Page 55

licht

55

voorsprong te komen. Toch liep het anders dan velen hadden gedacht. Al snel kwam Roda JC Kerkrade op voorsprong door een doelpunt van Célestin Djim. Elton Kabangu gaf vijf minuten later een antwoord en schoot de thuisploeg naast de bezoekers. Vlak voordat de wedstrijd eindigde kwam de bal wat ongelukkig in eigen goal terecht, waardoor FC Eindhoven een mentale tik moest zien te verwerken.

BLAUW-WITTERS GEVEN ZEGE UIT HANDEN TEGEN SC CAMBUUR: 2-2 Voor rust was er weinig spektakel in het Jan Louwers Stadion. De tweede helft was echter van een ander kaliber. Alvin Daniëls schoot de thuisploeg op voorsprong waarna Elisha Sam later de tweede van de avond binnen wist te werken. Via Kevin van Kippersluis kwamen de Leeuwarders terug in de wedstrijd en drongen de Eindhovenaren terug op eigen helft. Tot teleurstelling van het thuispubliek viel de gelijkmaker in de extra speeltijd, waardoor FC Eindhoven opnieuw genoegen moest nemen met slechts één punt.

HELMOND SPORT BEZORGT FC EINDHOVEN HOOFDPIJN, DERBY EINDIGT IN 2-1 Op 22 april stond de derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven op het programma. De spelers werden bij vertrek in het stadion uitbundig uitgezwaaid met fakkels en een spandoek in de hoop het extra zetje te geven voor de overwinning. FC Eindhoven zat niet in de wedstrijd, voor de rust werd niet gescoord. Na rust gingen de Blauw-Witten over de knie en kreeg het twee doelpunten tegen in korte tijd. Branco van den Boomen benutte in de 81e minuut nog een penalty nadat Kaj de Rooij gevloerd werd in het zestienmetergebied. De aansluitingstreffer viel helaas te laat. FC Eindhoven kwam niet meer terug van de achterstand en verloor op tweede paasdag pijnlijk in het SolarUnie Stadion.

Profile for LICHT op Eindhoven

LICHT op Eindhoven mei 2019  

Met covergast Soenil Bahadoer, een special over Strijp-S en nog veel meer!

LICHT op Eindhoven mei 2019  

Met covergast Soenil Bahadoer, een special over Strijp-S en nog veel meer!

Advertisement