Page 1

KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA


KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA

Autolla ajaminen voi kesäisin olla hauska ja elämänmakuinen kokemus, mikäli autossasi on hyvät kesärenkaat. Ympärivuotiset renkaat toimivat myös kesällä, mutta niiden suorituskyky ei ole yhtä hyvä kuin kesärenkaiden. Kesärenkaat on suunniteltu tarjoamaan erinomaista pitoa lämpimässä säässä. Kesäolosuhteiden lisäksi ne ovat täydelliset myös syksyllä ja keväällä. Niissä on ympärivuotisia renkaita parempi pito sekä märällä että kuivalla tienpinnalla. Ainoastaan talvella ne eivät ole käyttökelpoiset.


KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA

Toisin kuin talvirenkaat, jotka on rakennettu pysymään tarrautuvina ja pitävinä kylmissä sääolosuhteissa, kesärenkaat on suunniteltu pitäviksi ja koviksi, jotta ne tarjoavat erinomaiset käsittelyominaisuudet kuivilla ja ajoittain märilläkin kesäteillä. Nykyaikaiset kesärenkaat saavuttavat nämä ominaisuudet niiden valmistuksessa käytettyjen erilaisten ​kumiyhdisteiden avulla.


KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA

Kun katsot kesärenkaita tarkkaan, huomaat että niissä on erilaiset kulutuspinnat ja -urat kuin ympärivuotisissa renkaissa. Niiden tarkoituksena on siirtää vettä tehokkaasti tien pinnalta. Sateella urat kanavoivat vettä ja auttavat renkaita liikkumaan märissä olosuhteissa vaivattomasti. Ajaminen märissä olosuhteissa ei näin ollen ole lainkaan haastavaa, kunhan ulkona ei ala pakastamaan. Koska kesärenkaissa ei ole ominaisuuksia, jotka auttaisivat niitä toimimaan lumisilla ja jäisillä teillä, niiden toimintaan ei voi luottaa kylmissä talviolosuhteissa.


KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA

Koska kesärenkaat on suunniteltu kuumille ja märille tienpinnoille, ne kestävät kauemmin kuin muun tyyppiset renkaat, mikäli niitä käytetään pelkästään kesällä ja niistä pidetään asianmukaista huolta. Useimmat kesärenkaat ovat kuitenkin epäsymmetrisiä, mikä rajoittaa mahdollisuuksia kierrättää niitä eri renkaissa käyttöiän pidentämiseksi. Siitä huolimatta kompromissittomuus niiden suunnittelussa mahdollistaa ajoneuvon paremman käsiteltävyyden ja pidon lämpimissä sääolosuhteissa verrattuna ympärivuotisiin renkaisiin. Niiden käyttö voi tulla hieman kalliimmaksi, koska tällöin on ostettava myös talvirengassarja käytettäväksi kylmissä olosuhteissa, mutta ne ovat kyllä hintansa arvoiset.


KESÄRENKAISIIN LIITTYVIÄ TIETOJA

Lisää tietoja kesärenkaista saat vierailemalla verkkosivullamme Nokian Tyres vaikka heti.

Kesarenkaisiin liittyvia tietoja  
Kesarenkaisiin liittyvia tietoja  
Advertisement