Page 1

Figueres, 3 de juny del 2012

Si no saps que fer aquest estiu en aquesta revista et presentem alguns cursos d’informàtica.

Figueres, 3 de juny del 2012

Aquí tobaras l’actualitat de l’informàtica, els elements que acaben de sortir al mercat, algunes opinions i enquestes. Atreveixte amb aquesta revista!

No t’aburriras pas Tenim passatemps i tot!

No saps quin programa descargarte? Aquí t’ensenye els pros i contres dels programes. Quin esculleixes?

Et recomenem pàgines web de grans utilitats. T’HI ESPEREM A LA PRÒXIMA EDICIÓ: ARIADNA CABEZAS I JESSICA JORDÀ

ÍNDEX 1


Figueres, 3 de juny del 2012

Temes i Activitats………………………………………….…… Pàg. 3

Sistemes Operatius …………………………………………… Pàg. 4

Videopad vs Movie Maker ………………………………... Pàg. 4

Sony vaio VS Acer Aspire ……………………………….. Pàg. 5

Recomenacions de pàgines web ................. Pàg. 6 i 7

Pasatemps ………………………………………………………... Pàg. 8

Notícies I novetats ……………………………………………. Pàg. 9

Entrevista d’informàtica ………………… Pàg.10,11,12 I 13

I enquesta d’informàtica ………………………………... Pàg. 13

TEMES I ACIVITATS L'ACADÈMIA Carrer Sant Pau, 78 - (Esquina Pere III, 35) , 17600 , FIGUERES (GIRONA) http://www.academiadeformacio.com L'ACADÈMIA Reforç ,cursos formació ocupacional, idiomes, informàtica.

2


Figueres, 3 de juny del 2012

CESI Plaça PRESIDENT TARRADELLAS 11 , FIGUERES (GIRONA) www.cesigrup.com Informàtica i comunicacions.

FACEBOOK SE RENUEVA DE NUEVO: CON MOTIVO DE SEGUIR CONTENTANDO A SUS YA MÁS DE 500 MILLONES DE USUARIOS, FACEBOOK ACABA DE ANUNCIAR UN NUEVO CAMBIO DE DISEÑO, EL SEGUNDO DE ESTE AÑO, QUE DA PRIORIDAD VISUAL A UNA GALERÍA FOTOGRÁFICA AUTOMÁTICA Y A LA INFORMACIÓN BIOGRÁFICA DEL USUARIO. ESTE LAVADO DE CARA FUE CONFIRMADO AYER POR MARCK ZUCKERBERG EN EL PROGRAMA ESTADOUNIDENSE 60 MINUTES. EL CEO DE LA RED SOCIAL EXPLICÓ EN LA ENTREVISTA QUE LAS FOTOGRAFÍAS NUNCA FUERON EN UN PRINCIPIO LA PRIORIDAD DE FACEBOOK, PERO CON EL PASO DE LOS AÑOS HAN GANADO MÁS PESO EN EL USO DE LA W EB. DE ESTE MODO, EN EL PERFIL SE MOSTRARÁ UNA GALERÍA EN LA PARTE SUPERIOR QUE MUESTRA LAS CINCO FOTOGRAFÍAS MÁS RECIENTES EN LAS QUE EL USUARIO ESTÁ ETIQUETADO. ADEMÁS, EL ENCABEZAMIENTO DE LA PÁGINA TAMBIÉN MUESTRA SU INFORMACIÓN BIOGRÁFICA, DATOS QUE ANTES QUEDABAN RELEGADOS A UN SEGUNDO PLANO. EL NUEVO PERFIL TAMBIÉN PERMITE RESALTAR A LOS AMIGOS MÁS IMPORTANTES (O CON LOS QUE SE MANTIENE MÁS CONTACTO), FAMILIA O COMPAÑEROS, AL PONERLOS EN RELIEVE. EN LA COLUMNA DERECHA AHORA TIENES A LOS AMIGOS COMUNES, LOS EVENTOS Y ANUNCIOS PUBLICITARIOS. LOS CAMBIOS SE IRÁN DANDO DE MANERA GRADUAL DURANTE EL PRÓXIMO AÑO, PERO QUE LOS USUARIOS TENDRÁN LA OPCIÓN DE CAMBIARSE DE MANERA INMEDIATA AL NUEVO DISEÑO. PARA ELLO, ENTRA EN ESTA PÁGINA: HTTP://W W W .FACEBOOK.COM/ABOUT/PROFILE. UNA VEZ QUE PULSES EL BOTÓN VERDE DE EMPEZAR A USAR EL NUEVO PERFIL SE TE APLICARÁ EL CAMBIO Y YA NO PODRÁS VOLVER A USAR EL ANTERIOR.

3


Figueres, 3 de juny del 2012

SISTEMES OPERATIUS: Linux

Windows

Instal·lació de paquets No té compatibilitat i ofereix actualitzacions més freqüents.

Instal·lació més senzilla Les pròpies empreses fabriquen els seus propis programes.

Menys adaptació per part de les empreses Aquest programa és caracteritzat perque pot passer diferents dies I anys sense la necessitat d’apagar l’equip

Posseeix una gran quantitat de software En canvi, windows s’ha de reiniciar quan es canvia la seva configuració

Imatges

VideoPad Vídeo Editor 2.42 vs Windows Movie Maker 2.6.4037.0 AQUESTS DOS PROGRAMES SERVEIXEN PER CREAR MONTATGES DE VIDEOS A PARTIR D’IMATGES O AJUNTAR VARIS VÍDEOS. ES PODEN AFEGIR EFECTES I TRANSICIONS. 4


Figueres, 3 de juny del 2012

VIDEOPAD: ÉS GRATIS, NO ESTÀ EN ESPANYOL, ÉS COMPATIBLE AMB EL WIN2000, XP, 2003, VISTA, 7.PROS, ÉS FÀCIL D’USAR I OFEREIX VARIS OPCIONS DE GUARDAT. EL TAMANY DEL VIDEOPAD ÉS DE 3.8 GB. UNS DELS DEFECTES QUE TROBEM ÉS QUE NO PERMET AFEGIR SUBTÍTOLS I AFEGIR ELS ENLLAÇOS A ALTRES PRODUCTES DE NCH. MOVIE MAKER: ÉS GRATIS, ÉS MOLT FÀCIL D’UTILITZAR, EL TROBEM AMB ESPANYOL, ÉS COMPATIBLA AMB QUASI TOTS ELS SISTEMES OPERATIUS.

Sony Vaio VS. Acer Aspire Imatges:

Sony Vaio * Processador: Processador Intel® Core™ i3 -330M a 2.13 GHz. 3MB Intel® Smart Cache, * Memoria: 4GB DDR3 (2048 + 2048 MB) * Memoria màxima: 8 GB * Disc dur: 500 GB SATA 5400 rpm * Unitat òptica: Regrabadora DVD Multi a doble capa * Pantalla: LCD X-black de 15.5 pulgades HD 1366 x 768 de resolució * Gráficos: ATI Mobility Radeon HD 5650 con 1GB de memòria dedicada GDDR3 * Multimèdia: Compatible con audio de alta definiciò Intel®, 3D Surround, altaveus estèreo incorporats, Dolby Home Theater v3. * LAN: Ethernet RJ45 10/100/1000 * Wireless (Conexiò de red inalàmbrica): 802.11a / b / g /n * Batería: Batería de ión-litio * Dimensiones: 369.8 X 31,1 X 248.2 mm. * Peso: 2.7 Kg con batería

Hacer Aspire CPU Intel Core i5 430M (2.26GHz, 1066MHz) Memoria 4GB (2.048 x2) Disc Duro 320 GB SATA 5400 rpm Unitat Òptica Gravadora DVD±RW doble capa Pantalla LCD LED 15.6" HD 1366x768 VGA ATI Mobility Radeon HD 5470 5


Figueres, 3 de juny del 2012 512M B DDR3 (fins 2234MB HyperMemory) Connectivitat - WLAN 802.11 b/g/n - Red Gigabit 10/100/1000 Mbps Ports 4 USB 2.0, HDMI, VGA Sub-D, sortida d’auriculars, entrada de micròfon, lector de targetes 5 en 1 Altres característiques - Normativa CE - WebCam 0.3 Mpx Crystaleye - Teclat complet amb numeració inclosa. - Bateria de lític de 6Aquesta celtes pagina la recomano perquè està especialitzada - Peso: 2.80 Kg. per comprar artícles d’Informática i és pot comprar en línea. Es pot veure els models, el preu i els dies que tardarà. També és pot veure si un RECOMANACIONS DE PÀGINES WEBS producte està esgotat o no.

Les seves característiques, la garantía i és pot escollir les diferents formes de finançament i és pot escollir més de una unitat. És pot veure les opinions de la gent si li ha agradat o no, és a dir la seva opinió i vídeos.

6


Figueres, 3 de juny del 2012

Són especialistes en solucions informàtiques. En aquesta pàgina ens presenta qui son i que serveis ofereixen. Hi han productes, serveis i contactes. També ens presenta com contactar amb ells.

Aquesta pàgina ha estat creada amb la finalitat de lliurar solucions integrals basades en serveis TI. Des de 1997 ens hem transformat en un dels majors proveïdors multimarques de la indústria de les Tecnologies de la Informació a nivell nacional.

Aquesta pàgina web que és la casa comercial de El corte Inglès és pot mirar els models en persona a qualsevol centre comercial El Corte Inglès situats a diferents províncies de qualsevol comunitat autònoma. L’envio a domicili de qualsevol aparell d’informàtica esta en 24 h.

Ens orienta el compromís cap als nostres clients, el que ens ha permès especialitzar-nos en el lliurament òptima de serveis professionals en forma oportuna. Així, aconseguim que els nostres clients obtinguin la millor relació preu-beneficis de la indústria. Tenim associacions amb prestadors de serveis professionals d'Infraestructura Tecnològica, certificats i orientats a oferir alts estàndards de qualitat, el que permet als nostres clients posar en marxa els seus projectes en el més breu termini. 7


Figueres, 3 de juny del 2012

PASATEMPS

8


Figueres, 3 de juny del 2012

NotĂ­cies i novetats

El nou sistema operatiu aplicat a les noves BlackBerrys. tĂ ctils.

9


Figueres, 3 de juny del 2012

HP BUSCA HACER LA GALERÍA MÁS INSOLITA CON LAS IMÁGENES MAS ORIGINALES ENVIADAS POR EPRINT

Si siempre estás conectado y tu universo es móvil, te gustará la apuesta por la innovación de HP. Imprimir más libre y fácil que nunca, y todo desde tu móvil con la nueva HP PhotoSmart X99.

Para probar esta nueva experiencia, descubrir sus ventajas y participar para conseguir una impresora PhotoSmart Premium, solo tienes que unirte a la generación ePrint y formar parte de la galería fotográfica más insólita de HP. Elige tu imagen más sorprendente, creativa o divertida, que te represente como parte de esta generación, y envíala a la dirección email con la que imprime nuestra impresora: generacioneprint@hpeprint.es Al enviarla se imprimirá automáticamente en nuestra impresora, y será digitalizada para formar parte de esta galería única. Elige bien tu imagen ya que todas las fotografías podrán verse en www.generacionHpePrint.esdonde el público podrá votarlas. Las 500 instantáneas que consigan mayor número de votos formarán parte de una exposición en una galería urbana. Tienes hasta el 18 de julio para convertirte en un artista. También puedes hacer tu envío desde el apartado “participa” en generacioneprint.es, recuerda que recibirás un mail de respuesta cuando tu foto haya sido aprobada y que su tamaño no podrá exceder los 400x300 píxeles, ni ser superior a un 1 MB.

10


Figueres, 3 de juny del 2012

La nova versió d’ubuntu 12.04.

Enquesta sobre informatica Entrevista a Bill Gates El mestre i l'ordinador Després d'un any d'espera, de faxos i correus electrònics, Bill Gates ens rep a Redmond, prop de Seattle, a l'Estat de Washington, cor de l'imperi Microsoft. El guru de la informàtica prediu per al 2000 enormes avenços.

Segons la seva opinió, l'ordinador és l'invent més important del segle XX? Si mirem cap al futur, l'ordinador és, en qualsevol cas, l'estri de la comunicació que més profundament canviarà la nostra forma de vida. És evident que aquest canvi ha començat ja, però el seu impacte sobre el segle que ve serà, sense cap mena de dubte, extraordinari. En quina mesura afectarà aquest canvi a la nostra vida? Abans de res, a la feina. És una revolució que ja està en marxa. Avui, si sou un consumidor descontentament, trigarà uns quants dies per poder parlar amb la persona adequada i el mateix nombre dies perquè li respongui al seu problema concret. En una empresa, si ha de fabricar un producte especial per a un client, trigarà un temps considerable. Es tracta, sempre, d'un problema de comunicació. Tot això canviarà gràcies a l'ordinador. En què ens afectarà la millora de les comunicacions que aporta un ordinador? La informació permetrà a l'home de negocis reaccionar molt més ràpidament. I avui en dia, davant la constant evolució del mercat, l'èxit o el fracàs d'una operació depèn en 11


Figueres, 3 de juny del 2012 gran part de la rapidesa de reacció de l'empresari. Alhora, la qualitat dels productes i la qualitat dels serveis que espera el client augmentaran considerablement. Els clients aconseguiran i invertiran molt més, perquè es produirà realment un intercanvi ràpid i eficaç. I què passarà en la vida privada? A escala de la quotidianitat, les grans metamorfosi encara no s'han produït, tot i que, ja ara, quan entrem en una casa, la tecnologia aporta a cadascú una forma d'aprendre i de divertir-se que no té res a veure amb el que hi havia fa uns anys. Si mirem enrere, ens adonem que la nostra forma de vida era molt diferent abans dels llibres, del telèfon, de la televisió o de la ràdio. Avui, la informàtica i els mitjans de comunicació que se'n deriven (correu electrònic, Internet ...) canvien la forma que la gent té de passar el temps. Una de les conseqüències més importants és l'abolició de les fronteres. Per exemple, qualsevol persona pot formar part de les grans comunitats i no només de les comunitats en les que un viu i treballa. Si algú té interès per la política, és molt fàcil formar un grup i compartir les idees pròpies amb els altres, encara que les persones amb qui comparteixi visquin en diferents llocs del món. Si un es canvia de país i vol romandre en contacte amb la seva antiga cultura, pot accedir fàcilment a les emissions de ràdio, als diaris de la seva regió d'origen i mantenir el contacte amb els seus parents ... Podeu enviar fotos als seus familiars, parlar o jugar a escacs amb ells. Per exemple, jo jugo al bridge amb amics que estan disseminats per tot el territori americà. Gràcies a l'ordinador, els nostres actes quotidians canviaran en profunditat: la forma de fer les compres, d'aprendre, de divertir-se, de treballar ... Al meu parer, el desenvolupament de les tecnologies informàtiques afavoreix una existència més democràtica, més oberta i més enriquidora. A força d'utilitzar l'ordinador, no es corre el risc que la màquina canviï totalment la nostra vida fins al punt de canviar-nos a nosaltres mateixos? No Les tecnologies informàtiques segueixen sent un estri. La gent se'n serveix per fer el que vol, quan i com vol. Per exemple, per a romandre en contacte amb els amics, trobar destinacions interessants per viatjar, fer compres, descobrir coses noves o instruir. Cada estudiant connectat té el món del coneixement a la punta dels dits, només prement unes quantes tecles. Els estudiants poden treballar i divertir junts. Si es té un amic malalt, hi ha la possibilitat de trobar a Internet les últimes investigacions, els millors productes i els millors remeis. Però els actes que cadascú realitza segueixen sent els mateixos. La naturalesa de l'home no canviarà per culpa de la informàtica. En realitat, l'únic que fem és aprofitar aquesta eina en el nostre benefici, com ja ho vam fer abans amb la industrialització, amb el telèfon o amb la televisió. No s'ha de tenir por a la tecnologia informàtica. La utilització de les tecnologies informàtiques permet sempre guanyar temps al temps? Permet, per descomptat, guanyar molt de temps, com en el seu moment ho va permetre el telèfon. No obstant això, també és cert que si no s'utilitzen aquests mitjans amb intel · ligència, poden tornar en contra nostra i, en comptes de fer-nos guanyar temps, poden arribar a perjudicar-nos. Però es tracta sempre d'un problema d'utilització, vinculat a l'usuari de les noves tecnologies. La causa de la pèrdua de temps no resideix en la tècnica, sinó en la persona que la utilitza. En termes generals, 12


Figueres, 3 de juny del 2012 l'equilibri dels beneficis és indiscutible. La omnipresència de la informàtica no pot provocar una intromissió excessiva en la nostra vida privada? El perfil de la gent, les seves dades personals i professionals estan, des de fa temps, integrats en els ordinadors dels governs i de les empreses, especialment a través dels números de telèfon o dels números de la targeta de crèdit. Això no és res de nou. L'única novetat és que la gent comença a adonar-se'n. Caldrà dictar lleis per definir qui pot tenir accés a unes o altres informacions i com es poden utilitzar aquestes dades. Així que, un cop més, es tracta d'un problema d'utilització. És una qüestió política. Si els homes són intel · ligents, han d'entrar de ple en el problema i dictar lleis per evitar qualsevol atemptat contra la vida privada. La utilització abusiva de l'ordinador pot distanciar-nos del món real? Això és el mateix que es deia quan va aparèixer el llibre: anem a llegir en comptes de fer. Per exemple, descobrir l'escalada per mitjà dels llibres, sense practicar realment. Penso que, al final, els llibres han tingut un impacte positiu i que ningú pot contradir en això. Els llibres ens han ofert el coneixement i l'aprenentatge. El fet de poder aprendre coses que no tindrem la sort de poder fer nosaltres mateixos. ¿Aquesta evolució és igual de vàlida per a l'ordinador? Estic convençut. Però, aquesta màquina també ens ofereix la possibilitat de comunicar. A més, les noves tecnologies no ens impedeixen seguir comunicant-nos cara a cara. Personalment, utilitzo l'ordinador per guanyar temps i poder passar-ho amb els meus fills. Ja no vaig al despatx els caps de setmana, perquè tinc un ordinador a casa meva. I mentre els meus fills fan la migdiada, jo treballo una mica. Quan es desperten, em poso a jugar amb ells. I tot gràcies a l'ordinador. Cal saber utilitzar la tecnologia quan és útil. I en cap cas ha de reemplaçar les experiències reals. Creu vostè que, al segle XXI, viurem, gràcies a l'ordinador, en un món alliberat del temps i de l'espai, en una mena de barreja entre el món real i el món virtual? Ja fa molt temps que no vivim només en un món real o físic. Passem molt de temps al telèfon o davant la televisió. Tothom viu en un món virtual: el de les imatges televisives o cinematogràfiques. La tecnologia informàtica aporta noves formes d'experiència i de diversió que impliquen molt més a l'espectador, que el fan participar molt més activament que en les formes de vida clàssiques. Jo crec que tots els estris que tenim ja al nostre abast no només no crearan un món virtual, sinó que, per contra, ens ajudaran a enfrontar-nos al món real. Creu que al segle XXI es produirà una acceleració tecnològica? Evidentment. En cada àmbit tecnològic es produiran enormes canvis. S'aconseguirà, entre altres coses, una qualitat cada vegada millor en la imatge, pantalles planes, ordinadors que comprendran les paraules parlades i ens respondran correctament o que podran veure qui entra a casa (per exemple, per vigilar a la seva mainadera a distància). Davant nostre s'obre un món d'informació infinit. I amb un accés molt fàcil i un impacte únic. Crec que és un canvi molt més gran que qualsevol altre que hagi pogut conèixer la humanitat. Es pot témer que la tecnologia vagi més lluny que l'home i controli a la humanitat? No La tecnologia és només un estri. És que el cotxe ens controla? La tecnologia pot modificar el món, però només l'home és el responsable del moment i de la direcció 13


Figueres, 3 de juny del 2012 d'aquest canvi. És clar que és l'home qui decideix. Si no utilitzem els avenços tecnològics en una direcció positiva, serà per culpa de l'home, no de la màquina. Vostè ha escrit que "els anys 2000 seran anys de velocitat". ¿En dir això, estava pensat, a més de l'àmbit laboral, en la vida quotidiana dels éssers humans? Sí i no. El treball serà més ràpid, però no la forma de viure. Certament hi haurà més informació. Serà més fàcil escollir diferents productes, diferents viatges, etc ... Però la vida, espero que no sigui més ràpida. És que pot ser més ràpida encara? El guany de temps generada per la informàtica ens ha de permetre, per contra, accedir a altres activitats. En l'evolució de la humanitat, el temps d'oci estava, fins ara, reservat a la gent benestant. Ara, es pot guanyar temps a la feina i en qualsevol altra activitat obligatòria, per tal d'utilitzar aquest guany de temps reflexionant o fent el que cadascú vulgui. Es pot dir que ha canviat vostè el món? No, això és massa fort. Pertanyo a una indústria que està construint els estris més Alguna les respostes: extraordinaris que la humanitat hagi conegut mai. I aquests estrisde multipliquen les opcions i les possibilitats d'actuació, i ens permeten canviar múltiples aspectes de la Edad: 23 nostra vida. Sempre en sentit positiu, o això almenys és el1.que espero.

2 . Tenías ordenador a casa hace 10 años ? Si.

3 . En caso afirmativo, para que lo utilizabas? Para Vostè es considera com un Senyor del temps? tareas És un títol massa pretensiós. Per tant, diria que no. El querealizar sí és clar éspara queellacolegio. meva activitat canviarà i ajudarà realment a la gent a reflexionar4sobre el temps . E Internet? No. i sobre la forma d'utilitzar. Formem part de la gran revolució. I és molt participar-hi. 5 . excitant En caso afirmativo, durante cuanto de tiempo lo utilizabas? Menos de 1 hora 1 hora aprox.

Enquesta sobre informática. 1. Edad:

2 . Tenías ordenador a casa hace 10 años ? 3 . En caso afirmativo, para que lo utilizabas? 4 . E Internet?

5 . En caso afirmativo, durante cuanto de tiempo lo utilizabas?

Mas de 2 Horas Para qué lo utilizabas? 6 . Actualmente, tienes ordenador en casa? Si. 7 . E internet? Si.

Menos de 1 hora 1 hora aprox. Mas de 2 Horas

8 . Dónde utilizas el ordenador?

Para qué lo utilizaves?

en la biblioteca

6 . Actualmente, tienes ordenador en casa? 7 . E internet?

8 . Dónde utilizas el ordenador? En casa en la biblioteca Otras (especificar): 9 . Para que lo utilizas? Chatear Blogs Música Otras (especificar): 10 . Durante cuanto tiempo diario lo utilizas?

1 hora mas o menos 2 horas mas o menos más de 2 horas 11 . Estas a favor de la piratería por internet? 12 . Sacas provecho?

13 . Crees que a evolucionado al largo de estos 10 ultimos años?

En casa X Otras (especificar): Trabajo, universidad. 9 . Para que lo utilizas? Chatear X Blogs X Música X Otras (especificar): Estudiar, videos, mail, trabajo. 10 . Durante cuanto tiempo diario lo utilizas? 1 hora mas o menos 2 horas mas o menos más de 2 horas X (Muchas mas...) 11 . Estas a favor de la piratería por internet? Si. 12 . Sacas provecho? Si.

14

13 . Crees que a evolucionado al largo de estos 10 ultimos años? Si.


Figueres, 3 de juny del 2012

1. Edad: 46 2 . Tenías ordenador a casa hace 10 años ? si 3 . En caso afirmativo, para que lo utilizabas? aprendizaje 4 . E Internet? no 5 . En caso afirmativo, durante cuanto de tiempo lo utilizabas? Menos de 1 hora 1 hora aprox. Mas de 2 HorasPara qué lo utilizaves? 6 . Actualmente, tienes ordenador en casa? si 7 . E internet? si 8 . Dónde utilizas el ordenador? en casa En casa en la biblioteca Otras (especificar): 9 . Para que lo utilizas? Chatear Blogs Música Otras (especificar): foros, tutoriales, juegos 10 . Durante cuanto tiempo diario lo utilizas? 1 hora mas o menos 1 hora mas o menos 2 horas mas o menos más de 2 horas 11 . Estas a favor de la piratería por internet? SI! sobre todo en musica, a fin de cuentas, pagamos cannon, no? y el estado natural de un musico es encima de un escenario12 . Sacas provecho? no 13 . Crees que a evolucionado al largo de estos 10 ultimos años? si, pero aun ira a mas. Estamos en el principio

15

L'actualitat de l'informàtica  
L'actualitat de l'informàtica  

Aqui se puede encontrar informacion sobre la informatica.

Advertisement