Page 1

ИНСТРУКЦИИ 3D Дигитален Графичен Цветови Анализ


1. Снимка #1 направена с обикновен цифров апарат 2. Когато ще се работи само за постигане на 3D графики е необходима ясна снимка на добър фокус с цвят А2 от Vita Classic разцветка и калибрираща черно -бяла мостра*. 3. Задължително е, когато се изпраща снимката да се опише, кой е използувания цветен стандарт/например А2 Vita Classic/.


4. Снимката е добре да бъде предварително обработена/изрязана/, кото се премахнат излишните устни и други и да фокусира само съответния участък от зъби и насочения ръб към ръб/както е на снимката от презентация 102/ цветен стандарт към зъба и ясно видима /без размазване/ калибрираща черно -бяла мостра. 5.За да се избегнат прекалените отблясъци от светкавицата при правенето на снимки е добре фотоапаратът да не е точно перпедикулярно към зъба и калибриращата черно -бяла мостра ,а леко цервикално под малък ъгъл.


6. Пациентът е добре да бъде седнал за да е стабилен ,за по добра не размазана снимка. 7. Могат да бъдат използувани множество цветни стандарти и дори цели разцветки ,ако задачата изисква това. 8. Вземете снимката преди да е работено или са пилени зъби,защото се получава ефект на дехидратиране и се променя цвета на зъбите.


 

9. Допълнителната светлина от голям прозорец, изкуствена светлина ,която пада отгоре или светлина от зъболекарския рефлектор променят цвета. 10. Използвайте светкавицата от Вашия апарат. 11. Ако имате светлина идваща от голям прозорец е необходимо да обърнете лицето на пациента в друга посока ,когато вземате снимка.


  

12. Не забравяйте да дезинфектирате разцветките и калибрираща черно -бяла мостра преди и след работа. 13. Използувайте”center metering” по добре отколкото”spot metering” на Вашия фотоапарат. 14. Използувайте “zoom”. 15. Използувайте малка стойност за ASA -100. 16. Използването на максимален “depth of field” не помага.


Информацията от снимка #1 ни дава схемитекари за Наситеност и Светлост За да получите информация за Цветовия Оттенък е необходима още една снимка #2 с трите най-близки до цвета цветни стандарта от трите разцветки едновременно(Vita Classic,Vita 3D Master,Chromascop) и калибрираща черно бяла мостра.


 

dent@ dir.bg ( 24 часа) Oператор за техническа поддръжка - Работно време : 14: 30 – 17:30 ( BG време) - Телефон : (02) 403-66-08

3D_Digital_Color_Analysis  
3D_Digital_Color_Analysis  

3D Дигитален Графичен Цветови Анализ ИНСТРУКЦИИ