Page 1

PRESENTACIÓ DE RECURSOS TIC - 2 ORGANITZAR CONTINGUTS AL BLOC 1. La manera més evident d’organitzar els continguts és amb les etiquetes o tags. Permeten categoritzar les entrades i accedir-hi temàticament. a. La pestanya per afegir etiquetes es troba a la part inferior del quadre d’edició. S’escriuen separades per comes. Si fem clic a “Mostrar todo”, es desplega la finestra on hi apareixen totes les etiquetes que hem creat al nostre bloc. Les podem seleccionar pitjant a sobre. b. Si seleccionem “Opcions d’entrada”, es desplega un menú per permetre els comentaris i modificar la data de la entrada, un altra de les eines per tal d’organitzar els continguts del bloc.

fig 1 c. Moltes plantilles ofereixen per defecte les etiquetes al bloc lateral. Si no hi surten, només hem d’afegir el gadget corresponent: DISEÑO / ELEMENTOS DE LA PÁGINA / AÑADIR UN GADGET / ETIQUETAS.

1


PRESENTACIÓ DE RECURSOS TIC - 2 2. Si volem fer servir el bloc per oferir una activitat concreta que presenti les entrades en un ordre determinat, tenim dues opcions: dissenyar prèviament l’activitat i anar creant les entrades en ordre invers. O bé, anar creant les entrades i modificar la data per tal d’aconseguir que es presentin en l’ordre desitjat. (Veure fig 1) 3. Si volem oferir als alumnes un índex personalitzat permanent i fàcilment actualitzable per afavorir un accés fàcil a recursos teòrics, fitxes... és a dir, si volem fer servir el bloc com una pàgina web, necessitem un menú. a. Si la plantilla no disposa de menú superior, podem fer servir el bloc lateral per crear-ne tants com vulguem. b. A DISEÑO / ELEMENTOS DE LA PÁGINA / AÑADIR UN GADGET, triem Lista o Lista de enlaces.

c. Omplim els diferents camps d’edició del bloc que farà d’índex. Posem el títol (índex, tema 1, fitxes de reforç...). Si volem ordenar manualment els enllaços deixem “No ordenar” i anem afegint els enllaços a les entrades del bloc que volem que siguin accesibles de forma permanent des de líndex. i. La URL de cada entrada la podem obtenir fent clic al títol i copiant l’adreça del navegador. ii. Si volem que l’alumne accedeixi a totes les entrades que tenen una mateixa etiqueta (textos informatius, per exemple), pitgem la etiqueta al nostre bloc i copiem la URL del navegador. iii. El nom del lloc es el que apareixerà al menú de l’índex (posem un nom descriptiu o el títol de la entrada).

2


PRESENTACIÓ DE RECURSOS TIC - 2

Aquí en teniu alguns exemples:

Aquest altre exemple d’índex està fet amb el gadget Lista:

3

Organitzar continguts al bloc  

Organitzar continguts al bloc

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you