Page 1

Ariadna Chas Roure 3B

Anàlisi d’un objecte

Permanent

1


Ariadna Chas Roure 3B

Fase 1 Anàlisi global Nom: Permanent. Permanente (castellà) Permanente (gallec) Μόνιμος (grec) Iraunkorra (basc) Dauerwelle (alemany) Permanentem (llatí) Permanent (anglès)

Utilitat: El retolador permanent o indeleble és utilitzat quan es desitja que el dibuixat resisteixi en el temps. La tinta sol ser resistent a l'aigua, conté substàncies tòxiques com xilè o toluè, i té la capacitat d'escriure en una varietat de superfícies, des de paper a metall o roca. Els retoladors indelebles són comunament usats per marcar discos com CD i DVD, tot i que aquesta pràctica ha estat descoratjada perquè es creu que el xilè i el toluè danyen els discos. Existeixen altres retoladors sense aquests elements, basats en l'alcohol o aigua que són més segurs.

2


Ariadna Chas Roure 3B

Fase 2 Anàlisi Anatòmica Descripció: Tub d’uns 2,5 i 3cm de diàmetre i d’uns aprox. 12,5 cm de llargada. Si el destapem, hi trobarem la tinta, d’1,5cm aprox. La punta de la tinta, te forma de diagonal, per poder subratllar millor.

Esbós:

Peça 1

tap

Peça 2

tinta

Peça 3

càpsula

3


Ariadna Chas Roure 3B

Fase 3 Anàlisi Funcional

Peça 1

Tap

Serveix per tapar la tinta per a què no es quedi seca, així, poder-la utilitzar.

Peça 2

Tinta

És l’element que fem servir per subratllar, tinta líquida permanent; negra, verda, vermella, blava...

Peça 3

Càpsula

Element que serveix per la tinta per a què no caigui per davall de l’objecte.

4


Ariadna Chas Roure 3B

Fase 4 Anàlisi Tècnica Mides: (veure dibuix) Pes: 25g Materials: totes les peçes menys la tinta, són de plàstic. Cost: aprox. 2 euros. Seguretat en l’ús: Seguretat senzilla, però no recomanable el contacte en la pell, saliva o ull.

5


Ariadna Chas Roure 3B

Fase 5 Anàlisi Històrica i social Llegeix Newman va patentar un retolador amb punta de feltre a 1910. No obstant això, els marcadors d'aquest tipus van començar a ser popularitzat amb la venda de retolador de Sidney Rosenthal, que consistia en un tub de vidre de tinta amb una metxa de feltre. El 1958, l'ús de marcadors amb punta de feltre era un lloc comú per a una varietat d'aplicacions, com ara les lletres, l'etiquetatge i la creació de cartells. L'any 1962 va portar el desenvolupament de la moderna ploma de punta de fibra de Yukio Horie l'Stationery Company Tòquio.

6

Plantilla analisi objecte  

Permanent.

Plantilla analisi objecte  

Permanent.

Advertisement