__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Kerstin Hesslefors Persson

När sorgen värker Böner till tröst

ARGUMENT


Kerstin Hesslefors Persson

När sorgen värker Böner till tröst

ARGUMENT


© 2012 Kerstin Hesslefors Persson och Argument Förlag AB © Bibeltext från Bibel 2000 – Svenska Bibelsällskapet Omslagsfoto: © iStockphoto.com/vintervit Inlagefoton: © iStockphoto.com/ Retrovizor, Jasmina007, franckreporter, zigifoto, ISO3000, So-CoAddict, andipantz, pixonaut, stacey_newman, sxasher, klikk, markforce04, JoopS, mniebuhr Tryck: InPrint, Lettland ISBN: 978-91-7315-354-6

Argument Förlag AB, Box 98, 432 22 VARBERG Tel: 0340–69 80 00  |  Fax: 0340–69 80 10 Webbsida: www.argument.se E-post: info@argument.se


Den tröst som finns är närvaro på riktigt.


Nu vilar havet Nu vilar havet det gråa havet och solen sänker sitt bleka sken. Nu sköljer vågen så lugnt mot stranden med stilla vågskvalp mot sand och sten. Nu väntar himlen vid horisonten och livet självt har satt sina spår. Nu sjunker solen i havets vila och den vi saknar sin vila når.


Tyst

Livets Gud, hur tyst kan ett liv vara, bara ett andetags skillnad. Så skört att sista gången vi ses är vårt avsked. Tiden stannar. Tystnaden talar. Älska. Sakna. Gud, hur ska jag orka leva utan, resten av mitt liv? Fyll mig med närvaro.


Rastlös Gud, min Gud, jag är rastlös, så kraftlös och mitt emellan. Hela jag pendlar. Gråten som bara kommer och de plötsliga skratten. Sova och äta har ingen ordning alls. Jag har ont i magen och sår i själen, orkar inte ta beslut, kommer inte till ro. Jag vill vara nära mina närmaste. Gud, min Gud, jag är rastlös, kraftlös, hudlös, utan försvar. Håll om mig, släpp aldrig taget.


Gråt

Tröstens Gud, bortom orden tar gråten vid. Samla mina tårar, de som rinner längs mina kinder, de som bränner på insidan av ögonlocken, de som stockar sig i halsen, de som ger träningsvärk i axlar och rygg.


Att sörja är att älska utan att hitta hem. Sorgen är inget tillstånd, snarare en fysisk åkomma. Livet kastas omkull, inget är som vanligt längre. I sorgen brottas vi med saknaden. Vi hade inte saknat om vi inte hade älskat. Sakna och älska hör tätt ihop. Vi får tillåta oss att sakna och fortsätta att älska i våra hjärtan. När sorgen värker innehåller böner för dagar och nätter fyllda av sorg och saknad. Böner att vila i och hämta kraft ifrån på vägen vidare.

www.argument.se

Profile for Argument Förlag

När sorgen värker  

När sorgen värker  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded