Page 1

Hornes serie 4 hold Jysk mester 1968

Serie 4 holdet 1968 Bagest fra venstre: vores træner Poul Plauborg Jepsen, Søren Svane Sørensen, Vagn Bækby Hansen, Ove Thorbøl Hansen, Erling Anthonsen, Palle Pallesen og Andreas Højberg. Forest fra venstre: Chr. Vadgaard Nielsen, Kaj Nielsen, Leif Sønderskov, Børge Lund Hansen og Børge Hansen. Holdet er her fotograferet efter kampen mod Kroager, som vi vandt 4–1, der sikrede os kredsmesterskabet fire runder, før turneringen var slut. Efter sidste kamp i Strellev, som vi vandt 7–2, sluttede vi turneringen med 39 point, 10 point mere end Vesterhede på andenpladsen


1. december 1968

De jyske mestre er her fotograferet pü Holstebro stadion umiddelbart efter finalesejren pü 5 – 0 over Sundby Mors.

16.45 ankommer vi til Horne, hvor flere 100 mennesker tager imod. 2


Benovet eller måske stolte er vi trådt ud af Rutebil-Jensens bus, her på Gunderupvej. De tre drenge til venstre er Jens Chr. ”Post” Hansen, Ejnar ”Maler” Hansen og Søren Jensen.

Vi skulle fejres med maner, så der stilles op til æresrunde gennem byen.

3


Optoget havde faner fra Horne IdrĂŚtsforening, Horne Gymnastik- og Ungdomsforening og KFUM Spejderne plus flere tropsbannere fra spejderne. Musikken blev leveret af Harry Jensen og John Borg Hansen.

4


Her svinger vi op ad Hornelund.

5


Sognerådsformand Kr. Ditlevsen byder os velkommen og ønsker tillykke med det Jyske Mesterskab, her foran kommunekontoret på Højvangen.

6


Et højtidelig øjeblik.

Tre billeder fra receptionen i Sognerådssalen, hvor nogle medlemmer af spillerudvalget, men også Marinus Smed, der havde to børnebørn med på holdet, havde sneget sig med til dette historiske øjeblik. På det ovenstående billede ses fra venstre: Kaj Nielsen, Kurt Pallesen, Andreas Højberg, Palle Pallesen, Sven Tarp, Vagn Bækby Hansen, sognerådsformand Kristian Ditlevsen, Ove Thorbøl Hansen, Leif Sønderskov, Børge Hansen, Erling Anthonsen, Børge Lund Hansen, Chr. Vadgaard Nielsen og lige udenfor billedet Søren Svane Sørensen. Aftenfesten var henlagt til Sig Hotel, men hvorfor nu det? Jo, man havde endnu ikke fået spiritusbevilling på Horne Hotel - derfor. Alle s/h billeder er taget af B. Kjær, Varde Holdet, der spillede de afsluttende kampe om det Jyske Mesterskab, havde Kurt Pallesen med som 12. mand, og skadede Kaj Nielsen var blevet erstattet af Sven Tarp.

7


Festen ville næsten ingen ende tage. Derfor denne afslutning på en enestående turnering hvor oprykningen jo blev sikret 4 kampe før turnerings afslutning, med efterfølgende oprykningsfest på Sækbæk Kro, og fra aftenfesten på Sig Hotel hvor Jyllandsmestrene blev fejret på alle leder og kanter. Først var der kl. 19 spisning for omkring 50 – 60 personer. Hvordan man havde fået det arrangeret med så kort varsel som sådan noget skal, vides ikke med bestemthed, men heldigvis var telefonen opfundet dengang. – Sig Hotel stod i hver fald klar med en 2 rettes menu, og havde øl og vin til hele aftenen. Aftenen bød på flere taler, telefon lykønskninger, og med dans til min båndoptager klarede vi os igennem aftenen med ophøjet humør, og sluttede i god ro og orden kl 01.00, hvor man også fornemmede at de sidste kræfter var opbrugt, det var jo søndag og mange skulle på arbejde dagen efter. De efterfølgende billeder er fra oprykningsfesten på Sækbæk Kro, og fra Sig Hotel. Kvaliteten på de scannede dias billeder kunne godt have været lidt bedre. Kampen på Horne Stadion mod Kroager var turneringens 4. sidste kamp, hvis vi vandt denne kamp kunne vi ikke hentes på førstepladsen. Kampen blev spillet søndag den 6. okt. Kl. 13.30. Alle på holdet var sikke på at vi ville vinde, og havde derfor bestilt spisning på Sækbæk Kro om aftenen. Gert Andersen stod klar på sidelinjen, for lige så snart resultatet var så overbevisende at sejren var i hus, så at bringe det videre til Sækbæk Kro så man kunne være klar med spisning kl. 19. 1. halvleg var slut kl. 14.15, og med resultatet 1 – 1 var intet afgjort, og vi skulle langt hen i 2. halvleg før vi med sikkerhed kunne sige vi havde vundet. Kampen endte dog med en 4 – 1 sejr til os, så ved 14.50 tiden kunne Gert melde at han nu kørte hjem for at skrælle kartoflerne til oprykningsfesten.

8


Poul Plauborg står klar med champagnen efter kampen. Bag Poul ses Kristian Pallesen, Karlo Hansen og Palle Pallesen.

Efter sejren over Kroager var turneringen vundet og der var champagne til alle lige efter kampen. På billedet til venstre ses Karlo Hansen, Ove Thorbøl Hansen, Vagn Bækby Hansen, i rød træningsdragt, Børge Hansen og Kaj Nielsen. Denne mærkedag i Horne Idrætsforenings historie blev fejret, og den første lykønskning modtog vi fra Kroager Boldklubs formand, som på alle måder synes vi fortjente oprykningen og kredsmesterskabet, men der var mange flere 9


tilkendegivelser, og så havde vi til næsten alle vore hjemmekampe 100 til 200 publikummer, som vi i denne turnering ikke havde skuffet. Efter champagne, en øl eller 2 og et bad var vi klar til dagens 3. halvleg, så vi indtog hele Sækbæk Kro kl. 18.30 til en oprykningsfest som måske aldrig bliver glemt, kun ganske få blev så trætte, eller var de blevet overrislet af lidt for meget sprut, at de ikke helt klar husker slutningen på denne, for hele holdet og klubbens vegne, blev én af de begivenheder der står skrevet om i Horne Idrætsforenings historiebøger.

Sækbæk Kro 6. oktober 1968. På næste side, 68er holdet i stiveste puds. Forrest fra venstre: Søren Svane Sørensen, Vagn Bækby Hansen, Erling Anthonsen og Chr. V. Nielsen. Bagerst fra venstre: Andreas Højberg, holdets træner Poul Plauborg, Leif Sønderskov, Ove Thorbøl Hansen, Børge Hansen, Kaj Nielsen, Palle Pallesen og Børge Lund Hansen.

68er Holdet

10


Her ses med ryggen til Andreas Højberg, derefter Chr. V. Nielsen, Søren Svane Sørensen og Palle Pallesen. Bagved Poul Plauborg, Eva og Kristian(Maler) Hansen.

Her er det Eva og Kristian (Maler) Hansen Peter Madsen og Kristian Pallesen. Med ryggen til, vores træner Poul Plauborg. 11


Her Kirsten Plauborg, Leif Sønderskov og Peder Madsen som vi kendte ham, Poul Plauborg og Ove Thorbøl Hansen

Her ses to legendariske formænd for henholdsvis Horne Idrætspark og Horne Ungdomsforening, Iver Larsen og Erling Jensen. 12


Helt til venstre. Erling Anthonsen og Anne Marie. – Sven Tarp og Tove. En minderigt aften er ved at gå på held.

Jyllandsmesterskabet fejres på Sig Hotel Vi har nu overstået spisningen og fået os placeret til den mere løsslupne del af festen.

13


Her er festen godt i gang, der nydes en enkelt eller flere kaffepuncher, så absolut en drik der var populær. Iver Larsen har rejst sig og siger skål. De to piger er Hanne Ludvigsen og hendes veninde fra Sig, de havde sneget sig ind til festen, men var som alle andre, det kom ind fra gade, velkommen. Bagerst er det Inga Vesterbye, Søren Plauborg, Erling Jensen og Sv. Åge Vesterbye.

Her ses Dagmar Bækmark, Kaj Nielsen og John Kristiansen.

Fra venstre ses. Thomas Linding, Valter Nielsen, Palle Pallesen, Andreas Højberg og Børge Lund Hansen. 14


Lige denne aften, var Kristian Pallesen ikke til at styre.

Det var virkelig en sjov aften hvor denne scene med Poul Plauborg, Kristian Hansen og Valter ”Pelé” Nielsen blev udspillet til følgende krønike. Der indskydes. Valter, er 100 % HIFer men arbejder i Hallum Brugs ved Kvong.

15


Poul og Kristian spørger Valter om han kunne tænke sig at spille for Horne IF til næste år, hvortil Valter siger. Nej jeg tro jeg har bedst af at spiller for Hallum, til næste år.

Og dansen den går

Her er humøret også højt Vagn Bækby Hansen og Børge Lund Hansen med sin uundværlige pibe. Børge var én af to rygere på holdet, den anden var Børge Hansen. 16


Hele holdet holdt ud til sidste fløjt. En lang dag og aften er slut og sluttes selvfølgelig af med et sejrsråb. Huskes ikke med bestemthed, men det ser sådan ud. Kl. 10 startede vi mod Holstebro med Jensens Rutebil, alle var formælede, koncentrerede og spændte på hvad der ventede os. Her ca. 15 timer senere holder vi stadigvæk fanen højt, det var ikke bare for os selv på holdet med for hele Horne Idrætsforening, som i 1968 samtidig kunne markere foreningens 65 års jubilæum. 68er holdet ses her forrest fra venstre. Chr. V. Nielsen, Børge Lund Hansen, Leif Sønderskov, Sven Tarp og Børge Hansen. I midten. Kurt Pallesen, Vagn Bækby Hansen, Ove Thorbøl Hansen, Erling Anthonsen, Palle Pallesen og Andreas Højberg. Bagerst. Træner Poul Plauborg. 3 fra spillerudvalget. Kristian Pallesen, Peder Madsen og Kristian Hansen. Magnus Hansen mangler. På billedet mangler Kaj Nielsen og Søren Svane Sørensen.

1968 – 2018 I denne periode har holdet været samlet til kamp og 3. halvlegs komsammener hvor pigerne også har været med. De fleste kampe er vundet. Og som man siger. Tab og vind med samme sind, men det er nu ikke let at være sur når man vinder. 17


2018 er altså 50 året og vi kan med rette kalde os for Guld-68er-holdet. Udvalget har indkaldt til samling 9. juni 2018 hvor vi skal spille en brag af en fodboldkamp og endnu enggang samles med vore piger til en hyggelig 3. halvleg med spisning tilsat sandfærdige historier fra tiden som vi forhåbentlig husker den. Mange historier bliver langt bedre med tiden. Til fodboldkampen og efterfølgende fest er indbudt ingen ringere end Poul Horsbøl, han skal i øvrigt dømme jubilæumskampen, og holde styr på gemytterne under festen. Udvalget for jubilæumsfestens tilblivelse er. Poul Plauborg Jepsen, Palle Pallesen, Kurt Pallesen, Christian V. Nielsen og Leif Sønderskov. Denne historie om 68er holdet er en optakt til Jubilæet og bliver lagt på Hjemmesiden og ISSUU i foråret 2018 Denne historie er sammensat af Leif Sønderskov, som samtidig takker for tilliden og for mange gode timer med 68er holdet gennem 50 år.

18

Hornes serie 4 hold jysk mester 1968  

Horne Sognearkiv. Lokalhistorie. Horne Idrætsforening. Jysk Mester 1968. Serie 4. Fodbold. 50 års Jubilæum i 2018.

Hornes serie 4 hold jysk mester 1968  

Horne Sognearkiv. Lokalhistorie. Horne Idrætsforening. Jysk Mester 1968. Serie 4. Fodbold. 50 års Jubilæum i 2018.

Advertisement