Page 1

I

on j as r pi s n


I nspi ras jon Glad i å sykle om

SOMMEREN? Dette er en katalog satt sammen av et lite utvalg av produkter og historier som forhåpentligvis vil inspirere deg til å komme deg ut. Det er vi i importfirmaet 7Blåner som gir deg og har laga denne katalogen. Vi er en gjeng entusiaster som holder til på Oppdal og som liker å kjøre på ski, gå topptur, sykle og klatre. Vi mener selv at vi byr på noe av det beste utstyret som finnes for sti- og endurosykling. I denne katalogen vil du finne et lite utvalg fra merkevarene våre. På nettsiden www.7blaner.no finner du komplett utvalg og din nærmeste forhandler. GOD SOMMER FRA OSS I 7 BLÅNER!

Forsidebilde: Rocky Mountain

2

SYKKEL 2018


Rocky Mountain’s utviklingssenter ligger strategisk plassert ved foten av Vancouvers legendariske North Shore skoger, hvor en finner noe av det røffeste og mest legendariske sykkelterrenget i verden. Rocky Mountain har utviklet terrengsykler siden 1981 og har sammen med kjente North Shore freeride legender vært med å dyrke frem sporten slik vi kjenner den i dag.

SYKKEL 2018

3


Et sti monster

4

SYKKEL 2018


ROCKY MOUNTAIN

INSTINCT BC

Designet med en optimalisert en-posisjons link, en ultra aggressiv geometri og en demper med lang slaglengde som yter hele 155 mm dempervandring. BC Edition er utstyrt med bredere styre, grovere dekk, ultra stive hjul og mer kapable dempere. Med Instinct BC gruser du alle linjer, railer svinger og pløyer gjennom terreng uten at du knapt merker det, samtidig som den byr på en fenomenal tråkk-effektivitet. En soleklar sti- og enduro favoritt for 2018. 160mm/155mm dempervandring, 29” hjul.

For de som vil ha en 29" sykkel som takler alle typer grovt terreng.

SYKKEL 2018

5


r de n ou r ll Røff a

6

SYKKEL 2018


ROCKY MOUNTAIN

ALTITUDE

En kjent klassiker - redesignet for 2018 med stivere ramme, forbedret tråkk-effektivitet og økt demper sensitivitet. Nå tilgjengelig i både karbon og alu utgave. RIDE-9™ gir en rekke justeringsmuligheter for å takle enhver type terreng - fra tekniske singletracks på Sunnmøre, til røffe EWS løyper, til super flowy park løyper på Hafjell og til svasykling i Nissedal. 160mm/150mm dempervandring, 27.5” hjul.

men som takler l, kke sy kk kvi en ha vil som de r Fo sanlegg. harde utforkjøringer og sykling i hei

SYKKEL 2018

7


Enduromaskin

8

SYKKEL 2018


ROCKY MOUNTAIN

SLAYER

Rocky Mountain har totalt redesignet deres svar på hvordan en endurosykkel skal være, og resultatet er Slayer. Slayer er en rendyrket, race-ready enduromaskin som med glede tar deg med på runder i heisen så vel som toppturer. Utforegenskapene og den momentane tråkk-responsen matches med en overraskende evne til å holde god fart i rufsete terreng. En leken, forutsigbar og kapabel sykkel som ikke står tilbake på noe. 170mm/165mm dempervandring, 27.5” hjul.

For de som kjører runder i heisanlegget eller som skal på toppturer i røft terreng.

SYKKEL 2018

9


ROCKY MOUNTAIN

For maratonritt med mye terreng

ELEMENT Element er et resultat av over to tiår med utvikling i frontlinjen av sporten. Element har mer effektivt demperoppheng, raffinert maraton-geometri, RIDE-9™ justeringsmulighet og nok plass til to drikkeflasker i front-triangelet. En leken og tråkkeffektiv sykkel som også gruser på i utforkjøringer. 120mm/100mm dempervandring, 29” hjul.

ROCKY MOUNTAIN

THUNDERBOLT 2018! rs a m . 7 2 Lanseres

ROCKY MOUNTAIN

PIPELINE

For maksimalt gr ep og flyt i r øft terr eng

Nye Pipeline yter 140 mm dempervandring, er stivere enn forgjengeren og har forbedret demperkinamatikk. Til tross for økt dempervandring har den nye rammen merkbart bedre tråkk-effektivitet, bedre følsomhet for små slag og mer støtte i midten av vandringen. Med Pipeline’s solide pluss dekk pløyer du over røtter og gjennom røft terreng med høy selvsikkerhet. Overlegent grep i skrå steinpartier og i bratte klatringer. 140mm/140mm dempervandring, 27.5+ hjul (kompatibel med 29” hjul).

10

SYKKEL 2018


ROCKY MOUNTAIN

GROWLER Growler er en hardtail stisykkel med 27,5+ dekk. Neste generasjons geometri, kombinert med voluminøse dekk, bidrar til fenomenale klatreegenskaper og tilgivelige utforkjøringer. En leken og inspirerende sykkel. 120mm dempervandring, 27,5+ hjul. Størrelse XS og XXS har 100mm dempervandring og 26" hjul og, perfekt for juniorene.

ROCKY MOUNTAIN

REAPER

n vokse med. a k de om s s, id k Rå stisykkel for

Reaper tilbyr den samme aggressive ytelsen som man finner i både Thunderbolt og Slayer, bare i en mindre innpakning for de yngre rytterne. Reaper er egnet for stiturer, tekniske utforkjøringer eller fulle dager i bikeparken. Med RIDE-9™ kan en enkelt justere rammens geometri og tilpasses ethvert behov og terreng. Rammen er kompatibel med 24" og 26" hjul og kan derfor vokse med barna, eller overtas av yngre søsken. Reaper tar de yngre utøvere til et nytt nivå. 120mm / 130mm dempervandring, 24”/26” hjul.

ROCKY MOUNTAIN

VERTEX 20 Enten de sykler til skolen eller på sti, er lav vekt og gode kjøreegenskaper viktig for de yngste ryttere også. Utstyrt med hydrauliske skivebremser og Shimano gir. Vertex misjon er å bidra til å dyrke frem en livslang kjærlighet til å ha det gøy på to hjul. 50mm dempervandring, 20” hjul.

SYKKEL 2018

11


Sykkeltalentet Andreas Øhrn fra Oppdal, har ambisjonene klare. Han vil leve av å sykle fort.

Han har konkurrert siden han var 12 år. Med en andreplass i Nordisk Mesterskap i rundbane, seier i Norgescupen og i Ungdomsbirken, er han på god vei inn i profflivet. Når han ble gammel nok til å stille i enduro-klassen, fulgte han opp med flere topp-ti plasseringer på enkeltetapper i Enduro World Series og pallplass i den norske serien, 80/20. KLAR FOR SESONGEN Akkurat nå befinner 19-åringen seg i en hybel på Lillehammer. Der er han er i gang med sitt siste år på terrengsykkel linja ved Norges Toppidrettsgymnas. Etter en litt tung sesong i 2017, med mange skader og lite sykling, er han veldig klar for kommende sesong. - Jeg er superklar! Kroppen er tilbake, og jeg føler jeg er bedre nå enn tidligere. Det blir veldig spennende å se hvordan 12

det går i sommer. For Andreas, starter sesongen i mai. Da er første stopp Enduro World Series. - Jeg kommer til å reise mye utenlands. Har planer om å sykle fem Enduro World Series-ritt, ett i Slovenia, to i italia, ett i Spania og ett i Frankrike. Jeg må prøve å få med meg hele den norske serien også. Akkurat nå er fokus å sanke erfaring. Målet er jo å kunne leve av dette. Rittene som går utenlands er større, og du må kunne mestre både løypene og konkurransen. Det er god trening, sier han. TOPP TI I tillegg til å sanke erfaring som han kan ta med seg videre, har han satt seg høye, resultatmessige mål. - Målet er å plassere i topp-ti i U21-klassen i EWS. Jeg ønsker

SYKKEL 2018


SYKLER PÅ: Rocky Mountain Instinct BC Edition PERSONLIG OPPSETT: Cane creek dempere, maxxis dekk. Resten orginalt oppsett.

å bare få til gode ritt som jeg kjenner selv jeg er fornøyd med, og kjenne at jeg klarer å følge de beste. På hjemmebane er det pallplass som er målet, erkjenner han. Dette er ikke første gangen Andreas prøver seg i utlandet. - Første verdenscuprittet på Madeira i mai 2017, var noe av det kuleste jeg har opplevd på sykkel. Alt var nytt og arrangementet var veldig stort. Bare det å få delta var gjevt. OPPDAL ER FAVORITT Til tross for mange sykkelturer til utlandet, er ikke oppdalingen i tvil om hvor han liker seg best. - Blir fort Oppdal det. Det er jo der jeg har syklet mest og der har jeg kontroll på stiene. Oppdal har alt når det kommer til sti, så det er fin plass å bli god til å sykle. For meg er Oppdal en klar favoritt, sier han og legger til at han kanskje ikke er helt objektiv.

Oppveksten på Oppdal la mye av grunnlaget for at Andreas er der han er i dag. Aktivitetene var mange og han delte tiden sin mellom langrenn, innebandy, friidrett og fotball, før han satte igang elimineringsmetoden. For å kunne gå “all in”, måtte han velge. - Jeg har alltid likt å drive med mye rart, men sykling var det jeg likte best. Det hadde fart og spenning, forteller Andreas. Og selv om hverdagen består av mye sykkel, tar ikke han “fri” i helgen. - Jeg sykler egentlig alltid når jeg har mulighet. Jeg er avhengig av å få inn en viss mengde, men det er jo tross alt sykling jeg synes er gøy, sier han.

SYKKEL 2018

Tekst. Siri Bjørgen, Foto: Martin I. Dalen

13


14

SYKKEL 2018


Urge Bike Products har ett mål, det er å designe sykkelhjelmer viet kun til terreng-sykling. Deres misjon er inspirert fra lidenskapen for terrengsykling. Urge sin tro er smidd på ideen om at en hver hjelm må være perfekt designet til minste detalj for å sitte godt på hodet og ha optimal beskyttelse. De gjør sitt beste for å respektere naturen i produksjonsprosessen og i måten de markedsfører merkevaren på.

URGE

For enduroritt

ARCHI-ENDURO RR

Urge har sin spisskompetanse innen enduro racing. ARCHI var den første full face hjelmen som var dedikert til enduro racing. Fokuset har ligget i å utvikle en hjem med lav vekt, høy komfort og ikke minst god ventilasjon for at du skal kunne yte på ditt beste. RR står for Race Ready - er du klar?

URGE

ENDURO-O-MATIC 2 Endur-O-Matic har vært flaggskipet til siden 2009, og er grunnpillaren i hjelm kolleksjonen til Urge. Hjelmen gir solid beskyttelse og har i tillegg lav vekt, utmerket ventilasjon og høy komfort. God plass over ørene sikrer komfortabel plass til sykkelbriller og den passer meget bra sammen med goggles.

URGE

TRAILHEAD

TrailHead er en prisgunstig hjelm for terrengsyklister som sykler alt fra teknisk sti til enduro. Hjelmen gir en solid beskyttelse av bakhodet, er ekstremt lett og har store, strategisk plasserte ventilasjonskanaler som sørger for å holde deg avkjølt selv under de lengste øktene. Det lett tilgjengelige strammesystem i nakken er enkelt å håndtere selv med hansker på.

SYKKEL 2018

15


16

SYKKEL 2018


Julbo har utviklet høykvalitets briller for bruk i fjellet helt siden 1881, og er i dag anerkjent og favorisert blant fjellguider verden over. Produktene er utviklet og i stor grad produsert i Frankrike. Om du søker ypperste kvalitet og egenskaper til alle typer værforhold anbefaler vi en brille med fotokromatisk REACTIV linser.

JULBO

RENEGADE

du kan le il lbr ke k y s k is n Tek d gå rett på cafè me

Renegade er laget for deg som ønsker en brille som er like stilfull på afterbike som i løypa. Her får du beskyttelsen du trenger i alle typer terreng og i dagliglivet. En brille i urban forkledning med appetitt for eventyr; et utrolig grep, bredt synsfelt og med fotokromatisk REACTIV linser. Hva mer kan en ønske seg av en stisykkelbrille?

JULBO

Maksimalt syn sfelt

AEROSPEED

En brille perfekt for utholdenhetsavhengige som søker topp ytelse, både syklister og løpere. Dens gigantiske fotokromatiske REACTIV linser gir et ekstra stort synsfelt i topphastighetsposisjon og i alle andre situasjoner. Nyskapende aerodynamikk garanterer både komfort og ventilasjon. Lett, rask og strømlinjet for å se enda raskere!

SYKKEL 2018

17


18

SYKKEL 2018


Cane Creek er kvalitetsprodukter fra firmaet som holder til i Asheville i North Carolina. Dette er folk som sykler selv og har utviklet glimrende produkter siden 1992. De er en liten gjeng som tester nøye ut produktene før vi får dem på lager. Topp finish og ytelse kjennetegner Cane Creek sine produkter.

e

CANE CREEK

HELM

Cane Creek sin første dempegaffel som følger mottoet “every ride is different”. En dempegaffel med 7-veis justering og som er optimalisert for 140mm til 170 mm dempervandring. Designet for å takle aggressiv stisykling, enduro racing og alt imellom. Ved å isolere negativog positiv luftfjær-justeringen hver for seg, har en mulighet til å sette opp Helm til å fungere optimalt under alle typer terreng og kjørestiler, noe som gir rytteren ultimat kontroll over demperoppsettet. Tilgjengelig for 27.5” / 27.5”+ / 29” hjul.

Alle justeringsmuligheter CANE CREEK

COIL IL

lels ø f e r ø j Unik k ær med f j CANE CREEK

HELM COIL Tilliten en får fra en fjærdemper er gjenoppdaget av enduro ryttere verden over. Demperes vekt og syklers generelle vekt har gått betydelig ned siste årene, noe som tillater å gjeninnføre trofaste fjærdempere. Helm Coil er optimalisert for 130mm til 160mm dempervandring med mulighet for intern justering uten behov for ekstra deler. For deg som elsker følsomheten og kjørefølelsen som kun fjærdempere kan gi. Tilgjengelig for 27.5” / 27.5”+ / 29” hjul.

al vekttillegg im in m d me g n pi m rde jæ F

En fjærdemper gir en helt annen sensitivitet og følelse enn en luftdemper. Trad-off'en har vært mye høyere vekt. Men med Cane Creek DB Coil [IL] kan du få både i pose og sekk: Lav vekt takket være inline-design og Valt®-fjær i spesiallegering. Climb Switch-teknologi, 4-veis justering og en uovertruffen Double Barrel ytelse. DB coil [IL] dominerer under aggressive utforkjøringer via en lineær fjærrate, en enestående evne til å dempe selv de minste ujevnheter, samt å redusere varmgang.

SYKKEL 2018

19


Lidenskap for terrengsykkel Helt siden han svidde av alle konfirmasjonspengene på en terrengsykkel, har han hanket inn pallplasser på både utfor- og endurosykkel . Espen Bergli-Johnsen (37) har vært noen år i gamet, og resultatlisten er heller lang. - Alt i alt, handler det om rytmen i terrenget. Drømmescenario er å kunne flyte på en sti med god rytme. Det finnes ikke noe bedre følelse, sier han. FRA ROOKIE TIL PALLPLASS Til daglig befinner han seg i Bergen hvor han jobber som blikkenslager og sykler for Bergen Mountainbikeklubb. Interessen 20

for sykkel kom inn i livet som en kombinasjon av ren tilfeldighet, og et ønske om å bryte ut av det organiserte. - Jeg begynte med sykkel ganske seint. Jeg kjøpte min første terrengsykkel av pengene jeg fikk til konfirmasjonen til min mors store fortvilelse, erkjenner han. Fram til da var det fotball og basket det hadde gått i, for Espen. Med en ambisjon om å komme seg ut i fjellet og bli utfordret av terrenget, virket sykkel som den perfekte løsning. - Jeg hadde ikke hadde mye kunnskap om hva det egentlig

SYKKEL 2018


Merittliste

Sykler på

Utfor NM i Utfor: 8 ganger norgesmester Norgescupen sammenlagt: 8 ganger Nordiskmester: 1 gang EM/ VM: VM elite Fort William 37pl Verdenscupen i Sveits 25 plass som beste VM Master Utfor 2. plass

Rocky Mountain Slayer 27,5 Denne sykkelen følte jeg meg umiddelbart komfortabel på. Jeg kom raskt opp i fart uten å måtte jobbe for mye for det. Den er balansert og takler alt av terreng. Geometrien en er veldig bra, lav, slakk og lang toptube. Demperopphenget er helt rått! Det beste jeg har vært borti. Her har du et aktivt system, uansett om du bremser eller ikke. Dette er noe jeg syns er veldig viktig når du skal pushe dine grenser på sykkelen. Da er sykkelen med på det du forventer av den.

Enduro 8020 sammenlagt vinner 2017 8020 sammenlagt 2 plass 2016 8020 sammenlagt vinner 2015

Rocky Mountain Instinct BC 29 Jeg har ikke vært noe 29 fan, men denne Instinct BC 29 gjorde noe med min mening her. Jeg ble tatt litt på sengen over hvor bra denne sykkelen var. De store hjulene var ikke så vanskelig å svinge med som jeg trodde. Denne sykkelen er leken, samtidig som den er veldig stabil. Linksystemet er litt annerledes enn på Slayer. Jeg måtte sette bakdemperen opp med litt mer sag og åpne returen litt så fant jeg balansen i sykkelen. Dette er en sykkel som tråkker utrolig bra og kjører sånn som en endurosykkel skal.

dreide seg om, men det var friere enn organisert idrett, og det var opp til meg selv. Det handlet om å komme seg ut og ha det gøy. Det trigget noe i meg. Det første rittet han deltok i, var et lokalt crosscountry-ritt som han vant. Noen måneder etter oppdaget fulgte han med noen kompiser som skulle delta i et norgescupritt i Stavanger. - Dette var den helgen fikk jeg øynene opp for utfor-grenen. Det så kult ut og trigget noe i meg. Han debuterte som utforsyklist i Norgescupen, og ble nummer tre. Siden da var det utforsykkelen som sto i høysetet frem til han i 2013 bestemte seg for å skifte fokus til sti. På dette tidspunktet var Espen litt lei og klar for nye sykkel-eventyr. Han bestemte seg for å legge utfor-karrieren på hylla.

PALLPLASS PÅ HJEMMEBANE Det gikk ikke mer enn et år før han var tilbake på utforsykkelen for ett siste støt i VM på hjemmebane i 2014. - Når det ble det klart at Hafjell skulle arrangere VM var det ikke annet å gjøre enn å grave frem utstyret, og begynne å trene igjen, forteller han. I VM på Hafjell var det kun 28 ti-deler som skilte Espen fra gullmedaljen. Med krevende forhold og et mål om å oppnå topp-ti, er dette et resultat som henger høyt. - Opplevelsene på Hafjell er en av de kuleste opplevelsene jeg har hatt, og jeg er veldig fornøyd med det jeg presterte der. Worldcupen jeg syklet i Sveits, var mer en frykt-opplevelse. Jeg var bare dritnervøs. Da hadde jeg ett mål; å klare og holde meg på sykkelen og komme helskinnet ned. Fort William var også helt rått. Det tror jeg er mest på grunn av alle tilskuerne. Det var veldig motiverende. Planene for sesongen 2018 er allerede spikret. Selv om utforkarrieren er formelt over, er ambisjonene videre på stien, fortsatt høye. Samtlige ritt i Enduro-serien her hjemme, samt Enduro World Series i Frankrike i mai og i Finale Ligure, Italia i September, står på agendaen. Tidligere har han hatt ansvar for egen trening, men nå har han fått hjelp av Are Andresen som har satt opp et systematisert treningsopplegg. - Når du merker at formen er der, sykkelen fungerer optimalt og stiene rundt deg leverer, er det lite som inspirerer mer, forteller han. I Norge henger Nesbyen, Oppdal, Sogndal og Bodø høyt over favorittsteder å tilbringe tid på sykkelsetet. - Jeg var første gang å syklet i Bodø i fjor og fikk en kul opplevelse. Supert at det skal være ritt der i 2018, for jeg vil jeg oppleve mer av det de har å by på. Det samme gjelder for Oppdal. Jeg ser og hører at jeg har mye igjen å oppleve der.

SYKKEL 2018

Tekst: Siri Bjørgen, foto: Martin I. Dalen

21


EVOC leverer spennende sekker og bagger for snowboard, ski og sykkel-entusiaster med fokus på smarte detaljer, lekkert design, sikkerhet og funksjonalitet.

EVOC

BIKE TRAVEL BAG Testvinneren! Ideell reisebag for sykkelen din når du reiser med fly, bil, tog eller båt. Når du tar ut sykkelen fra bagen tar det deg bare noen minutter å sette den sammen igjen. Du trenger kun å demontere styret, pedalene og hjulene. På innsiden av bagen finnes et smart beltesystem som holder alle delene på plass samt ekstra beskyttelse rundt skjøre komponenter.

EVOC

WORLD TRAVELLER Supersolid reisebag for deg som skal på de lange turene, eller bare liker ha med deg mye stæsj når du reiser. Romslige rom med fine muligheter for å organisere i flere mindre rom. Her får du virkelig med det du trenger! Kraftige hjul som tåler den julingen som kan regnes med på flyplasser.

22

SYKKEL 2018

Fly med sykkel? Det er denne du skal ha


Maks fr ihet ute n skulde rstopper EVOC

HIP PACK

Hip pack race er den ultimate løsningen for enduro-syklisten som er fokusert på lav vekt men som fortsatt ønsker å kunne ha med seg nødvendig utstyr for trening og konkurranse. Hofteveska gjør deg mindre klam på ryggen og gir deg bedre bevegelsesfrihet både opp og ned.

EVOC

ing Smart verktøyorganiser og hjelmfester

STAGE 12

Multifunksjonell sekk med et supersmart bæresystem som gjør at sekken følger dine bevegelser langt bedre enn andre sekker. Dette er takket være det nye Brace Link Systemet hvor innfestingen av skulderstoppen til sekken skjer via en D-ring i aluminium. Stage 12L har også en utrolig god ventilasjonsløsning i ryggen som gjør denne sekken til et førstevalg for enduro racing.

Intergret ryggplate EVOC

FR ENDURO 16

Endurosykling er i skuddet som aldri før og EVOC har tatt frem en sekk for både trening og konkurranse. Sekken har integrert ryggplate som kun veier 145 gram, den kan enkelt taes ut av sekken om du ønsker en "vanlig" sykkelsekk. Forbedret hjelmholder på utsiden, med fleksible vinger som gjør det enkelt å feste på både XC og DH hjelmer.

SYKKEL 2018

23


7 BlĂĽner post@7blaner.no www.7blaner.no @ 7blaner #7blaner

I

on j as r i p s n

Sykkelinspirasjon 2018  
Sykkelinspirasjon 2018  

Det beste utstyret for sti- og endurosykling.

Advertisement