Page 11

No podem oblidar la situació de discriminació i de falta de llibertat que es continua produint en països com Cuba, ni tampoc l’anomenada «cristianofòbia» que tan ràpidament s’està estenent a Occident. La mateixa OSCE (Organització per a la Cooperació i desenvolupament a Europa) ha denunciat repetides vegades l’augment de la intolerància i la discriminació al vell continent, motivat en molts casos per un secularisme i per un laïcisme agressiu que fa bandera de «progressisme» de la mofa, l’insult i l’agressió als símbols i als valors cristians.

informar i denunciar sense parar i en tots els fòrums els atropellaments que es produeixin, i sense que s’estengui el desànim, tenir un compromís de pregària, ja que només des del perdó, que ens ensenya la nostra fe, i des de l’esperança vencerem el mal. I així, des del silenci del lliurament, la sang dels màrtirs del segle XXI segur que s’unirà a la de Crist, la qual han vessat molts altres per la fe al llarg de tota la història de la humanitat. Aquesta sang serà sens dubte llavor per a renovar i enfortir l’Església de Déu.

Davant aquest preocupant panorama el mateix Benet XVI ens ha donat les claus per afrontar-lo:

in memoriam El dissabte dia 4 de maig va morir el P. Lluís Turon, claretià (Sant Martí de Sapresa, Girona, 1927), que de l’any 1976 al 1993 va estar a la comunitat de Tarragona i va treballar al Tribunal Metropolità del nostre Arquebisbat. L’endemà, diumenge 5 de maig, moria el P. Miquel Bonjoch Teixé (Santa Fe de les Olugues, Lleida, 1930), un dels darrers membres de la comunitat claretiana de Tarragona. Dies més tard, el 7 de maig va traspassar, el P. Robert Saladrigues i Ortís (Bellpuig, Urgell, 1925), monjo de Poblet. Que reposin en la pau de Crist!

11

Revista n. 274  

Revista amb articles referents a l’arxidiocesi de Tarragona

Revista n. 274  

Revista amb articles referents a l’arxidiocesi de Tarragona

Advertisement