Page 35

ensenyament Mons. Raúl Berzosa, bisbe de Ciudad Rodrigo, en la 7a Jornada de mestres i professors de religió catòlica: «Alguns intel·lectuals han confós la religió amb certs comportaments religiosos»

Fotos: MCS

«A

lguns intel·lectuals anglosaxons, com Hitchens o Perry, han volgut desacreditar tota la religió només a partir de certs comportaments religiosos, i s’han quedat en la superfície sense voler anar a la qüestió de fons.» Aquesta és la idea central de la conferència «¿Cómo y por qué hablar de Dios en los nuevos ateísmos?», que va pronunciar el passat 20 d’abril el bisbe de Ciudad Rodrigo, Mons. Raúl Berzosa, dintre l’acte acadèmic amb motiu de la inauguració de la 7a Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya, que enguany s’ha celebrat a Tortosa. La Jornada va comptar amb prop de 600 participants —un autèntic rècord— i amb l’assistència d’autoritats eclesiàstiques i civils com ara l’arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, president de la Conferència Episcopal Tarraconense i bisbe-delegat del Secretariat Interdiocesà de l’Ensenyament de

la Religió a Catalunya (SIERC), Mons. Jaume Pujol; la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Irene Rigau; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), P. Enric Puig; el director general d’Afers Religiosos del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier Puigdollers, o l’alcalde de Tortosa, Sr. Ferran Bel.

35

Revista n. 274  

Revista amb articles referents a l’arxidiocesi de Tarragona

Revista n. 274  

Revista amb articles referents a l’arxidiocesi de Tarragona

Advertisement