Page 1

webSite

korte

in l l e t o ors

g

v

Neem zeker eens een kijkje op oze website. Daar vind je een kalender, sfeerbeelden van tijdens de activiteiten, een overzicht van de leiding en nog heel wat meer informatie.

www.jrkharelbeke.be

Het Jeugd Rode Kruis van Harelbeke bestaat reeds meer dan 35 jaar en in die periode hebben we een mooie werking uitgebouwd. We geven even een overzicht... Enerzijds hebben we onze jeugdwerking voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Elke twee weken organiseren we een activiteit op zondagmiddag van 14u30 tot 17u. Verder houden we tijdens het jaar eens een griezelavond, een weekend en een zomerkamp. Anderzijds geven we een reeks cursussen ‘Eerste Hulp’ voor jongeren van 6 tot 15 jaar. Voor de cursussen verwijzen we u graag naar onze andere folder. Voor de info omtrent de jeugdwerking kan je hier verder lezen. Als Jeugd Rode Kruis bouwen we voort op enkele stevige peilers. We houden een zekere neutraliteit in stand en hebben geen voorkeur op het vlak van godsdienst, politieke ideeën,...

Lokaal ‘t Of

Veldstraat 179, 8530 Harelbeke

Verantwoordelijke JRK

Kobe Deleersnijder Bavikhoofsestraat 8 8530 Harelbeke T: 0494 80 12 82 E: jeugd@rodekruisharelbeke.be

e k e b l e r a h k r j g a d r u e d o pen ktob er 6o


u

e j e g i tev

in k r e g dw

g

s

Algemeen Elke twee weken organiseren wij op zondagnamiddag van 14u30 tot 17u activiteiten voor elke leeftijdsgroep. We ravotten, maken plezier en we maken de jongeren op ene plezante manier warm voor enkele van onze werkvelden: omgaan met andere culturen, EHBO, ... In de krokusvakantie gaan we er een weekendje op uit en in augustus wordt ons jaar bekroond met een prachtig kamp. Dit jaar hadden we zeventig leden mee, dus dit zegt al heel veel. We staan erop om telkens in een verzorgd gebouw met bedden te slapen. Er staat altijd een ervaren kookploeg klaar om ook het eten goed te verzorgen,... een echte aanrader dus.

Leeftijdsgroepen Om enige orde te behouden in onze werking splitsen we onze leden op in een viertal groepen. Hun namen en de bijhorende leeftijd staan hieronder vermeld. Dunantjes (1ste leerjaar - 3de leerjaar) Helpertjes (4de leerjaar - 6de leerjaar) Juniors (1ste middelbaar - 3de middelbaar) 15+ (4de middelbaar - 6de middelbaar)

is t a r g & en e r e d ie r o o v Wij vragen geen inschrijvingsgeld aan onze leden, onze werking is volledig gratis! Als nieuw lid kan je dus gerust eens testen hoe het eraan toe gaat in het JRK, zonder verdere verplichtingen. Als lid ontvang je elke maand ons boekje waarin de komende activiteiten worden voorgesteld. Zo blijf je steeds op de hoogte. Het enige wat wij vragen is dat de leden na enige tijd een sjaaltje (€2) en T-shirt (€8) kopen. Dit verhoogt de herkenbaarheid en schept een zekere sfeer tussen de jongeren.

Geïnteresseerd? Kom op 6 oktober eens af naar onze Opendeurdag! We starten om 14u30 aan ons lokaal in de Veldstraat 179, in Harelbeke. Daar kan je rustig inschrijven en alle verdere info krijgen.

? r e d e ou

v e i t c a

Als u als ouder van een lid ook actief wil meewerken met onze jeugdvereniging, dan kan dit door in ons oudercomité te stappen. We tellen nu reeds 20 ouders en kunnen er altijd extra gebruiken. Hun inbreng gaat van opdienen tijdens de kermis tot helpen bakken bij onze pannenkoekenslag. Vrijblijvend dus, maar wel een echte aanrader.

Folder opendeurdag 2013  

JRK opoent z'n deuren op zondag 6 oktober!

Folder opendeurdag 2013  

JRK opoent z'n deuren op zondag 6 oktober!

Advertisement