Page 1

Get the feeling Leer student en Rotterdammer kennen


Groep- /teamnaam

Naam teamgenoten

Peercoach 06

Tijdschema Begintijd: Eindtijd:

Locatie Start: Eind:


Ga (samen) op de foto met/Maak een foto van de reactie... Zorg ervoor dat je ook altijd op de foto staat...

Diversiteit

250

q

150

q

150

q

100

q

50

q

1. Drie mensen die de pasfoto(‘s) van een dierbare laten zien (uit de portemonnee). 2. Personeel in een Chinees restaurant. Ga voor deze opdracht naar Chinatown. 3. Havenpersoneel. 4. Vraag verschillende mensen naar zijn/haar lievelingskleur, zoek drie mensen die die lievelingskleur dragen. Haal deze mensen erbij, wijs de kleur aan. 5. Verzamel drie mensen met een afkomstig uit drie verschillende continenten.

Hoop

200

q

150

q

150

q

100

q

50

q

6. Ga op de knieĂŤn en vraag iemand ten huwelijk (zo serieus mogelijk), kijk wat de reactie is. 7. Vraag aan iemand of je 2 euro mag lenen (bijv. voor parkeergeld) kijk hoe deze persoon reageert. 8. Vraag aan iemand op straat of je zijn/haar tas kan dragen. 9. Oma/opa helpen over te steken. 10. Een hond en zijn/haar baasje.


Ga (samen) op de foto met/Maak een foto van de reactie... Zorg ervoor dat je ook altijd op de foto staat...

Plezier

250

q

200

q

150

q

100

q

50

q

11. Woorden uitbeelden (minimaal 3 letters). 12. Een werknemer van Mc Donalds/Burger King/KFC. 13. Sport met iemand/een groepje en maak hier een foto van (bijvoorbeeld een potje voetballen op straat). 14. Met zoveel mogelijk personen omhoog kijken (minimaal 5 pers.). 15. Doe een act met een straatmuzikant.

Bewondering

250

q

200

q

100

q

50

q

50

q

16. Met ĂŠĂŠn of meer van de volgende ambtenaren: politie- brandweerman, ambulancebroeder of een parkeerwachter. 17. Vraag aan een oudere Rotterdammer iets over de geschiedenis van Rotterdam. Beeld dit vervolgens uit. 18. Zoek iemand in pak. Vraag of je zijn/haar jasje aan mag. 19. Vraag aan iemand welke emotie diegene voelt bij Rotterdam. Beeld dit samen uit. 20. Maak een kwartet. Zoek vier mensen die op elkaar lijken. (bijvoorbeeld 4 mensen met rood haar).


Ga (samen) op de foto met/Maak een foto van de reactie... Zorg ervoor dat je ook altijd op de foto staat...

Verlegen

250

q

200

q

100

q

100

q

50

q

21. Ga gehurkt zitten met zoveel mogelijk (minimaal 4) mensen en doe alsof je op de wc zit. 22. Twee of meer kale mannen. 23. Knuffelen met iemand. 24. Verschillende supermarkt medewerker(s) van bijvoorbeeld Albert Heijn, Spar, Jumbo, enz. 25. Je groep- /teamgenoten en een vreemde zijn/haar weerspiegeling.

Verbazing

200

q

150

q

100

q

50

q

50

q

26. Trek de gekste outfit aan in een winkel en vraag aan de medewerkster of het staat. 27. Voetbalsupporter(s). 28. Zoek zoveel mogelijk mensen (minimaal 4) en laat ze ĂŠĂŠn bepaalde emotie uitbeelden. 29. Ga naast een vreemde zitten op een bankje en begin een gesprek. 30. Zoek iemand met een tattoo en/of piercing.


Handleiding SPELREGELS EN VOORBEREIDING Vereisten - Smartphone die verbinding met het internet heeft en foto’s kan maken. - Per groep iemand met toegang tot een eigen Facebook account via mobiel. - Pak je smartphone en ga naar de link http://www.facebook.com/getthefeeling - Klik ‘like’. Post een bericht met je teamnaam en de namen van de teamleden (verzin een unieke teamnaam). Spelvarianten Een team bestaat uit 4 of 5 personen. Het team splitst zich, ‘groep A’ van 2 personen en ‘groep B’ van 2/3 personen. - Als er één team is; ‘groep A’ speelt tegen ‘groep B’. - Als er meerdere teams zijn; elke groep (‘A’ t/m ..) speelt individueel tegen elkaar of ‘groep A’ werkt samen met ‘groep B’ om van ‘team 2’ (‘groep C’ en ‘D’) te winnen. Locatie en speelduur Buiten de hogeschool, in Rotterdam (centrum). Het spel duurt totaal (ongeveer) 120 minuten. De Peercoach start het spel. Dan heeft ieder team 90 minuten om opdrachten uit te voeren. Na de 90 minuten mogen geen opdrachten/foto’s meer verstuurd worden. Dan heb je 30 minuten om terug te gaan naar het beginpunt om dan vervolgens de foto’s en punten te vergelijken.


Opdrachten en categorieën - Er is geen volgorde in het uitvoeren van opdrachten en categorieën. - Een categorie hoeft niet afgerond te worden, om aan een volgende opdracht te beginnen. - Als je de opdrachten van een categorie compleet hebt uitgevoerd dan krijg je bonuspunten. - Een opdracht mag maar één keer worden uitgevoerd. - Voer de opdrachten uit met mensen die je nog niet kent, dus geen klasgenoten, familie, enz. - Iemand uit de groep voert de opdracht uit, waar de ander er een foto van maakt. - In je groep moet je om de beurt opdrachten uitvoeren. Foto’s - Na het uitvoeren van een opdracht, upload dan gelijk de foto op de Facebook pagina ‘Get the feeling’. - Vermeld je teamnaam en opdrachtnummer bij elke foto. - Post de foto’s als een bericht, dus niet een album maken! - Je moet zelf op de foto staan met de voor jou vreemde persoon waarmee je de opdracht uitvoert. - Zorg ervoor dat het duidelijk is op de foto dat je de opdracht uitvoert. - MAAK NIET ONGEVRAAGD FOTO’S!!! Punten Tel de behaalde punten op: u opdracht punten u bonuspunten categorieën u bonuspunten team naam (Peercoach beoordeelt) u bonuspunten creativiteit (Peercoach beoor deelt) De groep/het team met de meeste punten wint. Bij gelijkspel wint de groep/het team de hoogste bonuspunten bij creativiteit.


Geproduceerd in opdracht van de opleiding CMD, Hogeschool Rotterdam. Medemogelijk gemaakt door Team Zwait. Copyright 2012-2013

Get the feeling  

Dit is ons spel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you