Page 1

ARNHEM

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 29 | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

DE GROOTSTE ONDERSCHATTING:

"Ons bedrijf is niet interessant voor cybercrime"


De beste objecten vindt u bij DTZ Zadelhoff

Te huur

Arnhem

Te huur

Arnhem

Arnhem

Mr. E.N. van Kleffenstraat 12

Mr. B.M. Teldersstraat 11

Nieuwe Stationsstraat 10

Luxe afgewerkt kantoorgebouw De Wing op kantorenpark De Gelderse Poort. Kantoorgebruikers als SITA, Rabobank, het Kadaster en KPMG hebben zich op dit kantorenpark gevestigd.

Multi-tenant kantoorgebouw Ambiance op kantorenpark De Gelderse Poort. Het gebouw heeft een oppervlakte van 2.634 m² en beschikt over een gunstige parkeernorm.

Zeer compleet en energiezuinig kantoorgebouw Rijntoren op NS-station Arnhem Centraal. Naast hele of delen van vloeren zijn er op de zesde verdieping ook flexibele business units te huur.

• circa 1.792 m² te huur, waarvan 920 m² op de bovenste verdieping; • in units te huur vanaf 197 m²; • totaal 85 parkeerplaatsen op eigen terrein; • goed bereikbaar per auto en ov.

• 5.312 m², in units verhuurbaar; • businessunits vanaf 31 m² voor EUR 581,25 per maand all-in; • parkeren direct onder het gebouw; • uitstekend bereikbaar per auto en ov.

Huurprijs/koopprijs: op aanvraag

Huurprijs: EUR 175,- per m² per jaar EUR 1.250,- per parkeerplaats per jaar

• circa 2.886 m² kantoorruimte, in units vanaf circa 285 m²; • 52 parkeerplaatsen op eigen terrein; • gemeenschappelijk kantinegebruik mogelijk; • goed bereikbaar per auto en ov.

Huurprijs: EUR 100,- per m² per jaar EUR 350,- per parkeerplaats per jaar

Te huur

Prijzen zijn te vermeerderen met BTW.

Te huur | te koop

Arnhem

Te huur

Verkocht

Rheden

Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20

Havelandseweg 8

Utrechtseweg 310

Markant en hoogwaardig kantoorgebouw Parktoren op NS-station Arnhem Centraal met diverse centrale voorzieningen zoals een restaurant en receptie. Het gebouw heeft 16 bouwlagen en is daarmee circa 70 meter hoog.

Op het bedrijventerrein Haveland zijn momenteel diverse bedrijfsruimten met kantoor te huur. Het bedrijventerrein ligt dichtbij de op- en afritten van de A348 en het Velperbroekcircuit.

Hoogwaardig kantoorgebouw B42 ligt direct bij de ingang van Arnhems Buiten, een businesspark in de parkachtige omgeving tussen Arnhem en Oosterbeek. Het gebouw is circa 3.000 m² groot verdeeld over vier bouwlagen.

• 2.178 m² kantoorruimte, in units vanaf circa 236 m²; • prominente gevelreclame bespreekbaar; • ruim voldoende parkeergelegenheid; • uitstekend bereikbaar per auto en ov.

• totaal circa 8.000 m² beschikbaar; • oppervlakten per unit variëren van circa 425 m² tot circa 4.800 m²; • vloerbelasting varieert, tot 3.000 kg/m²; • vrije hoogte varieert, tot 10 meter; • diverse kraanbanen variërend tot 15 ton.

Huurprijs: EUR 175,- per m² per jaar EUR 1.250,- per parkeerplaats per jaar

Huurprijs: vanaf EUR 35,- per m² per jaar

www.dtz.nl

026 4 452 445

• • • •

939 m² voor de verhuur beschikbaar; uitstekend bereikbaar per auto en ov; vergadercentrum op de begane grond; totaal 62 parkeerplaatsen op eigen terrein.


FEESTELIJKE AFSLUITING Langzaam komt het einde van het jaar in zicht en daarmee alle feestelijkheden. Bij MVO Solutions hangen nu al slingers in het kantoor. Zij zijn uitzendondernemer van het jaar 2016 geworden vanwege hun visie en strategie om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer een kans te geven. Een ware prestaties en onze felicitaties waard. Ook Zano en Grand Thornton feliciteren we met de opening van hun zaken. Bij Zano stap je 'A World of Personal Tailoring' binnen. Het is een beleving om hier maatkleding te kopen. Grand Thornton is een toonaangevend fullservice accountancy- en adviesorganisatie. Met hun aanpak zijn ze merkbaar anders. Ondernemers durven weer te ondernemen. Deze positieve ontwikkeling heeft ook een keerzijde. Internetcriminelen willen een graantje meepikken van dit succes en worden steeds slimmer. Bij het MKB leeft de gedachte dat zij geen interessant doelwit zijn. Niets is minder waar. Creaforti laat ons zien wat de bedreigingen zijn en hoe we ons kunnen bewapenen. Ook Nu-Swift doet dat, maar dan op een ander vlak. Zij zijn de specialist op het gebied van brandbeveiliging. Brandbeveiliging is extra belangrijk in een periode waarin we ons kantoor versieren met kerstdecoratie en een kerstboom neerzetten. Dat brengt ons gelijk bij de traditionele eindejaarsgeschenken. Heb je ze nog niet in huis gehaald? Bij Joosten Promogifts weten ze de mooiste kerstpakketten samen te stellen. Deze donkere dagen zijn ideaal om bij de haard Arnhem Business lekker weg te lezen. Deze editie hebben we bovendien de OCO Special bijgevoegd. Ondernemers Contact Overbetuwe bestaat 30 jaar. Een extra feestelijke afsluiting van het jaar.

Veel leesplezier, Het team van Arnhem Business

Blijf op de hoogte van het laatste zakelijke nieuws via: WWW.ARNHEM.BUSINESS

WEBSITE IS VERNIEUWD!

HĂŠt zakelijke netwerkplatform van de regio!

www.twitter.com/ @ArnhemBusiness www.facebook.com/ ArnhemBusiness Nieuwsbrief www.arnhem.business/mail


ARNHEM

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 29 | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

06 Creaforti over digitale veiligheid en cybercrime DE GROOTSTE ONDERSCHATTING:

"Ons bedrijf is niet interessant voor cybercrime"

10 D irkzwager Advocaten: ‘Legaltech verandert de juridische dienstverlening’ 12 Bureau Doet: een pragmatisch HR-bureau geleid door twee sprankelende dames 13 Inqar B.A.S.: ‘Lokale samenwerking verstevigt markpositie voor alle partijen’

Hét zakenmagazine voor de regio Arnhem JAARGANG 29 november 2016, editie 7 REDACTIE ADRES Postbus 31179 6503 CD Nijmegen Tel. (024) 360 92 88 info@arnhem.business www.arnhem.business

15 Eijgen Finance, onafhankelijk intermediair in bedrijfsfinancieringen 16 MVO Solutions is Uitzendondernemer van het jaar 2016 18 Peter Liebeek en Martijn Salomons van Nu-Swift: experts in brandbeveiliging 19 S piegel en Reflex traint op alle niveaus: van productiemedewerker tot directielid 21 Frank van Eldik en Mirjam Bleeker: ‘Maatkleding kopen bij Zano is een beleving’

ARNHEM

22 Grand Thornton, nieuw in Arnhem: merkbaar anders 23 Joosten Promogifts: 'Met een promogift geef je een cadeau met een stukje van je identiteit’ SALESMANAGER Ben Huitink REDACTIE Xandra Derks FOTOGRAFIE Jan Adelaar VORMGEVING Reclamebureau 3AMI DRUK Drukkerij van der Weerd ABONNEMENTEN Kijk voor onze abonnementen op: www.arnhem.business/abonneren VERSPREIDINGSGEBIED Angeren, Arnhem, De Steeg, Deelen Doorwerth, Driel, Duiven, Elst, Heelsum, Hemmen, Heteren, Homoet, Huissen, Lathum, Loo, Oosterbeek Randwijk, Renkum, Rheden, Rozendaal, Valburg, Velp, Westervoort, Wolfheze, Zetten COPYRIGHT Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

24 Arnhem Business borrel bij Groot Warnsborn 25 Simko Crum en Jan Pieter Streek over hun resultaatgerichte samenwerking ARNHEM BUSINESS ZAKENAUTOTESTDAG

29 Sfeerverslag 32 Broekhuis Arnhem 31 Henk Scholten Volvo 34 Ekris Arnhem 36 Louwman Arnhem 37 Bochane 38 Wensink Ford en Mercedes 40 Zijm 42 Kien Arnhem 43 Terlouw Jaguar Land Rover 47 De 5 vragen aan Milan brouwer van BOOOM Digital 48 Jeroen Bennink, nieuwe rechterhand van Lammert de Vries, aan het woord 50 RAN Business Ontmoet: Derde bijeenkomst bij Koninklijke Burgers' Zoo


6

Consultants Carmen Graauwmans en Marcel Elsinga van Creaforti: “Het is niet de vraag óf je met digitale criminaliteit krijgt te maken, maar wanneer.” Digitale criminaliteit kent vele gezichten. Ondernemers krijgen er steeds vaker mee te kampen. Expert Creaforti geeft uitleg.

12

Joyce Leeftink en Kim Stegeman van BureauDoet doet vooral. Allebei met hetzelfde gevoel, maar met een andere blik. “Onze aanpak is pragmatisch of het nu om een operationeel of beleidsmatig project gaat.”

16

MVO Solutions is Uitzendondernemer van het jaar 2016. Metin Durmus: “MVO Solutions bestaat drie jaar. Meedoen aan de competitie had voor ons tot doel om te kijken waar we staan. Het kostte behoorlijk wat werk, maar het resultaat is prachtig.”

Het gonsde in de regio. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe belevingswereld van Zano in Elst. De opkomst bij de opening was dan ook grandioos. De showroom van Zano ademt klasse en stijl uit. Het paradijs voor personal tailoring en exclusieve trouwjurken door de Shop in Shop van Hulshof Bruidscouture.

21 We schrijven 2 januari 2014. Een nagenoeg leeg restaurant in Rhenen. Aan een tafeltje twee personen, bij elkaar gebracht door het bestuur van Grant Thornton. Hij fiscaal en civiel jurist, zij registeraccountant. Beiden met een indrukwekkend CV en dito functies in de accountancy en fiscale adviespraktijk. Op deze dag sloeg de zakelijke vonk over en werd de basis gelegd voor de vestiging van Grant Thornton in Arnhem.

22


COVERSTORY

Consultants Carmen Graauwmans en Marcel Elsinga van Creaforti

‘Het is niet de vraag óf je met digitale criminaliteit krijgt te maken, maar wanneer’ 6

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


‘Door aansprekend webdesign val je op’

MELLE DE WAAL IN GESPREK MET DANIEL FISCHER

‘100% veiligheid bestaat niet’

‘Ons bedrijf is niet interessant voor hackers, onze data is daar niet boeiend genoeg voor.’ Een veel gehoorde uitspraak in het MKB. Toch heeft nagenoeg elk bedrijf een klantenbestand. Wel degelijk interessant voor internetcriminelen dus. Een datalek is ineens werkelijkheid. Digitale criminaliteit kent vele gezichten. Ondernemers krijgen er steeds vaker mee te kampen. Expert Creaforti geeft uitleg.

Gebruikersgemak versus veiligheid

Marcel Elsinga: “Medewerkers verwachten vrijheid in het gebruik van applicaties, apps en apparatuur. Om je te bewapenen tegen internetcriminelen lijkt het vanzelfsprekend om vanuit IT alles dicht te timmeren. Echter, een gebruiker wil met apparatuur en applicaties werken waarvan hij vindt dat hij ze nodig heeft. Je loopt het risico dat ze alternatieven gaan zoeken en daarmee de ‘interne beveiliging’ omzeilen en op een onveilige manier bij zakelijke gegevens komen of kunnen downloaden. Maak daarom een risicoanalyse: waar zit het risico vanuit de rol met toegang tot welke gegevens (autorisatie). Na de analyse volgt preventie. Het doel is om je gebruiksvriendelijkheid te behouden en het risico zoveel mogelijk in te perken. Maak medewerkers vervolgens bewust waar de risico’s zitten.”

Onbedoeld risico

Carmen Graauwmans: “Juist het creëren van bewustwording is ontzettend belangrijk. Medewerkers handelen vaak vanuit onwetendheid en met goede bedoelingen. Veel voorkomend voorbeeld. Medewerkers die onderweg zijn en tijdens een tussenstop vanwege kostenbesparing op een openbare wifinetwerk inloggen. Dit zijn vaak onbeveiligde netwerken. Appeltje-eitje voor een hacker.”

Praktijkvoorbeelden

“Nog een veel voorkomende. Met het downloaden van een spelletje of ander handig - vaak gratis - appje zoals de zaklamp op je telefoon ga je akkoord met hun voorwaarden. Hierin staat menigmaal dat ze bij alle documenten en contactgegevens van je telefoon mogen. Als er een zakelijk document op je telefoon staat,

verzamelen ze ook die informatie.” Marcel vult aan: “Bedrijven worden persoonlijker in hun communicatie en publiceren foto’s met namen van medewerkers op hun website. Internetcriminelen achterhalen het e-mailadres en gebruiken die voor criminele activiteiten. Vaak in de vorm van persoonlijk geadresseerde e-mail in de huisstijl van een gerenommeerd bedrijf met een besmet bestandje of link. Niet van echt te onderscheiden. Je klikt op de link en het leed is geschied. Dikwijls is dit gijzelsoftware (‘ransomware’) waarmee ze je bestanden versleutelen waardoor je er niet meer bij kunt. Door het betalen van losgeld in Bitcoins krijg je weer toegang tot je bestanden. Althans, dat beloven ze, maar die belofte wordt nogal eens geschonden. Ons advies is daarom: nooit betalen!”

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

7


200 JAAR | Meesterwerk In 2016 bestaat De Kempenaer Advocaten 200 jaar. En dat vierden we met kleine en grote meesterwerken in de stad. Wij ondersteunen nu eenmaal graag maatschappelijke en culturele initiatieven die kleur geven aan Arnhem. Met een voorliefde voor kunst, cultuur, mode en design. Omdat wij vinden dat meesterwerk verder gaat dan ons vakmanschap alleen.


VERVOLG COVERSTORY

‘Schrijf je nu in voor het event Digitale Veiligheid 3.0 op 2 maart’

Gratis event

Wil je meer weten over digitale veiligheid? Creaforti organiseert samen met KPN op 2 maart 2017 het event Digitale Veiligheid 3.0. Diverse sprekers nemen je mee in alle aspecten rondom cybercrime. Een speciaal hackersteam laat je zien hoe eenvoudig het is om te hacken. Schrijf je gratis in op: www.creaforti.nl/dv30

BRENNO DE WINTER. SPREKER OP EVENT DV30

De zwakste schakel

De mens blijft de zwakste schakel als het gaat om virussen en datalekken. Simpelweg het per ongeluk openen van een verkeerd geadresseerd mailtje, of het uitwisselen van bestanden zoals het rondsturen van een presentatie aan de deelnemers in de cc behoren al tot risico op datalekken. Tegenwoordig heb je een meldingsplicht binnen 72 uur na het ontstaan van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Marcel: “In onze adviestrajecten zijn bewustwording en adoptie bij medewerkers daarom belangrijke aandachtspunten.”

100% veiligheid?

Carmen: “Een virus of datalek kan de beste overkomen. Ook ons. Ondernemers zijn in de regel niet happig om toe te geven dat het beleid rondom digitale veiligheid niet op orde is, of dat er een aanval heeft plaatsgevonden. De terughoudendheid is logisch, het kan tenslotte je imago schaden. Toch is het geen kwestie meer van of je te maken krijgen met digitale criminaliteit, echter de vraag wanneer. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk om te weten wat je moet doen bij een bedreiging, aanval of datalek. 100% veiligheid bestaat niet.” Brenno de Winter, onderzoeksjournalist gespecialiseerd in IT-beveiliging en privacy, zegt daarover: “Als elk bedrijf maar 1 minuut nadenkt over digitale veiligheid zijn we al een heel eind. Dat betekent dat je je bewust bent van de risico’s en

nadenkt over de gevolgen.” Melle de Waal van Stunnenberg: “Internetcriminelen werken steeds geraffineerder. Ondanks dat wij alles goed geregeld hebben, hebben ook wij wel eens te maken gehad met een incident. Gelukkig wisten wat we moesten doen. Een recente kennissessie van Creaforti heeft ons geholpen om onze bewustwording te vergroten.”

Neem maatregelen

Marcel: “Je kunt zelf maatregelen nemen. Laat een risicoanalyse opmaken. Creëer bewustwording bij de gebruiker. Stel een draaiboek op voor als het misgaat. Het lijkt een inkoppertje, maar zorg voor een goed afgeschermde back-up. Een halve dag verloren werk is te overzien, dat van een week niet. Maak je gebruik van applicaties zoals Sharepoint, realiseer je dan dat Microsoft pas na vier dagen support geeft. Bij een virus kan het dus zo zijn dat je vier dagen lang niet bij je gedeelde documenten kan.” Carmen: “We helpen de medewerkers hun apparatuur en apps zo veilig mogelijk te gebruiken met onze mobility (‘MDM’) oplossingen. Gaat er een keer wat fout,

dan kunnen we gelijk ingrijpen.”

Veilig in de cloud

Steeds meer bedrijven gaan over op werken vanuit de cloud. Marcel: “Dit biedt veel voordelen. Je kunt altijd en overal werken met applicaties en bedrijfsdata in de vertrouwde Windows-omgeving. Als medewerkers vanuit de cloud met bedrijfsgegevens werken, geldt ook hiervoor dat de internetverbinding en de opslag in het datacenter veilig moet zijn. Creaforti biedt hiervoor KPN DeskHub: een ultraveilige en snelle internetverbinding via een zogenaamde private network inclusief een complete cloud werkplek.”

Stappenplan

Carmen: “Digitale veiligheid gaat verder dan alleen anticiperen op internetcriminaliteit. Creaforti helpt bedrijven bij het opstellen van een stappenplan Digitale Veiligheid. Onze Quick Scan maakt direct inzichtelijk waar je bedrijf gevaar loopt. Wij gaan vervolgens het risico minimaliseren door het opstellen van een helder beleid en het nemen van maatregelen.”

Meer weten? Kijk op www.creaforti.nl. Stuur een mailtje naar info@creaforti.nl Bel ons op via 026 324 5200. Of loop binnen Bakenhofweg 30, Arnhem. Praten we je bij onder het genot van een heerlijke bak Peeze koffie! ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

9


JURIDISCH

Voor meer informatie over Dirkzwager advocaten & notarissen kijk op www.dirkzwager.nl

Blik op de toekomst

‘Legaltech verandert de juridische dienstverlening’ Een robot die juridische antwoorden geeft? Een digitaal loket waar je je standaardcontracten opvraagt? In de toekomst wordt juridische dienstverlening steeds meer geautomatiseerd. Voor dergelijke technologie bestaat zelfs een woord: legaltech. Innovaties waarin Dirkzwager geen bedreiging maar juist kansen ziet. Want digitalisering van eenvoudigere zaken, vergroot de ruimte voor echt specialistische inbreng.

10

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


“Ross, ’s werelds eerste ‘artificially intelligent lawyer’ heeft zijn eerste baan bij een officieel advocatenbureau, kopten diverse media afgelopen mei.” Robot Ross wordt hij genoemd. Een intelligente, digitale advocaat ontwikkeld door studenten van de universiteit van Toronto. Ross is gebaseerd op de technologie van IBM’s cognitieve computer Watson, een robot die al langer in gebruik is in de zorgwereld. De digitale advocaat geeft antwoord op juridische vragen, daarvoor heeft hij kennis van de wet, van jurisprudentie en juridische documentatie. Hij heet ‘kunstmatig intelligent’, want hij ontwikkelt zichzelf naarmate advocaten hem vaker raadplegen. Zo wordt hij gaandeweg slimmer en sneller.

Eerste stap

Een robot als advocaat, het klinkt bijzonder futuristisch, maar het is dus al realiteit. Robot Ross is geen blikken mannetje met hoofd en ledematen, maar een computerprogramma of zoekmachine en vooralsnog alleen bedoeld als ‘medewerker’ voor advocaten. Zij kunnen de slimme Ross inschakelen voor vragen over wetsveranderingen of hulp bij standaardklussen. Ross is ook nog niet helemaal af. Het programma behoeft nog wel wat puntjes op de i, volgens de berichtgeving. Maar het feit blijft dat de eerste stap richting robotisering van het juridische vak is gezet. Dit alles schetst duidelijk de veranderende markt en de toekomst in de advocatuur. Ross onderstreept de trend die is gezet: ‘artificial intelligence’ gaat de juridische dienstverlening op zijn kop zetten. Legaltech - de technologie voor juridische dienstverlening - is sterk in ontwikkeling op allerlei fronten. Een bedreiging of juist een zegen?

Menselijke factor

Dirkzwager ziet vooral kansen. Het kantoor is innovaties nog nooit uit de weg gegaan. In de juridische dienstverlening van een robot ziet het zeker ook positieve kanten: de toegevoegde waarde van de specialistische jurist komt hierdoor nog beter uit de verf. De cliënt wil de standaard juridische klussen graag tegen een gepaste vergoeding uitbesteden en natuurlijk biedt Dirkzwager ook de mogelijkheid om die eenvoudiger zaken efficiënt aan te pakken. Voor ingewikkelde zaken zoekt de cliënt een specialist. Een professional in een specifiek rechtsgebied die zijn vraagstuk

analyseert, de vinger precies op de juiste plek legt en bovendien als sparringpartner optreedt. En juist in die menselijke factor in combinatie met nichekennis schuilt de kwaliteit van Dirkzwager en dat stop je niet zomaar 1-2-3 in een computerprogramma.

Actief advies

Het vak verandert nu eenmaal. De trend is dat traditionele advocaten- en notarissenkantoren transformeren naar organisaties die gespecialiseerde juridische diensten verlenen. Dirkzwager heeft haar organisatie daar zo’n vijftien jaar geleden al op ingericht: door vergaande specialisatie en geïntegreerde samenwerking van advocaten en notarissen. Minder standaardwerk, maar meer multidisciplinair samenwerken voor meer complexere vragen van de cliënt. En meer anticiperend en proactief dienstverlenen. Dat wil zeggen: niet alleen reageren op een vraag van de cliënt, maar de cliënt actief adviseren over veranderingen die voor zijn business van belang zijn. Groepen juristen van Dirkzwager specialiseerden zich daarom als team steeds verder in bepaalde marktsectoren: leisure & hospitality, gezondheidszorg, energie, food & agri, et cetera. Bij Dirkzwager werken in feite geen advocaten en notarissen, maar juridische dienstverleners.

Jong talent

Proactiviteit, daarop selecteert het kantoor haar mensen: jonge ambitieuze juristen die geen afwachtende houding aannemen, maar ondernemend zijn en vooruitdenken voor de cliënt. Wat betekent die wetswijziging of jurisprudentie voor je cliënt? Is het een issue voor zijn business? Jonge juristen krijgen al heel vroeg veel eigen verantwoordelijkheid: naar de rechtbank, workshops geven, publiceren, kennis delen. Dat maakt het vak alleen maar leuker. Om hiervoor in aanmerking te komen is kwaliteit een eerste – vanzelfsprekende - vereiste, maar brede interesse, ambities, gedrevenheid en eigen inbreng zijn minstens zo belangrijk. Dat is wat de cliënt verwacht van Dirkzwager. Door mensen al jong zo te leren werken en denken, is de juridische dienstverlening met de menselijke factor ook voor de toekomst gewaarborgd.

Blik naar buiten

De blik is dus in alle opzichten veel meer

naar buiten gericht, op de cliënt. Of zoals Dirkzwager bestuurder-directeur Marcel Hielkema - voorheen werkzaam in de hotelwereld - verwoordt: “De klant is leidend en sturend. Dirkzwager is een bedrijf in juridische dienstverlening. Dienstverlening gaat over klanten, dat betekent dat je je kantoor als bedrijf runt. In de advocatuur hebben we de neiging om het vaak over ‘ons’ te hebben, in plaats van: welke klanten komen er vandaag in ons kantoor en waar hebben zij behoefte aan? In het traditionele advocatenkantoor hadden ze het gezegde ‘wachten tot het grind knerpt’. Dat betekende: de klant komt vanzelf. Dat is een slechte strategie voor ieder bedrijf. In de hotellerie heb je het altijd over gasten. Wat wil je gast? Ook vraag je de klant continu om feedback om de service te kunnen verbeteren.”

Luisteren

Dat is wat Dirkzwager deed en nog veel meer gaat doen: marktonderzoek, onderzoek naar kwaliteit, naar klanttevredenheid, naar dienstverlening. Door robotisering en automatisering wordt bij veel kantoren de juridische begeleiding door mensen schaarser. Dirkzwager voorziet echter dat de kwaliteit van de juridische dienstverlening met de menselijke factor nog belangrijker wordt. En kwaliteit bereik je niet alleen door het niveau van je dienstverlening te optimaliseren en goede mensen aan te nemen, maar vooral ook door naar je cliënt te luisteren. Door klanttevredenheid te meten en aandacht te besteden aan de menselijke aspecten die je juridische dienstverlening high-end maken. Dus gaat Dirkzwager daarin nog meer investeren. Dit najaar start Dirkzwager in samenwerking met martktonderzoeksbureau Magis een permanent tevredenheidsonderzoek onder Dirkzwager-cliënten. Cliënten en andere relaties ontvangen na elk afgesloten dossier een e-mail waarin zij feedback kunnen geven op de verschillende kwaliteitsaspecten. Continue feedback, want de kwaliteitsmonitor gaat langdurig ‘monitoren’ zodat er tussentijds bijstellingen mogelijk zijn en de effecten daarvan weer direct worden gemeten. Zo kun je als organisatie nog sneller op veranderende behoeften van de klant inspelen. Luisteren naar de cliënt en dat alles met de nadruk op menselijke aandacht en interactie. Geen robot die daaraan kan tippen!

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

11


PERSONEEL EN ORGANISATIE

Joyce Leeftink en Kim Stegeman van BureauDoet

‘Wij doen vooral. Allebei met hetzelfde gevoel, maar met een andere blik’ Groeiende bedrijven in het MKB krijgen meer te maken met personeelsaangelegenheden. Dat vraagt om tijd en kennis. Echter zijn dit type bedrijven dikwijls te klein om een volwaardige HR-afdeling in huis te hebben. Bovendien flexibiliseert HR steeds meer. In die behoefte voorziet BureauDoet. Een pragmatisch HR-bureau met een team van specialisten geleid door twee sprankelende dames met flair. De overeenkomst tussen de twee: de blonde lokken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen, het gevoel voor HR daargelaten. Joyce Leeftink heeft ruime ervaring op strategisch en beleidsniveau, Kim Stegeman is kort na haar studie als ondernemer gestart en een expert in werving en selectie. Het hele HR-palet vult BureauDoet in. Kenmerkend: met beide pootjes op de grond.

Alle HR-oplossingen

Joyce: “Wij zijn ieder van een andere generatie. Daarom kijken op we op een andere manier naar HR-zaken, maar wel met hetzelfde gevoel. Juist dat verschil maakt ons krachtig. Soms is senioriteit voor een project nodig, de andere keer een meer onbevangen en ontwapende aanpak. Een bedrijf schakelt ons in voor alle voorkomende werkzaamheden op HR-gebied: van het ontwikkelen van verzuimbeleid tot het houden van functioneringsgesprekken. Het kan om een tijdelijk project gaan,

12

maar ook voor langere tijd een vast aantal uren per week.”

Pragmatisch

Kim: “Onze aanpak is pragmatisch of het nu om een operationeel of beleidsmatig project gaat. We zetten de beste man of vrouw voor de functie in, dat kan één van ons zijn of een teamlid. Wij stropen de mouwen op: geen onbegrijpelijke managementtaal, maar doen wat nodig is. HR wordt menigmaal louter als kostenpost gezien. Voor het personeel moet alles goed

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

geregeld zijn. Tevreden personeel heeft een positieve invloed op de bedrijfsvoering. Het terugdringen van ziekteverzuim levert ook wat op. Al onze adviezen zijn goed onderbouwd en voorzien van uitleg.” Joyce: “We stomen bedrijven graag klaar voor de toekomst op HR-gebied. Dat doen we met passie en vol energie. Wij zijn de doelgerichte HR-wervelwind voor elk bedrijf.” Meer weten? www.bureaudoet.nl


AUTOMOTIVE

Randy Luiten van INQAR B.A.S.

‘Lokale samenwerking verstevigt markpositie voor alle partijen’ INQAR B.A.S. autoverhuur en shortlease, onderdeel van familiebedrijf Boekhorst Automotive, speelt in op de flexibiliserende mobiliteitsbehoefte. Een auto hoeft niet in het bezit te zijn om er geld mee te verdienen. Door het wagenpark te flexibiliseren ga je stilstand tegen en kun je kosten besparen. Een behoefte waar niet iedere merkdealer op in kan spelen. Daarom zoekt INQAR B.A.S. bewust de lokale dealer op om samen de klant de beste mobiliteitsoplossing te bieden.

Merk- en dealertrouw

Randy vertelt: “Ondernemers zijn vaak trouw aan een merkdealer. Veelal is dit een jarenlange band: daar koopt of leaset hij zijn wagenpark en laat het onderhoud plegen. Heeft een ondernemer maar voor korte duur een auto nodig, bijvoorbeeld voor een medewerker met een tijdelijk contract, dan kan de dealer vanwege kostenoogpunt niet altijd aan deze vraag voldoen. INQAR B.A.S. is specialist in autoverhuur en shortlease en kan dat wel.”

Wisselwerking

“Ons wagenpark schaffen wij aan bij lokale dealers zoals Bochane,

Broekhuis, Van Hunnik en Louwman. Wij gunnen deze lokale autobedrijven op de eerste plaats de handel. Op de tweede plaats blijven de berijders hun eigen merkdealer trouw omdat de auto daar aangeschaft is. Daardoor ontstaat er een wisselwerking. Zo kan het voorkomen dat de leenauto die je meekrijgt tijdens onderhoud bij de merkdealer een auto van ons is. Wij gebruiken onze voertuigen voor maximaal twee jaar. Na die periode bieden wij deze auto’s bij de lokale merkdealers te koop aan. Jong gebruikte auto’s zijn gewild, maar lastig verkrijgbaar. Hiermee hebben de dealers extra aanbod. Door op deze manier samen te werken, kunnen we gezamenlijk

de totale mobiliteitsvraag van de markt aan. Wij geloven in lange termijn relaties en het verstevigen van de lokale samenwerkingen. Een strategie die past bij ons als familiebedrijf.”

Wil je meer informatie over INQAR B.A.S.? Kijk op www.inqar-bas.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

13


COLUMN HANS WIJNEN IS PARTNER BIJ DILIGENCE, SPECIALISTEN IN BEDRIJFSOVERNAME EN OPVOLGING

Financiering van een (MKB) bedrijfsoverdracht verandert (of lijkt dat alleen maar zo?) MEER INFO? WWW.DILIGENCE.NL | 088 - 05 50 350 De oorsprong van de veranderingen start bij het feit dat het voor ondernemers/ondernemingen steeds moeilijker wordt om een bankkrediet te krijgen. In perioden van crisis zijn banken uiterst terughoudend en daar komen de laatste jaren ook nog eens de aangescherpte regels bij die de banken noodzaken hun terughoudendheid nog verder uit te breiden. Gevolg is dat een nog steeds groeiend aantal, vooral kleinere MKB-ers, problemen ondervinden bij hun banken. Als het gaat om kleine bedragen dan kan het nog wel eens zo zijn dat een vriend of familielid een helpende (financiële) hand kan toesteken. Maar zodra de benodigde bedragen groeien, groeien ook de belangen. Maar wat dan? Eerste structuren die dan opduiken zijn earn out, een achtergestelde lening gesteld door verkoper of bijv. een informal investor. Het zijn allemaal dingen die door een ondernemer als belastend, moeilijk, onoverzichtelijk en/of onwenselijk worden ervaren. Crowdfunding wordt dan vaak gezien als een “toverformule” maar is het beslist niet als het om een

Incasso CNI info@incasso-cni.nl 026 - 20 30 499

bedrijfsovername gaat. Soms is er een weg te vinden via financial lease of factoring maar ook dat zijn geen alomvattende oplossingen. De nieuwe manier van financieren… ...is dus feitelijk het vinden van een passende combinatie van diverse vormen (en hoe nieuw is dat?). Hier dient dan wel de nadruk te worden gelegd op het 'passen'. De ondernemer dient een goed gevoel te hebben bij de invloeden van buitenaf. Val dus niet te snel terug in de oude gedachten gang dat externe investeerders ongewenst zijn, omdat ze de eigen groei dan wel de ondernemersvrijheid zouden belemmeren. Samenwerken op ALLE niveaus kan, mits goed toegepast, de onderneming over de gehele breedte verder helpen. Let wel, iedere financieringsvorm of combinatie kent zijn eigen voor en nadelen. Zorg dus voor de deskundige begeleiding bij iedere fase van het traject.

BUSINESSFLITS AANNEMERSBEDRIJF POLINDER VERBOUWT 6E T/M 8E VERDIEPING BIJ NXP GEBOUW NIJMEGEN Aannemersbedrijf Polinder start binnenkort met de mutatiewerkzaamheden van drie verdiepingen van het NXP-gebouw te Nijmegen, betreffende de 6e, 7e en 8e etage. Er zullen diverse sloopwerkzaamheden plaatsvinden, verschillende bestaande wanden worden vervangen en uiteraard weer spik en span gerealiseerd. Ook draagt Polinder zorg voor het interieurwerk, kastenwanden, pantry’s , vloerafwerking etc. De verbouwing zal in 12 weken gerealiseerd worden. Wederom een mooi voorbeeld dat Arnhem en Nijmeegse ondernemers zakelijk dichter tot elkaar komen. Lees het laatste zakelijk nieuws uit de regio Arnhem op: www.arnhem.business


Bert Hof en Gerrie Peer van Eijgen Finance Nijmegen

Onafhankelijk intermediair in bedrijfsfinancieringen Bert Hof en Gerrie Peer hebben per heden hun krachten gebundeld in de formule Eijgen Finance. De voormalig bankiers adviseren en bemiddelen in financieringen voor bedrijven. Bert en Gerrie weten exact welke eisen banken en alternatieve geldverstrekkers stellen. Bovendien hebben de heren beschikking over méér dan 30 financieringsbronnen. Het slagingspercentage van een financieringsverzoek via Eijgen Finance ligt dan ook veel hoger dan gemiddeld.

Onze formule

“Wij zijn een sparringpartner voor de ondernemer. Een financiering realiseren is tegenwoordig een hele klus, het heeft nogal wat voeten in de aarde. Met Eijgen Finance kunnen Bert en ik de ondernemer een stevige basis bieden om in zijn kapitaalbehoefte te voorzien”, zegt adviseur Gerrie Peer. Hij is sinds 2014 als zelfstandige actief in de begeleiding van bedrijfsfinancieringen. “Eijgen Finance is onderdeel van franchiseorganisatie Eijgen, een landelijk netwerk van financieringsspecialisten. We werken nauw samen met accountants en andere financiële dienstverleners”, vertelt Bert. “Onze filosofie luidt: ‘iedere ondernemer kunnen helpen met elk vraagstuk’. Daar sluiten wij prima bij aan.

Financieringsbegeleiding Starters Vastgoedfinanciering Crowdfunding Informal investors Stapelfinanciering

Of die ondernemer nu een starter is of een ervaren zakenman, dat maakt voor ons geen verschil. Samen zitten we aan dezelfde kant van de tafel.”

We hebben bij elke geldverstrekker persoonlijke contacten op verschillende niveaus, en dat is zeer effectief.”

Een oplossing voor elk vraagstuk

Onafhankelijkheid is een groot pluspunt van Eijgen Finance. “We zijn een 100% onafhankelijk intermediair. Daardoor kunnen we bij meerdere geldverstrekkende partijen aankloppen. Onze zoektocht houdt niet op bij de bank. We hebben een breed netwerk van alternatieve financiers, zoals informal investors, financieringsmaatschappijen, crowdfunding en lease- en factoringmaatschappijen. Samen met de ondernemer bekijken we wat het beste bij hem of haar past. Wij zorgen voor de juiste match tussen klant en geldverstrekker. Laat dat maar aan ons over.”

“Onze kracht is vakwerk leveren. We zorgen dat het complete plaatje klopt. In duidelijke taal en met een eerlijk advies brengen we de ondernemer naar een passende oplossing voor een financiering. Door onze bankervaring, weten we precies waar een financieringsaanvraag aan moet voldoen. Daarnaast hebben we kennis van de regionale markt en zijn we lokaal betrokken, dat is een groot voordeel”, aldus Gerrie. “Het verkrijgen van een financiering zit ‘m soms in hele kleine details”, vult Bert aan. “Oók ons netwerk is essentieel.

De juiste match

Meer weten? bert.hof@eijgen.nl gerrie.peer@eijgen.nl 088 - 51 50 250 www.eijgen.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

15


MVO

MVO Solutions

uitzendondernemer

van het jaar 2016

Iedereen verdient een kans. Dat is de basisgedachte van MVO Solutions. Het legt ze geen windeieren. ABN AMRO, Flexmarkt en WePayPeople hebben de handen ineen geslagen om de uitzendondernemers in het MKB, die zich onderscheiden door bijzondere prestaties, een nadrukkelijke visie op de markt en de ontwikkeling van hun onderneming te belonen met een award. MVO Solutions is de trotse winnaar.

16

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


Volledig doorgelicht

Metin Durmus: “MVO Solutions bestaat drie jaar. Meedoen aan de competitie had voor ons tot doel om te kijken waar we staan. Het kostte behoorlijk wat werk; het volledige bedrijf is doorgelicht. Geheel onverwachts hebben we gewonnen. De jury waardeert onze visie en handelswijze. Wij zijn trots dat we dit samen met het team gerealiseerd hebben.” Erwin van Bree: “MVO Solutions neemt personeelsvraagstukken uit handen die om een sociale en maatschappelijke verantwoorde invulling vragen. Via de Participatiewet en ‘Social Return on Investment’ krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans om deel te nemen aan de maatschappij door middel van werk. Als ondernemer vraagt dit kennis van de wet- en regelgeving. Bovendien wil je voorkomen dat het inzetten van deze kwetsbare groep uitsluitend een kostenpost is. Wij helpen bedrijven om succesvol op een sociaal verantwoorde manier te ondernemen. Met MVO Solutions opereren we voornamelijk in de bouw en techniek.”

Strenge voorselectie

Rob Verkerk: “De kernvraag is: waar kan ik een medewerker inzetten binnen de grenzen van de mogelijkheden die hij heeft. Jobcarving, waarbij je een deel van

de taken van een bestaande functie afschaaft, kan dan uitkomst bieden. Je haalt simpele, eenvoudige werkzaamheden bij een vaste medewerker weg. Denk bijvoorbeeld aan het rondbrengen van koffie, dat levert uiteindelijk tijdwinst op.” Metin: “Wij doen de voorselectie. We screenen de kandidaten zowel persoonlijk als met een assessment. We zijn bekend met de problematiek van de kandidaat en kennen zijn omstandigheden. Ze moeten een intrinsieke motivatie hebben om weer aan de slag te gaan. Vaak kost dat meer moeite dan een reguliere werknemer: menigmaal hebben ze geen eigen vervoer en ze zijn niet meer gewend aan regelmaat. Van ons krijgen ze begeleiding en als het nodig is ook van een externe jobcoach. We hebben speciale leer- en werktrajecten waarbij de kandidaat gekoppeld wordt aan een leermeester. Van deze ambachtsman leren ze het vak. In het verleden zijn ze om welke reden dan ook uitgevallen op school. Nu zijn ze bijvoorbeeld te oud voor een reguliere opleiding of hebben ze de capaciteiten niet om een theoretische opleiding te volgen. De leermeester fungeert als opleider en jobcoach.” Erwin: “Daarnaast is de medewerker op leeftijd voor ons waardevol. Het hout snijdt aan twee kanten. We bieden deze

medewerkers met een dijk aan ervaring een baan en als leermeester kunnen ze gelijktijdig de jeugd opleiden. De oudere helpt de jongere. Dat geldt ook andersom. De jeugd houdt de oudere jong en helpt hem met bijvoorbeeld digitale zaken of zijn mobiele telefoon.” Rob: “We proberen te verbinden. Ook met andere sociale instellingen trouwens. We werken veelvul­ dig samen met bedrijven zoals de sociale werkplaats en andere bedrij­ven met dezelfde intenties en doelstellin­gen.” “Bedrijven die zich aangesproken voelen, kunnen ons contacten. Je loopt geen risico, doordat de medewerkers bij ons gedetacheerd zijn. We zijn eerlijk in de mogelijkheden van een medewerker. Wat kan hij wel, en vooral wat kan hij niet. Verwachtingsmanagement is het belangrijkste om het tot een succes te brengen. Je ziet veel doorstroom naar detachering of een vaste baan bij onze opdrachtgevers. Wij laten medewerkers niet vallen. De selectie is streng, maar daarna heb je wel baangarantie.”

Meer weten? www.mvosolutions.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

17


FACILITAIR

Peter Liebeek en Martijn Salomons van Nu-Swift

‘Wat doe jij bij brand?’ Zo’n één op de dertig bedrijven krijgt jaarlijks te maken met brand. Van kleine prullenbakbrand tot een volledig verwoest pand. Ruim de helft van de getroffen bedrijven komt de gevolgen ervan niet te boven. Bovendien is de impact van een brand groot. Toch handelen veel bedrijven vanuit de opvatting: ‘dat overkomt ons niet’.

Omgekeerde bewijslast

Adviseur Martijn Salomons: “Elke ondernemer heeft een zorgplicht. Bij brand geldt de omgekeerde bewijslast inzake de aansprakelijkheid: als pandeigenaar én huurder moet je aantonen dat je alle benodigde voorzorgmaatregelen hebt genomen. De gemeente voert bijna geen controles meer uit, je wordt geacht de wet te kennen.” Sales manager Peter Liebeek: “Een goede brandverzekering is een must, een brand snel ontdekken en bestrijden, is beter. Een snelle alarmering met rookmelders, duidelijke vluchtroutes en goede noodverlichting garandeert dat iedereen snel het pand kan verlaten. De achtminutennorm is voor de brandweer lastig haalbaar. Hun eerste prioriteit is het waarborgen van de veiligheid van mens en dier. Daarna zorgt ze ervoor dat de brand niet overslaat naar naastliggende panden en laat de brand dikwijls

18

gecontroleerd uitbranden. Een goed werkende brandblusser is eigenlijk de beste verzekering, daarmee voorkom je erger.”

Schade

Martijn: “Blusmiddelen en noodverlichtingarmaturen moeten jaarlijks preventief onderhouden worden om de werking te waarborgen. Voor de eigen veiligheid maar ook voor de bewijslast. Realiseer je, dat je business gewoon doorgaat ondanks een brand. Personeel moet doorbetaald worden, klanten kopen elders als je niet kunt leveren. Ook als een verzekering alles dekt, is de klap financieel groot. Naast de emotionele schade.”

Expert in brandbeveiliging

Peter: “Nu-Swift is ruim 40 jaar dé landelijke expert in brandbeveiliging en onderhoud, waaronder brandalarmering,

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

rookmelders, noodverlichting, blusmiddelen en preventiemateriaal waaronder verbanddozen en AED’s. Ook verzorgen wij BHV- en EHBO-cursussen en ontruimingsplannen. Met ons unieke MKBconcept adviseren we op maat via de (brand)veiligheidscheck en leveren duurzame producten en diensten tegen gunstige prijzen. Dát voelt pas veilig!”

Hoe brandveilig is jouw pand? Vul op www.nu-swift.nl/paginas/ algemeen/veiligheidsanalyse de veiligheidsanalyse in en krijg inzicht in kwetsbare plekken. Vraag vervolgens een gratis Nu-Swift (brand)veiligheidscheck aan t.w.v. € 69,- (vul bij opmerkingen Arnhem Business in). Meer weten? www.nu-swift.nl of bel 026 363 03 30.


PERSONEEL EN ORGANISATIE

Rien Boskeljon van Spiegel & Reflex

‘De behoefte aan persoonlijke aandacht neemt op alle fronten toe’ Negen maanden op een ‘bovenwaterboot’ in de wereldwateren bivakkeren in een tijd dat er nog geen mobiele telefoon was. Zes weken op een onderzeeër werken; dat voelt als samenwonen met 80 mensen in een eengezinswoning. Het heeft Rien Boskeljon van Spiegel & Reflex gevormd. Hij weet nog als de dag van gisteren dat hij zijn bedrijf startte: hij proeft direct de smaak van de lasagne met het glas Lambrusco als hij terugdenkt aan het moment.

Het verschil

Rien: “De tijd op de vaart heeft mij gevormd. Je leert je kwetsbaar op te stellen, vertrouwt blindelings op mensen - wat overigens ook een valkuil kan zijn en ontwikkelt een fingerspitzengevoel bij groepen mensen. Je voelt de onderlinge verhoudingen en weet een situatie meteen in te schatten.” Dit vermogen komt hem goed van pas als trainer. Na diverse functies, waaronder directielid, in de techniek en verkoop, heeft hij sinds 2004 Spiegel & Reflex.

Persoonlijke aandacht

“De komst van de mobiel heeft mensen gerationaliseerd. Je ziet nu een kantelmoment in het zakelijke verkeer. De behoefte aan persoonlijke aandacht neemt toe en dus ‘ouderwets’ relatiemanagement. Zo verkocht ik ooit als accountmanager bouten en moertjes. Een weinig

onderscheidend product. Dan maak je het verschil met het tarief of de relatie. Fabory had de hoogste prijs, maar was wel marktleider. We trainen op alle niveaus, van productiemedewerker tot directielid. Het heeft geen zin om alleen de werkvloer te trainen als de directie haar oude gedrag blijft vertonen. Overigens is je monteur de beste ambassadeur. Hij is bij de klant aan het werk en ziet het werk oftewel de opdrachten letterlijk liggen.”

Ikzelf houd feeling met de praktijk door mee te lopen op de werkvloer. Binnenkort zelfs op een schip. Daar waar het is begonnen.”

Sales en techniek

“Wij verzorgen naast salesgerichte trainingen, In company opleidingen op technisch vlak. Zoals monteur- als ambassadeur-, heftruck, hoogwerker, VCA en V.O.P. NEN 3140. We starten met theorie, daarna gaan we naar de eigen werkplek. De vaardigheden kunnen gelijk in de praktijk toegepast worden en je haalt de medewerker niet uit het productieproces.

Meer weten? www.spiegel-reflex.nl of www.sr-opleidingen.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

19


RETAIL

Frank van Eldik en Mirjam Bleeker van Zano

‘Maatkleding kopen bij Zano is een beleving’ Het gonsde in de regio. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe belevingswereld van Zano in Elst. De opkomst bij de opening was dan ook grandioos. De showroom van Zano ademt klasse en stijl uit. Het paradijs voor personal tailoring!

Mirjam Bleeker: “We zijn verrast door het enthousiasme en de leuke attenties die relaties ons gegeven hebben. De BMW i8 met ons logo erop, een cadeau van Story Nijmegen, was écht een eye catcher bij binnenkomst. Maar ook Watergoed, wat de volledige aankleding buiten heeft verzorgd, moet genoemd worden. Zeer sfeervol gedaan.”

Showroom

“De showroom werkt uitnodigend, je ziet dat klanten en relaties nu spontaan binnen komen lopen. Ontwikkelingen zijn de halfhoge suède schoenen in vier kleuren. Onze stijlvolle Zano sneakers lanceren wij in het voorjaar. Ook nieuw, onze bonneterie in de mooiste S140 wolkwaliteit, zeer verfijnd en elegant.” Frank van Eldik: “Je komt hier niet even een pak kopen, het is beleving. Onder het genot van een espresso of een mooi glas wijn zoeken we samen de stoffen uit en meten we de unieke maten van de klant op. Ondertussen vertel ik over het maatwerkambacht.”

Hulshof Bruidscouture

In de prachtige Shop in Shop van Agnes en Sandra Hulshof vindt de bruid exclusieve merken als Enzoani en Difference. Trots zijn ze als één van de drie verkooppunten in Nederland te mogen starten met Badgley Mischka.

Zano Ambassador

“De echte maatwerkliefhebber kan Zano Ambassador worden. Een zakelijk concept waarbij we een aantal vergenoeglijke activiteiten ondernemen en je een budget hebt om maatkleding en accessoires uit te zoeken.” Mirjam: “Verder werken we samen met verschillende bedrijven. Zij geven bijvoorbeeld een maatshirt of -pak als incentive bij een product of dienst cadeau. Dat verzorgen wij van A tot Z. Het is niet voor niets; Zano, A World of Personal Tailoring!”

Meer weten? www.zano.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

21


ACCOUNTANCY

Nieuw in Arnhem. Grant Thornton. Merkbaar anders. We schrijven 2 januari 2014. Een nagenoeg leeg restaurant in Rhenen. Aan een tafeltje twee personen, bij elkaar gebracht door het bestuur van Grant Thornton. Hij fiscaal en civiel jurist. Zij registeraccountant. Beiden met een indrukwekkend CV en dito functies in de accountancy en fiscale adviespraktijk. Op deze dag sloeg de zakelijke vonk over en werd de basis gelegd voor de vestiging van Grant Thornton in Arnhem.

Speler van wereldformaat

Arjan van Oosten: “Nu twee jaar later is de vestiging geopend. Gedegen marktonderzoek, een weloverwogen business plan en een financiële verantwoording gingen hieraan vooraf. Grant Thornton is een toonaangevende internationale fullservice accountancy- en adviesorganisatie. Wereldwijd hebben we kantoren in 130 landen. Met in Nederland 9 vestigingen, waarvan 8 in de Randstad en nu ook één in Arnhem. Wij mogen naast de WTAcontroles ook de cijfers van beursgenoteerde bedrijven controleren. Dat betekent dat ons kwaliteitsniveau van de hoogste graad is.”

Focus middenbedrijf

Annemarie Jongerden: “We focussen ons op middelgrote (familie)bedrijven en organisaties. Deze bedrijven en organisaties worden ook in onze regio steeds internationaler. Zij komen meer en meer met specialistische (advies)vraagstukken, zowel nationaal als internationaal. Aan de

22

andere kant zoeken zij een sparringpartner die dicht bij hen staat, letterlijk en figuurlijk. Naast onze hoogstaande (internationale) expertise bieden wij onze relaties absoluut de persoonlijke aandacht die ze verdienen. Best of both worlds.”

binnenloopt, merkt het verschil. De ontvangst is hartelijk en warm en toch zakelijk. Over alles is nagedacht. Grant Thornton. Merkbaar anders.

Adviseur van de accountant

Arjan: “Loyaliteit aan je accountant is in de regel groot. Je stapt zomaar niet over. Maar men kan ons ook inschakelen voor advies. Of het nu gaat om (internationale) adviesvraagstukken, zoals transfer pricing, fusies en overnames en advisering omtrent innovaties of het in kaart brengen van fiscale risico’s en het stroomlijnen van fiscale processen. Zij aan zij helpen we de cliënt om verder te groeien en zijn ambities waar te maken.” Bij het ter perse gaan van Arnhem Business is de officiële opening van Grant Thornton een feit. Wie het hippe kantoor in het centrum van Arnhem

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

Meer weten? Grant Thornton Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem www.grantthornton.nl Annemarie Jongerden: 088 - 676 99 41 Arjan van Oosten: 088 - 676 99 42


RETAIL

Joosten Promogifts

‘In de inspiratieshowroom vind je de leukste relatiegeschenken en promogifts’ In de landelijke omgeving aan de Langstraat in Gendt bevindt zich de inspiratieshowroom van Joosten Promogifts. Een waar paradijs als je op zoek bent naar een origineel promotioneel cadeau, een give-away of een geweldig kerstgeschenk. De lichte en kleurrijke showroom werkt uitnodigend en je krijgt er meteen ideeën. De gepassioneerde medewerkers helpen je graag bij je keuze of het nu gaat om een eenvoudige pen of custommade gadget.

Persoonlijk relatiegeschenk

Directeur Tim Hoen: “Met een promogift geef je een cadeau met een fractie van je identiteit. We hebben een uitgebreide collectie promotionele artikelen: van kleding, paraplu’s, golfballen tot pennen. Al deze items zijn op velerlei manieren te bedrukken en te personaliseren. Wij beschikken over een eigen ontwerpstudio waar Bas Janssen unieke gadgets ontwerpt die wij vervolgens produceren. Mooie voorbeelden hiervan zijn het opblaasbare smeerkaaskuipje van ERU en de miniatuur rally kaashelm van Tim & Tom Coronel. Overigens kun je onze designstudio ook inhuren voor het maken van flyers en presentatie- en promotiemateriaal.”

Incompany webshop

Account manager Ted Heijckmann is onlangs gestart bij Joosten Promogifts. Na 10 jaar jeugdselectie Vitesse en een

kampioenschap Achilles Groesbeek koos hij voor zekerheid met een HEAO-studie. Hij vertelt: “Voor klanten met een uitgebreid assortiment promogifts maken we een incompany webshop. Hierin staan alle artikelen die geautoriseerde medewerkers kunnen bestellen. De fysieke voorraad ligt in ons magazijn. Je hebt hierdoor inzicht in je voorraad en je beheerst de kosten. Bovendien wordt zo je huisstijl bewaakt en ontstaat er geen wildgroei. Als de voorraad bijna op is, plaatsen we een herhaalbestelling of we bedenken of selecteren een nieuwe promogift.”

spannende drankjes de trend. Hier vind je geen suffe kerstpakketten, maar je stelt zelf je kerstpakket samen met verrukkelijke hapjes, lekkere drankjes en hebbedingen. Een minikerstmarkt op jouw bedrijf waarbij de medewerkers zelf hun pakket formeren, behoort ook tot de mogelijkheden.”

Eindejaarsgeschenken

Account manager Loes Sophie Peters is met een kleine tussenstop vanwege het moederschap, geheel verantwoordelijk voor de eindejaargeschenken. Zij selecteert jaarlijks mooie en aansprekende producten. “Dit jaar zijn ijzeren manden, biologische producten van het land en

Op zoek naar een aansprekend relatiegeschenk? Kijk op www.joostenpromogifts.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

23


ARNHEM BUSINESS BORREL Woensdag 28 september 2016

GROOT WARNSBORN

Bekijk meer foto's op FACEBOOK.COM/ ARNHEMBUSINESS

KIM STEGEMAN BUREAU DOET

“Veel nieuwe mensen ontmoet tijdens mijn eerste Arnhem Business bijeenkomst”

NICO BUDEL AANNEMERSBEDRIJF BUME

“Een erg gezellige en drukke netwerkborrel”

24

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


AUTOMOTIVE

Simko Crum en Jan Pieter Streek

‘Belettering Broekhuis op verhuurauto AutoRent is letterlijk de stempel op onze samenwerking’ Het gaat goed met AutoRent. De vraag naar huurauto’s en shortlease neemt toe. Tijdelijke dienstverbanden zijn vaker regel dan uitzondering en daar horen flexibele oplossingen bij. “Vaak leveren we tijdens de proeftijd een shortlease auto waarbij we een voordelige verlenging bieden na afloop van de proeftijd”, vertelt directeur AutoRent Jan Pieter Streek. “Bevalt de medewerker, dan stapt deze na een half jaar over op lease. De shortlease auto gaat vervolgens naar een volgende nieuwe collega. Ook zie je dat bedrijven meer aan beurzen en exposities deelnemen. Voor het vervoer van het beursmateriaal huren ze een bakwagen. Door de stijgende vraag hebben we bij Broekhuis een Opel Movano met 19 m2 laadbak en laadlift aangeschaft.”

Opel geliefd

“Ons wagenpark bestaat voor meer dan de helft uit Opel. Met een Opel kun je voor de dag komen. Het zijn gebruiksvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige auto’s. Simko begrijpt wat wij nodig hebben. We hoeven niet te onderhandelen; de prijs is gewoon goed. Zodra we een nieuwe auto gekocht hebben, gaat hij in de verhuurplanning. Op tijd afleveren is dus cruciaal. Broekhuis regelt dat.” Directeur Simko Crum van Broekhuis: “Bij de levering van een bakwagen komt meer kijken. Je koopt een casco auto; de opbouw wordt later op het chassis gemonteerd.

Daarom heeft zo’n auto een extra keuring nodig via het RDW. Dat proces en de papierwinkel nemen wij uit handen.”

Flitsende bestickering

Jan Pieter: “Vrachtwagens in de verhuur zijn vaak bestickerd met schreeuwende daghuurprijzen. Representatief is het niet. Op onze nieuwe Opel Movano hebben we strakke signing in de huisstijl van Broekhuis.” Simko: “Wij leveren regelmatig auto’s aan Jan Pieter. Op onze beurt maken wij gebruik van zijn wagenpark voor voorloopauto’s en vervangend vervoer. Autoverhuur is niet onze core

business, een dekkende bezettingsgraad is nodig om het rendabel te maken. Daarom werken we samen met AutoRent. De bestickering op de Opel Movano is letterlijk een stempel op deze samenwerking.” Jan Pieter: “Klanten vinden het leuk én zo maken we op een aansprekende manier reclame voor dé Opeldealer van Arnhem.”

Meer weten? www.autorentarnhem.nl en www.broekhuis.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

25


7 mei: Giro d’Italia

30 juni: Outdoor Gelderland

19 september: Burgers’ Zoo

WORD NU LID VAN RAN BUSINESS ONTMOET 2017 EN WOON HET EVENEMENT OP 14 DECEMBER GRATIS BIJ! Jaarlijks 4 netwerkevents met 150 ondernemers uit de regio Arnhem en Nijmegen 2x een uitnodiging voor bladpresentatie Arnhem Business of Nijmegen Business Jaarabonnement op Arnhem Business of Nijmegen Business magazine 10% korting op online adverteren op websites Arnhem Business of Nijmegen Business

Meld je aan via www.ran-business.nl

14 december: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Durf op te vallen, verras jezelf. Verrassend kleurgebruik en gewaagd behang. Sfeer, door de juiste vloer- en raamdecoratie. Een uniek interieur wordt gecreëerd. Passend bij jouw eigen stijl en smaak. Onze interieurprofessionals adviseren je graag!

Boerma neemt alles uit handen als het gaat om woon- en projectinrichting. Je bent van harte welkom in onze winkel aan de Geitenkamp 1-5 in Arnhem. Gratis parkeren. Of bel voor meer informatie: 026-44 24 910.

boerma-arnhem.nl


ARNHEM BUSINESS

ZAKENAUTOTESTDAG D in s d a g 1 n o vember 2016

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

27


ZAKENAUTOTESTDAG

DE KLEERMAEKER SCHILDERSBEDRIJF

BUITENPOORT CATERING

LANDGOED GOLFBAAN WELDEREN

ZANO 28

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


Vrolijke gezichten tijdens de Zakenautotestdag

Mooie auto’s, geweldige locatie en goed gezelschap! Dertien geweldige bolides staan op de parkeerplaats van De Kleermaeker Schildersbedrijf. Een traditioneel edoch vooruitstrevend gecertificeerd schildersbedrijf waarbij een hoog kwaliteitsniveau de basis is. Dat al meer dan 100 jaar. Een mooi contrast met de nieuwste modellen die staan te glimmen voor de zakenautotestdag. Na een kop verrukkelijke koffie gaan we op pad.

Meer dan heerlijk eten

De route leidt zich via de binnenwegen naar Buitenpoort Catering in Huissen. Een cateraar dat meer doet dan alleen maar heerlijk gerechten verzorgen. Met bezieling organiseren ze feesten, openingen, diners of andere evenementen. We wisselen van auto’s en rijden naar Landgoed Golfbaan Welderen in Elst. Daar slaat de gewone man of vrouw een balletje golf in een ongedwongen setting. We genieten van een heerlijk lunchbuffet in clubhuis Park Lingezegen.

World of tailoring

De buiken zijn gevuld en we lopen naar de oprijlaan waar één van de authentieke boerenschuren omgetoverd is tot de belevings-

showroom voor personal tailoring. Zano is een waar walhalla voor de liefhebber van maatkleding en exclusieve bruidskleding. We toasten met een glas prosecco op de opening van Zano. Het prachtige landgoed is niet alleen geschikt voor golf, feesten en partijen maar ook om mooie foto’s van de auto’s te maken. Hectiek alom, de ondernemers ruilen onderling van auto. Lijstjes zijn geduldig, maar het blijven ondernemers: die stappen in de auto waarnaar zij nieuwsgierig naar zijn. Zodra iedereen zijn ideale wagen heeft gevonden en gefotografeerd is, geven we gas naar Arnhem.

Primeur

We hebben de primeur, net één dag open, nemen we een kijkje bij DADAWAN aan

het Gele Rijdersplein. Een eigentijds en betaalbaar foodconcept met een unieke manier van presenteren, waaronder de dadawan (een extra grote kom). Hier ontsnap je aan de dagelijkse hectiek en geniet je van heerlijk eten uit alle werelddelen.

Enerverend

Nadat iedereen zijn auto weer soepel uit de garage heeft gemanoeuvreerd, hebben we eigenlijk een kort ritje. Toch maakt een deel een grote omrit om nog even te genieten van de auto. We praten na en wisselen ervaringen uit in de indrukwekkende bedrijfshal met keurig gerangschikt steigermateriaal van De Kleermaeker Schildersbedrijf. Het was weer een enerverende zakelijke autotestdag.

DADAWAN ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

29


30


ZAKENAUTOTESTDAG

DEALERS: • Broekhuis Arnhem • Henk Scholten Volvo • Ekris Arnhem • Louwman Arnhem • Bochane Arnhem • Wensink Ford • Wensink Mercedes • Zijm • Kien Arnhem • Terlouw Jaguar en Land Rover

ZAKENAUTOTESTDAG D i n s d ag 1 november 2016

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

3131


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Een sportieve, moderne auto’

OPEL INSIGNIA SPORT TOURER DEALER: BROEKHUIS ARNHEM B.V. VERTEGENWOORDIGER: SIMKO CRUM

(026 - 369 22 11)

Een veelzijdige gezinsauto met een neutraal zakelijk voorkomen. De ruime Opel Isignia is elegant en aerodynamisch. Zijn lage luchtweerstand leidt tot laag brandstofverbruik en een stiller interieur. Veilig en comfortabel het rijden met Opel On Star: een persoonlijke online- en service assistent die 24 uur per dag 365 dagen per jaar ondersteuning biedt: automatische car crash respons en noodhulp, reparatiesignalering, gestolen auto assistentie en routeinformatie en – hulp. Een toegankelijke allrounder op een vriendelijk prijsniveau.

digers, taxichauffeurs of andere mensen die de hele dag op de weg zitten. De Opel Insignia is luxe en ruim. Het On Starsysteem en wifi is echt geweldig.

LIESBETH VAN STUIJVENBERG: Deze

auto rijdt super fijn, ideaal voor vertegenwoor-

MIKE DE WILDE: Een

gestroomlijnde auto die verkrijgbaar is in mooie kleuren. De kleurencombinatie van deze auto is goed doordacht, bovendien zijn de naden goed weggewerkt. In de tourmodus ligt hij goed op de weg. Een sportieve, moderne auto. COEN GAZENDAM: Een

ruime auto die lekker rijdt. De weg vragen met On Star doe je met één druk op de knop. Erg handig!

SPECIFICATIES

32

Type: 2,0 CDTI Innovation

Verbruik: Gem 5,7 l op 100 km

Bijtelling: 22% in 2017

Transmissie: Automaat

Acceleratie: 9,9 sec 0-100 km

Verkoopprijs: € 59.781,- rijklaar

Cilinderinhoud: 1956 cc

Topsnelheid: 215 km/h

Leaseprijs: € 598,-

Vermogen: 125 Kw / 170 pk

Uitrusting: navi, climaat control, leer, auto

Vanafprijs: Sporttourer vanaf € 31.145,-

Koppel: 400 Nm

inparkeren, Xenon, dodehoek indicatie, wifi

Informatie: www.broekhuis.nl

32

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


‘Een auto van niveau’

VOLVO V90 DEALER: HENK SCHOLTEN VOLVO VERTEGENWOORDIGER: F. BONSMA

(026 - 384 94 94)

Zowel het exterieur als interieur belichaamt moderne Zweedse luxe. Eenvoudig, natuurlijke detail samengeweven met evenwicht en precisie. Een samensmelting van luxe en design. De nieuwe Volvo V90 biedt comfort op allerlei manieren en is een beleving voor de zintuigen. Zorg voor mensen, het welzijn van bestuurders en passagiers komt tot uiting in de vele veiligheidsvoorzieningen die deze elegante auto biedt. Ongekende luxe, veiligheid en comfort. Een auto die je rijdt met trots.

MILAN BROUWER: Een auto voor grote

LEX HENDRIKS: De Volvo V90 staat voor

eenvoud van het dashboard in positieve zin. Veiligheid pur sang.

klasse, kwaliteit en comfort. Een robuuste auto met een bijzonder uiterlijk voornamelijk door geweldige de grill. Een auto van niveau.

afstandrijders die luxe en comfort willen hebben met optimale veiligheid. De auto is supermooi afgewerkt en heeft een geweldig mediasysteem. Topauto. EDWIN BERENDS: Een sjieke, degelijke en

vooral veilige auto. Het instrumentenpaneel is zeer overzichtelijk en de wegligging strak, sportief en comfortabel. In deze auto heb je een veilig gevoel. FRANK STEGEHUIS: Sjiek de friemel. Pure

BERT HESSELING: Schitterend, er ontbreekt

werkelijk niets. Een fantastische auto.

SPECIFICATIES Type: D5 AWD

Verbruik: 4,9 liter op 100 km

Verkoopprijs: € 88.853,70

Transmissie: Geartronic 8 traps

Acceleratie: 0-100 in 7,2 seconden

Leaseprijs: vanaf € 925,-

Cilinderinhoud: 2 liter

Topsnelheid: 240 km/h

Bijtelling: 25%

Vermogen: 235 pk

Uitrusting: Inscription. Intro Line met Bower

Vanafprijs: € 48.480,-

Koppel: 480 Nm bij 1750-2250

& Wilkins. Luxury Line. Scandinavian Line. Informatie: www.henkscholten.nl ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

33 33


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Hypermodern met een retrolook’

BMW i3 DEALER: EKRIS ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: REMCO VAN DEN AKKER

(026 - 364 21 64)

De BMW i3 is het bewijs dat verantwoordelijkheid nemen en rijplezier elkaar perfect aanvullen. Deze wendbare stadsauto heeft een eigen identiteit en staat voor topkwaliteit met een duurzaamheid die inspireert. De auto voldoet aan alle eisen voor emissievrije mobiliteit. Tot 300 km rijd je volledig elektrisch door de vernieuwde accucapaciteit. Lichtgewicht, natuurlijke materialen, veiligheid en efficiency kenmerken deze eigenzinnige schoonheid. Het is een wolf in schaapskleren: praktisch maar supersnel. Met haar 4% bijtelling een profijt voor onze portemonnee. Dit is elektrisch rijden zonder in te bedden op rijplezier. Een karakteristieke BMW met een groen hart.

onverwacht ruimtelijk is.

Een milieuvriendelijke stadsauto met pit. Een grappig interieur dat

LENNY KAMPHUIS:

MARLIES VAN DIJK:

Een gek bakkie die positief opvalt door zijn rijgedrag. Een eigenheimer binnen BMW. Met zijn 4% bijtelling een verstandige keuze. MILAN BROUWER:

BERT HESSELING:

Een compacte auto geschikt voor korte afstanden. Een speelse auto die snel optrekt. Een auto voor urban people. De BMW-i3 heeft niet de kenmerkende BMW-looks desondanks een oogverblindende Robouitstraling. Een 9,5 voor het interieur! ETIENNE POULISSEN:

Hypermodern maar met een retrolook. Verrassend.

SPECIFICATIES

34

Type: 94Ah BEV iPerformance

Verbruik: 0 liter/100 km

Bijtelling: 4%

Transmissie: Automaat

Acceleratie: 0-100 km/h in 7,3 seconden

Verkoopprijs: € 40.964,-

Cilinderinhoud: -

Topsnelheid: 150 km/h (begrensd)

Leaseprijs: vanaf € 529,-

Vermogen: 170 pk

Uitrusting: iPerformance Pack incl o.a.

Vanafprijs: € 36.769,-

Koppel: 250 Nm

Navigatie, Snellaadpakket, Stoelverwaming

Informatie: www.ekris.nl


‘Het is een MINI. Wat is er niet leuk aan?!’

MINI CLUBMAN DEALER: EKRIS ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: JOHNNY KONING

(026 - 364 21 64)

De MINI Clubman zit strak in het pak. Door de iconische details zoals een zeshoekige grille, side cuttles en grote ronden koplampen krijgt hij een frisse twist en onmiskenbare flair. De LED-dakvin zorgt voor een hoogtepunt. Dit karaktervolle stijlicoon zit boordevol functies die je niet snel in een andere auto terug ziet komen. Innovatieve technologie zorgen voor veilig en soep rijgedrag. Met de MINI Clubman trek je aandacht met het gehele gezin. Door zijn ruime opzet, nostalgische achterdeurtjes vervoert hij meer dan je denkt.

EDWIN BERENS: Een funauto met een uit-

ARIE DE GROOT: De MINI Clubman straalt

JEROEN BENNIK:

Type: Cooper

Verbruik: 6,1 l / 100 km

Leaseprijs: vanaf € 399,-

Transmissie: 6-traps automaat

Acceleratie: 9,1 s 0-100 km/h

Bijtelling: 21%

Cilinderinhoud: 1500 cc

Topsnelheid: 205 km/h

Vanafprijs: € 26.900,-

Vermogen: 136 pk

Uitrusting: Business

Informatie: www.ekris.nl

Koppel: 220 Nm

Verkoopprijs: € 32.315,-

onafhankelijkheid uit. Ziet er klein uit, maar is toch behoorlijk ruim. Een hippe auto voor de stoere young professional.

dagend en stoer uiterlijk voor een hippe dame. Heeft een sportief rijgedrag.

Dit is nostalgie. Een sierlijke trendy damesauto met een mooi retro interieur. PETER LIEBEEK:

BAUKE DEKKER: Een frisse hippe gezins-

auto door zijn vorm en uiterlijk. Anders dan anders. Heeft een super wegligging, zeker in de bochten. De knopjes op het dashboard zijn magnifiek. Nostalgie, anders, speels. Leuke achterdeuren. Het is een MINI. Wat is er niet leuk aan?!

SPECIFICATIES

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

35 35


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Mooi exterieur met een dikke uitroepteken’

LEXUS IS300H DEALER: LOUWMAN ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: ERIK TIEMENS De Lexus IS 300h is een compacte sportsedan en combineert elegantie met sportieve dynamiek en biedt daarmee de ideale balans tussen luxe en rijplezier. Een full hybride auto die met laag brandstofverbruik. Dankzij de lage zithouding ben je verzekerd van accuraat stuurgedrag in bochten. Het interieur bevat een luxueuze cockpit met state-of-the-art multimedia en veiligheidsvoorzieningen. De bagageruimte is royaal doordat de hybride accu nauwelijks ruimte inneemt. Dit jaar nog fiscaal aantrekkelijk. MIKE DE WILDE: Een

volwassen krachtige auto voor sales mensen. Een sportief zakelijke auto waarmee je bij elke klant voor de dag kunt komen.

(026 - 799 92 72)

REMCO CUIPER: Een

sportief zakelijke auto met een strak uiterlijk. ETIENNE POULISSEN: Strakke

looks, dito rijgedrag. Deze auto is gebouwd voor de bestuurder; een lekkere reiswagen die ook in de bochten vlot rijdt. EDWIN JANSSEN: Mooi exterieur met een dikke uitroepteken. Vintage interieur door de vierkante knoppen. Prima wegligging, kekke velgen. LENNY KAMPHUIS: Als

passagier is het heerlijk vertoeven op de achterbank van deze mooie, luxe auto. NATASCHA NYHUIS: Elegante

een strakke wegligging.

auto met

SPECIFICATIES

36

Type: Sport Edition

Verbruik: 4,2 ltr / 100 km

Verkoopprijs: € 42.035,-

Transmissie: Continu Variabele Transmissie

Acceleratie: 8.3 (0-100 km/h)

Leaseprijs: vanaf € 569,-

Cilinderinhoud: 2500 cc

Topsnelheid: 200 km/h

Vanafprijs: € 38.325,-

Vermogen: 223 pk / 164 Kw

Uitrusting: Sport Edition

Informatie: www.lexus-arnhem.nl

Koppel: 221 - 4200-5400

Bijtelling: 25%

36

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


‘Luxe auto die garant staat voor een relaxte rit’

RENAULT TALISMAN ESTATE DEALER: BOCHANE ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: MARCHA KONTER De Renault Talisman biedt alle ruimte en comfort aan de bestuurder en zijn passagiers. Met het MULTI-SENSE-systeem kies je voor een rijbeleving die past bij je stemming: van de weergave op het dashboard tot de ambianceverlichting en activering van de stoelmassage. Het sportief design heeft een stoere voorkant, gespierde flanken en een elegante uitstraling. Elk detail is gericht op comfort. De wendbaarheid van 4CONTROL, de souplesse van de EDC-versnellingsbak, de snelle respons en acceleratie, de stuurgave en het motorgeluid. Een luxe auto voor de zakenman of-vrouw met klasse. NATASCHA NYHUIS: Een

comfortabele luxe auto met een mooi interieur en duidelijk instrumentenscherm. Hij ligt stabiel op de weg. Geweldig is de stoelmassage:

(026 - 320 11 70)

het staat garant voor een relaxte rit. HENK DINGEMANSE: Een mooie gestroom-

lijnde gezinswagen met niet al te veel toeters en bellen. De ruimte in de auto en zijn wegligging vind ik geweldig. PETER ELFERINK: Met de Renault Talisman

neem je strakke bochten. Rijdt soepel. Mooi design. RICK DE KLEERMAEKER: Veel ruimte.

Heerlijke stoelen. Geweldig die stoelmassage. Ontspannen rijden. Een neutrale auto met alle comfort. PETER LIEBEEK: Een luxe auto met een goede

prijs- kwaliteitsverhouding. Ideaal voor de kilometervreter die veel ruimte nodig heeft.

SPECIFICATIES Type: 1.5 dCi 110 EDC Intens

Verbruik: 3,8 l / 100 km

Verkoopprijs: € 40.775,-

Transmissie: Automaat

Acceleratie: 12,2 sec

Leaseprijs: € 776,- (60mnd / 20.000 km p/j)

Cilinderinhoud: 1461 cc

Topsnelheid: 190 km/h

Bijtelling: 21%

Vermogen: 108 pk

Uitrusting: o.a. R-Link multimedia systeem

Vanafprijs: € 30.590,-

Koppel: 250 Nm

met Bose audio, Multi-Sense met 4Control Informatie: www.bochane.nl ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

37 37


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Bijzondere exclusieve familieauto’

FORD S-MAX DEALER: WENSINK FORD ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: MICHEL HEERDINK De intelligente technologieën en ultramoderne styling, opwindende prestaties en nauwkeurig sturen maakt de Ford S-MAX Vignale uniek in zijn soort. Flexibiliteit, gebruiksgemak en brandstofzuinigheid zijn standaard. Een slim stoelsysteem zorgt voor ultieme flexibiliteit. De S-MAX is een opvallende verschijning op de weg door zijn superslanke koplampen, chromen details en achterspoiler. Een ongekende performance op de weg die zorgt voor rijplezier. Vignale is een exclusieve wereld van mogelijkheden inclusief een service van de Vignale-relatiemanager die gemak en stressvrije ondersteuning biedt. MARLIES VAN DIJK: Een keurig zakelijke

auto die veel comfort en ruimte biedt.

REMCO CUIPER: Bijzondere exclusieve

(06 - 54 36 61 43)

familieauto. Mooie, strakke uitstraling met een goed overzichtelijk instrumentenpaneel. Je zit wat hoger en hebt daardoor een goed zicht op de weg. De Ford S MAX is ruim en comfortabel. PETER ELFERINK: Een zevenzitter met veel

luxe en comfort. Een uitstekende wegligging en daardoor uitermate gerieflijk. Een auto voor het grote gezin. LENNY KAMPHUIS: Een grote ruime auto die

goed en netjes is afgewerkt. De ideale auto voor een groot gezin of de zakelijke berijder die veel mensen moet vervoeren.

RICK DE KLEERMAEKER: De ideale auto voor

het grote gezin of het vervoer van groepen mensen.

SPECIFICATIES Type: Vignale 2.0 Ecoboost automaat

Verbruik: Gecombineerd 7.9/100 km

Bijtelling: 22% per januari 2017

Transmissie: Powershift / automaat (6)

Acceleratie: 8.4 secs 0-100 km/h

Verkoopprijs: € 67.285,-

Cilinderinhoud: 1999 cm

Topsnelheid: 226 km/h

Leaseprijs: vanaf € 599,-

Vermogen: 177 kW / 240pk

Uitrusting: o.a. adaptieve verlichting, 8"

Vanafprijs: € 36.995,-

Koppel: 345 Nm

touchscreen, excl. vignale lederen bekleding

Informatie: www.wensink.nl

3

38


‘Dit is een wonder op wielen’

MERCEDES-BENZ E-KLASSE DEALER: WENSINK MERCEDES ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: JEROEN BODE

Werken, genieten en communiceren: beleef de moderne luxe met de Mercedes Benz EKlasse. Een elegante verschijning in moderne stijl met smaakvolle sportiviteit in het luxesegment. Bescheiden elegantie met een duidelijke belijning op een verrassend lichte manier. De superieure uitstraling van het exterieur wordt doorgetrokken in het interieur. Technisch hoogwaardige features zoals control-bediening aan het stuurwiel en widescreen cockpit maken het rijden comfortabel. De E-klasse rijdt grotendeels autonoom door de drukte. De techniek is een meesterstuk in intelligentie. Een luxe familieauto die volledig te personaliseren is op elke berijder.

(06 - 41 51 87 30)

mijn handen aan het stuur heb. Heel apart. Een auto van zeer hoge kwaliteit. Superauto! ARIE DE GROOT: Dit is een wonder op wielen.

Een futuristische luxe wagen, zelfrijdend op de snelweg. Een auto om jezelf mee te verwennen.

PETER LIEBEEK: Dit is een comfortabele auto

die rustig rijdt en gemak biedt. Heerlijke stoelen, mooi display en schitterende 20’’ velgen. BERT HESSELING: Pure klasse. Nog nooit in

rijdt en stuurt zelf op de snelweg zonder dat ik

een Mercedes gereden: wat een beleving! Al die technische snufjes, dit is waar rijgenot. De Mercedes E-klasse biedt werkelijk alle comfort en heeft bovendien een interieur dat eruit springt.

Type: 220d AMG

Verbruik: 4,6 l op 100 km

Leaseprijs: vanaf € 965,-

Transmissie: 9 traps automaat

Acceleratie: 7,3 sec 0-100 km

Bijtelling: 21% in 2016, 22% in 2017

Cilinderinhoud: 1950 cc

Topsnelheid: 240 km/h

Vanafprijs: € 51.305,-

Vermogen: 194 pk

Uitrusting: AMG line, prestige plus

Informatie: www.wensink.nl

Koppel: 400 Nm

Verkoopprijs: € 84.344,-

JOS PAGEN: Een verrassende auto. Deze auto

SPECIFICATIES

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

39 39


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Een ruime, robuuste maar vooral verrassende auto’

VW PASSAT GTE LIMOUSINE DEALER: ZIJM VOLKSWAGEN VERTEGENWOORDIGER: MARK PUIJPE

(06 - 12 50 81 32)

Geavanceerd, compleet en verfijnd. Dat is de Passat. Slimme technieken maken de stijlvolle Volkswagen Passat veilig en zuinig en ook op het gebied van connectiviteit zet Passat de toon. In het interieur draait alles om luxe, comfort en ruimte. Stoelverwarming, luxe bekleding en ergonomische stoelen maken het rijden ontspannen. Twaalf veiligheidsvoorzieningen zorgen voor een veilige rit van berijder en passagier. De limousine en stationwagen plug-in hybride uitvoering met 15% bijtelling is dit jaar nog fiscaal voordelig. Maak de Passat compleet met de GTE Connected Series met 9 innovatieve systemen en slimme apps.

Met name door zijn snelle acceleratie en rijgedrag. De ideale combinatie van benzine en elektra tegen een acceptabele prijs. Voor de berijder die hoge eisen aan zijn auto stelt.

LEX HENDRIKS: Een

degelijke, ruime, robuuste maar vooral verrassende auto.

MIKE DE WILDE: Voor

de zakelijke rijder die graag een snelle, robuuste maar toch rustige auto wilt rijden. Mooi gestroomlijnde auto met een luxe interieur. Modern doordat alles digitaal is. ANNE-MARIJE BUCKENS: Een

perfecte zakenauto waarmee je voor kunt komen rijden. MARTIJN POLINDER: Mooie

auto met een luxe afwerking. Heeft een strakke wegligging en stuurt soepel. Met speciale app kun je de auto monitoren. Handig!

SPECIFICATIES

40

Type: Highline 1.4

Verbruik: 1: 37 gecombineerd

Bijtelling: 15%

Transmissie: 6-traps DSG

Acceleratie: 7,4 seconden naar 100 km/h

Verkoopprijs: € 56,779,- rijklaar

Cilinderinhoud: 1.4 Tsi 1400cc

Topsnelheid: 225 km

Leaseprijs: € 644,17 (48mnd/10.000 km p.j.)

Vermogen: 160 kW / 218 pk

Uitrusting: advance pakket, 18 ‘’ LM velgen

Vanafprijs: € 43.660,-

Koppel: 400 NM gecombineerd

Dartford, Discover Pro Navi, Achterrijcamera

Informatie: www.zijm.nl


‘Betaalbare, aansprekende auto’

SEAT ATECA DEALER: ZIJM SEAT VERTEGENWOORDIGER: JUDITH HUISMAN

De SEAT Ateca is de perfecte auto in de stedelijke jungle. In deze auto vergeet je even waan van de dag. Een SUV met eigen identiteit maar met herkenbare SEATuiterlijkheden. Krachtig, milieuvriendelijk en stijlvol. Talloze opties maken de Ateca helemaal af en geven een ultieme rijbeleving. Pure klasse vind je in details en zeker in het design. Boordevol technieken voor geriefelijkheid en veiligheid. Met ambiant lighting creëer je je eigen stemming in je mobiele kantoor. De echte trendsetter rijdt SEAT Alteca!

(06 - 21 27 05 23)

JOS PAGEN: Goede

auto met een mooie uitstraling. Een verzorgd interieur van alle gemakken voorzien. De hoge zit is fijn. Voor de man of vrouw op de weg die veel spullen mee wilt nemen. PETER LIEBEEK: Een

sportieve middenklasser voor het gezin. Rijdt lekker sportief, heeft een mooi uiterlijk en een duidelijk display.

jonge gezinsauto die licht rijdt. Veel ruimte, kwaliteit en een prima afwerking.

sportieve gezinsauto die strak stuurt en geruisloos rijdt. Een netjes en verzorgd interieur. De prijs van de auto is in vergelijking met de ruimte die je krijgt geweldig goed. Betaalbare aansprekende auto.

Type: 1.4 ECO TSI Xcellence 150pk DSG

Verbruik: 5,4 l /100 km

Verkoopprijs: € 40.941,-

Transmissie: 7-traps automaat DSG

Acceleratie: 8,6 sec 0-100 km

Leaseprijs: vanaf € 602,-

Cilinderinhoud: 1395, 4 Cilinders

Topsnelheid: 250 km/h

Bijtelling: 25% 2016, 22% 2017

Vermogen: 110 Kw / 150 pk

Uitrusting: Xcellence: 18" LM velgen, Media

Vanafprijs: € 27.031,-

Koppel: 250/1500-3500

System Navi, Keyless Entry/Go, sportstoelen

Informatie: www.zijm.nl

MILAN BROUWER: Een

BAUKE DEKKER: Een

SPECIFICATIES

41


ZAKENAUTOTESTDAG

‘Italiaanse klasse en passie’

ALFA ROMEO GIULIA DEALER: KIEN ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: GUUS VAN LEER Alfa Romeo Giulia staat voor pure Italiaanse passie met een geweldig design. Dit is écht autorijden in plaats van het besturen van een vervoersmiddel. Vooruitstrevende techniek komt samen met onbedwingbare drang tot opwekken van emoties. Het model is ontworpen voor de bestuurder met een opvallend design zonder overbodige opsmuk. High tech voorzieningen op het gebied van veiligheid en infotainment. Een hoog prestatieniveau met technieken om reductie in benzineverbruik en emissie te realiseren. Comfort van vanzelfsprekende luxe. Ervaar de ultieme rijervaring van deze gespierde beauty en maak een proefrit. JEROEN BENNIK: Een sportieve middenklas-

ser die puur op uiterlijk al een streepje voor heeft. De meerdere rijopties maakt het rijden

(026 - 369 00 00)

erg comfortabel. Een eigentijdse auto voor de zakelijke rijder. COEN GAZENDAM: Italiaanse klasse en pas-

sie. Een zakelijk verantwoorde auto met een mooie uitstraling.

MILAN BROUWER: Een sjieke, sportieve auto

met een mooi interieur en puik multimediasysteem. ARIE DE GROOT: De Alfa Romeo Giulia

kenmerkt zich door haar strakke en sportieve Italiaanse uiterlijk: ronde vormen, bijna vrouwelijk. Rijdt erg direct en heeft een prima wegligging. Dit is Alfa Romeo. REMCO CUIPER: De Giulia laat het hart van de

liefhebber van Alfa Romeo sneller kloppen.

SPECIFICATIES

42

Type: 2.2 180pk ECO Business Super

Verbruik: 4 l / 100 km

Leaseprijs: € 670,-

Transmissie: 8-traps automaat

Acceleratie: 6,8 sec

Vanafprijs: € 41.030,-

Cilinderinhoud: 2.2

Topsnelheid: 230 km/h

Informatie: www.kien.nl

Vermogen: 180 (pk)

Uitrusting: Business Super

Koppel: 450 Nm 42 ARNHEM

Verkoopprijs: € 45.530,-

BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


'Een sportauto vermomd als SUV’

JAGUAR F-PACE DEALER: TERLOUW JAGUAR LAND ROVER ARNHEM VERTEGENWOORDIGER: TACO LANDEWEER Een sophisticated snelle jongen. De F-PACE is SUV met het DNA van een sportauto die maximaal rijplezier combineert met efficiency. De F-PACE is door-en-door technologisch geavanceerd voor jouw veiligheid, connectivity en entertainment. Hij heeft de capaciteiten voor elke weg en functionaliteit voor elke dag. Zijn krachtige design zorgt voor een markante uitstraling en bewonderende blikken. Geavanceerde bestuurderondersteunende systemen maken elke rit makkelijker en minder inspannend. De prestaties zijn sensationeel. Pure opwinding. Een Jaguar voor de zakelijke berijder én het gezin. NATASCHA NYHUIS: Een klassieke, stoere

auto met een supermooi uiterlijk. Hij trekt snel op, ligt stabiel op de weg en stuurt soepel. Een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

(026 - 323 33 44 / 06 - 54 39 24 92)

Een auto gemaakt voor mij! AMIE DE KLEERMAEKER: Een SUV met de

sportieve kwaliteiten van een Jaguar. Een sportauto vermomd als SUV. Gave auto.

LEX HENDRIKS: Een échte auto met uitstra-

ling. Hij is degelijk, sportief en duurzaam. Overzichtelijk dashboard, topacceleratie en een prachtig panoramadak. Voor de rijder die houdt van comfort, uitstraling en sportiviteit. FRANK STEGEHUIS: Een auto voor sportieve

mensen vanwege zijn directe rijgedrag, ronkende motorgeluid en snelle uiterlijk. Fijne hoge instap. JEROEN BENNINK: Wauw, mooie auto.

Rijdt als een speer.

SPECIFICATIES Type: 3.0 V6 Supercharged

Verbruik: 8,9 l / 100 km

Verkoopprijs: € 122.624,-

Transmissie: Automaat

Acceleratie: 5,5 sec 0-100 km/h

Leaseprijs: vanaf € 829,-

Cilinderinhoud: 2995 cc

Topsnelheid: 250 km/h

Bijtelling: 25%

Vermogen: 380 pk

Uitrusting: o.a. panorama schuifkanteldak,

Vanafprijs: € 54.880,-

Koppel: 450 Nm

volleder, Meridian Sound System, LM Velgen Informatie: www.terlouw.nl ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER

2016

43 43


BUSINESS-TO-BUSINESS BIJ DE BUSINESS CLUB VITESSE-GELREDOME: HET WERKT!

BUSINESS

MEET & GREET

FACILITEITEN BUSINESS MEET & GREET: • gereserveerde plaats op de businesstribune gedurende een periode van tien aaneengesloten eredivisie-thuiswedstrijden • per twee businessseat-kaarten een parkeerkaart voor ons VIP-parkeerterrein • toegang tot de Toon Huiberts-businessruimte (Galaxy) waar de bar twee uur voor de wedstrijd, in de rust en tot anderhalf

Het voetbalseizoen 2016|2017 is afgetrapt en ook de kick-off

uur na de wedstrijd vrij geopend is (Hollandse assortiment

van het businessseizoen voor de leden van onze Business Club

dranken en hapjes)

Vitesse-GelreDome! Voor bedrijven die nog niet eerder lid zijn

• lidmaatschap Business Club Vitesse-GelreDome met:

geweest van onze Business Club Vitesse-GelreDome is er een

- toegang tot de businessclub-bijeenkomsten (twee personen)

ideaal kennismakingsarrangement: Business Meet & Greet.

- deelname aan een business-to-business lunch en de

Tijdens dit arrangement maakt u kennis met Vitesse, onze

kennisbijeenkomsten

businessclub, naast genoemde faciliteiten en natuurlijk onze

- vermelding in het digitale sponsorvademecum op Vitesse.nl

businessclub-leden; het bedrijfsleven uit Arnhem en wijde

- naamsvermelding in MijnVitesse; het officiële magazine

omgeving.

van Vitesse - abonnement op MijnVitesse Ben u geïnteresseerd in Business Meet & Greet en onze Business Club Vitesse-GelreDome? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (T 026 8807111 of E bcvg@vitesse.nl). • Genoemde bedragen zijn exclusief BTW • Per factuur rekent Vitesse € 4,administratie-/handlingskosten • Deze aanbieding is onder voorbehoud

€ 1.000,-

I NE BUS SS-T

ET & GREET

WE R K T!

44

ME

VITESSE BEWEEGT

BUSINESS O

HET

van beschikbaarheid


‘Biedt veel comfort en ruimte'

AUDI Q2 DEALER: ZIJM AUDI VERTEGENWOORDIGER: MAURICE HUIZENGA De eigenzinnige Audi Q2 heeft een levendig karakter. Een stadstype met scherpe randjes, een eigen persoonlijkheid met een volledig nieuw geometrisch lijnenspel. Een zelfverzekerde SUV met krachtige en fluisterstille TFSI- en TDI-motoren tot 190 pk. Optioneel te leveren met vierwielaandrijving. Het interieur is een mix van de zakelijkheid van Audi met speelse elementen. Een rijdend kantoor de jongste generatie infotainmentsoundsystemen. Kortom, een hippe auto die hoog op zijn poten staat met een frisse vormgeving en een dynamisch rijgedrag voor de zakelijke rijder met karakter. MARLIES VAN DIJK: Dit

is wel een auto voor mij. De stijlvolle Audi Q2 heeft een hippe, moderne look en is mooi afgewerkt. Een echte auto voor jonge, ambitieuze dames.

(026 - 384 03 26)

ARIE DE GROOT: Een

strak vormgegeven auto met een aansprekend interieur met rode accenten. Hij ligt goed op de weg, trekt snel op maar is geen beest. Rijdt gewoon goed. Biedt veel comfort en ruimte. BERT HESSELING: De Audi

Q2 straalt klasse en luxe uit. Een sportieve auto voor zowel zakelijk als privé. Leuk! LIESBETH VAN STUIJVENBERG: Een Audi

is altijd mooi door zijn ronde vormen. Ook deze. FRANK STEGEHUIS: Een

typische damesauto door zijn vrouwelijke karakter. Een sportieve auto met een eigenzinnig uiterlijk.

SPECIFICATIES Type: Sport Pro Line

Verbruik: 5,6 l / 100 km

Verkoopprijs: € 44.473,-

Transmissie: 6-Handgeschakeld

Acceleratie: 8,5 sec 0-100 km

Leaseprijs: vanaf € 491,-

Cilinderinhoud: 1398 cc

Topsnelheid: 212 km/h

Bijtelling: 25%

Vermogen: 110 kW / 150 pk

Uitrusting: o.a. Head-Up Display, LED

Vanafprijs: € 30.990,-

Koppel: 250 Nm

Koplampen, Audi Smartphone Interface ARNHEM

Informatie: www.zijm.nl

BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

45 45


Doe jij ook (weer) mee in 2017?

Nieuwe opzet Arnhem en Nijmegen Business Golfcompetitie groot succes In november 2015 wilde het toeval dat de deelnemers aan de Nijmegen en Arnhem Business Golfcompetitie gezamenlijk de finale speelden. De golfende ondernemers waren hier zo enthousiast over dat op hun verzoek de golfcompetitie in 2016 gezamenlijk werd gespeeld. Op 6 april was de aftrap en 2 november riepen we de winnaar uit. Wij kijken terug op een zeer geslaagd seizoen.

Dit jaar werd de prijsuitreiking verzorgd door, wie kent hem niet, zanger Benny Solo! In een schitterende historische golfoutfit maakte Bennie de verschillende prijswinnaars bekend en overhandigde hij de mooie trofeeën mede mogelijk gemaakt door Van Heumen Sportprijzen uit Nijmegen. Zoals je van Bennie Solo gewend bent deed hij dit weer op zeer ludieke wijze. Na de prijsuitreiking was er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk winters diner en een welverdiende borrel. Er is nog lang nagepraat over deze leuke nieuwe invulling van de golfcompetitie. Na het

46

succes van de gezamenlijke golfcompetitie en de vele enthousiaste reactie die wij hebben mogen ontvangen, gaan we dit concept in 2017 zeker voorzetten. Volgend jaar worden alle wedstrijden weer op diverse mooie golfbanen gespeeld uit de regio. Een mooie en unieke kans om je netwerk verder uit te breiden en om meer volume te creëren. In de maanden april, mei, juni, september, oktober en november worden de 9-holeswedstrijd gespeeld, waar de deelnemers altijd rond 14.00 uur worden ontvangen en om 15.00 uur mag er gestart worden met de wedstrijd. Na afloop volgt telkens een aangeklede borrel en worden de dagprijzen uitgereikt. In januari worden de nieuwe golfdata bekend gemaakt. Houd onze website en social media kanalen dus in de gaten. Wij bedanken de golfbanen voor hun gastvrijheid en service van het afgelopen jaar!

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

HANDICAP 0 - 20: 1e prijs Wouter ten Broeke Ten Broeke Schilderwerken 2e prijs Marjan van Munster Fair Play At Work 3e prijs Marnix Scholten Nedergie HANDICAP 20.1 - 36: 1e prijs Wil Bongarts IBN Facilitair 2e prijs John van Maanen KantoorProfi 3e prijs Sander Koopsen Prode Wijchen

Aanmelden voor 2017 Wil je je aanmelden voor de Golfcompetitie 2017 en verzekerd zijn van deelname? Stuur dan alvast een e-mail met je gegevens naar ber@ranmedia.nl

WINNAARS GOLFCOMPETITIE 2016

Op de finaledag waren ruim 60 deelnemers aanwezig, zij streden om de felbegeerde troffee en titel ‘Winnaar Arnhem en Nijmegen Business Golf-competitie 2016’. Nadat het 9-holes parcours was afgelegd was het tijd voor de aansluitende en altijd gezellig borrel én natuurlijk de prijsuitreiking.


PERSONAL BRANDING

5

VRAGEN AAN

MILAN BROUWER

BOOOM DIGITAL

1 2 3

Op welke zakelijke gebeurtenis ben je het meest trots? Ik ben trots op de goede start van BOOOM Digital en de vele leuke relaties die ik nu heb leren kennen. En natuurlijk op het feit dat ik op de cover van Arnhem Business heb gestaan waar erg goede reacties op zijn gekomen en ook al een hoop leuke afspraken heb mogen meemaken! Wat is je grootste leermoment geweest? Welke van de honderd? Tijdens het opstarten van BOOOM Digital leer ik iedere dag weer en kom ik ook iedere dag nieuwe dingen tegen. Ik heb dus niet bepaald één groot leermoment gehad. Welk beroep had je uitgeoefend als je niet deed wat je nu doet? Dan was ik nog steeds in de creatieve

branche werkzaam geweest. Misschien als architect, reclamemaker, fotograaf of grafisch ontwerper. Het creëren en ontwerpen zit toch wel in me.

4 5

Waar zie je jezelf en je bedrijf over 5 jaar? Ik zie BOOOM Digital over vijf jaar als begrip in Arnhem e.o. wanneer men denkt aan websites en webshops. Welke ondernemer uit de regio bewonder je? Mike Dammer van Mida IT Service en 026 Hosting. Wij werken veel samen met Mike en brengen de hosting van onze WordPress sites bij hem onder. Top service, altijd een snelle reactie en zeer klantvriendelijk! Een aanrader dus!

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

47


GASTVRIJHEID

Jeroen Bennink nieuwe rechterhand van Lammert de Vries

‘Mijn belangrijkste vraag is: waarom?’ Na jarenlang bij sterrenrestaurants en tophotels te hebben gewerkt in de hectiek van Amsterdam, verlangde de Almelose Jeroen Bennink weer naar groen en rust. In het rijksmonumentale bos op de Veluwe heeft hij de meest idyllische plek gevonden: Landgoed Groot Warnsborn. Of hij als rechterhand van Lammert de Vries écht rust vindt, is de vraag. We laten hem aan het woord.

48

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016


Frisse blik

Jeroen: “Bij het runnen van het Landgoed komt veel kijken. Met alle ‘gekkigheid’ erom heen, zoals het organiseren van vele evenementen de Winterfair, de Trouwfair, bruiloften, feesten en partijen en de eigen wijngaard op Wijngoed Mariëndaal, is het voor Lammert teveel geworden om alleen te bestieren. Jante haar agenda zit boordevol; De Oranjerie is in 2017 nagenoeg elk weekend volgeboekt met bruiloften. Ik neem een aantal taken van Lammert over. Van strategische vraagstukken, marketing- en prijsbeleid, budgettering maar ook operationele ondersteuning. Als er handjes te kort zijn, spring ik gewoon bij, ook in de keuken. Voor nu kijk ik met een frisse blik naar de bedrijfsprocessen. Mijn belangrijkste vraag is: ‘Waarom?’ Waar kan het Landgoed verbeteren? Wat kan anders, beter of

makkelijker. Zowel voor de gasten als de medewerkers.”

Kansen dichtbij

Van Lammert krijg ik alle ruimte. Alles mag besproken worden, en ‘nee’ is ook een antwoord.”

Jeroen vervolgt enthousiast: “Arnhem is nieuw voor mij. Ik ben geheel onbevangen. In Amsterdam hadden we te maken met busladingen vol toeristen. Arnhem ligt op steenworpafstand van Duitsland. Waarom komen de Duitsers op weg naar het strand hier geen kopje koffie drinken? Waarom blijven ze niet overnachten nadat ze een dagje naar Burgers’ Zoo zijn geweest? Arnhem, en zeker het Landgoed in deze bosrijke omgeving, heeft veel te bieden met prachtige fiets- en wandelroutes. Dat zijn mijn eerste gedachtegangen. Hoe laten we de Duitse toerist een tussenstop maken. Ik doe eerst gedegen onderzoek, onderbouw het met feiten en cijfers en dan gaan we plannen maken.

Blijven leren

“Mijn ouders hebben een meubelbedrijf, ik ben dus zelf een telg uit een familiebedrijf. Ik begrijp de dynamiek ervan. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Natuurlijk speelt de emotie een belangrijke rol als ik met ideeën kom: ‘dat zijn we niet.’ Dat is niet erg. Vaker hoor ik: ‘ga maar doen’. In mijn spaarzame vrije tijd volg ik de opleiding Docent Horeca en Voeding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik wil elke dag bijleren. Rust? Nee, al zorgt deze groene omgeving wel voor inspiratie en een rustiek gevoel.” Meer weten? www.grootwarnsborn.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

49


REGIO ARNHEM NIJMEGEN

Zo ontspannen zagen we de ondernemers nog nooit

‘Op avontuur in Koninklijke Burgers’ Zoo’ ‘Ondernemersland is soms net een jungle’, een typerende uitspraak van een ondernemer op een wel heel passende locatie. Eind september bezochten we met 140 leden van RAN Business Ontmoet, Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Opnieuw hebben we de verbinding gelegd tussen Arnhem en Nijmegen op een informele en toegankelijke manier. Als dieren elkaar net leren kennen, snuffelen ze eerst voorzichtig aan elkaar. Bij de derde bijeenkomst, georganiseerd in ‘ons dierenrijk’, was duidelijk te zien dat we al een fase verder zijn en dat saamhorigheid de boventoon voert.

Lef

Honderd jaar geleden opende Faisanterie Buitenlust haar deuren, de voorloper van het huidige moderne dierenpark. Het vogelpark van toen is inmiddels uitgegroeid tot een belevingspark voor jong en oud waar dieren comfortabel vertoeven in hun

50

natuurlijk vormgegeven dierenverblijven. Koninklijke Burgers’ Zoo baart telkens opzien door haar gedurfde vernieuwingen. Opnieuw staat het park voor een haute nouveauté. De historische vogelverblijven maken plaats voor het grootste overdekte Mangrove van de wereld. Manager

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

Techniek Frank Simon van het dierenpark brandt los: “Al jaren steunen wij reservaat Shipstern in Belize in Midden-Amerika. Het wilde idee ontstond om een soortgelijke mangrove te creëren in ons dierenpark. Een uitdaging, want het park is altijd een familiebedrijf gebleven zonder enige


subsidie. Zodra het financiële plan inzichtelijk was, hebben we een ambitiedocument opgesteld en onze plannen concreet gemaakt. Inmiddels zijn we begonnen met de sloop van de vogelverblijven. In de zomer van 2017 opent de Mangrove die onderdak geeft aan zeekoeien, vlinders en vogels.”

Rondleidingen

Zeekoeien zijn de duurste dieren in onderhoud voor het dierenpark vanwege de grote hoeveelheid andijvie, brood en wortels die ze dagelijks eten. Een wetenswaardigheid die de gids tijdens de rondleiding ons ingefluisterd heeft. De ondernemers zijn na de boeiende presentatie over het megaproject Mangrove in groepen opgedeeld en rondgeleid door de Bush en Ocean. Het thema was ‘Mimicri’, wat inhoudt dat veel technieken uit de natuur worden nagebootst in ons leven. Men zoekt oplossingen uit de natuur voor problemen uit onze dagelijkse praktijk. Zo creëerde Leonardo da Vinci zijn eerste vliegmobiel door bestudering van de vliegtechniek van de vleugels van een vogel. We lopen door de tropische Bush, die toch aangenaam van temperatuur aanvoelt door de verkoelende waterval. Contact in deze geweldige omgeving is snel gemaakt. De aannemer in onze groep raakt getriggerd door de ‘Gekkotape’. Met een A4’tje van deze tape

kun je 300 kg vastmaken én daarna weer hergebruiken. Een innovatie gebaseerd op het elektrisch magnetisch veld dat ontstaat door de lamelachtige voetzolen van de Gekko waarmee hij zich ‘vastplakt’ op muren.

Levende schilderijen

In de Ocean staan we lange tijd voor een donker aquarium: “Hierin zwemmen lantaarnvissen”. Niets zo eigenwijs als een ondernemer: “Weet je zeker dat er lantaarnvissen zwemmen…?” Het blijft donker. Afwachten is geen optie, het licht van de mobiele telefoon gaat aan. Helaas, daardoor

komen ze juist niet tevoorschijn. We lopen verder naar het imposante haaienverblijf. Deze dieren slapen nooit, maar glijden zo nu en dan even weg. “Dat zou een handige eigenschap voor een drukke ondernemer zijn”, aldus het gezelschap. De laatste stop is de bak vol koraal, hier komen de ondernemers volledig tot rust. De aansluitende netwerkborrel die om 18.00 uur begint heeft een grote aantrekkingskracht. Maar deze keer mag het ook wel een paar minuten later zijn. Iedereen wil nog even genieten van het rustgevende gezwem van de juweeltjes in het water.

RAN Business Ontmoet bij Burgers’ Zoo werd mede mogelijk gemaakt door:

TRUCKS In- en verkoop van gebruikte bedrijfswagens en reinigingsvoertuigen Wageningsestraat 17 6673 DB Andelst

W W W. C L E A N M AT. E U

+31 (0)488 712 600

Word lid! Wil jij op een ontspannende manier in contact komen met ondernemers uit de regio Arnhem - Nijmegen? Word dan lid van RAN Business Ontmoet. Met een bedrijfslidmaatschap mag je met 4 collega’s komen en met een persoonlijk lidmaatschap kom je op persoonlijke titiel. De eerstvolgende bijeenkomst is op 14 december bij het spiksplinternieuwe Van der Valk Hotel in Lent. Aanmelden kan via www.ran-business.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 7 | NOVEMBER 2016

51


RIVIÈRA MAISON 2.0 IN BUILDING 026

Rivièra Maison is de nieuwste eyecatcher in de Koningstraat te Arnhem. Met ‘maar’ 19 Flagship Stores in Nederland kiest CEO Henk Teunissen dan ook bewust zijn locaties uit. Wij spraken hem over zijn keuze voor Building026 in Arnhem. Rivièra Maison bestaat al geruim 60 jaar en heeft zijn eigen herkenbare meubelcollectie en woonaccessoires. In Arnhem is het tijd voor de volgende stap: ‘Rivièra Maison 2.0’. Henk Teunissen legt uit: “Onze filosofie ‘Home Is Where You Can Be You’ willen we in deze winkel nog meer tot leven laten komen. De winkel prikkelt alle zintuigen, óók smaak. Het restaurant geeft winkelend publiek, maar ook de toekomstige kantoren boven ons pand, de mogelijkheid om in een andere omgeving een smaaksensatie te ervaren.” Met maar liefst 1100 m2 kunnen we het nieuwe pand van Rivièra Maison met recht een Kingsize Shop noemen. “Wij verkopen meubels en hebben dan ook de ruimte nodig om deze te presenteren. Het concept in Arnhem met het restaurant vraagt ook om een ruimere opzet van de winkel. Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie was de parkeergelegenheid in de buurt een must. De parkeergarage direct onder Building026 is natuurlijk ideaal. De combinatie van de garage, de centrale ligging in een van de bekendste straten van Arnhem en nabijgelegen kantoorpanden is voor onze nieuwste winkel een gouden combinatie.”

-

Centrale ligging in levendig centrum Directe parkeergelegenheid onder het gebouw Kwalitatief winkelaanbod in directe omgeving Gelegen in het hart van het Arnhemse Centrum Kingsize vloeren beschikbaar Vloeren zijn vrij indeelbaar en op te splitsen voor meerdere gebruikers Privé parkeerplaatsen direct onder het gebouw Kwalitatief winkelaanbod in directe omgeving

Meer informatie:

Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars T. 026 - 355 21 00

DTZ Zadelhoff T. 026 - 445 24 45

www.building026.nl

Editie 7 - November 2016 - Arnhem Business  

Arnhem Business 7 - November 2016. Kijk voor meer informatie op www.arnhem-business.nl

Advertisement