Page 1

Reeshof Journaal

Deadline volgende uitgave 21 maart.Kant-en-klare advertenties vrij 16 maart. /res: ma 19 m. voor 9.00

26e jaargang, 14 maart 2018 nr 906 GRATIS HUIS-AAN-HUIS Redactie: postbus 1281, 5004 BG Tilburg, reeshofjournaal@wxs.nl of reeshofjournaal@hotmail.com, 06-24622469

Verkiezingscampagne voor de dorpen en wijken op stoom

VLOOIEN

MARKT

----------NU: 2 HALLEN! _______________

door Arjen Roos

De verkiezingscampagnes voor de gemeenteraad komen langzamerhand op stoom. Ook het Reeshof-journaal besteedt aandacht aan de verkiezingen. Deze editie een interview met Reeshof- bewoonster Lin de Laat, nummer 3 op de lijst OPA en een bericht over 50 plus Reeshof-bewoonster Lin de Laat kandidaat-raadslid voor OPA wil “de politiek een stuk vriendelijker maken” Lin: “Ik heb me altijd een beetje afzijdig gehouden van de politiek, maar nu kwam deze kans me toevallig op het pad. Ik blijf niet aan de zijlijn staan, maar ik ga me actief inzetten voor mijn wijk en stad!”

Kijkduinlaan 105 Tilburg

A.S. ZONDAG 18 maart Van 10 tot 17 uur ---------------------------

RACKETCENTRUM

Terheijdenseweg 500 4826 AB

BREDA ---------------------------------Volg Breda-Noord /Terheijden: Bij schaatsbaan Breda -------------------------------------

Info: 0161-456291

Weekendaanbiedingen 4 5 saucijzenbroodjes............€ suikerbolletjes € 5.00 3,00 Roombroodje..................... € 1.00 Chocolade bolmaand: € 1,50 Brood van de Korenmout ....................€ 2.00 Vlaai van de maand: Appelvlaai met slagroom. € 8,50

Op facebook en de website een verslag van het verkiezingsdebat in en over de Reeshof.

Leef gezond adem rustig

Vanuit positieve ervaringen, bieden wij Buteyko adem-methode Cursus (5 avonden)

start 9 april Plaats: ‘t Sant, Beneluxlaan 74, Tilburg Informatie: www.buteyko-methode.eu www.albeweging.nl

GrOtE NaMeN

donderdagavond: theateravond! Streektheater Den Heuvel, Alphen

KlEiN ThEaTeR

JeRoEn LeEnDeRs RuW En PuUr CaBaReT 8 MaArT

AnNe NeUtEbOoM FrIs CaBaReT 15 MaArT

JeLlE ClEyMaNs MuZiEk DiE Je RaAkT 29 MaArT

Ga EeNs UiT In AlPhEn info en tickets: www.denheuvel.org gratis parkeren - dineren in de buurt


WIJKNIEUWS Wijkspreekuur wethouder Hans Kokke Hans Kokke is de wijkwethouder van de Reeshof. Hij houdt elke maand een spreekuur (een kwartier per gesprek) in het wijkcentrum Heyhoef aan de Kerkenbosplaats 1 tussen 20:00 en 21:00 uur. “Bewoners en andere betrokkenen kunnen hun vragen stellen, en ook ideeën of suggesties zijn welkom”, aldus Hans Kokke. Heeft u ideeën voor de wijk, dan kunt u een afspraak maken via Iny van Hoorn. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 9770 of e-mail: iny.van.hoorn@tilburg.nl.

'Over uw buurt' app De gemeente publiceert haar bekendmakingen op internet. Iedereen kan deze bekijken via een app of e-mailservice. De app 'over uw buurt' komt in de plaats van 'Tilburg omgevingsalert'. In de app staan bijvoorbeeld aanvragen voor een dakkapel van een achterbuurman, een kapvergunning voor een boom in de buurt of het plaatsen van een reclamebord naast het huis. 'Over uw buurt' is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Ook de e-mailservice is gratis. Wil je weten wat er in jouw buurt of (woon/werk) omgeving speelt? Meld je aan via de website: overuwbuurt.overheid.nl.

BEWONERS B-BUURT

Overzicht data wijkspreekuur tot 2018 • Dinsdag 3 april 2018 • Dinsdag 8 mei 2018

Nieuwe burgemeester

Ontwikkelingen Stadsrand Dalem

Theo Weterings is sinds 28 november 2017 burgemeester van Tilburg. Als nieuwe burgemeester wil hij graag Tilburger onder de Tilburgers zijn. "Ik wil de wijken in en samen met u zoeken naar oplossingen voor problemen die in buurten worden ervaren.

Park Centraal woningbouw deelgebied 1 (ten westen van Soerendonklaan) De starthandeling voor de bouw was op 13 december. Deelgebied 1 is volledig bouwrijp gemaakt. Het geluidsscherm is geplaatst en de grondwal krijgt nieuwe beplanting. In dit deelgebied komen 99 woningen; 18 huurwoningen en 81 koopwoningen. Het merendeel van deze woningen is verkocht. Zoals het er nu uitziet zullen de eerste woningen rond de zomervakantie worden opgeleverd. Meer info op: http://www.woneninparkcentraal.nl

Afgelopen december ben ik bij de buurtpreventiebijeenkomst in de Reeshof geweest. Ik ben onder de indruk van het werk dat de vrijwilligers en de buurtpreventieteams in die wijk verzetten. Chapeau!"

Stadsrand Dalem Zuid (bedrijventerrein en benzineverkooppunt) Langs de Burgemeester Letschertweg, ten noorden van Gudok komt een benzineverkooppunt. Shell was de winnaar van de veiling en streeft er naar om na de zomervakantie te starten met de bouw. Later dit jaar zal dit benzineverkooppunt in gebruik genomen worden. De toegangswegen vanaf de Burgemeester Letschertweg zullen waarschijnlijk nog voor de zomervakantie aangelegd worden.

Trots op buurtpreventie De burgemeester is trots op alle buurtpreventievrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid van hun woonomgeving. "We kunnen terugkijken op een succesvol 2017. Veiligheid is voor mij een belangrijk thema. Het aanpakken van veiligheid moeten we samen doen. De leden van de buurtpreventie zijn daarbij belangrijke extra ogen en oren van de politie en de gemeente. Het afgelopen jaar hebben maar liefst 400 vrijwilligers van de buurtpreventieteams zich actief ingezet, waarvan zo'n 160 actief in de Reeshof. Dankjewel daarvoor!"

Groenstrook tussen Burgemeester Letschertweg en bedrijventerrein Aannemer Van den Elshout en De Bont zal de groenzone tussen de Burgemeester Letschertweg en het sportcomplex van Gudok en het bedrijventerrein inrichten. In week 9 zijn zij gestart met de werkzaamheden. Er komt een wadi om hemelwater op te vangen en een lage wal met bomen en struiken. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin april gereed.

De aanpak werpt zijn vruchten af. Het aantal woninginbraken is de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen. Kinderen die even vermist waren zijn snel weer terug gevonden. Ook voelen bewoners zich veiliger in hun eigen wijk. De burgemeester wil dan ook samen met de bewoners doorgaan op de ingeslagen weg. "Ik denk dat het mogelijk is om ons mooie Tilburg in de komende jaren structureel buiten de top 20 van de meest onveilige steden in Nederland te loodsen. Alle inzet is daarbij welkom!" Voor aanmelden en meer informatie over buurtpreventie, kunt u een mail sturen naar buurtpreventie@tilburg.nl.

Ontwerp Dalem Zuid

KIND PAKKET

REGELINGEN VOOR KINDEREN


Nieuws van de gemeente Tilburg

Reeshof AAN Nieuwsgierig naar de wetenswaardigheden van je buurt, de plek waar je met plezier woont of dagelijks langs komt? Nu is er 'Reeshof AAN'! Met deze gratis berichtenservice krijg je via Whatsapp de leukste en meest bijzondere verhalen over de Reeshof. Het zijn er 25 in totaal en de berichtjes komen twee keer per week. Bijvoorbeeld: Waarom staat die witte opvallende poort in het Reeshofpark? Had er een grote Volkswagenfabriek in de Reeshof kunnen staan? Wat is de meest historische vondst geweest? Hoe komt het dat er pas zo laat een waterleiding werd aangelegd? Meedoen In vijf stappen doe je mee: 1. Sla het nummer 06-30100759 op in je contactenlijst in je telefoon. 2. Geef dit contact de naam: Spottn013. 3. Stuur een whatsappbericht met: ‘Reeshof AAN’. 4. Binnen een week ontvang je het welkomstbericht. 5. Vanaf de start ontvang je 2x per week een bericht, daarna stopt het automatisch. Goed om te weten: Je komt niet in een groep, maar krijgt 1 op 1 een bericht.

Reeshof AAN

Minder containers op straat Afvalcontainers kunnen in de weg staan. Bovendien oogt het rommelig als ze op straat achterblijven. En wist u dat inbrekers containers gebruiken bij woninginbraken? De gemeente gaat strenger controleren op containers die te lang buiten staan. De container mag de avond voor de ophaaldag vanaf 20:00 uur aan de straat worden gezet. Na het legen moet de container zo snel mogelijk weer op eigen terrein geplaatst worden. In ieder geval voor middernacht. Eigenaren van een container die te vroeg of te lang buiten staat, krijgen eerst een waarschuwing. Bij een volgende overtreding volgt een boete. De boete is minimaal 90 euro plus 9 euro administratiekosten.

Daginvulling Wat is er in mijn wijk te doen? Ik voel me soms alleen, hoe kan ik mijn netwerk vergroten? Ik wil me inzetten voor andere wijkbewoners, waar kan ik terecht?

Gezondheid (lichamelijk & geestelijk) Ik heb zorg nodig, hoe krijg ik die? Mijn partner is ziek, waar vind ik steun?

Financiën Hoe voorkom ik schulden? Wie kan mij helpen in de regels van de wet– en regelgeving?

Gezinssituatie Het gaat niet goed tussen mij en….. Ik heb mijn handen vol aan…. Waar kan ik hulp en/of ondersteuning krijgen?

Wonen Ik heb aanpassingen nodig in mijn woning. Ik zie dingen in de buurt waar ik me zorgen over maak. Waar kan ik terecht met dit soort vragen? Naast bovenstaande voorbeelden, kunt u bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën en inkomen. Elke maandag– en donderdagmiddag van 13.00 - 14.30 uur bent u welkom in Complex Singelzicht, Borculolaan 162 Tilburg. Tel: 06-10540678. Team Buurtpunt Danny Wijnands Mariette Dix Maaike Brienen Hira Ibrahimi Sjef van der Klein Döndü Yozgat Nischala Smits

OP DE HOOGTE BLIJVEN Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw wijk? Like dan de facebookpagina TilburgReeshof of volg ons op Twitter: @tilburgreeshof. Volg het nieuws van de gemeente Tilburg op www.tilburg.nl/actueel, via twitter (@gemeentetilburg) of op de facebookpagina Gemeente Tilburg.


Reeshofjournaal oktober oktober 2017, 2017, nr nr 890 890 Reeshofjournaal Reeshofjournaal 14 maart, nr 907

FIETSREPARATIE GRATISFIETSREPARATIE HAAL & & BRENG BRENG service service binnen binnen Tilburg Tilburg GRATIS HAAL

strijkhulp 12.50 12.50 strijkhulp

per per

plit omnistrundis omnistrundis ipsus ipsus plit Personeel uur halen halen en en brengen brengenMHC uur etumVLOEREN ipicias endandipic

BijAD AD VAN VAN DER DER STEEN STEEN Bij

utkoopt quisuuestrum quae koopt zorgeloos uw zorgeloos uw etum ipicias endandipic non pla di necullibus NIEUWE KEUKEN evt tel 5704200 NIEUWE KEUKEN evt tel 5704200 * Houten planken tem aliquat aliquat usandelit usandelit asitae tem topmerken que pro conse•• topmerken GRATIS HAAL & BRENG binnen Tilburg fifietsen Tel: 0613202546 0613202546 Stads,service Race, ATB ATB Elektrische etsen * Visgraat Tel: Stads, Race, && Elektrische andi aut aut ommoloris ommoloris que•• eum hoge kwaliteit kwaliteit andi hoge harumqui non RED UW VIDEO’S gepensioneerde dakTel:770613202546 Stads, Race, ATB Elektrische fietsen gepensioneerde dak-* Raftwood dagen per per week week bereikbaar van&08:00 08:00 t/m 21:00uur 21:00uur scherpe prijzen prijzen nonserrum litibus litibus sequi sequi plantionse dagen bereikbaar van t/m •• scherpe nonserrum mollatibus Laat ze digitaliseren dekker loodgieter* PVC gratis advies/ontwerp advies/ontwerp 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 t/m 21:00uur dekker // loodgieter •• gratis Jeroen’s Bike Repair Repair Tilburg Tilburg www.bike-repair.nl ut quis quis estrum estrum quae quae Jeroen’s Bike www.bike-repair.nl ut eaquat voloreprem uitstekende service service •• uitstekende op zoekt een VIDEO’S zoektdvdklusjes klusjes voorTel. 06-43087930 Jeroen’s Bike Repair Tilburg www.bike-repair.nl voor quunt, aut ut est fuga. Gebruiksklaar gemonteerd Gebruiksklaar gemonteerd Gratis advies en prijsopgave : vhs, vhs-c, Hi8, vionderhoud, dak dak en en onderhoud, Ibus accus etur auta DV mini band- info@mchvloeren.nl goot. ook trespa-dakquis aspernat. AD VAN DER STEEN STEEN goot. ook trespa-dakgrote zak zak met met knuffels knuffelsdeo8, AD VAN DER grote keukens Ut keukens harum, cusant qui re randen schoonmaschoonma-Showroom open op afspraak zgan opbrengst opbrengst is voorjes.randen zgan voor Wandgreep zonderis boJulianastraat 103 –– Rijen Rijen Julianastraat 103 quodiciunt, ommo togoede doel tel tel 5704200 Opken DVD of CD ken 06-12728221 doel 5704200 rengoede mrk Vitility zgan 4 06-12728221 Tel 0161-227069 0161-227069 Tel repe odipicipieni cupta Uw muziek cassettestuks 40 euro 5711833 eicae voluptatis vendae www.advandersteen.nl www.advandersteen.nl Medisch ** Medisch sequat. kinderstoel houtbandjes kinderstoel hout ium ut autem harchil of LP-platen Computerproblemen Computerproblemen * Medisch pedicure Retro pedicure Osam et ut aperspella metvaas zitje50/60-erja30 euro euro tel tel met zitje 30 moditasi repersperero op ?78, 33, aan 45 toeren. ? Hulp Hulp aan huis vanvanhuis pedicure etus ne porit, non re 5701111 ren5701111 8,95 06 53882234 il in et Snel betrouwbaar. afen 25,06 36220935 36220935 et esequiamet Biljartvereniging De Kievit af 25,06 Biljartvereniging Kievit dentDe quae plit quiatin * LR cosmetics * LR cosmetics occupic iliquate lique INFO: 06 30 38 21 42 Mark Mark In het hetipsus wijkgebouw t’Sant. ciissit harum labore * LR cosmetics In wijkgebouw t’Sant. onafhankelijk plit omnistrundis onafhankelijk / vdv@ziggo.nl onafhankelijk Beneluxlaan 74 –– 5042 5042volum WS // TilTilpartner etum ipicias endandipic74 Beneluxlaan WS

partner partner Cadeaubonnen ** Cadeaubonnen * Cadeaubonnen

Te Koop verwarmingselement verwarmingselement

Te huur huur Te diverse

Diversen Diversen Jac van de Velde. burg. BIJLES WISKUNDE WISKUNDE tem aliquat usandelit burg. G a r a g e BIJLES G a r a g e zangkoor zoekt vmbo/havo vwo t/m t/m 4e 4e andi aut ommoloris vmbo/havo vwo accordeonist en/of huishoudhulp box in in de Reit ReitGevr. de box jaar in in Reeshof Reeshof tel tel 0606-nonserrum litibus sequi jaar Zoekt nog biljarters voor

toetsenist tel 5704580 35,- perz perz tapijt tapijt 3 uur 23156241 do-ochtend tafel rond rond 1.80 1.80 44 mooie mooie 35,tel. 0416-378003 0416-378003 23156241 tafel tel. of 06-12400525 cm 62-30 62-30 30 30 euro euro cm stoelen met met beige beige stof stof maanden 0646487568 stoelen oud 150,06donkerblauw 06donkerblauw 06200 euro euro tel tel 5701111 5701111 10308348 200 Afhalen na na zes zes uur uur bidbidgaragebox bij bij het het Afhalen garagebox 10168879 plaats 90x50 90x50 cm cm 25 25 10168879 burg.nl de de 112 112 foto’s foto’s uit uit 33 plaats BrandweerfotografenTilburg.nl prentjesrooien geboortekaartprentjes geboortekaartstation reeshof info Bomen en euro tel 5704583 Tilburg ! Like ons op FB !! station reeshof info euro tel 5704583 burg.nl de 112 foto’s uit Tilburg ! Like ons op FB !! leren 33 en en 22 zits zits leren jes tel tel 013-5715314 013-5715314 rollator 10st 15,- tel 06jes 06-13190528 Tilburg ! Like ons op FB !! 06-13190528 snoeien tel. 06-bankstel donker donker bruin. bruin. 12728221 bankstel l l l gaskachel huiskamer gaskachel huiskamer heeft gekost 2250,nu heeften gekost Di, wo, do, om 18.45 20.002250,uur & nu 87889043 GRATIS circa 25 25 goudgoudGRATIS circa gazelle fiets 3 versn. type malaga malaga x2 x2 120 120 type voor 300,alleen 22 300,garage te te huur huur nabij nabij vr 9.30 envoor 10.45 uur.alleen garage vissen ivm opruimen gasfornuis vaatwasser vissen ivm opruimen euro tel 06-34479609 30 euro tel 5701538 euro tel 06-34479609 kussens beschadigd tel tel vakantieaanhangwavakantieaanhangwa- station reeshof met kussens beschadigd Bel/Whatssap: 06 42459095 station reeshof met gepensioneerde dakvijver 06-41883511 06-41883511 2x luxe keukenkasten vijver 06-14758893 06-14758893 gentje dicht dicht model model gentje Email: sharirayoga.cn@gmail.com zoldertjemitsubishi tel 5714760 5714760dekker / loodgieter afzuigkap o6-42459095 zoldertje tel NHL Bauer Bauer skeelers skeelers reservewiel NHL met imperial imperial 225,225,- tel tel met klusjes voor GRATIS BOOTCAMP mt41 igst igst 50,50,- bellen bellen BOOTCAMP mt41 colt nieuw en toebeho- zoektGRATIS rotan stoelen stoelen met met 22 rotan Gezondheidscentrum Gezondheidscentrum Door het beoefenen van lichaams7851328 7851328 na 17 uur, nieuwe elke zondag zondag 09.00 uur keukenkasten vaatonderhoud, dak enuur na 17 uur, nieuwe elke 09.00 kussen teab, leren ren tel 06-12567554 kussen teab, leren CHI-VITAAL Gezondheidscentrum CHI-VITAAL houdingen (asana’s) beautycase harde en ademhalingsoefeKetelhavenplein 06wasser gasfornuis beautycase harde bureaustoel, 3z bank Ketelhavenplein 06goot. ook trespa-dakbureaustoel, 3z bank Middendorpstraat 32 CHI-VITAAL Middendorpstraat 32 ningen (pranayama) wordt je bewuster van je koffer cijferslot cijferslot nu nu 20,20,- grijs koffer 27057268 grijs happel.paul@ happel.paul@ afzuigkap nieuwekoelkast snorscoo- 4 Winterbanden www.chi-vitaal.nl nieuwe snorscooMiddendorpstraat 32 www.chi-vitaal.nl randen 27057268 schoonmatel 5702258 5702258lichaam en geest tel gmail.com 06-42459095 Yogalessen elke elke avond avond gmail.com www.chi-vitaal.nl ter peugeot peugeot kisby kisby Yogalessen 195-65-15 op velgen ter RED UW VIDEO’S ken 06-12728221 RED UW VIDEO’S Kom en ervaar wat yoga met je doet. ma, di, di, wo wo en do. do. gratis af af te te halen halen Yogalessen elke avond ma, en gratis 5 xze 108 250,- 06 sportline bj bj 2017et 2017et Steek sportline Laat ze digitaliseren Laat digitaliseren 100 speelkaarten speelkaarten Voormiddag ma en en wo wo 100 leder zw zw bankstel bankstel 22 Vintage wekpotten ma, di, wo en do. Voormiddag ma terrastegels 60x40 60x40 cm cm leder terrastegels 16003182 aankoopbon van aankoopbon van Winterseizoen op een een DVD DVD all merken merken en en niet niet Tel. 013 013 5711809 op all en 2.5 2.5 zits zits ook ook los los Voormiddag ma 5711809 en wo Tel. en 80m2btoscaneis zelf ververmet inhoud: kersen 80m2btoscane zelf gebruikt tel tel 4639253 4639253 Voor uw rust rust en en 1830,- slehts slehts 10 10 km km VIDEO’S: Ook in gebruikt Tel. 013 5711809 Voor uw verkoopbaar 06VIDEO’S: vhs, vhs, vhs-c, vhs-c, begonnen!! verkoopbaar wijderen tel tel 5712492 en 1830,boontjes. Heel 10 06lamps wijderen 5712492 2000 Dakkoffer + dakontspanning doevinylsingles een bod bod jaren zonnehemel Voor uw rust en ontspanning de winter kunt u mij doe een 21860855 gelopen is overcom21860855 gelopen is overcomHi8, video8 en DV Hi8, zgan video8 en DV decoratief !!! Samen lg 180 m 25 euro tel 60-70-80 250 euro dragers Thule ontspanning benaderen voor bel alle06pleet 1295 euro tel VW pleet 1295 minibandjes. hulp nodig? nodig? 7,95 (vaste prijs)euro 06 tel minibandjes. hulp bel 06telintex 5701538fornuis Golf 200,- 013 intex zwembad 3.66 3.66 5705396 zwembad vloerlamp el slankapp binnenschilderwerk, vloerlamp el slankapp 06-14758893 41386412 53882234 Tevens op op DVD: DVD: techniccamp 37 ski- l eik 06-14758893 41386412 vaatwasser afzuigkap8507827 Tevens mtr doorsnede doorsnede met mtr met el sm sm ijzer ijzer kacmel kacmel glas- en behangwerk. el l eik fisscher 150lang denon 720 versterker Uw muziek muziek cassettecassette- Gratis advies en trapje lterpomp 150,- latten Uw trapje fifilterpomp 150,tv kast kast dressoir wit tel tel tv dressoir wit tet enis enis nisitatia nisitatia nos nos Lange zwarte herenjas tel 06-554101 tet zgan 5902933 75w als5902933 nieuw 125,- t 125,Renault Twingo zgan 5704014 bandjes. 5704014 bandjes. offerte. op qui sumBereikbaar consentusam maat 48-50 tel 013 sum consentusam 064270240 collelion bj 2011 blauw Oude LP LP platen platen 3333- telefoon 06-10939095 qui Oude 2x lux keukenkasten rerum quiaesti quiaesti blacera blacera waveboard in in prima prima sneeuwketting nieuw rerum met45 apk 2018 tel 06waveboard trouwjurk 36-38 36-38 adeco 5713789 trouwjurk adeco en 78 toeren. 45 en 78 toeren. tel 06-42459095 soloreptinci aliam aliam staat 25 25computerkast euro tel tel 0606- originelr door06-12267204 selet mat soloreptinci staat euro prachtige vloerlamp 06-12267204 20388052 3450 euro vloerlamp Snel en en betrouwbetrouw-Computerproblemen Snel 40106809 146 b 54 25,- tel 06-36554101 doluptat et et volupta volupta sum sum 64 Juliana centen & 2 40106809 doluptat kersenhout2 baar. 18e eeuwse steelpan si verchil verchil idebitatur ad baar. stuivers Samen 7,50 06 ? Hulp aan huis van-ad si idebitatur Muziekstandaard tel 06-14758895 prijs Muziekstandaard prachtige keu keu merk merk magnetronoven roodkoper 5 euro tel INFO: +31 +31 630 630 38 38 21 21af 25,eicae06 voluptatis vendae prachtige peuterledikantje met INFO: metaal inklapbaar inklapbaar 5,0053882234 sharp5,00 eicae voluptatis vendae 150,peuterledikantje met 36220935 metaal buffalo in in kist kist tel tel 013013- r967 06-53882234 buffalo ium ut ut autem autem harchil harchil teloven 5700413 matras en en dekbedje dekbedje 42 42 of of vdv@ziggo.nl vdv@ziggo.nlMarkium grill connetie tel 5700413 matras 4639253 4639253 moditasi repersperero repersperero Tussenbednet alles 50,- 06-14593612 06-14593612 zgan 60,- tel 5714940 moditasi hobbycaravan 370iv 50,Jac van van de de Velde Velde Jac rollator in goede staat perzische kussens kussens compleet 15,- 06 et esequiamet esequiamet ilil in in et et 22 perzische et 1993 2000, tel Foto: Margriet VerVer- classic Foto: Margriet combimagnetron combimagnetron 15 euro tel 06-1272822 occupic iliquate iliquate lique lique hanglamp wit matglans 25466398 occupic 013-5431710 oven Baukecht Baukecht tel tel 0606hulst, Matchmaker Matchmaker oven hulst, met dimmer ovaal 33875162 33875162 vandenheuvel glazenwasserij@gmail.com Imago Styliste workmade lichtgewicht && Imago Styliste Blauwe vaas 06 80x40vandenheuvel 06-19761074 glazenwasserij@gmail.com Kinder traphekjes 06 12.50 tel 06-27080226 25466398 53410255 2 pers. pers. bed bed mdf mdf met met 2 XClusive Match Match is is XClusive luxe achterwand achterwand afm afm pioneer tuner versterluxe 3 Delig kolenbak oud een initiatief initiatief voor voor minon knuffels per stuk een 260 xx 22 mtr mtr 75,75,- tel tel 0606-ker 5x20 125,- tel 260 SINGLE EVENEMENT! kastje 06 25466398 06-4270240 12728221 4,- tel 06-53756785 Singles tussen 35 12728221 Singles tussen 35

Brandweer Brandweer BrandweerfotografenTilBrandweer BrandweerfotografenTil-

Yoga Yoga

Te Koop

SHARIRA YOGA In Koolhoven

Auto/Fiets Auto/Fiets Auto/Fiets

Zoekt nog biljarters voor de Dinsdagavond Dinsdagavond de van 19:00 19:00 uur uur van t.m. 23:00 23:00 uur. uur. t.m. Belangstelling? Belangstelling? INFO: Jac Jac van van de de Velde Velde // 06 06 30 30 38 38 INFO: 21 42 42 // vdv@ziggo.nl vdv@ziggo.nl 21

Personeel Personeel

Baby/ Kind

Baby/ Kind

tel 06-24136243

en 75 75 jaar jaar met met een een en eettafel wit 160x90x78 Heren winterjas zwart originele en en Oprechte RelatieRelatie- originele Oprechte mt 48-50 nieuw 25,- tel nieuwIphone6 sc sc cm steigerhout 8 nieuwIphone6 wens. Naast Naast het het wens. protector 20,20,- tel tel 013 5713789 protector regelen van van ontontregelen 5712894 5712894 Les in: in: vleugel/piano/ vleugel/piano/ Les moetingen mogen mogen moetingen keyboard/gitaar/zang keyboard/gitaar/zang hoekkeuken incl incl Singles zich zich óók óók tot tot hoekkeuken Singles apparatuur 250,250,- tel tel apparatuur ons wenden voor persoonlijke begeleiding begeleiding ons wenden voor persoonlijke 5705743vitrage breed breed 5705743vitrage Kleur Stijl Stijl && Imago Imago 4x 2.30m hoog 2.40 60 Kleur 4x 2.30m hoog 2.40 60 gecertificeerd ceerd in in begeleiding begeleiding van van leerlinleerlingecertifi adviezen die die je je helhel- euro adviezen euro tel tel 013-5705396 013-5705396 gen met met lichte lichte beperkingen/autisme beperkingen/autisme gen pen met uitstraling pen met uitstraling notenhouten eethoek eethoek en zichtbaarheid. zichtbaarheid. Zo Zo notenhouten en wordt jouw jouw unieke XClusive Match een wordt unieke Maandelijks organiseert GRATIS PROEFLES PROEFLES GRATIS persoonlijkheid Feel Good middagje voor Singles waarin zij persoonlijkheid tel. 0161-224224 tel. 0161-224224 tweesterk uur de met elkaar aangaan. In sterk endialoog sprankeen sprankewww.wilmasmuziekschool.nl www.wilmasmuziekschool.nl groepsverband komen allerhande thema´s lend naar naar buiten buiten lend aan bod rond gevoel en uitstraling, zelfvergebracht. Een gebracht. Een trouwen, enz. maar het belangéérsteassertiviteit indruk maak maak éérste indruk rijkste is The Positive Vibe! Uw gastvrouwen je immers immers maar maar één één zijnje Margriet & Marion. Introductieprijs: € keer! Voor méér méér keer! Voor 20,00. Interesse om hieraan deel te nemen? info: Kijk op opvoor www. info: Kijk www. Bel 06 51286166 info en data. Voor méér xclusivematch.eu of infoxclusivematch.eu over onze relatiebemiddeling: Kijk op of www.xclusivematch.eu. Welkom! bel 06 51286166. 51286166. bel 06

bopita box verstelbare boden en wipstoeltjtje groepsles keyboard groepsles keyboard 06-22456235 in de de reeshof reeshof en en in privéles piano piano of of keykeyprivéles peuterledikantje met board aan aan huis. huis. board OOK SLOOPAUTO’S matras en dekbedje fabian@sohl.demon.nl fabian@sohl.demon.nl EN BESTELWAGENS 50,- 06-14593612 www.fa-sol.nl www.fa-sol.nl GEVRAAGD 06 23837981 23837981 06 www.raaijmakersauto.nl grote zak met knuffels zgan opbrengst is voor Frederik van goede doel tel 5704200 Eedenstraat 18a 5025 PX Tilburg tel. 06-23137771

Autobanden, motorbanden, montage Autobanden, motorbanden, montage Autobanden, motorbanden, montage Uitlijnen, motoronderhoud Uitlijnen, motoronderhoud Uitlijnen, motoronderhoud

Akkerstraat 7, 5126 5126 PJ Gilze, Gilze, 0161-454671 Akkerstraat 7, PJ 0161-454671 Akkerstraat 7, 5126 PJ Gilze, 0161-454671

www.bandencentrumgilze.nl www.bandencentrumgilze.nl www.bandencentrumgilze.nl info@bandencentrumgilze.nl info@bandencentrumgilze.nl info@bandencentrumgilze.nl

Witgoed Witgoed Service Leon Leon Service dealer van van dealer dealer van :: :

U kunt kunt uw uw snuffel snuffel ook ook inleveren inleveren bij bij Mooi Mooi Parfumerie Parfumerie op op de de Hey Heyhoef hoef U

voor alle alle reparaties reparaties aan aan uw uw witgoed witgoed apparaten apparaten ** voor * *voor alle reparaties uw witgoed apparaten * vervanging vervanging van uw uwaan witgoed apparaten van witgoed apparaten * *vervanging van uw witgoed apparaten * onderdelen onderdelen van uw witgoed apparaten van uw witgoed apparaten * *onderdelen van uw apparaten * gratis gratis bezorgen bezorgen enwitgoed aansluiten en aansluiten * gratis bezorgen en aansluiten telefoon 06-50 06-50 666 666 844 844 telefoon telefoon 06-50 666 het vertrouwde vertrouwde adres in844 de reeshof reeshof het adres in de het vertrouwde adres in de reeshof www.wsleon.nl www.wsleon.nl www.wsleon.nl email: wsleon@home.nl email: wsleon@home.nl email: wsleon@home.nl

IT (Dolby (DolbyAtmos)Do Atmos)Do IT t/m Di Di om om 1900 1900 en en t/m

60Plus: The Post (6)Di om 2200Woe om 1600 2200Woe om 1600 14.00

Everything Everything Everything Everything (9)Do, Vr, Vr, Ma Ma t/m t/m Wo Wo (9)Do,

Insidious: The Last KeyDo, om 1330, 1330, 1600, 1930 en en om 1600, 1930 Zo t/m Di om om 19.15 en 1600, 2200Za 1330, 2200Za om 1330, 1600, 22.00Vr en Za om 19.15 en 1930 en 2215 1930 en 2215 ITDo, Vrij, Vrij, Ma Ma en en Di Di om om 22.15ju ITDo, Ladies Night: Fifty Shades 1330 en 1630Za 1630Za en Zo Zo 1330 en en Freed (16)Wo om 19.45, om20.15, 130020.30 en 1600Woe 1600Woe Annabelle: Creation (16) om 1300 en 20.00, en All Annabelle: the Money in Creation the World (16) om 1330, 1330, 1900 1900 en en 2200 2200 (16)Do om 13.00, 15.45 en 20.45 om 21.15Vr en Do, Ma MaMa enom Di13.00 om 1330, 1330, Do, en Di om 15.45Za om 22.00Di om Spaak12 Do, Ma t/m t/m Woe Woe en 1930 en 2200Vrij 2200Vrij 1330, Première: Strong (16) Spaak Do, Ma 1930 en 1330, 13.00 en 21.15Wo om 15.45 Do,om Ma 1330Za en Di om en 13.00, om 1330Za en Zo Zo om om 1930 en en 2215Za 2215Za om om 1930 16.00 en 22.00Vr, Za en 1300 1930 en en 2215Zo 2215Zo en en 1300 1930 Zo om 13.00 en 22.00’Wo The Commuter (12)Do Woe om 1930 en 2200 2200 1930 en om 20.00 en Woe Ma omom 13.15, 16.00, DanceAcademy(6)Do, Academy(6)Do, 19.15 en 22.00Vr, Za om Dance 16.00,19.15 en (12) 22.15Zo Ma t/m t/m Woe om(AL) 1330 Overdrive (12) Vrij, Vrij, Zo Zo Ma Woe om 1330 Overdrive Première: Early Man Diom 19.15 en enZo 1600Vrij t/m Zo Zo om en en en Di Di16.00, om 1900 1900 Za en en om 13.15Wo omom 1600Vrij t/m om 22.00Wo om 20.00 1330, 1600 en en 1800 1800 14.00 en 16.15 1330, 1600 The Greatest Showman (9) Première: Patser (16)Dodagen Ma Girls Trip Trip (12)Alle dagen Girls (12)Alle Do, Ma en Di om 15.45 en en Di om1330, 16.15,1600, 20.00 1900 en om 19.30Vr om 13.00,NL 15.45 om 1330, 1600, 1900 Emoji Movie NL (6)en Emoji Movie (6) 21.30Vr, Za en Zo om 16.30, enen 2200 19.30Za en Zo om 15.30 en en 2200 20.00 21.30 19.30Wo om 16.15

Kidnap (12)Do, Vrij, Kidnap (12)Do, Vrij, Première: The Post (6)Do Ma enWo Di Wo Wo13.15, om 1330, 1330, t/mMa Ma en en om Di om 1600, 1930 en en 2200Za 16.00 en 19.15Di om2200Za 19.15 1600, 1930 en Zo Zo om om 1600, 1600, 1930 1930 en

en 2200Woe 2200Woe om 1330 1330 Première: Wild (zonder en om en 1930 1930 pauze) (6)Do, Vr, Ma en Di en om 13.30, 16.00 en 19.00Za en Zo om 13.00, 16.00 en American Made American Made 19.15Wo om 13.30, 16.00 en 20.00

Do en en Di Di 1330, 1330, 1600, 1600, Do 2000 en 2200Vrij 2200Vrij om Sneak (16)Ma om 2000 en om 20.30Downsizing (12)Do, Za 1330, 1600 1600 en en 2215Za 1330, 2215Za t/m om Di om 22.00Vr om 16.00 1530 en 2215Zo 2215Zo om 1530 en en 19.00 om 1530 1530 en en 2200Ma 2200Ma om om 1330, 1330, 1600, 1600, 2030 2030 om Maze 2D (16)Do, Vr, enRunner 2200Woe om 1600, 1600, en 2200Woe om Ma en Di om 13.30, 19.30 2000 en en 2200 2200 2000

en 22.00Za en Zo om 13.00, 16.00, 19.30 en 22.00Wo omSneak 13.30 en 19.30 (12)Ma Sneak Preview (12)Ma Preview

om 2030 2030 om

24 Hours to Live (16)Do, Zo en Di om 22.00

Do, Vrij, Vrij, Ma Ma en en Di Di om om Do, 1330 en 1600Za en Zo

1330 en 1600Za en Zo Three Billboards Outside om 1300 1300 en(16)Do, 1530Woe om en 1530Woe Ebbing, Missouri Ma om 1330 en om Di om 13.15 en 19.15Vr, 1330 Za en Zo om 19.15 Girl’s Night Night Out Out (12) (12) Girl’s

Huisvrouwen nieten Do t/m t/m Di Dibestaan om 1330 1330 en Do om (12)Do t/m Di om 13.15 enen 1930Woe om 1330 1930Woe om 1330 en 19.15Wo om 13.15

1900 1900

Ferdinand NL 2D (6)Do, Za Bigfoot Junior NL(6) (6) Junior NL t/mBigfoot Di om 13.30 en 15.45Vr Do, Vrij, Ma en en Di Di om omDo, 14.00 en Ma 16.00Wo om Vrij, om 13.45 en 16.00 1630Za, Zo om om 1330 1330 1630Za, Zo

en 1600Woe 1600Woe om om 1330 1330 en

en 1630 1630 Jumanji 2D (12)Do, Di en en om 13.00, 15.45 en 19.00Vr om 16.15, 19.00 en 22.00Za Dunkirk (12)Do t/m Woe Woe (12)Do t/m omDunkirk 15.45, 19.00 en 22.00Zo om 1600 en 1930 1930 1600 en omom 15.45 en 19.00Ma om 13.00, 15.45, 19.00 en 22.00Wo om the 13.15 en 16.00 War for Planet of the War for the Planet of the Apes 2D 2D (12)Do (12)Do t/m t/m Zo Zo Apes

Pitch (12)Do, Za enPerfect DI om om32200 2200 en DI Logan Lucky Lucky (12)Do (12)Do t/m t/m t/m Di om 22.00Vr om 19.00 Logan en 22.00 Di om om 2200 2200 Di Cars 2D 2D NL NL(AL)Za (AL)Za en en Darkest Hour (9)Do, Za t/m Cars Zo omThe 1300Woe om Di om 16.00 en 19.00Vr om Zo om 1300Woe om Wars: Last Jedi Shot Caller (16)Do, (16)Do, Zo Star1600 13.00 en Caller 19.00Wo om 13.15 Shot Zo 1600 om 21.15Za om tm Wo Wo om om 2200Vr 2200Vr en en Za Za (12)Vr tm 15.30Zo om 15.30 en 21.00 om 2215 om 2215 Father Figures (12)Do, Zo 100% Coco Coco (AL)Za, (AL)Za, Zo Zo 100% t/m DI om 22.00Vr om 22.15 K3 en Love Cruise en Woe Woe om(AL)Vr 1330om om 1330 The Dark Tower (12) 13.45Za en Zo om 13.15Wo The Dark Tower (12) Do,Zo t/m Woe Woe 1600, om 13.30 TaalDo,Zo is zeg t/m maar echt 1600, mijn Verschrikkelijke Ikke Ikke 33 Verschrikkelijke ding (AL)Do en Di om 1930 en 2200Vrij en Za 1930 en 2200Vrij en Za (2D NL) NL) (6)Do, (6)Do, Ma en en 19.00Zo om 18.45 en 2215 (2D om 1600,1930 1600,1930 2 (NL)Za Ma en Zo om en 2215 Paddington Di, om 1630Za 1630Za en Zo Zo om en omDi, 15.45Wo om 16.00 om 1300 1300 en en 1530Wo 1530Wo om Elias: Alle Ankers Vooruit The Hitman’s Hitman’s The om 1330 1330 en en 1600 1600 (AL)Za en Zo om 13.00Wo om Bad Moms 2 (12)Za om Bodyguard (16)Do, Vrij, (16)Do, Vrij, omBodyguard 14.00 Ma t/m Woe om 1330, 22.15

Ma t/m Woe om 1330, 1630, 1900 en 2200Za

1630, en(6)Do, 2200Za Diep in de 1900 Zee 2D en Zoom om: 1300,om 1600, om: 1300, 1600, Maen en Zo Di 13.30Vr 1900 en 2200 1900 en 2200 14.00Za en Zo om 13.15Wo om 14.00 en 16.15

Despicable Me Me (2D (2D OV) OV) Despicable

(6)Do t/m Zo, en en DI DI om om (6)Do t/m Zo, Coco NL 2D (6)Do, Ma en 1930 Di om 16.00Vr om 13.30 en 1930 16.00Za en Zo om 13.00 en 16.00


Reeshofjournaal, 14 maart 2018, nr 907

50PLUS Tilburg met 5 Reeshofbewoners goed vertegenwoordigd In Tilburg wonen 60.000 mensen die ouder zijn dan 50 jaar, waarvan er 12.000 in de Reeshof wonen.50PLUS wil deze mensen graag een eigen stem geven in de Raad.Namens 50PLUS staan 5 mensen die woonachtig zijn in de Reeshof op de lijst. Op foto van links naar rechts; Anja Beerens, Ben van de Wouw, Ruud Roubos, Ria den Boer en Henk van Tilborg (lijsttrekker) We gaan oa voor veiligheid, zorg, groen voorziening, onderhoud, aanpak hufterig gedrag en gratis openbaarvervoer buiten de spits.

Een bijzondere reis naar Suriname voor iedereen Van 20 tot 30 november 2018 organiseert de St. KANSRIJK SURINAME een anders dan andere reis naar Suriname. De stichting probeert op een bijzondere manier kansarme mensen in Suriname een kans te geven. We bezoeken oa onze projecten, ook in het oerwoud. Op donderdag 15 maart as om 19 u vindt er een presentatie over deze reis plaats in wijkcentrum Reeshof de Heyhoef Heeft u interesse om naar deze info avond te komen? Laat het even weten aan Henk van Tilborg 0653648374 of Henkvantilborg@live.nl Bij hem kunt u ook nadere info vooraf al krijgen. Tot donderdag 15 maart, de koffie staat klaar.

Reeshof-bewoonster Lin de Laat kandidaat-raadslid voor OPA

“Ik wil de politiek een stuk vriendelijker maken”

(door Arjen Roos) Ze zijn dun gezaaid..: de Reeshofbewoners die zich kandidaat hebben gesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Reeshof-bewoonster Lin de Laat is een positieve uitzondering: ze prijkt op een verkiesbare derde plaats op de lokale lijst OPA (Optimistisch Politiek Actief). Lin: “Ik heb me altijd een Ga zaterdag 24 maart met de boswachter mee en ontdek het beetje afzijdig gehouden van verleden van de Loonse en Drunense Duinen, ook wel de Brabant- de politiek, maar nu kwam deze se Sahara genoemd! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/ kans me toevallig op het pad. Ik agenda. De Loonse en Drunense Duinen is beroemd om haar stuif- blijf niet aan de zijlijn staan, maar zandgebied. Waar komt al dat zand vandaan en wat is de rol van ik ga me actief inzetten voor mijn de mens hierin geweest? Ga mee op een reis door de tijd die al in wijk en stad!” de IJstijd begint en laat je boeien door de verhalen én de historische sporen die je vandaag de dag nog steeds kunt zien! Lin de Laat is geen onbekende in de Reeshof; ze was tien jaar lid van de Aanmelden wijkraad waarin ze zich ondermeer Deze spannende wandeling is gericht op volwassenen. We verboog over het onderwerp cultuur. trekken op 24 maart om 10:00 uur. Rond 12:00 uur is de wandeMomenteel runt ze de stichting La ling afgelopen. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze Rosa Cultura (met collega) die culexcursie ¬ 5,- en voor niet-leden bedragen de kosten ¬ 8,-. Meteen turele activiteiten organiseert in de aanmelden of nieuwsgierig naar meer activiteiten? Neem een kijkje Reeshof , het liefst met een groen op: HYPERLINK “http://www.natuurmonumenten.nl/agenda” www. randje. Zo nam ze het initiatief voor natuurmonumenten.nl/agenda. de Pluktuin de Populier en staat ze

Ontdek de historie van de Loonse en Drunense Duinen

aan de wieg van de koffieconcerten bij de King of Italy aan de Huibevendreef.

We troffen Lin het afgelopen weekeinde op winkelcentrum Heyhoef waar ze flyerde voor OPA: “Het viel me op dat mensen echt oprecht geinteresseerd zijn in mijn boodschap. Vooral ook als je interesse toont in hun inbreng; ik wil graag luisteren naar mensen en hen een stem geven.” De speerpunten van Lin: “Ik wil graag meer aandacht voor de verborgen armoede onder mensen. En vergis je niet: ook in de Reeshof hebben heel veel mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik wil dat iedereen meedoet aan onze maatschappij. En ja, cultuur is echt mijn ding. Het zou mooi zijn als iedereen zich kon ontplooien. Nu zie je vaak dat mensen met kleinschalige initiatieven langs elkaar af werken. Verbinden en ontmoeten is mijn parool. Waar en hoe? Een eigen cultureel entrum in de Reeshof is nog steeds mijn grote wens!” Be-

treft de jongeren: Lin is heel enthousiast over The Hall of Fame, waar jongeren de ruimte en de kans krijgen zich te ontwikkelen. Echt een plek voor en door jongeren. Lin heeft 12 jaar als activiteiten-begeleidster gewerkt in een ziekenhuis en in een huiskamerproject voor ouderen. Na het conservatorium heeft ze de opleidingen Muziek op Schoot en Muziek en Beweging gevolgd. Muziek op Schoot geeft de bevoegdheid muzieklessen te geven aan kinderen van 4 maanden tot 4 jaar en hun ouder/begeleider. Ook mag een docente (bijscholings-) cursussen muziek geven aan de leiding van Kinderdagverblijven/ Peuterspeelzalen en lessen (al dan niet in het kader van Voor- en Vroegschoolse Educatie) aan de kinderen. Lin werkt als consulente onderwijs VVE/groep 1-2 en als muziekdocente voor twee kunstencentra in Brabant. Ook is ze auteur van prentenboeken en heeft ze veel columns geschreven.


Reeshofjournaal 7 maart, nr 906

THE TIBBS gaan Heyhoef-Backstage weer op stelten zetten op zaterdagavond 17 maart met zangeres Elsa Bekman in de hoofdrol.

tegen inlevering van deze bon

6

verse

scharreleieren

voor 1 euro! bij besteding vanaf 5 euro * boer Vermeulen Riel

hamburger speciaal 100 gram

(100% rundvlees/glutenvrij)

1.25

Bestel tijdig uw vis- en gourmetschotels voor pasen

Door velen genoemd als de beste funkysoul act die Nederland rijk is The Tibbs komen voor de tweede keer naar Heyhoef-Backstage. Het verpletterende optreden in februari 2016 staat nog bij alle bezoekers in het geheugen gegrift. Boegbeeld van deze 8 koppige formatie uit Hoorn is de jonge dartele zangeres Elsa Bekman. Haar strot en performance zijn weergaloos. Elsa valt erg op met haar warme stem, waarin de timbres van Anouk, Amy Winehouse en Duffy zijn te bespeuren. The Tibbs zijn inmiddels een internationale trekpleister geworden op festivals en Europese muziekclubs. Het publiek groovt en swingt overal waar zij komen. The Tibbs zijn in 2012 opgericht door een groep fervente Northern soul- en funk liefhebbers. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics onder het stof vandaan haalde, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. In het voorjaar van 2014 zijn The Tibbs de studio ingegaan. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Kris Berry) benaderd. Boordevol passie en enthousiasme nam hij de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen de in eigen beheer uitgebrachte EP Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funk- en soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald. Op 20 mei 2016 verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het nieuwe album van The Tibbs: Takin’ Over. Zowel de single als het album zijn met formidabele reacties ontvangen op nationale radiostations in o.a. Engeland, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canada en Australië.

The Tibbs waren live onder meer te zien in de North Sea Jazz Club, op het Groningse Plato Planet festival en op London Calling in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de pre-release van het nieuwe album traden The Tibbs recentelijk op in onder meer Frankfurt, Pisa en Milaan. In april staat een toer door Spanje op het programma. Prominente Nederlanders uit de muziekbizz zoals Gerard Ekdom, Leo Blokhuis, Jan Vollaard, Jan Douwe Kroeske waren zeer onder de indruk bij hun eerste kennismaking met The Tibbs. In vakbladen zoals Oor, Lust for Life en Musicmaker wordt de band de hemel in geprezen. ‘(…) de composities onttrekken je even aan de waan van de dag (…); superieure techniek in ogenschijnlijk simpele en catchy

nummers (…); Patrick Lamberts, Music Maker. In het voorprogramma de Tilburgse zangeres EMMERELL Merel Donders is de vurigste zangeres van Tilburg. Als EMMERELL onderscheidt zij zich niet alleen met haar wilde rode haardos, ook haar rauwe geluid en energieke

performance vallen op. EMMERELL is een podiumbeest met een uitstraling die zich slechts door een term laat omschrijven. Star-Quality!! Een geluid, persoonlijkheid en urgentie die om een podium schreeuwen. De muziek van EMMERELL is rauw, stoer en doordrenkt van blues in-

vloeden. Zaterdag 17 maart, zaal open 20.00 uur, aanvang concert 20.30 uur , entree 12,50. Tickets te bestellen via www. heyhoef-backstage. nl. Voorverkoopadressen: Sounds Nieuwlandstraat, wijkcentrum Heyhoef en Melati Dua.

Gratis voetchecks! Maak nu eenvoudig een afspraak.

Pijnlijke of vermoeide voeten? Last van uw enkels of knieën? Heeft u reuma of diabetes?

Dinsdag 27 maart. Tijdens de voetcheck beoordelen podotherapeut en fysiotherapeut van Penders Voetzorg en Revalide de algehele conditie en stand van uw voeten. Na de voetcheck ontvangt u vrijblijvend een persoonlijk advies op maat. Deelname is gratis! Het enige dat u hoeft te doen is eenvoudig een afspraak te maken via 010 412 37 25. Of stuur een e-mail naar Rotterdam@pendersvoetzorg.nl. Graag tot ziens!

Revalide Tilburg Nistelrodestraat 50 5045 MD Tilburg

www.revalide.nl www.pendersvoetzorg.nl


Reeshofjournaal, 14 maart 2018, nr 907 Vrijwilligers gezocht voor Het Bewaarde Land

Word wachter en kom kinderen begeleiden in de natuur!

Beatrixcollege domineert Finale Groot Tilburgs Scholierendebat Beide debatteams van het Beatrixcollege stonden tegenover elkaar in de finale van het Groot Tilburgs Scholierendebat dat vrijdag 23 februari plaatsvond aan de Universiteit van Tilburg. Goud en zilver gingen naar het Beatrix uit de Reeshof. Vorig jaar won het Beatrixcollege het toernooi ook al. Met succes is de wisselbeker verdedigd. En hoe! De overwinning kon de school niet meer ontgaan, omdat beide teams in de finale tegenover elkaar stonden.

Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral erg leerzame dagen in Het Bewaarde Land. Dat hebben veel kinderen uit Heusden en Waalwijk al beleefd in groep 5 of 6. Met de hele klas op avontuur in het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen waarbij je al je zintuigen gebruikt, beestjes zoekt en in bomen klimt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Ook in 2018 willen we weer veel klassen uit Heusden en Waalwijk ontvangen. Dat lukt alleen als we genoeg vrijwillige wachters vinden om de kinderen te begeleiden tijdens dit avontuur. Kom jij ons helpen? Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN. Als wachter maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

De organisatie van het debattoernooi ligt in handen van Tilburg DebatStad en TDV Cicero. Het Koning Willem II College, het Odylphuslyceum, Theresialyceum, ROC Welzijn en het Beatrix College deden mee aan de vierde editie van dit toernooi. Met deze overwinning sloot het debatteam van het Beatrix een succesvol debatjaar af. In januari waren de leerlingen de beste debutant op het NK Debatteren voor scholieren en behaalden ze de achtste plaats. De leerlingen debatteerden over de nationale identiteit, het nepnieuws, het referendum en de voetbalcompetitie. foto met het debatteam van het Beatrixcollege, Veritas Omnia Vincit]

Opleidingen tot wachter Dit voorjaar zijn er 2 opleidingen: op de vrijdagen 16, 23 en 30 maart en op de woensdagen 9, 16 en 23 mei. De opleiding bestaat uit een driedaagse training op één van de Bewaarde Landlocaties gevolgd door een stage als hulpwachter bij een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden.Nieuwsgierig geworden? Meld je aan of stel je vraag Meer informatie op de website: www.hetbewaardeland. nl. Aanmelden kan via info@hetbewaardeland.nl of bel met Marion de Cocq op (06) 48 62 24 15.

Musicalzangeres weer terug in Tilburg. Zangeres Jeannine Geerts is weer terug op het oud nest: “Hier begon het ooit, op het ‘Brabants Conservatorium’. Mijn beginjaren van mijn studentenleven op een kamertje in de Karrenstraat. Daarna volgde het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar ik de opera-drama opleiding volgde. En toen de ene na de andere productie als solist bij de ‘Hoofdstad operette’ en daarna enorm veel musical producties zoals o.a: The sound of music, Cats, Les Miserables. Veel Bij Stage Entertainment (Van den Ende), maar ook in België en Duitsland. Nu zing ik voornamelijk Fado en Argentijnse tango en tour ik door Nederland en Europa met de band ‘Tangata en Fadango’. “ “Ik ben na vele omzwervingen weer terug beland in Tilburg en wel in de Reeshof. Veel mensen

vragen me…maar waarom daar? Nou, je krijgt veel meer huis voor minder, het is er groen en rustig! Ik vind het heerlijk om mensen te coachen in het zingen in mijn zangstudio aan huis ( www. jeanninegeerts.nl) , maar geef ook cursussen en workshops. Binnenkort ook in het Wijkcentrum de Heyhoef. Het lijkt me leuk om de Reeshof aan het zingen te krijgen!!De kneepjes van dit mooie vak bij te brengen. Dat is mijn nieuwe uitdaging!”Ze begint daartoe een nieuwe cursus.

Nieuwe cursus: ‘Zang voor beginners-Volwassenen in Tilburg ( groepsles) 5 avonden wekelijks en start op 27 maart van 19.45 tot 20.45 uur. Iedereen kan mee doen, de cursus is laagdrempelig! www.jeanninegeerts.nl www.jeanninegeerts.nl/home

Taalmaatjes gezocht Wil jij samen met een moeder en kind spelenderwijs de Nederlandse taal oefenen? In april 2018 start weer een cursus voor nieuwe vrijwilligers die taalhulp aan gezinnen met jonge kinderen willen geven. Maatje voor iemand met dementie Vind jij het leuk om van betekenis te zijn voor iemand met dementie en zijn/ haar mantelzorger? Je kunt dan denken aan samen een rondje lopen en andere activiteiten. Gezelschap en stukje wandelen Meneer met Parkinson zoekt een matje waarmee hij één keer per twee weken samen een gezelschapsspel kan spelen en/of een rondje kan wandelen. Iets voor jou?


Reeshofjournaal 7 maart, nr 906


Reeshofjournaal, 7 maart 2018, nr 906

39 jaar en going strong,… Ons stadsdeel Reeshof is in jaren maar ook maar ook qua karakter en eigenschappen intussen al 19 jaar volwassen. De eerste woning werd opgeleverd in december 1979 (Biervlietplein 10) en dat was bij de eeuwwisseling van 1999/2000 al exact 21 jaar geleden. Als we daar de 18 jaar in deze eeuw bijtellen zitten we aan de 39e verjaardag dit jaar. De eerste in de Reeshof geboren kinderen krijgen al zelf kinderen, wat dan de derde generatie Reeshofbewoners betekent. Kun je dan nog spreken van een nieuwbouwwijk? Moeten we dan niet een beetje de wijk zichzelf laten ontwikkelen en de nieuwbouwwijkperikelen naar de wijkgeschiedenis verwijzen? Bijvoorbeeld de ellende doordat er al woningen werden opgeleverd in de modder terwijl de stoepen en wegen nog maanlandschappen vormden. Dat het veel te lang duurde voordat burgemeester Brokx en de rest van het College het eindelijk eens werden over de bouwer van het (te) langverwachte hoofdwinkelcentrum Heyhoef. Of dat de geplande locatie van het station tientallen jaren treinen langs zag razen alvorens er eindelijk treinen begonnen te stoppen. Wie herinnert zich (spontaan licht navloekend) de jarenlange volstrekt idioot slechte ontsluiting van de wijk niet. Er was geen inof uitkomen aan. Intussen zijn er drie winkelcentra (van groot naar klein) , goed verspreide lagere scholen, de beste/grootste middelbare school van Tilburg, prima sportfaciliteiten, een evenementenpark en een speel- en stadsbos (Reeshofbos) . Een uniek Dongestroomgebied (vossen, zwanen, oeverzwaluwen, Hooglanders), een bovengemiddelde groene infrastructuur. Een redelijk evenwichtig woningaanbod, best wat speeltuinen/tuintjes, hondenuitlaatgebiedjes

Column van

Tonnies Reeshof’s

NATUURrUBRIEK

Jan

van Beurden en -gebieden, en wipkippen of speelspul. Ik kan ontiegelijk boos worden als de mediajongens en -meisjes weer eens beginnen te blaten dat Tilburgers niet trots zouden zijn op hun stad en word intussen ook wat moe en verdrietig als ik moet horen dat er in de Reeshof nog weinig deugt,…na 39 jaar. Okay, dat achterstallige BAMonderhoud hebben we (OPA) aangepakt en de boete (70.000,00 €) moet aangewend worden om in de Reeshof de nodige inhaalslagen te doen (dat was ook een overwinninkje waar ik amper op durfde te hopen,..) . Links en rechts verdient de verkeersveiligheid (rotondes bijvoorbeeld) op korte termijn aandacht. We moeten ons niet laten ringeloren met gemeentelijke parkeerverdienmodellen en ons groene wijkbeeld koesteren en uitbreiden. Maar dat zijn de gewone problemen die elke volwassen en prettige woonwijk zoals onze Reeshof ook in de gaten moet houden om hun leefbaarheid en woongenot te blijven garanderen en als het even kan te verbeteren.

Misschien moet een nieuwe gemeenteraad om te beginnen elke maand steevast een initiatiefvoorstel indienen om na 12 jaar (2006), die voor een cultureel centrum in de Reeshof gereserveerde maar voor het Midi-debacle gestolen 350.000,00 €, terug te brengen naar onze wijk. Ik denk dat we dat wel eens moeten kunnen worden. Misschien komt er dan eindelijk ook garen op die lang geplande culturele wijkklos en kunnen we op cultureel gebied ook ophouden met l*llen maar gaan poetsen,…. O ja en achter de volkstuintjes moeten we eindelijk ook eens haast zetten,.. William Shakespeare, Engels toneelschrijver en dichter 1564-1616 Klaag niet om wat gij niet verhelpen kunt; poog te verhelpen wat u klagen doet.

Goudhaantje,

In de Gaas komt je op verschillende plekken het Goudhaantje tegen, ze zijn heel snel en wippen van een tak naar de andere terwijl ze ook nog door zingen. De goudhaan (meestal vanwege zijn formaat het goudhaantje genaamd) is een zangvogel uit de familie van Regulidae. De vogel heeft een tere snavel met een neusopening die bedekt is met veerborstels. Het bruingrijsgroene verenkleed is heel dicht met een zwart omzoomde kruinstreep, die bij het mannetje meer oranje en bij het wijfje geel is. Een goudhaantje is monogaam en na een jaar geslachtsrijp. Het vrouwtje kan tweemaal per jaar een legsel produceren,

dat bestaat uit 7 tot 11 witte, grijsgewolkte eitjes, die in 12 tot 16 dagen uitgebroed worden. Het met haren en veertjes beklede komvormige nest wordt aan de rand min of meer dichtgetrokken om de warmte binnen te houden. Maar verreweg de meesten halen de geslachtsrijpe leeftijd niet eens: jaarlijks sterft 80% en daardoor wordt een goudhaan gemiddeld slechts 8 maanden oud. De hoogste gerapporteerde leeftijd betrof een exemplaar dat dood gevonden werd in Marokko, 7 jaar en 7 maanden nadat hij geringd was in Winchester. Het goudhaantje is een broedvogel van gemengd loof- en naaldbos, met een voorkeur voor sparrenbos. Het is een trekvogel, die overwintert in Zuid-Europa. Bron Wikipedia: Foto: Tonnie Verheijden

Kokkie Echte Hollandse Kans op zeer koud weekend

Het wordt gevoelig kouder en na het afgelopen lenteachtige weekend vriest het weer in het weekend. Dat maart een typische overgangsmaand is bewijst het temperatuurbeeld van de afgelopen twee weken.Op zaterdagochtend vroeg 3 maart vroor het nog bijna 10 graden in het noordoosten van het land. Het afgelopen weekend steeg de temperatuur vooral op zaterdag naar maar liefst 17 graden in Zuid-Nederland.Komende zaterdag zal de vorst waarschijnlijk weer zijn ingevallen en zou het recordkoud kunnen zijn.Ja zelfs een ijsdag behoort dan tot de mogelijkheden als opnieuw een portie zeldzaam koude vrieslucht ons vanuit Scandinavië zal hebben bereikt aldus de weermodeluitkomsten van begin deze week. Vanaf vrijdag zou de temperatuurdaling moeten aanvangen bij een toenemende oostenwind. Bovendien zou er wat sneeuw kunnen vallen in Midden-Brabant bij de introductie van de allerkoudste lucht. Waarschijnlijk zal de felste maartkou hooguit drie dagen duren alvorens het weer minder koud wordt. De laagst gemeten nachttemperatuur zal uit gaan komen op zo’n -7 of -8 graden begin volgende week.Voor de nieuwe maartkoudegolf uit is het trouwens nog aan de zachte kant met temperaturen tot 13-14 graden in Tilburg. Na de dinsdagse regen is het woensdag en donderdag nagenoeg droog. Pas vrijdag en zaterdag is er dus die neerslagkans mogelijk met sneeuw erbij later. Waarschijnlijk staat er (net als eind februari en begin maart) weer een snerpende oostenwind (4-5 bft.) die het extra gevoelskoud maakt. Het vervolg van het weer richting het midden van de komende week is enigszins onzeker. Het hoofdweermodel gaat voor de ‘vuile’ variant met koude noordenwinden en enkele sneeuwbuien. Het Amerikaanse weermodel opteert voor een geleidelijk minder koud - maar wel overwegend droog weertype. Feit is wel dat de lente voorlopig even in de ijskast wordt gezet. meur.nl” www. weerprimeur.nl Woensdag min. 4, max. 13, wind z. 3-4, neerslag 45% en zon 70%, Donderdag min. 5, max. 13, wind zzo. 3-4, neerslag 90% en zon 55% Vrijdag min. 5, max. 10, wind zzo. 3-4, neerslag 85% en zon 30%, Zaterdag min. 0, max. 1-2, wind o. 4, neerslag 65% en zon 45%

Erwtensoep

Ingrediënten 6 personen

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij. Bereidingswijze Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door.


gen te eerdelslag derover kbij ente onarkt en dmet en aar ide en eer itief of ven geaar tie) zen ren reld de en en t te ei,..

Reeshofjournaal 14 maart, nr 907

Reeshofjournaal, 3 juli 2016, nr 845

OP UW ENERGIENOTA GA HYBRIDE WARMTEPOMP

rits -ch721 arder e

en

resmet en sen. Ik lijke e of emet zo hebt eve-

delderakbij zons en met side weer s of tgentie)

SALE OVERJARIGE FIETSEN

ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP BESPAAR OP UW ENERGIENOTA

uitlijnen

Nu met € 2300,subsidie

23 MAART EN 24 MAART Alleen deze 2 dagen bij aankoop van een fiets een gratis FIETSCOMPUTER of FIETSTAS t.w.v. €39,95.

Op dit moment worden er door Oostelbos Installatietechniek én De Groot Service bij uw buurtgenoten Elga warmtepompen geplaatst. Lees in deze flyer over de Elga warmtepomp of vraag ons vrijblijvend informatie om fors op uw stookkosten te besparen. info@vakgaragetilburg.nl Comfortabel Doordat de Elga kan verwarmen én koelen, geniet u het hele jaar door van meer wooncomfort!

De Elga gebruikt warmte

Breed toepasbaar Elga werkt goed samen met alle HR-ketels van alle fabrikanten!

voor uw woning. U gebruikt

uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte de Stadsverwarming dan alleen nog voor warm water en op de dagen dat er een

Energiezuinig Met de Elga maakt u uw woning energiezuiniger en verbetert u het energielabel van uw woning!

piekwarmtevraag is. Dit zorgt ervoor dat u flink bespaart op de energienota! Naast verwarmen in de winter,

Milieuvriendelijk Een schone toekomst voor onze kinderen? De Elga stoot minder CO2 uit en is dus beter voor het milieu en onze toekomst!

Een groot assortiment fietsen extra scherp geprijsd!

kan de Elga de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag brengen in de zomer. De Elga is dus een energiezuinige en kosten-

Nieuwstraat 33a | 5126 CB Gilze | T. (0161) 45 47 99 info@vanboxelgilze.nl | vanboxelgilze.nl

besparende manier om uw wooncomfort te verbeteren!

Elga warmtepompsysteem + installatie:

€ 3975,*

sidie)

(prijs is exclusief sub

De Elga wordt in combinatie met stadsverwarming geplaatst. Het systeem bestaat uit: ➀ een binnenunit ➁ een buitenunit ➂ de (bestaande) HR-ketel of stadsverwarming ➃ een Honeywell thermostaat

* vraag naar de voorwaarden

OP - UW ENERGIENOTA LGA HYBRIDE WARMTEPOMP www.degrootservice.nl

s en

OP = OP

Verwarm uw huis met buitenlucht. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

Kostenbesparend Hebt u genoeg van hoge energiekosten? Met de Elga bespaart u tot wel € 450,- per jaar op uw energierekening!

r en

n-

! e l a ss r aa j r oo V

013 544 10 00

Specialist in warmtepompen

www.oostelbos.nl 013-5425436

www.techneco.nl 015-2191000

Elga flyer de Groot service Oostelbos Techneco.indd 1

30-5-2016 9:45:57

ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP BESPAAR OP UW ENERGIENOTA

Verwarm uw huis met buitenlucht. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

Kostenbesparend Hebt u genoeg van hoge energiekosten? Met de Elga bespaart u tot wel € 450,- per jaar op uw energierekening! Comfortabel Doordat de Elga kan verwarmen én koelen, geniet u het hele jaar door van meer wooncomfort!

Op dit moment worden er door Oostelbos Installatietechniek én De Groot Service bij uw buurtgenoten Elga warmtepompen geplaatst. Lees in deze flyer over de Elga warmtepomp of vraag ons vrijblijvend informatie om fors op uw stookkosten te besparen. De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte voor uw woning. U gebruikt

Breed toepasbaar Elga werkt goed samen met alle HR-ketels van alle fabrikanten!

de Stadsverwarming dan alleen nog voor warm water en op de dagen dat er een

Energiezuinig Met de Elga maakt u uw woning energiezuiniger en verbetert u het energielabel van uw woning!

piekwarmtevraag is. Dit zorgt ervoor dat u flink bespaart op de energienota! Naast verwarmen in de winter,

Milieuvriendelijk Een schone toekomst voor onze kinderen? De Elga stoot minder CO2 uit en is dus beter voor het milieu en onze toekomst!

kan de Elga de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag brengen in de zomer. De Elga is dus een energiezuinige en kostenbesparende manier om uw wooncomfort te verbeteren!

Elga warmtepompsysteem + installatie:

€ 3975,*

sidie)

(prijs is exclusief sub * vraag naar de voorwaarden

Nu met € 2300,subsidie

De Elga wordt in combinatie met stadsverwarming geplaatst. Het systeem bestaat uit: ➀ een binnenunit ➁ een buitenunit ➂ de (bestaande) HR-ketel of stadsverwarming ➃ een Honeywell thermostaat


Spinning marathon

Ism Basic Fit op het Wagnerplein organiseren we een spinning marathon voor de koffieboeren. Op zondag 11 maart kun je je tussen 11 en 15 uur in het zweet werken op een van de 40 fietsen. Dus neem gerust iemand mee! Het kost minimaal 10 euro per fiets per uur en de opbrengst is voor kleine koffieboeren. Via de coöperatie UCA in San Ramón ontvangen de boeren trainingen en kredieten. Hiermee kunnen ze hun koffiestruiken beter onderhouden en vernieuwen. Aanmelden voor de marathon kan via spinning.voor.matagalpa@ gmail.com Vermeld in je mail je naam en welke uur of welke uren je wilt spinnen. Van 13-14 uur is STM-uurtje. Wil je van je deelname een sponsoractie maken? Klik dan op de link en maak veilig een sponsorpagina aan http://www.whydonate. nl/stedenband-tilburg-matagalpa/profile/ Hartelijk dank voor je aandacht en tot de volgende keer!

U kunt De App van

Loonse en Drunense duinen en De Brand

nu ook makkelijk ‘binnenhalen’ op uw mobiel of tablet door de QR-code te scannen!

Scan deze qr-code en installeer de app

Reeshofjournaal, 14 maart 2018, nr 907

Klein museum in de maak

van religieus erfgoed Joop Knops (66) is al vanaf zijn jeugd geïnteresseerd in het religieuze erfgoed. Zijn moeder had hun huis in Limburg vol heiligenbeelden staan. “Dat vond ik als kind al mooi. Ik streef er nu naar om het erfgoed te behouden.” Om zijn verzameling uit te breiden, is hij op zoek naar religieuze spullen, waarvan mensen wel afstand

Leef gezond adem rustig Cursus Buteyko-ademmethode

willen doen. Eén telefoontje naar Joop Knops, en hij komt eens een kijkje nemen. Een opvolger van het toekomstig museum heeft hij waarschijnlijk al. Want zijn kleinzoon van tien heeft erg veel belangstelling voor opa’s hobby. Wil altijd het naadje van de kous weten van rozenkransen, grote en kleine heiligen (-beelden), medaillons, wijwaterbakjes en dergelijke. Het mooiste stuk uit de verzameling van Joop Knop is een kruisbeeld met een echte relikwie van een onbekende heilige. Het oudste stuk is een uit been gesneden engeltje uit ongeveer 1865, dat onze verzamelaar op een markt in België heeft gevonden. Heeft u nog iets waar u wel afstand van wilt doen, bel Joop Knops, 013 785 13 28 of 06 127 282 21.

fect. Maar ook andere chronische kwalen, zoals allergieën kunnen verminderen of verdwijnen. Heb je interesse kijk dan op de website HYPERLINK “http://www.buteyko-methode.eu” www.buteyko-methode.eu

De schrijfster van het boekje “Leef gezond, adem rustig” over de Buteyko Ademmethode, Masha Anthonissen-Kotousova, geeft een cursus in Tilburg. Zij is opgeleid door Dr. Buteyko zelf.

Op deze website vind je een interview met de grondlegger Dr. Buteyko, die zichzelf met deze methode heeft genezen en vele mensen hiermee in zijn kliniek heeft kunnen helpen.

Mensen reageren positief na de cursus. Vooral op het gebied van astma, keelpijn, hoest, hyperventilatie is er goed ef-

De cursus zal gegeven worden op vijf avonden. In deze cursus wordt uitgelegd hoe deze methode werkt en wordt die aangeleerd om deze toe

te passen in het dagelijks leven. Data: maandag 9, dinsdag 10, woensdag 11, maandag 16 en dinsdag 17 april 2018. Plaats: Wijkcentrum ‘t Sant, Beneluxlaan 74 5042 WS in Tilburg Voor aanmelden en meer informatie: HYPERLINK “http://www.buteyko-methode.eu” www.buteyko-methode.eu, of albeweging@kpnmail.nl, zie ook: www.albeweging.nl.

Woordzoeker maart 2018 sportief puzzelen

De oplossing van de vorige woordzoeker was:

‘Wè zit jouw haor toch leuk’

De winnaar is geworden: Ingrid Jaarsveld, Distelbergstraat 30 5043 JK Tilburg Gefeliciteerd ! Maak ook kans op 2 tickets voor Euroscoop ! Stuur uw oplossing voor 6 april naar reeshofjournaal@wxs.nl of naar Postbus 1281 5004 BG Tilburg. Afgeven bij Mooi Heyhoef mag ook.


Reeshofjournaal 28 februari, nr 905

Krantje14maart  

huisaanhuis

Krantje14maart  

huisaanhuis

Advertisement