Page 10

”UPPTÄCK DET GODA” -bärande budskap i Arlas nya kommunikation

Hur kall en mejerikyl än må vara, finns det något varmt och känslomässigt i produkterna den rymmer – och vid de små vardagliga tillfällen då de används. Den känslan vill nu Arla lyfta fram och uppmärksamma konsumenten på. LIVET ÄR FYLLT av stunder man lätt tar för givet. Det gäller att upptäcka och bli medveten om de situationerna för att ta tillvara dem. Ta det här med frukosten till exempel. Den är ett perfekt tillfälle att umgås med sina närmaste. Och det ska inte behöva vara svårt att göra något bra av den. En tallrik yoghurt, ett glas juice och en smörgås med några goda pålägg – knepigare än så är det inte att få en skön stund, själv eller tillsammans. I de här sammanhangen har mejerivaror ett stort värde för både kropp och själ, något Arla gärna vill berätta för konsumenten. I den nya kommunikationen hyllar man därför livets små stunder och det naturligt goda i tillvaron. Det kommer man göra i alla sina olika kanaler, något du i butik kommer märka mer av framöver.

Bara för att något händer om och om igenbetyder det inte att det är oviktigt. Du kan ha ost på mackan ett helt liv utan att tröttna. Men till slut blir den så självklar att du slutar se den. Och här står du nu. Tre miljoner ostmackor senare. Ibland är vi så upptagna med att spana efter det stora och livsavgörande att vi missar det lilla. När solen värmer för första gången på länge. När hunden viftar på svansen. Och den där ostmackan. Vi tar inte de små sakerna för givet. Vi gör våra produkter naturliga, nyttiga och enkla. Okomplicerade. Vi finns där i glaset och tallriken. På den första mackan, likväl som på den miljonte. Och tillsammans med Sveriges bönder värnar vi om öppna landskap och betande kor.

KVARGEN Ny, proteinrik produkt matchar KOMMER! träningstrenden Starka träningsvindar har gjort att den proteinrika kvargen efterfrågats allt mer. Men vad är egent­ ligen kvarg och varför är den så bra? Och vad gör Arla för att möta den stora efterfrågan?

Vi vet inte vad du kommer att upptäcka. Det enda vi kan göra är att uppmana dig att se dig omkring.

-TACK VARE en hälsointresserad, tränande målgrupp har kvargkurvorna länge stigit – och de fortsätter peka uppåt, berättar Kajsa Ohlson, Concept Manager på Arla. Kesella har länge varit Arlas stora varumärke inom segmentet kvarg, men det är en produkt som varit framtagen för att framför allt lämpa sig väl vid exempelvis bakning. Därför kommer nu Arla med en ny produkt, Arla Mild Kvarg, speciellt utvecklad för den stora konsumentgrupp som lever ett aktivt liv och vill äta kvarg som den är eller med egna tillbehör.

Arla. Upptäck det goda.

Vad är kvarg?

Så lyft blicken och se vad som händer. Du och din granne kanske kommer ha historiens viktigaste småprat. Du kanske hittar några riktigt betydelsefulla brödsmulor i sängen. Eller smakar på den godaste mjölken någonsin. Det vill säga; tills du häller upp nästa glas.

JAG Tar alltid gräddfilen.

Upptäck

ARLAS MANIFEST

- I grunden består den nya kvargen från Arla av mjölk med låg fetthalt där vasslen först separeras. Därefter syrar man produkten som en yoghurt, förkla-

det goda

rar Kajsa. Man kan säga att det rent tekniskt är en färskost man äter som en yoghurt – naturell eller smaksatt. - I konsistensen är den krämig och mjuk, och den speciella syrakulturen gör den mild i smaken. Den fungerar särskilt bra på frukostbordet eller som ett mättande mellanmål. Det går åt en hel del mjölk för att få fram den naturligt proteinrika kärnan, något som gör den till en bra träningskompis för de konsumenter som tycker om att hålla igång och samtidigt vill äta hälsosamt.

Varför så bra?

Namnet ”Protein” myntades av svensken Jacob Berzelius 1838 och kommer från grekiskans ”Proteos” som betyder ungefär ”det viktigaste”. Och visst är ämnet viktigt – till och med livsviktigt. Protein innehåller nämligen i sin tur de livsnödvändiga aminosyrorna. Flera av dem kan kroppen inte tillverka själv. Människan måste därför få i sig ämnet via det vi äter och dricker och det är här mejeriprodukterna kommer in i bilden. När det finns en tillräcklig mängd av alla aminosyror för att tillfredsställa krop-

Kallt och coolt. Arlas bilar i ny dekor à la kylskåpmanér, självklart med stilriktiga magneter.

18

19

pens behov kallas proteinet fullvärdigt. Mest känt är proteinet för att det tillsammans med träning hjälper till att bygga upp kroppens muskulatur. Mejeriprodukter är rika på fullvärdigt protein och till kvargen har man utvunnit ordentligt av ämnet, något som gör den till en riktig proteinladdning i samband med träning.

I de två föregående numren av ArlaAktuellt har vi skrivit mer om protein – hur det fungerar och hur det har en naturlig roll hos många som tränar. Gå gärna tillbaka och läs igen.

arlaaktuellt_2_2014  
Advertisement