Page 45

Tekst: Claudia Cavens | Foto's: Tom Doms

LICHT ZOMER - 2014 STRIJP-S

PLUG-IN PAVILJOEN Op Strijp-S verrijst een paviljoen voor bewoners van Anton en Gerard, SAS3 en Space-S, waar zij kunnen borrelen, vergaderen, exposeren en een werkplaats kunnen vinden. Ook ondernemers van Strijp-S kunnen gebruik maken van het paviljoen voor bijvoorbeeld het geven van workshops of netwerkborrels. Doel is om verbindingen te leggen tussen bewoners, ondernemers en bezoekers op cultureel, maatschappelijk, sociaal en creatief vlak.

Tim Kouthoofd, zelf ondernemer, architect en bewoner, is initiatiefnemer van dit project. Hij kwam op het idee voor het paviljoen tijdens de Dutch Design Week (DDW) afgelopen jaar. Tim: "Op het Ketelhuisplein stond toen een paviljoen geheel gemaakt van hergebruikte materialen. Het was een initiatief van de coöperaties Plan-S en Power-S. Na de DDW zou het paviljoen weer afgebroken worden en de materialen weggegooid. Zonde vond ik. Dus opperde ik het idee bij het bestuur van de bewonersvereniging van Anton en Gerard om het paviljoen samen met de bewoners op een andere plek weer op te bouwen. We hebben mensen gevraagd het bestaande paviljoen mee af te breken en de hulp van Trudo ingeschakeld om de materialen op te slaan. Vervolgens hebben we gewacht op toestemming van Trudo, wat gaat over de bestemming van de zogenaamde Plug-In City (de zandvlakte achter gebouw Anton - red.), die er uiteindelijk in mei kwam."

Inmiddels wordt er door de bewoners druk gebouwd. Het paviljoen bestaat uit vier grote containers en een hoge ruimte daartussen. In de containers liggen materialen opgeslagen en twee kunnen gebruikt worden als vergader- of workshopruimte. In het glazen atrium kunnen bijvoorbeeld exposities plaatsvinden en komt een keukentje/barretje. Tim: "We hebben oude kozijnen, houten balken en glas waarmee we het dak en de gevels gaan dichtmaken. Het wordt een mooie open ruimte met veel licht waar je van buitenaf in kunt kijken." De multifunctionele ruimte moet het community-gevoel onderstrepen. Er zijn al ideeën genoeg, zoals huiskamerconcerten en kleinschalig theater en ook vanuit de Urban Shopper hebben ondernemers al aangegeven een bijdrage te willen leveren. Tim: "Wij nodigen iedereen uit om ideeën aan te dragen." Emailadres: info@loftbewoners.nl Crowdfunding vindt plaats via 4just1.nl

45

Profile for LICHT op Eindhoven

LICHT zomer editie 2014  

LICHT op Eindhoven zomereditie, met super dikke Strijp-S special!

LICHT zomer editie 2014  

LICHT op Eindhoven zomereditie, met super dikke Strijp-S special!

Advertisement