Page 11

Två stolta butiksvinnare, Henrik och Daniel från Coop Forum i Östersund.

360

ton glass ! n a k c e v i

VI SVENSKAR är ett glassälskande folk. För enligt en nyligen genomförd undersökning äter vi inte mindre än 360 ton glass - i veckan. Det motsvarar faktiskt ca 20 "glasstillfällen" per sekund. I Norrland är man störst glass­ älskare i landet Där säger 43% av befolkningen att man äter glass minst 2 gånger varje vecka i genomsnitt. De 10% norrlänningar som äter allra mest glass, äter hela fyra eller fem gånger i veckan. Vanilj- och Choklad­ smak står - kanske som väntat - högst på önskelistan av alla smaker. Lanseringen av Arla Mjukglass inför förra sommaren, blev en stor succé. Volymerna blev väsentligt högre än vad Arla vågat hoppas på. Svenskarna tog nyheten till sina hjärtan och hem till sina kök, vispade och åt mjukglass vid matbord och i TVsoffor, så det stod härliga till. Och nu står sommaren för dörren igen. 360 ton glass ska varje vecka distribueras till konsumenterna. Så passa på att utnyttja intresset för glass och gör en säljande exponering med sambandsvaror som våffelstrutar, bär, strössel, nötter och myc­ket annat.

JE ATT VAR Å P K N Ä T VILL 20 LASS... SEKUND AR HA G SVENSK

Vinnardag på Bosön Naturens egen sportdryck tog dem från Östersund till Stockholm

an om näring Dagen fylldes med lär k. kti pra Både i teori och

På det historiska idrottsmeckat Bosön har många starter och avstamper skett. Men det finns tillfällen då själva Bosön är målet – eller rättare sagt priset. När Coop Forum i Östersund byggde en gavel och expo­nerade mjölk tillsammans med Arlas sportflaska gjorde man det så bra att man vann en heldag på den heliga idrottsmarken.

Vad gjorde ni för att vinna?

-Vi skulle göra en säljande gavel med OS-tema, men samtidigt ville vi inte överexponera, säger Daniel Palm, färskvaruchef på Coop Forum i Östersund. Jag tror vi vann genom en expo­ nering som passade in i omgivningen och inte såg ”för mycket” ut. ”Clean” var ett 20

ledord där produkterna fick tala och mynnade ut i en lösning där ”less is more”.

Vad hände på idrottscentret?

-Jag och min kollega, Henrik Olsson, fick sällskap av ett 30-tal andra butiksmänniskor. Efter en genomgång av Arlas OS-satsning fick vi lyssna till en

och träning.

näringsfysiolog. Därefter var det dags för OS-utmaningen då vi fick utföra övningar och tester – alltifrån löpning och viktträning till hängande situps i ”brutalbänken”. Hela tiden fanns svenska olympier runt omkring som hjälpte till och coachade.

Nu när du är i mål – hur känns det?

Det var jätteroligt att ha varit med om händelsen. Extra givande var att vi efter testerna fick ett värde som visade hur man faktiskt låg till träningsmässigt. Det var inspirerande och gav mersmak till att träna mer.

arlaaktuellt_2_2014  
Advertisement