Page 1

Turun vapaaseurakunnan tiedotuslehti 3/2013

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä laikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän Taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne? Matt. 6:26


Paavali antaa kolossalaisille - ja meille - upean ilmestyksen Jeesuksen suuruudesta. Jeesus on ikuisen Jumalan poika, joka oli olemassa ennen mitään muuta, teki maailmankaikkeuden (mukaan lukien enkelit ja ihmiset) ja on pitänyt kaiken toiminnassa siitä lähtien. Jeesus oli ensimmäinen, joka nousi kuolleista kuolemattomassa ylösnousemusruumissa. Hän on sen seurakunnan pää, jota hänen ruumiikseen kutsutaan. Tämä sana "pää" ei juutalaisen ymmärryksen mukaan tarkoita "pomoa", vaan "lähdettä, josta jokin virtaa". Jeesus antaa elämän tälle ruumiille. Paavali kertoo myös, että Jeesus, Isän kuva, otti muodokseen ihmisruumiin. Tässä ruumiissa Jumalan luonnon täyteys on ikuisesti näkyvissä.

Näkökulmia kolossalaiskirjeeseen Mitä voi kirje, jonka kirjoitti joukko uskovia Kolossassa Länsi-Turkissa 2000 vuotta sitten kertoa meille vielä nykypäivänä? Raamatussa on ihmeellistä se, miten Jumala ilmaisee itsensä ja tarkoituksensa tavallisten ihmisten erilaisten tilanteiden kautta. Yhteiskuntamme on ehkä muuttunut paljonkin Raamatun ajoista, mutta Jumalan ilmestys menneen ajan yhteiskunnan keskellä on yhä todistusvoimainen nykyajassakin. Paavali ei ollut koskaan tavannut kolossalaisia, mutta paikallisen seurakunnan perustaja, Epafras, oli tullut Paavalin luo vankilaan Roomaan kysyäkseen apua väärän opetuksen suhteen heidän seurakunnassaan. Jotkut väittivät, että kristittyjen tulisi omaksua juutalaisia tapoja sekä palvoa enkeleitä. Tämä ei ehkä ole meille yleinen ongelma Turussa, mutta voimme oppia paljon Paavalin vastauksesta. Monessa kohtaa kirjettä näemme, miten kiihkeän huolissaan Paavali oli kolossalaisista, vaikka hän ei ollutkaan heitä tavannut. Hän ei ainoastaan kirjoittanut heille, vaan oli rukoillut paljon heidän puolestaan. Emmekö mekin tarvitse tätä samaa intohimoista huolta ja rukousta seurakuntamme, kaupunkimme sekä ympäri maailmaa asuvien lähetystyöntekijöiden ja kristittyjen puolesta?

Yhtä ihmeellistä on se, että Jeesuksen kerrotaan asuvan meissä. Miten se voi olla mahdollista? Miten ihminen voi asua toisten ihmisten sisällä? Kolossalaiskirjeessä Paavali ei vastaa tähän yksityiskohtaisesti, mutta hänen muista kirjoituksistaan ja Apostolien teoista saamme tietää, että kristinuskolle ainutlaatuinen piirre on, että kun jonkun synnit annetaan anteeksi Jeesuksen uhrin kautta, hänen Henkensä astuu tähän henkilöön sisään. Hengen mielen mukaan eläminen on avain kristilliseen kasvuun. Ilman Henkeä kristinusko on vain yksi uskonto muiden joukossa, jolla ei ole voimaa muuttaa koko maailmaa. Miten kukaan järkevä ihminen, joka on ottanut Jeesuksen vastaan sitten haluaisi palata seuraamaan uskonnollisia lakeja tai palvomaan enkeleitä? Tämä on Paavalin pääopetus seuraavassa kahdessa luvussa. Sitten hän haastaa meitä ajattelemaan näiden totuuksien käytännön seurauksia jokapäiväisessä elämässämme. Luvussa 3 hän näyttää meille, että meillä on nyt valinnan mahdollisuus. Meidän ei enää tarvitse elää pahojen ja likaisten elintapojen vallassa, niin kuin silloin, kun elimme synnin hallinnassa. Antamalla tilaa Pyhälle Hengelle elämässämme, muutumme enemmän Jeesuksen kaltaisiksi. John Burken kirja Mielen muutos kuvaa tätä prosessia. Hän kutsuu meitä tarkistamaan vähintään tunnin välein, että olemme valppaita kuulemaan Pyhän Hengen puheen. Lopuksi Paavali kertoo opetuksistaan käytännön esimerkkejä erilaisissa ihmissuhteissa: seurakunnassa, perheessä ja työpaikalla. "Uuden sukupol-


ven nostaminen" tarkoittaa toistemme auttamista elämään Pyhän Hengen yhteydessä. Kun keskitymme epäitsekkäästi toisiin ihmisiin perheissämme, pienryhmissämme ja seurakunnassamme, meistä tulee sellaisia ihmisiä, joiden teot muuttavat kaupunkiamme luonnostaan. Kun olemme "yliluonnollisen luonnollisia", muut näkevät sellaisen Jeesuksen, joka vetää heitä puoleensa. Enää he eivät ajattele, että kristityt ovat epäystävällisiä ja kritisoivat kaikkea, vaan näkevät, että meillä on jotakin, jota he kaipaavat.

Antakoon kolossalaiskirje meille inspiraatiota mennä eteenpäin näyssämme seurakuntana sekä tehdä osuutemme tulevassa Mahdollisuus muutokseen -kampanjassa. Graham Turner

Armontalo-lehti ja seurakunnan nettisivut Seurakuntamme nettisivut uudistuvat ja jatkossa Armontalo-lehteä voi lukea värillisenä versiona netissä. Kaikilla ei kuitenkaan ole nettiä käytettävissä ja varmaan on myös sellaisia netin käyttäjiä, jotka tykkäävät hypistellä käsissään paperista lehteä. Joten jatkossakin lehti ilmestyy myös paperiversiona ja postitamme sen halukkaille kotiin.

Tässä alla on kysely, johon toivomme kaikkien tämän lehden saavien vastaavan, jotta voimme tarkastaa postituslistamme. Eli merkitse kaavakkeeseen selvästi kumpaa versiota halua lukea ja palauta vastauksesi mahdollisimman pian. Toivoopi Jopi


Kaarisilta

Sillä kaikilla ihmisillä on ikävä päällä maan, ja kaarisillalle tulevat he ahdistuksissaan. Tee silta ylitse syvyyden, tee kaarisilta, tee, joka kunniaani loistaa ja valoa säteilee. Minä sanoin: He tulevat raskain saappain, multa-anturoin - miten sillan kyllin kantavan ja kirkkaan tehdä voin sitä, ettei tahraa eikä särje jalat kulkijain Ja Jumala sanoi: Verellä ja kyynelillä vain. Sinun sydämesi on vahvempi kuin vuorimalmit maan.

Ja Jumala sanoi: Toisille annan toiset askareet, vaan sinulta lapseni tahdon, että kaarisillan teet.

Pane kappale niiden sydämistä, joita rakastat, he antavat kyllä sen anteeksi, jos sillan rakennat. Tee silta Jumalan kunniaksi, kaarisilta tee, joka syvyyden ylitse lakkaamatta valoa säteilee. Älä salpaa surua luotasi, kun kaarisiltaa teet: ei mikään kimalla kauniimmin, kuin puhtaat kyyneleet! Aale Tynni 1949

.


Talouskuulumisia Tammikuun osalta talouspylväämme kertovat meille hivenen yli 25 000 euron tuloista ja vähän reilummin sen alle jäävistä menoista. Talousluvuista kiitollisina voimme katsoa eteenpäin ja rukoilla viisautta, uskoa ja rohkeutta tulevaisuutta ajatellen. Neljän työntekijän voimin olemme tilanteessa, jossa emme selviä kaikista eteemme tulevista tehtävistä. Apua tarvitaan juoksevien asioiden (toimistotöiden) ja tiedotukseen liittyvien asioiden hoidossa. Aivan oma sarkansa on sitten lapsija varhaisnuorisotyö, johon tarvitsemme osaavan ja uutteran tekijän. Taloudellisia resursseja voimme saada rukoilemalla uusia antajia siihen 150 antajan joukkoon, jotka muodostavat tämänhetkisen taloudellisen selkärankamme.

– Joko sinä muuten olet mukana antamassa tukesi Jumalan valtakunnan rakentamiseen? Tule mukaan vaikka 20 eurolla kuukaudessa kokeillen miltä se tuntuu tai tunnustellen voisinko antaa vähän enemmänkin. Lämmin kiitos teille, jotka uskollisesti annatte seurakunnalle siunaukseksi ja kasvuksi. Maaliskuun 21. päivänä pidämme seurakunnan kokouksen, jossa tilinpäätöksen hyväksymisen yhteydessä saamme katsauksen menneeseen vuoteen 2012. Näillä näkymin voimme tulla mukaan ja tehdä sen iloisin mielin, sillä viime vuoden tulos näyttää jäävän plussalle.

Jopi Pietiläinen


Maaliskuun 2013 ohjelma Viikko 9 LA

2.3.

16.00

19.00 SU

3.3.

11.00

Jumalanpalvelus ja lastenohjelmat. Ehtoollinen. (Jopi Pietiläinen) Frontline. Ehtoollinen. (Jopi Pietiläinen) Jumalanpalvelus ja ehtoollinen. (Jopi Pietiläinen)

Viikko 10 MA

4.3.

TI KE TO LA

5.3. 6.3. 7.3. 9.3.

SU

10.3.

12.00 17.30 13.00 10.00 18.00 12.00 16.00 19.00 11.00

Päivärukous CBSI-raamatturyhmä Yhteyspiiri Äiti-lapsipiiri Rukousilta Naislähetysliiton tilaisuus Jumalanpalvelus ja lastenohjelmat. (Sirkka Jortikka) Frontline Jumalanpalvelus (Sirkka Jortikka)

PE

22.3.

LA

23.3.

SU

24.3.

18.30 11.00 15.00 18.00 11.00

Viikko 13 MA

25.3.

KE TO

27.3. 28.3.

12.00 17.30 10.00 18.00

SU

31.3.

11.00

11.3.

TI KE TO LA

12.3. 13.3. 14.3. 16.3.

12.00 17.30 12.30 10.00 18.00 12.00 16.00

SU

17.3.

19.00 11.00

Päivärukous CBSI-raamatturyhmä Naislähetysliiton retki *) Äiti-lapsipiiri Rukousilta Lähimmäistyön ruokajakelu Jumalanpalvelus ja lastenohjelmat (Anu Hartikainen) **) Frontline Jumalanpalvelus (Anu Hartikainen)

Viikko 12 MA

18.3.

TI KE TO

19.3. 20.3. 21.3.

12.00 17.30 13.00 10.00 18.00

Päivärukous CBSI-raamatturyhmä Lähetyspiiri Äiti-lapsipiiri Seurakunnan virallinen kokous

Päivärukous CBSI-raamatturyhmä Äiti-lapsipiiri Kiirastorstain ehtoollishetki Mahdollisuus muutokseen. Ylösnousemusaamu on muutoksen mahdollisuus (Jopi Pietiläinen)

Viikko 14 MA

1.4.

18.00

TI KE TO LA

2.4. 3.4. 4.4. 6.4.

13.00 10.00 18.00 16.00

7.4.

19.00 11.00

Viikko 11 MA

ISÄN SYDÄN -konferenssi Avaussessio Sessio 2 Sessio 3 Sessio 4 Sessio 5

SU

Mahdollisuus muutokseen –suurtapahtuma Logomossa Yhteyspiiri Äiti-lapsipiiri Rukousilta Jumalanpalvelus ja lastenohjelmat. Ehtoollinen. (Marko Martiskainen/SUHE)**) Frontline. Ehtoollinen. Jumalanpalvelus ja ehtoollinen. (Teemu Sormunen)

*) Naislähetysliitto tekee tutustumisretken Turun katoliseen seurakuntaan ja Birgittalaisluostariin 12.3. Lisätietoja Piukulta, puh: 044 555 4445 **) Vierailevat puhujat: Anu Hartikainen on miehensä Vesan kanssa ollut jo pitkään mukana seurakunnassamme. Perheessä on myös kaksi poikaa, Aamos ja Eedvin. Anu on ollut mukana seurakuntamme lapsi- ja varkkityössä ja äitilapsipiiriä rakentamassa. Marko Martiskainen toimii Suur-Helsingin työntekijänä.

Olet sydämellisesti tervetullut kaikkiin tilaisuuksiimme!


Seuraava Armontalo-lehti ilmestyy huhtikuussa. Pyydämme toimittamaan siihen tulevat tiedot ja aineistot viimeistään 8.3. mennessä. Kiitos. S-posti: toimitus@armontalo.org

Maaliskuun merkkipäivät: Väinö Lindberg täyttää 75 vuotta 22.3.

Lämpimät onnittelut!

Kun seurakuntamme lauantaina 16.2.2013 sai viestin, se ei ollut enää yllättävä mutta kuitenkin koskettava ja lopullisuudessaan puhutteleva. Pitkäaikaisen sairauden murtamana eräs seurakuntamme ja koko Vapaakirkon pitkäaikaisimmista naisevankelistoista, Alli Lintunen, s.22.1.1912 on saanut muuttaa taivaan kotiin, paikkaan jonne hän oli vuosikymmenien aikana itse johdattanut suuren joukon ihmisiä. Alli Lintunen oli Hilja Aaltosen ohella Vapaakirkon tunnetuimpia evankelistoja, monen muun ohella Naislähetysliiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniajäsen. Alli oli lämminsydäminen, lempeä ja evankeliumin ohella Israelin kansaa ja tuota maata syvästi rakastava ihminen. Hänen poismenonsa muistuttaa meitä kaikkia Jumalan uskollisesta palvelijasta, joka on vihdoin päässyt Herransa iloon. Pekka Sartola

Armontalo -lehti on luettavissa netissä osoitteessa www.armontalo.org/at

Keittiö- ym. kaapistot Kalusteovet Rakennus- ym. piirustukset Heikki Tamminen Stoltinkatu 1 L 102 20360 Turku p. 050 5141 835 email: hessutamminen@hotmail.com

LAULUTUNTEJA - Sinulle, joka haluat oppia laulamaan - Sinulle, joka jo osaat, mutta haluat oppia lisää - Sinulle, joka haaveilet mahdollisesti laulajan ammatista

Tervetuloa! LEENA KOTKA FK, mus.ped. gsm 044-3309319


keitä sekä laajemman perheen että seurakunnan muodostamat turvaverkot ovat. Nyt kun kumpaakaan ei ole ollut aina välittömästi saatavilla, on ollut välistä aika orpo.

Postia maailmalta

Rapakon takaa Lukukausi pyörähti täällä käyntiin noin kuukausi sitten viikon mittaisella kolmen opintopisteen intensiivikurssilla aiheesta Naiset, Raamattu ja seurakunta. Halusin osallistua kurssille tarkastellakseni lähemmin joitakin Raamatun tulkintaan liittyviä kysymyksiä. Lisäksi olin ennen joulua seurannut ihmeissäni Tiimarin sukupuolineutraalin joulukuvaston julkaisemista edeltänyttä keskustelua. Nyt halusin pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä tekee naisesta naisen ja miehestä miehen. Loput kuulette sitten joskus saarnassa. Samalla viikolla meillä sairastettiin vatsatautia ihan olan takaa, Arjan vanhemmat lähtivät viemään tautia tuliaisina suloiseen Suomeen ja HiljaElinan poskihampaat ilmestyivät näkyviin. Loppu onkin sitten (onneksi) jo historiaa. Tosin väsymys on edelleenkin pahasti päällä ja tuntuu vaikuttavan niin ajatuksen luistamiseen kuin elämän laatuunkin. Normaalien kurssien myötä alkoi myös gradun täysiaikainen vääntäminen. Jos joku sanoo sinulle, että testamenttien välinen aika oli hiljaista aikaa, älä usko häntä. Olen käyttänyt lähes kaiken liikenevän aikani Qumranin kirjakääröjen ja muun testamenttien välisenä aikana syntyneen kirjallisuuden lukemiseen. Tällä viikolla luin rabbiinisia tekstejä Talmudista. Lamppu on syttynyt useammin kuin kerran sen suhteen, miten Vanhasta testamentista päästään Uuden testamentin teksteihin. Mielenkiintoista! Elämä täällä Chicagossa on muuten asettunut jo hyvin uomiinsa. Viime vuoden puolella tutustuimme vuosi sitten naimisiin menneeseen suurin piirtein meidän ikäiseemme pariskuntaan, joka käy aktiivisesti Willow Creek Community Church:ssä kuten mekin. Nyt kuulumme samaan pienryhmään, ja meistä tuntuu ensimmäistä kertaa oikeasti siltä, että meillä on täällä ystäviä. Tässä uupumuksen ja kaihon tunteiden keskellä eläessä on tullut monta kertaa ajateltua, kuinka tär-

Hilja-Elina kehittyy vauhdilla. Suusta tulee ihan mukavasti juttua, kuten ”äit” tai ”äitti”, ”is”, ”nennä”, ”napa”, ”bye”, ”hei”, ”aijjai” ja tietysti kestosuosikki ”ei”. Vielä kun tyttö ymmärtäisi, mitä sana tarkoittaa silloin kun äiti tai isä sanoo sen. Eilen päästiin muuten täälläkin pulkkamäkeen. Amerikkalaiset katsoivat ihan monttu auki, kun suomalaiset laskivat mustilla jätesäkeillä, isä alimpana mahallaan, tyttö selässä ja äiti pyllyn päällä istumassa. Oltiin paikallinen turistinähtävyys! Teitä siunaten, Markus, Arja ja Hilja-Elina

Matin ja Maijan terveisiä Maija ja minä asumme nyt sitten virallisesti tyhjässä pesässä. Lapset ovat lopullisesti lentäneet pesästä. Vaikka nuorempi poikamme ei enää kotona olekaan asunut avioitumisensa jälkeen, hän ja vaimonsa ovat kuitenkin olleet vain vartin ajomatkan päässä. Nyt he muuttivat vuoden vaihteessa Amerikkaan asumaan. Uusi vaihe joka kuuluu elämään. Olo kuitenkin on vähän haikea. Olemme toisaalta kiitollisia Jumalalle siitä, että käännösprojekti on mennyt eteenpäin. Viime vuoden puolella matkustelimme paljon ja tapasimme työtovereitamme Samia, Miikaa ja Timoa. Nyt käymme huolella läpi kaikkea sitä kielija käännösmateriaalia, jota meillä on kasoittain. Olemme juuri saaneet kuulla, että Samin kanssa tekemämme kielioppitutkielma on hyväksytty julkaisua varten. Kiitos kun olette jaksaneet rukoilla puolestamme ja muistaa työtämme. Rukoillaanhan edelleen Samin ja Timon puolesta, että evankeliumin sanoma avautuisi heille. Ja myös Miikan ja hänen perheensä puolesta. Uskovaisina he elävät aina uhan alaisina kotimaassaan. Matti ja Maija


Maaliskuussa Mahdollisuus muutokseen mediakampanja VarsinaisSuomessa IRR-TV ja kristilliset seurakunnat sekä järjestöt toteuttavat yhdessä Mahdollisuus Muutokseen –teemaan liittyvän Varsinais-Suomen kaupunkimission 1.3.–31.3.2013. Seurakunnat kokoavat keskuudestaan vaikuttavia muutoskertomuksia siitä, kuinka Jumala on muuttanut ihmisten elämän, ja nostavat ne TV- ja radiokanaville, busseihin, ulkomainoksiin, alueen lehtiin, esitteisiin, internetiin, sosiaaliseen mediaan jne.

Varsinais-Suomen kaupunkimissio on suuri mahdollisuus evankeliumin leviämiseksi sekä alueen seurakunnille, kristillisille järjestöille että yksilökristityille. Jos näkysi on nähdä Jeesuksen Kristuksen vaikuttama muutos yksilöiden ja suurempien ihmisryhmien elämässä, tämä on sinun mahdollisuutesi tehdä jotakin todella merkittävää! Haastan sinut tulemaan mukaan kaikkien kristittyjen yhteiseen rintamaan esirukousten, lahjoitusten ja missiossa mukana olevien seurakuntien kautta erilaisiin vapaaehtoistehtäviin! Vielä ennättää tulla mukaan kampanjaan!

Järjestäviä tahoja mediakampanjassa on tällä hetkellä yli 50. Alueelle on perustettu seurakuntien vapaaehtoisista muodostuvat työryhmät: TV:n, radion, internetin, ulkomainonnan, printtimedian, kampanjakirjan ja rukouksen ympärille. Kaikki alueen keskeiset mediat tulevat ”soittamaan” 30 päivää samaa sanomaa suuren sinfoniaorkesterin tavoin: ”Jumala antaa sinulle mahdollisuuden muuttua!” Jokaisessa mainoksessa ja TV- ja radio-ohjelmassa esitetään puhelinkeskuksen numero ja nettiosoite, josta voi tilata itselleen ilmaisen kampanjakirjan. Noin 100-sivuinen kirja sisältää 15 erityyppistä, koskettavaa ihmisten muutoskertomusta, evankeliumin sanoman ja ensi askeleet uskon tielle. Kirjaa painetaan kysynnän perusteella vähintään n. 10 000 kappaletta. Se toimitetaan henkilökohtaisesti tilaajalle kotiin tämän toiveen mukaan. Kampanjakuukauden ajan toimii ympäri vuorokauden päivystävä puhelinkeskus, jonne koulutetaan satoja vapaaehtoisia puhelinpäivystäjiä seurakunnista. Lisäksi tarvitaan lukuisampi joukko kirjakuriireja, jotka osaavat kohdata Jumalaa kaipaavat ihmiset oikein heidän kodeissaan tai muussa sovitussa paikassa. Mediakampanjan aikana seurakunnat jalkautuvat lähiympäristöön ja kauppakeskuksiin kohtaamaan ihmisiä. – Kampanjan jälkeen ne jatkavat yhteydenpitoa ja kampanjan seurantaa.

Voit rukoilla kampanjanpuolesta yksin tai pienryhmässä. Maaliskuun ensimmäinen päivä on meidän seurakuntamme paasto- ja rukouspäivä tapahtuman puolesta, johon toivomme sinun liittyvän. Voit mennä tai varata oman rukousaikasi 24/7 rukoushuoneesta, joka toimii missiotoimiston yhteydessä Yliopistonkadulla Anttilaa vastapäätä. Voit tukea tapahtuman taloutta tulemalla yhdeksi lahjoittajaksi. OP FI80 51320 52000 9028, viitenumerolla 7715 (keräyslupa 2020/2012/4005).

Voit toimittaa Mahdollisuus muutokseen -kirjan tarvitsevalle, esimerkiksi ystävällesi, joka ei ole uskossa, eikä mukana missään seurakunnan toiminnassa, mutta haluaisi kauttasi saada kirjan. Siis ota paikkasi kampanjassa, vie viestiä ja ole itse hyvä viesti kaipaavalle ihmiselle!

Jopi Pietiläinen


Kohtaamispaikkana äiti-lapsipiiri Tiesitkö, että joka keskiviikkoaamupäivä seurakuntamme alakertaan saapuu parisenkymmentä äitiä lapsineen? Entä tiesitkö, että näin on itse asiassa tapahtunut jo 16 vuoden ajan!? Alkuaikojen kourallisesta on kasvanut kourallisia, mutta mistään uudesta ”ilmiöstä” ei siis ole kyse. Juuri siitä syystä kysyin neljältä äiti-lapsipiirissä ahkeraan käyvältä äidiltä, mitä ”ällipiiri” heille merkitsee ja miksi he saapuvat paikan päälle yhä uudestaan ja uudestaan? ”Ensimmäisen kerran kävin äiti-lapsipiirissä jo 10 vuotta sitten, kun esikoiseni Konsta oli ihan pieni. Nykyään käyn ällissä 4-vuotiaan Alisa-tyttöni sekä kolmen hoitolapseni kanssa. Äiti-lapsipiirissä tutustuu muihin äiteihin ja edelleen olen tekemisissä muutaman äidin kanssa, joihin tutustuin jo esikoiseni aikoihin. Yksi heistä on hyvä ystäväni ja lapsemmekin ovat edelleen hyvät kaverukset keskenään. Älliin on aivan pakko tulla viikoittain. Lapset odottavat kerhoa ja kyselevät päivittäin, koska kerho taas on. Ällissä mukavaa on, kun tapaa toisia äitejä. Piirissä on aina hyvä alustus ja mukavat keskustelut pienryhmissä. Kerhoilun jälkeen on kiva syödä yläkerrassa isommalla porukalla ja rupatella toisten äitien kanssa.” - Saila Heiskari

”Kuulin ällipiiristä entiseltä kävijältä ja päätin tulla paikan päälle katsomaan, mistä on kyse. Ällipiiristä löytyy mieletöntä äitien välistä yhteyttä sekä vertaistukea ja yhteiset keskusteluhetket ovat antoisia koko porukalle. Itse tykkään keskustella kiinnostavista aiheista muiden äitien kanssa ja lapseni Silja, 2 vuotta ja Ilmari 0,5 vuotta, viihtyvät puolestaan touhuten muiden lasten kanssa. Äiti-lapsipiiri on minulle henkireikä, antoisa paikka, josta voin ammentaa vertaistukea ja voimia arkeen.” - Saara Paatero

”Olen käynyt ällissä aikoinaan jo esikoiseni kanssa viitisen vuotta sitten, jolloin muutimme takaisin Turkuun. Olin kuullut paljon kehuja ällistä ja ryntäsinkin paikalle varmasti jo ensimmäisenä mahdollisena keskiviikkona. Nykyään käyn ällissä kuopukseni Niilon, 8kk, kanssa. Edelleen minut vetää äiti-lapsipiiriin samat syyt kuin aikoinaan esikoisen kanssa; mahtava avoin ilmapiiri ja ihanat äitikollegat. Piirin kautta saa verratonta vertaistukea! Tämäkään ei kuitenkaan olisi niin mahtavaa ilman suuren Jumalan siunaavaa läsnäoloa. Arjen jakaminen ja rukoileminen äiti-lapsipiirissä on saanut suuria aikaan. Paljon rukousvastauksia, Jumalan huolenpitoa ja joka kerta virkeämpänä kotiin palaava äiti unohtamatta ihania ystävyyssuhteita, joita ällin kautta olen saanut.”- Elina Uotila

”Mukanani äiti-lapsipiirissä vipeltävät Matilda 4 vuotta ja Lila 2 vuotta. Tulin mukaan ällipiiriin, kun Matilda oli puolivuotias ja uusi vauva-arki vähän tasaantunut. Tiesin äiti-lapsipiiristä jo entuudestaan ja mukaan oli houkuteltu jo useaan otteeseen, joten oli tervetullut olo, vaikka aluksi vähän jännittikin, onko oma äitiyteni ollenkaan samalla viivalla muiden kanssa. Huomasin kuitenkin nopeasti, että kaikille oli tilaa olla oma itsensä. Vertaistuki samantyyppisiltä ihmisiltä on kullanarvoista. Esimerkiksi arvot osuvat monilla yksiin. Piiri on antanut turvalliset puitteet uusien ihmisten kohtaamiseen. Monet piirin ihmiset kuuluvat ystäviini muutenkin, joten ällipiiri toimii kohtaamispaikkana myös tutumpien ihmisten kesken. Piiri on myös linkki seurakuntaan silloinkin, kun muihin tilaisuuksiin osallistuminen on jäänyt vähemmälle. Syitä piirissä käymiseen on vaikea arvottaa, mutta yksi tärkeimmistä syistä itselleni on mahdollisuus syvällisiin keskusteluihin


arjen keskellä, samalla, kun lapset ovat lähellä "ällipiirin isoäitien" hellässä huomassa. - Jonski Nurmi

Hope-raamattukoulun seurakuntaharjoittelu

Eipä siis ihme, että äiti-lapsipiiri on säilyttänyt suosionsa vuosi vuodelta. Vaihtuvasta porukasta huolimatta se kaikista tärkein tekijä on aina yksi ja sama; Taivaan Isä, joka on siunannut meitä antamalla ympärillemme elämää, hyörinää, ääntä, rakkautta, huolenpitoa, vertaistukea, ystäviä ja etuoikeuden olla äiteinäkin edelleen lapsia, Hänen lapsiaan!

Syksyllä 2012 Santalan History maker –raamattukoululinja uudistui sisällöltään ja sai samalla uuden nimen: Hope-raamattukoulu. Nimestä voi päätellä, että raamattukoululla on vahva kytkös Hope-liikkeeseen.

Teksti: Noora Vainio

Jakson aikana opiskelijat tutustuvat seurakuntamme näkyyn, arvoihin ja toimintatapoihin. Opiskelijat eivät vain seuraa toimintaamme sivusta, vaan he pääsevät myös toteuttamaan asioita yhdessä kanssamme. He tulevat muun muassa palvelemaan kaikissa kyseisen viikonlopun jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kokoontumisissa viikon aikana.

Äiti-lapsipiiriin kaivataan lisää varamummoja ja varaukkeja! Olisiko Sinulla aikaa tulla silloin tällöin keskiviikkoaamuisin ällipiiriin äitien keskustelun ajaksi kaitsemaan lasten leikkejä, pitämään sylissä pienokaisia ja muuten vain nauttimaan ällipiirin mukavasta ja elämää pursuavasta ilmapiiristä?

Tällä hetkellä raamattukoulussa on 11 opiskelijaa, joista noin puolet saapuu seurakuntaamme lyhyelle harjoittelujaksolle 5.-10.3.2013.

Hilja Aaltonen 27.9.1907 – 13.2.2013

Äiti-lapsipiiri kokoontuu keskiviikkoisin alkaen klo 10.15 noin klo 12 saakka. Jos kiinnostuit ”varasylin” tehtävästä, ilmoita itsestäsi Sirkalle ja tule mukaan! Sirkka Jortikka, p. 044 051 3617 tai sirkka.jortikka@armontalo.org

Hiljenny sieluni, kuule säveltä hiljaisuuden. Hiljenny sydän, vaikene äärellä ikuisuuden. Tyynny mieleni, suppuun siipesi saata. Mykisty kieleni, taivas on kohdannut maata. Säveltä hiljaisuuden sanat ei häiritä saa. Kirkkaus ikuisuuden ihmistä koskettaa. Hilja Aaltonen


Seurakunnan yhteystiedot

Vastuuhenkilöt

Turun vapaaseurakunta Tuureporinkatu 10 20100 TURKU puh. 044 554 0026 toimisto@armontalo.org

Antero Riihimäki vanhimmiston pj 044 077 8114

Toimiston aukioloajat tiistaina ja keskiviikkona klo 10-14

Pertti Verho ruoka-aputyö 044 797 1566

Pankkiyhteys TOP: FI62 5710 0410 0228 00

Tellervo ja Erkki Koivunen lähimmäispalvelu 040 078 5433

Viitenumerot Rahalahjat 19101 Lähetystyö 12755

Petra Helin partiolippukunnan johtaja 045 273 3827

Lähimmäispalvelun tili TOP: FI 57 5710 0420 1883 93

Lähettimme Matti ja Maija Kattila lahetit@armontalo.org

Työntekijät Jopi Pietiläinen johtava pastori 044 554 5998 Sirkka Jortikka seurakuntapastori 044 051 3617 Teemu Sormunen nuorisotyönjohtaja 044 564 6895 Graham Turner seurakuntatyöntekijä, pienryhmävastaava 044 554 0028

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@armontalo.org, ellei toisin mainita

Armontalo –tiedotuslehti aineistot ja ilmoitukset toimitus@armontalo.org

Kannen kuva: Kai Piikkilä Piirrokset ©Clipart

Maaliskuun Armontalo -lehti  

Uusin lehtemme

Advertisement