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles, Iwobi (Welbeck), Alexis (Lacazette), Özil, Xhaka, Wilshere, Giroud

Røde kort: Ingen

16/12 Newcastle

H

1-0

59.379

Cech, Bellerin, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles, Iwobi (Welbeck), Alexis (Coquelin), Özil, Wilshere, Xhaka, Lacazette (Giroud)

Røde kort: Ingen

22/12 Liverpool

H

3-3

59.409

Cech, Bellerin, Koscielny, Monreal (Mustafi), Maitland-Niles, Wilshere, Xhaka, Iwobi (Welbeck), Özil, Alexis (Walcott), Lacazette

Røde kort: Ingen

28/12 Crystal Palace

U

3-2

25.762

Cech, Koscielny, Mustafi, Chambers, Xhaka (Maitland-Niles), Wilshere, Kolasinac, Bellerin, Lacazette (Coquelin), Alexis, Özil

Røde kort: Ingen

31/12 West Bromwich

U

1-1

26.223

Cech, Koscielny (Mertesacker), Chambers, Mustafi, Kolasinac (Maitland-Niles), Xhaka, Wilshere, Bellerin, Iwobi (Welbeck), Alexis, Lacazette

Røde kort: Ingen

3/1

Chelsea

H

2-2

59.379

Cech, Chambers (Walcott) , Mustafi, Holding, Wilshere, Xhaka, Maitland-Niles, Bellerin, Lacazette (Welbeck), Alexis, Özil

Røde kort: Ingen

14/1

Bournemouth

U

1-2

11.360

Cech, Chambers (Ramsey), Mustafi, Holding, Xhaka, Wilshere, Maitland-Niles, Bellerin, Iwobi (Walcott), Welbeck, Lacazette

Røde kort: Ingen

20/1

Crystal Palace

H

4-1

59.536

Cech, Monreal (Maitland-Niles), Mustafi, Koscielny, Bellerin, Xhaka, Wilshere, Elneny, Özil (Nelson), Iwobi (Kolasinac), Lacazette

Røde kort: Ingen

30/1

Swansea

U

1-3

20.809

Cech, Mustafi, Koscielny, Monreal, Bellerin, Elneny (Mkhitaryan), Xhaka, Ramsey, Iwobi (Giroud), Özil, Lacazette

Røde kort: Ingen

3/2

Everton

H

5-1

59.306

Cech (Ospina), Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal (Kolasinac), Ramsey (Wilshere), Mkhitaryan, Özil, Xhaka, Iwobi, Aubameyang

Røde kort: Ingen

10/2

Tottenham

U

0-1

83.222

Cech, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Elneny (Iwobi), Xhaka (Welbeck), Wilshere, Mkhitaryan (Lacazette), Özil, Aubameyang

Røde kort: Ingen

24/2

Manchester City

H

0-3

58.420

Cech, Bellerin, Koscielny, Mustafi, Kolasinac, Welbeck, Özil, Ramsey, Mkitaryan, Xhaka, Aubameyang

Røde kort: Ingen

4/3

Brighton

U

1-2

30.620

Cech, Chambers (Nketiah), Koscielny, Mustafi, Kolasinac, Iwobi (Welbeck), Mkhitaryan (Bellerin), Özil, Wilshere, Xhaka, Aubameyang

Røde kort: Ingen

10/3

Watford

H

3-0

51.931

Cech, Maitland-Niles, Mustafi (Chambers), Holding, Kolasinac, Elneny, Iwobi (Welbeck), Mkhitaryan (Wilshere), Özil, Xhaka, Aubameyang

Røde kort: Ingen

-

Leicester

U

-

-

-

-

1/4

Stoke City

H

3-0

59.371

Ospina, Bellerin, Chambers, Mustafi, Monreal, Wilshere (Mkhitaryan) , Elneny (Xhaka) , Ramsey, Aubameyang, Welbeck (Lacazette), Özil

Røde kort: Ingen

9/4

Southampton

H

-

-

-

-

15/4

Newcastle

U

-

-

-

-

23/4

West Ham

H

-

-

-

-

29/4

Manchester United U

-

-

-

-

5/5

Burnley

H

-

-

-

-

13/5

Huddersfield

U

-

-

-

-

UEFA Europa League 14/9

FC Køln

H

3-1

-

Ospina, Holding (Kolasinac), Mertesacker, Monreal, Bellerin, Iwobi (Wilshere), Elneny, Maitland-Niles, Walcott (Nelson), Alexis, Giroud

Røde kort: Ingen

28/9

BATE Borisov

U

4-2

-

Ospina, Mustafi, Mertesacker, Holding, Nelson (McGuane), Elneny, Willock (Nketiah), Maitland-Niles, Wilshere, Walcott, Giroud

Røde kort: Ingen

19/10 Røde Stjerne

U

1-0

50.000

Cech, Nelson, Debuchy, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Coquelin (Sheaf), Willock (McGuane), Walcott, Wilshere, Giroud

Røde kort: Ingen

2/11

H

0-0 -

Macey, Debuchy, Elneny, Holding, Nelson, Maitland-Niles, Coquelin, Willock (Nketiah), Walcott, Wilshere, Giroud

Røde kort: Ingen

23/11 FC Køln

U

0-1

-

Ospina, Debuchy (Nketiah), Mertesacker, Holding, Chambers (Nelson), Elneny, Coquelin, Maitland-Niles, Welbeck (Iwobi), Wilshere, Giroud

Røde kort: Ingen

6/12

BATE Borisov

H

6-0

50.000

Ospina, Debuchy, Chambers, Holding, Maitland-Niles, Walcott (Nelson), Welbeck (Nketiah), Elneny (Willock), Wilshere, Coquelin, Giroud

Røde kort: Ingen

15/2

Österssunds FK

U

3-0

7.665

Ospina, Bellerin, Chambers, Mustafi, Monreal (Kolasinac), Maitland-Niles, Elneny, Özil, Iwobi, Mkhitaryan (Nelson), Welbeck (Nketiah)

Røde kort: Ingen

22/2

Österssunds FK

H

1-2

58.405

Ospina, Bellerin, Chambers, Holding, Kolasinac, Maitland-Niles (Xhaka), Wilshere (Willock), Iwobi (Nelson), Elneny, Mkhitaryan, Welbeck

Røde kort: Ingen

8/3

AC Milan

U

2-0

70.000

Ospina, Chambers (Elneny) , Koscielny, Mustafi, Kolasinac (Maitland-Niles), Xhaka, Ramsey, Wilshere, Mkhitaryan, Özil (Holding), Welbeck

Røde kort: Ingen

15/3

AC Milan

H

3-1

-

Ospina, Koscielny (Chambers), Mustafi, Monreal, Bellerin, Mkhitaryan (Elneny), Özil (Kolasinac), Wilshere, Ramsey, Xhaka, Welbeck

Røde kort: Ingen

5/4

CSKA Moskva

H

-

-

-

-

12/4

CSKA Moskva

U

-

-

-

-

2-4

27.182

Ospina, Debuchy (Akpom), Holding, Mertesacker, Maitland-Niles, Willock (Nketiah), Nelson, Iwobi, Elneny, Welbeck, Walcott

Røde kort: Ingen

Røde Stjerne

FA Cuppen 7/1

Nottingham Forrest U

Liga Cuppen (Carabao Cup) 20/9

H

1-0

44.064

Ospina, Chambers (Dasilva), Mertesacker, Holding, Nelson (Willock), Elneny, Wilshere, Maitland-Niles, Walcott (Iwobi), Alexis, Giroud

Røde kort: Ingen

24/10 Norwich City

Doncaster Rovers

H

2-1

58.444

Macey, Debuchy, Elneny, Holding, Nelson, (Nketiah), Coquelin, Wilshere (Willock), Iwobi (Dasilva), Maitland-Niles (Akpom), Giroud, Walcott

Røde kort: Ingen

19/12 West Ham

H

1-0

44.741

Ospina, Debuchy, Chambers, Holding, Kolasinac, Willock (Shaef), Coquelin (Da Silva), Elneny, Giroud (Nelson), Welbeck, Walcott

Røde kort: Ingen

10/1

Chelsea

U

0-0 40.097

Ospina. Chambers, Mustafi, Holding, Wilshere (Elneny), Xhaka, Maitland-Niles, Bellerin, Lacazette (Alexis), Welbeck, Iwobi

Røde kort: Ingen

24/1

Chelsea

H

2-1

58.964

Ospina, Koscielny, Mustafi, Monreal, Bellerin, Xhaka, Wilshere, Elneny, Iwobi (Kolasinac), Lacazette (Ramsey), Özil

Røde kort: Ingen

25/2

Manchester City

W

0-3

85.671

Ospina, Chambers (Welbeck), Mustafi, Koscielny, Monreal (Kolasinac), Ramsey (Iwobi), Xhaka, Bellerin, Wilshere, Özil, Aubameyang

Røde kort: Ingen

56 \\ GUN ACTION APRIL 18


FØRSTEHOLDSSTATISTIK 17-18 Barclays Premiership Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Giroud, Ramsey, Walcott, Mustafi, Iwobi, Coquelin

Mål: Lacazette, Welbeck, Ramsey, Giroud

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Giroud, Walcott, Iwobi, elneny, Coquelin, Mertesacker

Mål: Ingen

Gule kort: Holding, Xhaka, Özil, Welbeck

Bænken: Ospina, Coquelin, Giroud, Lacazette, Mustafi, Kolasinac, Walcott

Mål: Ingen

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Giroud, Alexis, Coquelin, Iwobi, Walcott, Mertesacker

Mål: Welbeck 2, Lacazette

Gule kort: Bellerin

Bænken: Ospina, Mertesacker, maitland-Niles, Elneny, Alexis, Walcott, Giroud

Mål: Ingen

Gule kort: Alexis

Bænken: Ospina, Giroud, Özil, Maitland-Niles, Walcott, Wilshere, Mertesacker

Mål: Lacazette 2

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Giroud, Walcott, Elneny, Maitland-Niles, Wilshere, Mertesacker

Mål: Monreal, Iwobi

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Özil, Giroud, Holding, Coquelin, Walcott, Wilshere

Mål: Mertesacker

Gule kort: Koscielny

Bænken: Macey, Wilshere, Coquelin, Holding, Giroud, Walcott, Iwobi

Mål: Monreal, Özil, Lacazette, Ramsey, Alexis

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Holding, Giroud, Iwobi, Coquelin, Walcott, Wilshere

Mål: Kolasinac, Ramsey

Gule kort: Monreal, Koscielny, Xhaka, Lacazette

Bænken: Macey, Lacazette, Wilshere, Giroud, Elneny, Debuchy, Walcott

Mål: Lacazette

Gule kort: Mustafi, Monreal, Xhaka, Alexis

Bænken: Ospina, Coquelin, Iwobi, Maitland-Niles, Welbeck, Mertesacker, Wilshere

Mål: Mustafi, Alexis

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina. Wilshere, Welbeck, Maitland-Niles, Coquelin, Giroud, Mertesacker

Mål: Alexis

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Giroud, Welbeck, Wilshere, Iwobi, Coquelin, Mertesacker

Mål: Lacazette, Giroud 2, Alexis, Özil

Gule kort: Koscielny, Bellerin, Alexis

Bænken: Ospina, Iwobi, Welbeck, Giroud, Coquelin, Wilshere, Mertesacker,

Mål: Lacazette

Gule kort: Bellerin, Wilshere

Bænken: Ospina, Welbeck, Wilhere, Giroud, Maitland-Niles, Coquelin, Iwobi

Mål: Giroud

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Welbeck, Lacazette, Chambers, Elneny, Kolasinac, Coquelin

Mål: Ingen

Gule kort: Monreal, Xhaka

Bænken: Ospina, Welbeck, Giroud, Coquelin, Elneny, Kolasinac, Chambers

Mål: Özil

Gule kort: Iwobi

Bænken: Ospina, Mustafi, Welbeck, Walcott, Elneny, Coquelin, Kolasinac

Mål: Alexis, Xhaka, Özil

Gule kort: Chambers

Bænken: Ospina, Coquelin, Maitland-Niles, Holding, Iwobi, Welbeck, Walcott

Mål: Mustafi, Alexis 2

Gule kort: Cech, Mustafi, Wilshere

Bænken: Ospina, Maitland-Niles, Mertesacker, Welbeck, Walcott. Elneny, Coquelin

Mål: McClean (sm)

Gule kort: Wilshere, Holding, Özil

Bænken: Ospina, Welbeck, Walcott, Iwobi, Elneny, Coquelin, Mertesacker

Mål: Wilshere, Bellerin

Gule kort: Wilshere, Xhaka

Bænken: Ospina, Ramsey, Walcott, Nketiah, Elneny, Kolasinac, Mertesacker

Mål: Bellerin

Gule kort: Ingen

Bænken: Ospina, Maitland-Niles, Nelson, Kolasinac, Nketiah, Chambers, Mertesacker

Mål: Monreal, Iwobi, Koscielny, Lacazette

Gule kort: Bellerin, Elneny

Bænken: Ospina, Mkhitaryan, Giroud, Nketiah, Maitland-Niles, Kolasinac, Chambers

Mål: Monreal

Gule kort: Mustafi, Koscielny

Bænken: Ospina, Wilshere, Kolasinac, Lacazette, Chambers, Elneny, Maitland-Niles

Mål: Ramsey 3, Kolasinac, Aubameyang

Gule kort: Mustafi

Bænken: Ospina, Iwobi, Lacazette, Welbeck, Maitland-Niles, Kolasinac, Chambers

Mål: Ingen

Gule kort: Kolasinac

Bænken: Ospina, Nketiah, Holding, Maitland-Niles, Iwobi, Elneny, Chambers

Mål: Ingen

Gule kort: Kolasinac, Wilshere, Xhaka

Bænken: Ospina, Welbeck, Nketiah, Bellerin, Holding, Maitland-Niles, Elneny

Mål: Aubameyang

Gule kort: Xhaka, Mustafi

Bænken: Ospina, Welbeck, Chambers, Wilshere, Nketiah, Nelson, Willock

Mål: Mustafi, Aubameyang, Mkhitaryan

-

-

-

Gule kort: Elneny

Bænken: Macey, Koscielny, Kolasinac, Iwobi, Mkhitaryan, Xhaka, Lacazette

Mål: Aubameyang 2, Lacazette

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Mustafi, Kolasinac, J. Reine-Adelaide, Nelson, Wilshere, Akpom

Mål: Kolasinac, Alexis, Bellerin

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, McGuane, Nketiah, Gilmour, Dragomir, Da Silva, Akpom

Mål: Walcott 2. Holding, Giroud

Gule kort: Wilshere

Bænken: Macey, Dasilva, Nketiah, Akpom, McGuane, Sheaf, Osei-Tutu

Mål: Giroud

Gule kort: Holding

Bænken: Cech, Nketiah, Dasilva, McGuane, Osei-Tutu, Sheaf, Akpom

Mål: Ingen

Gule kort: Debuchy

Bænken: Macey, Iwobi, Nelson, Nketiah, Akpom, Willock, Sheaf

Mål: Ingen

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Nelson, Nketiah, Willock, Akpom, Sheaf, Reine-Adelaide

Mål: Debuchy, Walcott, Wilshere, Giroud, Elneny, Polyakov (sm)

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Xhaka, Holding, Willock, Nelson, Nketiah, Kolasinac

Mål: Monreal, Ôzil, Papagiannopoulos 24, 24 (sm)

Gule kort: Maitland-Niles, Mkhitaryan

Bænken: Macey, Monreal, Mustafi, Nketiah, Nelson, Willock, Xhaka

Mål: Kolasinac

Gule kort: Ramsey, Kolasinac

Bænken: Cech, Maitland-Niles, Holding, Elneny, Iwobi, Nelson, Nketiah

Mål: Mkhitaryan, Ramsey

Gule kort: Monreal

Bænken: Cech, Chambers, Elneny, Kolasinac, Nketiah, Maitland-Niles, Iwobi

Mål: Welbeck 2, Xhaka

-

-

-

-

-

-

Bænken: Macey, Nketiah, Akpom, Chambers, Osei-Tutu, Reine-Adelaide, Da Silva

Mål: Mertesacker, Welbeck

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Monreal, Willock, Iwobi, Nketiah, Akpom, Dasilva

Mål: Walcott

Gule kort: Wilshere, Elneny, Coquelin

Bænken: Iliev, Akpom, Dasilva, Nketiah, Osei-Tutu, Sheaf, Willock

Mål: Nketiah 2

Gule kort: Ingen

Bænken: Macey, Nelson, Sheaf, Da Silva, Akpom, Nketiah, Reine-Adelaide

Mål: Welbeck

Gule kort: Xhaka

Bænken: Macey, Elneny, Alexis, Nelson, Mavropanos, Walcott, Mertesacker

Mål: Ingen

Gule kort: Wilshere, Monreal

Bænken: Macey, Kolasinac, Ramsey, Nketiah, Nelson, Maitland-Niles, Chambers

Mål: Xhaka, Rüdiger (sm)

Gule kort: Wilshere, Bellerin, Ramsey, Chambers

Bænken: Cech, Mertesacker, Elneny, Maitland-Niles, Iwobi, Welbeck, Kolasinac

Mål: Ingen

UEFA Europa League

FA Cuppen Gule kort: Ospina, Debuchy, Mertesacker, Welbeck

Liga Cuppen (Carabao Cup)

GUN ACTION APRIL 18 \\ 57


FORMAND OG CHEFREDAKTØR: Thomas Ballegaard, Højgade 13, 8920 Randers NV tb@arsenal.dk · Telefon 4083 7725 NÆSTFORMAND: Preben Fogh, Klosterbakken 8E 2. th., 5000 Odense C pf@arsenal.dk · Telefon 2244 4353

MESTERSKABER (13): 1931-1933-1934-1935-1938-1948-1953 1971-1989-1991-1998-2002-2004 FA-CUP SEJRE (13): 1930-1936-1950-1971-1979-1993-1998 2002-2003-2005-2014-2015-2017 LEAGUE-CUP SEJRE (2): 1987-1993 COMMUNITY SHIELD (14): 1930-1931-1933-1934-1938-1948-1953 1998-1999-2002-2004-2014-2015-2017

KASSERER: Kenneth Neumann Sand, Banebrinken 91, 3, 14 2400 København NV · knj@arsenal.dk · Telefon 2084 9590

EC FOR POKALVINDERE (1):

BESTYRELSESMEDLEM: Flemming Christensen, Strandgårdshøj 43, 8400 Ebeltoft fc@arsenal.dk · Telefon 2360 8614

1970

BESTYRELSESMEDLEM: Lasse Drews, Obstruptoften 4, 8320 Mårslet ld@arsenal.dk · Telefon 3160 6004 BESTYRELSESMEDLEM: Peter Høst, Rørthvej 14, 8300 Odder ph@arsenal.dk · Telefon 2047 9128 BESTYRELSESMEDLEM: Rasmus Bernth Jensen, Skejbybakkevej 38, 8200 Åarhus N rbj@arsenal.dk · Telefon 2972 9796 BESTYRELSESMEDLEM: Kasper Bak Larsen, Borups Alle 243, 3. tv. 2400 København NV kb@arsenal.dk · Telefon 6169 3932 NB: Husk at melde ny adresse til Preben Fogh (pf@arsenal.dk) hvis du flytter. MERCHANDISE: Jakob Ballegaard · shopping@arsenal.dk FODBOLDTURE: Rasmus Bernth Jensen · rbj@arsenal.dk MEDLEMSKONTAKT: Lasse Drews · ld@arsenal.dk BILLETTER: Flemming Christensen · fc@arsenal.dk HJEMMESIDE REDAKTION: Rasmus  Bernth Jensen · rbj@arsenal.dk HOTELBESTILLING: Søren Stolle · hotel@arsenal.dk JUNIOR GUNNERS: Henrik Pedersen · hp@arsenal.dk

1994 FAIRS CUP (1): THE DOUBLE (3): 1971-1998-2002 CUP DOUBLER - FA OG LEAGUE CUP (1): 1993 FA CUP FINALER (20): 1927-1930-1932-1936-1950-1952-1971 1972-1978-1979-1980-1993-1998-2001 2002-2003-2005-2014-2015-2017 FA CUP SEMI-FINALER (30): 1907-1927-1928-1930-1932-1936-1950 1952-1969-1971-1972-1973-1978-1979 1980-1983-1991-1993-1998-1999-2001 2002-2003-2004-2005-2009-2014-2015 2016-2017 LEAGUE-CUP FINALER (8): 1968-1969-1987-1988-1993-2007-2011 2018 LEAGUE-CUP SEMIFINALER (14): 1968-1969-1978-1983-1987-1988-1993 1996-1998-2004-2007-2008-2011-2018 FINALER I EC FOR POKALVINDERE (3): 1980-1994-1995 UEFA CUP FINALER (2): 1970-2000 CHAMPIONS LEAGUE FINALER (1): 2006 CHAMPIONS LEAGUE SEMI-FINALER (2): 2006-2009

Arsenal FC Emirates Stadium · Highbury House · 75 Drayton Park London N5 1BU, England Tel.: 0044 207 704 4000 Fax: 0044 207 704 4001 www.arsenal.co.uk

58 \\ GUN ACTION APRIL 18

HONOURS

ARSENAL DENMARK’s BESTYRELSE:

ARSENAL FC


FØRSTEHOLDSTRUPPEN 17-18 13

33

4

6

16

18

20

21

David OSPINA

Peter CECH

Per MERTESACKER

Laurent KOSCIELNY

Rob HOLDING

Nacho MONREAL

Shkodran MUSTAFI

Calum CHAMBERS

Colombia Født: 31-08-88 Ankom: August 2014 Fra: Nice

Tjekkiet Født: 20-05-82 Ankom: Juni 2015 Fra: Chelsea

Tyskland Født: 29-09-84 Ankom: August 2011 Fra: Werder Bremen

Frankrig Født: 10-09-85 Ankom: Juli 2010 Fra: Llorient

England Født: 12-09-95 Ankom: Juli 2016 Fra: Bolton

Spanien Født: 26-02-86 Ankom: Januar 2013 Fra: Malaga

Tyskland Født: 17-04-92 Ankom: August 2016 Fra: Valencia

England Født: 20-01-95 Ankom: August 2014 Fra: Southampton

24

27

31

7

8

10

11

19

Hector BELLERIN

Konstantinos MAVROPANOS

Sead KOLASINAC

Henrikh MKHITARYAN

Aaron RAMSEY

Jack WILSHERE

Mesut ÖZIL

Santi CAZORLA

Spanien Født: 19-03-95 Ankom: 2011 Fra: FC Barcelona

Grækenland Født: 11-12-97 Ankom: Januar 2018 Fra: PAS Giannina

Bosnien Født: 20-06-93 Ankom: Juli 2017 Fra: Schalke 04

Armenien Født: 21-01-89 Ankom: Januar 2018 Fra: Man. United

Wales Født: 26-12-90 Ankom: Juni 2008 Fra: Cardiff City

England Født: 01-01-92 Ankom: Oktober 2001 Fra: Luton

Tyskland Født: 15-10-88 Ankom: August 2013 Fra: Real Madrid

Spanien Født: 13-12-84 Ankom: Juli 2012 Fra: Malaga

29

30

35

9

14

17

23

Manager

Granit XHAKA

Ainsley MAITLAND-NILES

Mohamed ELNENY

Alexandre LACAZETTE

Pierre-Emerick AUBAMEYANG

Alex IWOBI

Danny WELBECK

Arsène WENGER

Schweiz Født: 27-09-92 Ankom: Juli 2016 Fra: BM Gladbach

England Født: 29-08-97 Ankom fra akademiet

Egypten Født: 11-07-92 Ankom: Januar 2016 Fra: FC Basel

Frankrig Født: 28-05-91 Ankom: Juli 2017 Fra: Lyon

Gabon Født: 18-06-89 Ankom: Januar 2018 Fra: B. Dortmund

Nigeria Født: 03-05-96 Ankom: 2015 Fra: Akademiet

England Født: 26-11-90 Ankom: August 2014 Fra: Man. United

Frankrig Født: 22-10-49 Ankom: Sept. 96 Fra: Nagoya

UDLÅNT* Joel Campbell - Real Betis Carl Jenkinson - Birmingham Lucas Perez - Deportivo La Coruna Emiliano Martinez - Getafe Jeff-Reine Adelaide - Angers Chuba Akpom - Sint-Truidense

*Spillere - som har optrådt på førsteholdet

GUN ACTION APRIL 18 \\ 59


HUSK! At oplyse din e-mail adresse og bekræft samtidig dine yderligere kontaktoplysninger. Gør det på din computer - adressen er: https://medlem.arsenal.dk - det tager kun to minutter. Du kan også scanne QR koden her på siden - og opdatere via din smartphone…

FLERE FORDELE MED ARSENAL DENMARK I forbindelse med fanklubbens nye hjemmeside bliver din e-mailadresse et uundværligt omdrejningspunkt når det gælder klubture, tilbud, nyhedsformidling m.m. For at få det optimale ud af dit medlemsskab bør du derfor opdatere dine kontaktoplysninger. Du kan læse mere om hjemmesideprojektet på side 8 - 9 i dette GunAction.

N VIND DE TRØJE LLER itnye I P S E Y N m 5 spr

er, der er lod o Vi trækk dt alle medlemm sse jer blan ail adre spiller trø rettet deres e-m således e har indb n 1. juni. Du kan å den e senest d de første til at f g af går ind o blive en u d is v h nye trøje føjer din til u… dresse n a il a m e

Scan koden m ed di n sm ar tpho ne og gå di rekte ind på siden

GunAction #4, April 2018  

The highly respected members magazine of Arsenal Denmark is still going strong after 26 years. New issue is out now in a difficult time for...

GunAction #4, April 2018  

The highly respected members magazine of Arsenal Denmark is still going strong after 26 years. New issue is out now in a difficult time for...