Page 1

Newsletter Πάσχα 2018

Editorial Με την παρούσα έκδοση παρουσιάζουμε την πλήρη γκάμα των δραστηριοτήτων μας από την έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ως το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα. Από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, εργαστήκαμε σκληρά για να προσφέρουμε το εκπαιδευτικό μας έργο με υπευθυνότητα και εμμονή στη λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα κάναμε το "κάτι παραπάνω" για να προσφέρουμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες μέσω βιωματικών δράσεων. Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε να έχετε καλό Πάσχα, οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο στα παιδιά σας.

Δράσεις Νηπιαγωγείου ­ Δημοτικού

Erasmus+ Εureka! Η Δ' Τάξη στη Unicef Inventions of the past

Erasmus+ Eureka! Past, Νέα Ολυμπιακά Αθλήματα Present and για την Ε' κ ΣΤ'Future τάξη

H E' Τάξη στο Σεμινάριο ασφαλούς Βυζαντινό οδήγησης Μουσείο

Στην Η παπλωματού Ιταλία για το Erasmus+

ΜΕΛΙ «το θαύμα Επίσκεψη στο Μουσειο της ΒαλκανικώνΠολέμων φύσης».

Παιχνίδι Απόδρασης Καλλιτεχνικός Διάλογος με το Ηνωμένο Βασιλείο "Locked"

18η Έκθεση Διαμάντια παιδικής Παιδικής σοφίας Ζωγραφικής

Δράσεις Γυμνασίου ­ Λυκείου

Με πλήρη ...με το συγγραφέα υποτροφία στο Διονύση Yale ο Γ. Μούργκος Λεμονή

Η Δ' Τάξη Ηνωμένων Μοντέλο στη Unicef Εθνών

Boston College MUN Επίσκεψη στο Μουσειο ΒαλκανικώνΠολέμων

Διαμάντια παιδικής Επταήμερη στη Βαρκελώνη σοφίας

Σοφοκλέους Σεμινάριο ασφαλούς Αντιγόνη οδήγησης

Eκπαιδευτική αποστολή Καλλιτεχνικός Διάλογος στις με το Ηνωμένο Βασιλείο Βρυξέλλες

1ο βραβείο Στην Ιταλία για δημιουργικής το Erasmus+ γραφής

Erasmus+ Let's BuildΑθλήματα Europe Νέα Ολυμπιακά Together για την Ε' κ ΣΤ' τάξη


Newsletter Πάσχα 2018

Δράσεις Νηπιαγωγείου ­ Δημοτικού Erasmus+ Eureka! Inventions of the Past Στο 1ο έτος του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Δημοτικό, με τη δράση «Eureka! Past, Present and Future!», τα σχολεία από τη Σκωτία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία διεξήγαγαν έρευνα στις εφευρέσεις του παρελθόντος της δικής τους χώρας και στη συνέχεια ανακατασκεύασαν τα μοντέλα αυτών των εφευρέσεων. Οι μαθητές του Αριστοτέλειου Κολλεγίου δημιούργησαν εκ νέου τη χαρτογραφία του Αναξίμανδρου, τον παγκόσμιο χάρτη του Πτολεμαίου, τον αστρολάβο του Πτολεμαίου, τον αυτόματο κινηματογράφο και το κουκλοθέατρο του Ήρωνα, το Πυθαγόρειο κύπελλο, τον καταπέλτη του Αρχιμήδη (χειροκίνητη λειτουργία), τον καταπέλτη­ρομπότ του Αρχιμήδη και το οδόμετρο­ρομπότ του Αρχιμήδη..

Erasmus+ Eureka! Past Present and Future Στην απόκοσμα μαγευτική Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, στη χώρα του Κόμη Δράκουλα, ταξίδεψουν τέσσερις μαθητές του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, η Νίκη Δημανοπούλου, η Άννα Μαρία Βερβίτη, η Ματίλντα Κωνσταντινίδη και η Φαίη Καφέ με τις καθηγήτριες Ms Georgia Safouri και κα Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, και παρουσίασαν τις ιδέες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Καλύτερης Εφεύρεσης/ The Best Invention Competition.

Η παπλωματού Την Πέμπτη 15/3 οι μαθητές των Γ΄ και Ε΄ τάξεων του δημοτικου μας σχολείου παρακολούθησαν το δημοφιλέστατο μιούζικαλ «Η Παπλωματού», εμπνευσμένο από το βραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέηλ Μάρκεν, στο θέατρο «Αριστοτέλειον». Διδαχθήκαμε πως η καλοσύνη, η γενναιοδωρία και η ανιδιοτελής προσφορά οδηγεί στην ευτυχία.


Newsletter Πάσχα 2018

Παιχνίδι Απόδρασης "Locked" Στο πλαίσιο των βιωματικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούμε στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, για ακόμα μία φορά οι μικροί μαθητές της γ΄ δημοτικού «αποδράσανε» λύνοντας γρίφους και μυστήρια... 'Εγιναν ντετέκτιβς, πειρατές και κατάσκοποι στα πρωτότυπα, παιδαγωγικά και διασκεδαστικά παιχνίδια απόδρασης του Locked

Η Ε' Τάξη στο Βυζαντινό Μουσείο Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Βυζαντινής Ιστορίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Αριστοτελείου Κολλεγίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 πμ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να θαυμάσουν τα σπάνια πολιτιστικά εκθέματα, τα σχετιζόμενα με τη Βυζαντινή περίοδο, όπως τις ιερές εικόνες, τα λυχνάρια, τους αμφορείς, τα τσουκάλια, τα πινάκια, τα υφαντικά βάρη και το τρικλίνιο.

ΜΕΛΙ: Το θαύμα της Φύσης Στο πλαίσιο των βιωματικών δραστηριοτήτων που εφαρμόζουμε στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο oι μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή επίσκεψη στην επιστημονική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων «Μικροί Ήρωες», όπου τα παιδιά παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ΜΕΛΙ «το θαύμα της φύσης».

18η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής H φετινή μας έκθεση ζωγραφικής είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ισπανό καλλιτέχνη Pablo Picasso. 450 έργα των παιδιών μας, σας περιμένουν να τα θαυμάσετε από κοντά στο Mediterranean Cosmos. Η έκθεση διαρκεί από 2 Απριλίου ως 16 Απριλίου. Είστε όλοι προσκεκλημένοι!


Newsletter Πάσχα 2018

Δράσεις Γυμνασίου ­ Λυκείου O μαθητής μας Γιώργος Μούργκος με πλήρη υποτροφία στο Yale, Η.Π.Α. Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, Γιώργο Μούργκο, που έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Yale, όπως και στο Univercity of Pennsylvania, για να σπουδάσει Νευροβιολογία. Ο μαθητής του Αριστοτελείου Κολλεγίου αρίστευσε στις εξετάσεις του S.A.T.και προετοιμάστηκε για την εισαγωγή του σε Πανεπιστήμια της Αμερικής από το ειδικό τμήμα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό που λειτουργεί στο σχολείο μας.

Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 16ο MUΝ του σχολείου μας από 1 ως 3 Μαρτίου του 2018. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι από 32 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Αμανατίδης Ιωάννης. Η συμμετοχή στο MUN προωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα διεθνή ζητήματα, αυξάνει την ικανότητα των μαθητών στην επίλυση προβλημάτων, διδάσκει εκφάνσεις πολιτικών διενέξεων, ενισχύει τις ικανότητες έρευνας και επικοινωνίας.

Boston College MUN Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας σε διεθνείς καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στη Βοστώνη το παγκοσμίου φήμης Boston College των Η.Π.Α. Κατά την πολυήμερη επίσκεψη στη Βοστώνη, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της διπλωματίας εξασκώντας παράλληλα την Αγγλική γλώσσα και αναπτύσσοντας την κριτική τους ικανότητα μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια όπως το Boston College, το Harvard, το M.I.T., το Northeastern University και το Hellenic College/Holy Cross.


Newsletter Πάσχα 2018

Η Γ' Λυκείου στη Βαρκελώνη OΗ Γ' Λυκείου πέρασε την επταήμερη εκδρομή της στη Βαρκελώνη. Οι νεαροί μαθητές γύρισαν με πολύτιμες εμπειρίες. Ήταν γι' αυτούς μια τελευταία στιγμή ξεγνοιασιάς πριν τις πανελλήνιες. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους!

Σοφοκλέους Αντιγόνη Η θεατρική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου, αποδεικνύοντας πως με τα χρόνια εκφράζεται με αστείρευτη έμπνευση και διάθεση για νέες προκλήσεις, έδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητές της με τη θεατρική παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα αρτιότερα έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, το οποίο διδάσκεται στη Β΄ Λυκείου από το πρωτότυπο κείμενο. Η υπόθεση του έργου φάνηκε να προσελκύει τους μαθητές της θεατρικής ομάδας, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Στην παράσταση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου ως χορός των γερόντων της Θήβας, ενώ τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν μαθητές του Λυκείου και μάλιστα από τη Γ΄ τάξη. Ο συνδυασμός ήταν εξαιρετικός καθώς η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στις δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και στη βραδινή στο Θέατρο Αλέξανδρος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές του Αριστοτελείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκάλεσαν τη συνολική συγκίνηση του κοινού και εξέπληξαν και τον πιο απαιτητικό θεατή με αποτέλεσμα να εισπράξουν το εκτενές και επίμονο χειροκρότημα. Η διανομή των ρόλων ήταν η εξής: Αντιγόνη: Ραφαέλα Καβάση, Ισμήνη: Θεοδώρα Καλπάκη, Κρέοντας: Νίκος Τσιρίδης, Φύλακας: Βασίλης Μανωλάκης, Αίμονας: Θανάσης Κατσίκης, Τειρεσίας: Χριστίνα Λιάμου, Ευρυδίκη: Ευγενία Μανωλίδου – Χατζή, Άγγελος: Γιάννης Βέτος, Εξάγγελος: Παναγιώτης Λαζαρίδης, Χορός: Γέροντες Θηβαίοι / Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Βασιλειάδου Στεργιανή, Βέτος Γιάννης, Γκροζούδη Ηρώ, Γιοβανούδη Αγγελίνα, Γιοβανούδη Μελίνα, Δανιηλίδου Μελίνα, Δράμπα Χάρις, Κονταξιάν Βασίλης, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Παπαδημητρίου Χρήστος, Πράτανου Αναστασία, Σαλμά Λευκοθέα, Σωκράτους Χρυσή, Ταουκτσής Αντώνης, Χατζηκωνσταντίνου Σταυρούλα. Συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Αλεξοπούλου Παναγιώτα στην γενική επιμέλεια της παράστασης και Τσαντσάνογλου Όλγα στην διδασκαλία του κειμένου.


Newsletter Πάσχα 2018

Εκπαιδευτική Βρυξέλλες

αποστολή

στις

Στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, βρέθηκε δεκαπενταμελής αποστολή του Αριστοτελείου Κολλεγίου, έπειτα από πρόσκληση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη δεύτερη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει μία πολύ καλή ευκαιρία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίον λειτουργεί το θεσμικό όργανο, ως η φωνή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1ο βραβείο δημιουργικής γραφής Το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής απέσπασε η μαθήτρια του Αριστοτελείου Κολλεγίου Πέννυ Γιουβανάκη για το ποίημα που συνέγραψε. Επίσης, στον ίδιο μαθητικό διαγωνισμό (ποιήματος, διηγήματος, θεατρικού) της απονεμήθηκε Έπαινος Αφηγηματικής Τεχνικής για το διήγημά της. Η βράβευση έγινε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Erasmus+ Let's Build Europe Together Στις 18 Φεβρουαρίου, αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών μας αναχώρησε για την Αυστρία, όπου συμμετείχε στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ Let's Build Europe Together. Το καινοτόμο αυτό διεθνές εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα επενδύει στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση και αποτελεί το «κλειδί» για την ανάδειξη και απελευθέρωση των δεξιοτήτων των ατόμων. Aφορά τη σύμπραξη και τη συνεργασία σχολείων της Ευρώπης και τις ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών με σκοπό την οργάνωση, τη δράση και την ολοκλήρωση κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (project).


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.