Page 1

Refleksjonsnotat IKT – Arnfinn Gilberg


Generelt om mine IKT ferdigheter: 1 semester Prezi Ble imponert når jeg så den som Petra Røise brukte. Jeg visste ikke hva det het eller hva det var, men ble nysgjerrig på det. Ble veldig glad når Rune Kviterud tipset meg om programmet. Jeg har så langt brukt programmet ved 2 presentasjoner, men kladdet mye. Føler meg ganske trygg på å bruke det, og synes det er artig å bruke noe annet enn PowerPoint. Padlet Heller ikke hørt om denne siden før jeg begynte på HiOA. Har brukt den en del, nesten som en liten blogg i forhold til å legge ut bilder på div forum. Har også brukt den med en VG2 klasse på jobben. Dette gikk ikke så bra som forventet, men glad for at jeg prøvde, og nå har jeg lært litt om hvordan en bør/ikke bør bruke dette.... Fronter Interessant å bruke Fronter som elev.. Litt annerledes å ikke se “hele bildet”.. Electude Har brukt Electude med elevene før og etter at jeg begynte på HiOA. Har stor tro på slike interaktive dataprogrammer. FluidSim Har brukt FluidSim 4 med elevene før jeg begynte på HiOA, og FluidSim 5 nå i høst. Jeg har stor tro på slike interaktive dataprogrammer. Jeg synes selv de appellerer til delen av meg som liker “dataspill”, så jeg synes det er gøy.. Litt mer usikker på elevene som er vant til høyere underholdningsverdi.. Adobe Connect – fikk til å bruke dette på samlingen i høst... Dette ble også brukt ved igangsetting av oppgave 3. Basisgruppe Kjeller har et eget rom hvor vi har mulighet for å ta et nettmøte – bra!


Facebook – bruker jevnlig og lurer på hvordan jeg kan bruke det mer i jobb. Fra neste skoleår skal vi prøve å bruke dette mediet mer aktivt for å forsøke å øke rekruteringen.

Youtube – bruker av og til - lurer på hvordan jeg kan bruke det mer i jobb. Backup, jevnlig. Bruker SynqToy for å lette dette. Har backup på minnepinne.

OneNote Under hver samling/forelesning på HiOA tar jeg notater. Dette er delt inn i fag og ark for hver samling.

Generelt om mine IKT ferdigheter : januar - april 2014 Kahoot Ble i februar introdusert for Kahoot på jobben (Stovner vgs) som et underholdende interaktivt verktøy for å lage bl.a quiz. Dette kan brukes som en prøve eller bare som en mer uformell test på om elevene har fått med seg det gjennomgåtte emnet. Dette synes jeg absolutt hører hjemme under ikt som verktøy for læring. Har brukt dette i 2 sammenhenger privat og 4 ganger med elever. Anbefales på det sterkeste i begge settinger! Lag din kahoot her: getkahoot.com deltagere i quizen går inn på: kahoot.it Dropbox Har installert dette og tatt det i bruk for noen uker siden. Veldig fornøyd så langt. At dette var på plass var et krav fra Basisgruppe Kjeller. Jeg synes det er bra, da “drar” gruppa hverandre på en slik måte en må utforske nye tekniske løsninger – og det er vel noe av poenget med gruppa?


Opplæringsbok - app Skal fra neste skoleår bruke en app, en opplæringsbok som skal følge elevene som går VG2 Kjøretøy fra høsten de begynner på VG2 til de er ferdig med læretiden. Både lærere og opplæringskontor bruker dette for å følge opp elevens utvikling.. Tror både skolen, opplæringskontor og elever kan lære av dette i tillegg til at det er viktig at vi utvikler oss. Har brukt Prezi ved flere anledninger, min største og beste så langt er nok den jeg lagde til oppgaven om Bærekraftig utvikling . Dette synes jeg absolutt hører hjemme under ikt som verktøy for læring. Issuu Et nettsted som gjør flersidige PDFer om til “reklameaviser” gratis. Kan bla i de, zoome osv. Dette er en spennende og annerledes måte å lese oppgaver på. FluidSim 5 Har brukt FluidSim mer i dette semesteret og synes det er et veldig godt verktøy for både elektro og pneumatikk undervisning. Samarbeider med en kollega og vi er fast bestemt på å bruke dette mer i elektro undervisning i tillegg til pneumatikk undervisning. Google Docs Har installert dette for meg privat, men har ikke delt eller brukt dette som en plattform for samarbeid. Blogg Synes fortsatt det er rart å poste innlegg på bloggen.... Kan jeg forvente at noen skal lese dette? Har jeg noe å komme med som kan gi noen mening/læring? Er altså fortsatt skeptisk, men mindre skeptisk enn ved oppstarten. Jeg ser at dette er et populært verktøy for å kunne kommunisere med omverdenen.


Prezi Har vært deltatt på fremlegg av bachelor oppgaver i dag (4.4). Etter min oppfatning er det ganske tydelig at de beste fremføringene bruker Prezi. Om det er fordi at de som bruker Prezi er interessert i å legge mer tid i fremføringen enn de som bruker PP vet jeg ikke, men tanken har slått meg. Backup Bruker Synqtoy som verktøy for å ta backup. Dette programmet er enkelt og raskt å bruke og det er litt av vitsen, slik at en gidder å ta backup ofte. Har backup på flere nivåer, i sky, ekstern hd og minnepinne. Word Dette er nok programmet jeg bruker mest timer med. Stort sett all tekst jeg skriver lager jeg i word. På den måten har jeg en backup. PDF Printer/lagrer noen ganger dokumenter som pdf. Liker søkefunksjonen godt. En forutsetning for Issuu. EndNote X7.1 Installerte dette (geniale) programmet rett etter skolestart, etter første oppfordring. Brukte dette med en gang etter et lynkurs på læringssenteret. Brukte dette etter beste evne, men sikker noe feil 1 semester. Tidlig 2 semester fikk klassen et kurs i programmet, jeg lærte mye og bruker det nok bedre nå, selv om det nok fortsatt er et forbedringspotensiale.


Oppgave 1 – med kommentarer Hver Basisgruppe skal lage en felles blogg, linken til denne legges ut i mappen lenker\våre blogger. På bloggen skal gruppas digitale kompetanse synliggjøres.

Mye pes å få i gang bloggen. Følte at jeg i stor grad pusha på for å få den i gang. Veldig tilfredsstillende for meg og Eivind å få den opp å gå. Jeg har laget min egen side på den og er så langt fornøyd, men er ingen blogger.. I månedsskifte februar mars, ser det ut til at jeg bytter basisgruppe. Vi tok opp bloggen på mitt innledende møte med den nye Basisgruppe Kjeller i går 28.2. Jeg skal lage en egen blogg som jeg linker inn på deres. Altså følger jeg malen de har brukt for å løse denne oppgaven, noe jeg synes er bra. Jeg var opprinnelig i Kjeller 6 – jeg har f.o.m april 14 byttet basisgruppe til Basisgruppe Kjeller. Helt konkret vil jeg presisere at link til dette dokumentet m.m ligger på bloggen. Jeg mener derfor at jeg tilfredsstiller denne delen av oppgaven selv om vi ikke har listet opp hvem som kan hva på bloggen.

Link til Basisgruppe Kjeller sin felles blogg: http://basisgruppekjeller.blogspot.no/ Link til min private blogg: http://arnfinngilberg.blogspot.no/


Oppgave 2 – med kommentarer Hver enkelt(eventuelt felles for fagdisipliner) skal lage et digitalt læringselement som legges eventuelt linkes til fra bloggen. Digitalt læringselement. I LEGO prosjektet har jeg jobbet med Christian, Håkon, Britt og Alf. Vi som (TIP bredde) gruppe har bestemt oss for å løse oppgave denne delen av IKT oppgaven sammen. Vi valgte å bruke prosjektoppgaven som vi lagde i LEGO prosjektet som et digitalt læringselement innenfor vårt fagområde. Denne filmen har jeg publisert på min kanal på YouTube og linket denne til bloggen min. Blogg: http://arnfinngilberg.blogspot.no/2014/03/2-ting-pa-en-gang.html Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=04uwtUbWONA

Jeg har valgt å besvare del 1 og 2 i dette dokumentet. Håper at dette var en grei måte å gjøre det på. Del 3 av oppgaven starter her, men jeg håper oppgaven betraktes i sin helhet: http://prezi.com/hgrtw08vs_ro/ikt-oppgaven-en-del-av-refleksjonsnotatet/

Ikt oppgave Arnfinn Gilberg - YFL 13/16  
Ikt oppgave Arnfinn Gilberg - YFL 13/16  
Advertisement