Page 26

de boomstam. Dit zijn vleermuizenkasten waarvan er in Moerenburg recent zo’n dertig geplaatst zijn. “Vleermuizen foerageerden hier wel maar sliepen in de stad. Nu kunnen ze altijd in het gebied blijven.”

vlak voor zonsondergang maken. Altijd al een mooi tijdstip om door Moerenburg te lopen met de in het schemerlicht geheimzinnig aandoende weilanden en de pinkelende lichtjes van de boerderijen. Nu vast nog mooier met al die zwenkende vleermuizen en jagende uilen in de lucht.

Het was een leerzame wandeling. Binnenkort ga ik zeker ook eens een wandeling

2e fase Sportcomplex Oost

Redactie

Alleen de direct omwonenden aan de Oisterwijksebaan werden dinsdag 29 maart door de gemeente in kennis gesteld van de start van de 2e fase van de aanpassingen aan het Sportcomplex Oost. Er wordt haast gemaakt met de verdere uitbreiding, want op 13 mei a.s. moet het 6e veld al keuring gereed zijn. Het gaat dan om de aanleg van een nieuw kunstgrasveld, dat deels op de plaats komt te liggen van het terrein voor het Gilde St. Joris en de Hondenclub Geduld overwint.

gebruik als voetbalveld. Eveneens wordt de tijdelijke vijver gedempt en verlegt om ruimte te maken voor het 6e veld. Er komt een grote nieuwe vijver voor opvang van het regenwater van de velden 4, 5 en 6. Rondom het 6e veld komt verlichting die alleen geschikt is voor trainingen. Bij het pas aangelegde 4e en 5e veld komt dubbele verlichting, zodat deze geschikt is voor of trainingen of incidenteel voor wedstrijden.

Uitbreiding Deze beide clubs worden een stukje in zuidelijke richting verplaatst en moeten gebruik gaan maken van elkaars terrein. Voor hoe lang? Dat is afhankelijk van de behoefte aan een 7e veld, maar dat kan wellicht nog wel even duren. In ieder geval heeft het Gilde de garantie gekregen dat zij eind augustus op de nieuwe plek haar Koningsschieten kan houden. Gelijktijdig wordt het hoofdveld omgevormd tot een hybride veld, waardoor het beter bestand is tegen de weersinvloeden en het

De verdere ontwikkeling van het Sportcomplex is natuurlijk afhankelijk van de mogelijke fusie van LONGA en NOAD, de komst van alle onderdelen van de Jeugdopleiding van Willem II per 1 augustus a.s. en gebruik door derden van het sportcomplex, zoals bv. teams van Were Di. Over de nieuwe kantine e.d. zijn nog geen verder beslissingen genomen en er is ook nog geen geld voor.

Piano- en zangschool ‘Pop/Jazz/Klassiek’

Docenten Arno Aerts en Wil van Leijsen. : www.wilvanleijsen.nl ( [013] 544 54 55 of 7 arnoaerts1@home.nl.

26

Profile for Buurtraad Armhoefse Akkers

April 2016  

April 2016  

Profile for armhoef
Advertisement