Page 1

Middelbare school keuze

Sfeer

Begeleiding ◦ ◦ ◦ ◦

Is het een veilige en gezonde school? Is deze school groot of klein? Is er voldoende aandacht voor de leerlingen? Hoe gedragen de kinderen op deze school zich? Heeft de school een gezellige sfeer? Hoe populair is deze school?

Is er mogelijkheid voor het volgen van bijlessen? Is er een goed contact tussen de school en ouders? Kunnen mijn ouders mijn voortgang volgen via internet? Is er huiswerkbegeleiding? Hoe gaan ze om met afwezigheid en ziekte?

Kwaliteit Zijn de resultaten van de school goed? Heeft de school een goede lesmethode en leermiddelen?

Toelatingseisen

◦ ◦ ◦ ◦

wat weet je allemaal over de school? Heb ik genoeg kennis over de school om te kunnen kiezen? Hoeveel moet je betalen voor de ouderbijdrage? Hoe groot is de kans dat ik word ingeloot? Sluiten de toelatingseisen aan bij mijn niveau?

Welke vragen stel ik mijzelf bij het kiezen van een middelbare school?

Locatie Hoeveel tijd kost het om naar de school te komen? Staat de school in een veilige buurt? Heeft de school een goed noodplan of vluchtplan? Mag je tijdens de pauze van het schoolplein af? Kan je buitenspelen in de pauze? Heeft deze school schooluniformen?

Sociaal Zitten mijn broers en zussen op deze school? Gaan mijn vrienden naar deze school? Wat is de achtergrond van de leerlingen op de school? Wat is de samenstelling van de leerlingen van deze school?

Onderwijsaanbod

◦ ◦ ◦ ◦ ◦

Sluit de school aan bij mijn beroepswens? Kan ik goed doorstromen op deze school? Wat voor een aanbod van vakken is er? Sluit de school aan op jouw CITO-advies? Kun je op de school blijven zitten? Wanneer ik een niveau zak, kan ik dan op deze school blijven?

Voorzieningen

Deze Argumentenkaart is gemaakt aan de hand van een denksessie met negen leerlingen uit groep 8 van de basisschool Multatuli uit Amsterdam. Het maken van deze kaart maakte onderdeel uit van de JINC-bliksemstage die de leerlingen deze ochtend hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

in opdracht van:

Is er een goede kantine op de school? Is het eten in de kantine halal? Kan ik er een snack halen? Zijn er kluisjes om je spullen veilig op te bergen? Hoe lang duren de lessen?

gemaakt door: ©

© 2012


televisie kijken

Tijdsbesteding Tijdsbesteding

Televisie kijken kost tijd die je anders aan andere nuttige activiteiten zou besteden. Televisie kijken is soms saai, omdat je niet zelf kan kiezen welk programma je wanneer wilt zien. De kwaliteit van wat op televisie is, is minder goed dan de kwaliteit van wat in de bioscoop komt.

Gezellig Televisie kijken is niet sociaal, want je zit in je eentje naar een virtuele werkelijkheid te kijken. Tv kijken kan de sfeer bederven door ruzie over welk programma op moet of hoe hard het geluid mag.

ontwikkeling Tv-programma’s hebben een slechte invloed op je, door veel geweld, nare beelden en scheldpartijen. Televisieprogramma’s kunnen eng zijn. Televisie kijken kan slecht voorbeeldgedrag tonen (zoals Jack Ass). Reclames op televisie beïnvloeden (ongemerkt) de mening, voorkeur en het gedrag van kijkers. Eén machtige tv-baas kan besluiten wat er op tv is en daarmee de mening van kijkers beïnvloeden.

Televisie kijken werkt ontspannend. Televisie kijken maakt je vrolijk en aan het lachen. Televisie kijken is leuk, omdat het spannend is. Televisie kijken is goedkoper dan naar de bioscoop gaan of een film kopen of huren.

Wat zijn de argumenten voor en tegen televisie kijken?

Gezellig Met andere mensen televisie kijken is gezellig. Het is gezellig om met elkaar te praten over wat je op televisie hebt gezien.

ontwikkeling Gezondheid Van televisie kijken word je lui en chagrijnig, want televisie kijken is niet actief (je kijkt alleen maar). Je gaat te laat naar bed als films of programma’s laat op de avond zijn. Televisie kijken werkt verslavend en daardoor kijk je langer dan je eigenlijk wilt. Televisie kijken in donkere ruimtes is slecht voor je ogen. Televisie kijken gaat vaak gepaard met slecht gedrag (weinig bewegen, snacken), waardoor je dik wordt.

tegen

voor

gezondheid

ergernissen

Van sommige televisieprogramma’s word je actief (fitness-programma’s, voetbalwedstrijden).

Als je televisie kijkt, word je steeds gehinderd door reclames. Televisie kijken geeft een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Slechte ondertiteling of nasynchronisatie is storend bij televisie kijken.

milieu Televisie kijken kost energie en is dus slecht voor het milieu. Televisie kijken veroorzaakt afval (door het dumpen van oude tv’s).

in opdracht van:

Televisie kijken kan leerzaam zijn. Door televisie te kijken leer je dingen over andere plekken in de wereld. Door televisie te kijken ben je snel op de hoogte van het nieuws. Door te kijken naar buitenlandse televisiezenders leer je meer over andere talen. Je kunt praktische adviezen opdoen op televisie.

Deze Argumentenkaart is gemaakt aan de hand van een denksessie met negen leerlingen uit groep 8 van de basisschool De Odyssee uit Amsterdam. Het maken van deze kaart maakte onderdeel uit van de JINC-bliksemstage die de leerlingen deze middag hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

werkgelegenheid Televisie kijken is goed voor de werkgelegenheid van mensen die voor de televisie werken.

gemaakt door: ©

© 2012


PREVENTIEF

FOUILLEREN VEILIGHEID

VEILIGHEID

Mensen die iets bij zich hebben gaan er vandoor als er gefouilleerd wordt. Preventief fouilleren helpt niet bij oplossen van misdaden. Als mensen zich raar gedragen wordt er extra op ze gelet en zo kunnen ze de politie misleiden. Het heeft alleen zin als je het bij iedereen doet, en dat kan niet.

SFEER Preventief fouilleren zorgt voor spanningen in de buurt. Preventief fouilleren verhardt de sfeer in de buurt. Door preventief fouilleren krijgt de Bijlmer een slechte naam. Mensen blijven weg op plekken waar gefouilleerd wordt en dat is slecht voor de winkels. Vrouwen worden soms betast door agenten en vinden dat niet leuk. Preventief fouilleren kan mensen agressief maken.

PRIVACY Mensen hebben geen privacy meer als ze zomaar gefouilleerd kunnen worden. Sommige mensen vinden het niet leuk dat ze gefouilleerd gaan worden omdat ze niets bij zich hebben. Het is niet leuk dat iemand zomaar in je tas gaat kijken. Sommige mensen gaan het niet fijn vinden dat ze hun spullen in het openbaar moeten laten zien.

WILLEKEUR Ook onschuldige mensen worden gefouilleerd. De politie heeft vooroordelen en pikken er altijd dezelfde (jonge) mensen uit. De politie maakt uit wie ze wel en niet fouilleren, en die weten ook niet alles. De politie fouilleert vooral bepaalde mensen en dat kan tot discriminatie leiden.

in opdracht van:

Wat zijn de argumenten VOOR en TEGEN preventief fouilleren in de Bijlmer?

TEGEN

VOOR

Preventief fouilleren is goed voor de veiligheid in de Bijlmer. Er is veel meer politie en daardoor wordt het veiliger. Er komen minder schietpartijen en steekpartijen. Er zijn minder straatroven. De politie kan een crimineel persoon eerder opsporen. Mensen durven minder met wapens te lopen, en daardoor wordt het veiliger. Het is veiliger voor jezelf als je wapen wordt afgenomen, dan kan het niet per ongeluk afgaan. Er worden wapens in beslag genomen en daardoor wordt het veiliger.

SFEER Mensen voelen zich veiliger op (drukke) plekken waar gefouilleerd wordt. Het gevoel van veiligheid wordt groter als er gefouilleerd wordt.

PRIVACY De politie mag bij mensen die wapens hebben aan hun lichaam zitten, dat is goed.

GELD Het is goedkoper om te fouilleren dan om achteraf in actie te komen.

gemaakt door: Š

Š 2009


Argumentenkaart schooluniformen VRIJHEID GELIJKHEID

Het beperkt de eigen keuzevrijheid/identiteit. Je kan niet lekker in je vel zitten omdat het niet je eigen kledingstijl is. Je mag ook geen hoofddeksel meer op. Het kan lastig zijn met culturele verschillen.

Niemand wordt meer gepest om zijn of haar kleren. Iedereen is gelijk want iedereen ziet er hetzelfde uit. Het maakt niet uit of je ouders veel of weinig geld hebben, je ziet er hetzelfde uit. Je kan niet zien of iemand arm of rijk is aan zijn kleren. Leerlingen zijn minder bezig met onderlinge competitie over wie de mooiste kleding heeft.

GELD

UITSTRALING Het ziet er chique uit. Het staat netjes.

Wat zijn voor de leerlingen van het Calandlyceum de argumenten voor en tegen het dragen van schooluniformen?

VOOR

TEGEN

HERKENBAARHEID

Als je arm bent, kun je het misschien niet betalen. Meerdere uniformen per persoon is duur.

UITSTRALING Niet iedereen vindt het mooi. Het staat de één beter dan de ander. Je kunt je mooie nieuwe kleren niet naar school aan.

HERKENBAARHEID Je herkent elkaar minder snel. Ook docenten houden leerlingen minder goed uit elkaar.

Het is herkenbaar op welke school je zit.

SAAI

LEUK

Je moet elke dag dezelfde kleding aan. Je gaat je er na een tijdje aan ergeren. Niet iedereen wil er hetzelfde uit zien.

Het verveelt niet als je een winter- en een zomeruniform hebt. Deze kaart is op 2 februari 2011 aan de hand van een denksessie met 5 leerlingen van het Calandlyceum te Amsterdam. Het maken van deze kaart was onderdeel van de bliksemstage die de leerlingen deze middag hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

in opdracht van:

gemaakt door:

© 2011


GELIJKHEID

ARGUMENTENKAART SCHOOLUNIFORMEN

Er is geen onderscheid tussen arme en rijke kinderen omdat iedereen hetzelfde aan heeft. Je wordt niet gepest om je kleding omdat iedereen hetzelfde aan heeft. Alle kinderen zien er netjes uit. Je kunt niet meer stoer doen met je kleren. Niemand wordt buitengesloten vanwege zijn kleding. Je wordt meer gerespecteerd en gewaardeerd door klasgenoten om wie je zelf bent.

JEZELF ZIJN Met een schooluniform kan ik me niet meer kleden zoals ik dat zelf wil en daar heeft een kind recht op. Je kunt niet meer je fantasie gebruiken bij je kledingkeuze. Je voelt je niet thuis in een schooluniform omdat het niet je eigen kleren zijn. Met een schooluniform kun je niet meer laten zien of je boos of blij bent. Als iedereen hetzelfde draagt, voel je je niet meer bijzonder.

SCHAAMTE

GEMAK Je hoeft niet uren voor de kast te staan om je kleren uit te kiezen. Met een schooluniform kun je gewoon buiten spelen. Je ouders hoeven minder vaak nieuwe kleren voor je te kopen.

Wat zijn voor leerlingen de argumenten voor en tegen schooluniformen?

Ik schaam me op straat voor mijn schooluniform. Als het uniform lelijk is, dan moet je hier jarenlang in rondlopen. Je wordt belachelijk gemaakt door kinderen die niet op jouw school zitten.

SAAI Het is saai omdat je iedere dag hetzelfde draagt en dan krijg je misschien een hekel aan school. Je kunt nooit meer nieuwe kleren kopen voor school.

GELD HERKENBAARHEID Als je met de klas een uitstapje maakt, raak je elkaar niet snel kwijt. Je kunt in één oogopslag zien op welke school iemand zit. Het is veiliger op school, omdat je aan de kleren ziet wanneer kinderen niet op de school horen. Je kunt zien van welk geslacht ieder kind is.

Ouders moeten extra geld betalen door de aankoop van een schooluniform. Met weinig schooluniformen moet je vaak wassen: dat is duur en slecht voor het milieu.

VOOR

TEGEN ONHANDIG Een schooluniform mag niet vies worden en daarom kun je er niet mee buiten spelen. Als je schooluniform vies is, heb je geen kleren meer om naar school aan te trekken. Je kunt niet goed voetballen met de schoenen bij een schooluniform. Niemand ziet er hetzelfde uit, omdat je bijvoorbeeld nog steeds je eigen sokken kunt kiezen. De kans bestaat dat een schooluniform niet lekker zit. Ik ben allergisch voor het materiaal van schooluniformen.

TROTS Je voelt je trots en je krijgt meer zelfvertrouwen als je een uniform draagt. Het dragen van een uniform maakt je trots, zodat je hogere verwachtingen hebt van de toekomst. .

in opdracht van:

LEUK Deze Argumentenkaart is op 15 mei 2009 gemaakt aan de hand van een denksessie met tien leerlingen uit groep 8 van de Sint Paulusschool uit Amsterdam. Het maken van deze kaart maakte onderdeel uit van de bliksemstage, die de leerlingen deze middag hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

Het is kleurrijker en daarom leuker wanneer iedereen andere kleren draagt. Je kunt niet meer tuttebellen met je vriendinnen over kleding.

gemaakt door: ©

© 2009


PESTEN

HYVES

Je kunt op Hyves mensen pesten, bijvoorbeeld door geheimen over iemand op Hyves te zetten. Je kunt mensen bedreigen en uitschelden. Mensen kunnen via Hyves informatie over jou vinden en dat gebruiken voor verkeerde dingen. Je kunt ‘gespot’ worden, en dan wordt je van Hyves verwijderd.

GEVAAR Je kunt op Hyves een computervirus krijgen. Je komt op Hyves in contact met vieze woorden en dingen als porno die je niet wil hebben. Als je gaat betalen voor Hyves loop je het risico dat je wordt bestolen. Als je je profiel niet afschermt, dan komt iedereen alles over je te weten.

LIEGEN EN BEDRIEGEN Je kunt je voordoen alsof je iemand anders bent en op zijn of haar naam een profiel maken. Mensen doen zich op Hyves anders voor dan ze zijn. Als iemand je wachtwoord heeft kunnen ze doen alsof ze jou zijn en allerlei gekke dingen doen, zoals ruzie maken met je vrienden.

VRIENDEN Je kan met oude vrienden en vriendinnen in contact komen en blijven. Je kan goed contact houden met vrienden die ver weg wonen. Je kunt je profiel afschermen voor mensen die je niet leuk vindt. Je kunt op Hyves nieuwe vrienden maken. Je kan zien met wie je vrienden bevriend zijn. Op Hyves kun je een club maken waardoor je samen dingen kan doen.

Wat zijn de argumenten voor en tegen

PROFILEREN Je kan op Hyves jezelf laten beoordelen via een poll, en meestal is dat positief. Het is leuk om je eigen profiel te maken en te laten zien wie je bent. Je kunt foto’s, filmpjes, muziek en spelletjes zetten op Hyves.

Hyves

CONTACT

TEGEN

VOOR

Je kan op Hyves emoties delen. Je kan via Hyves e-mailen of privé-berichten sturen die niemand kan zien. Je kan in contact komen met bekende mensen, bijvoorbeeld Balkenende. Je kan krabbelen op Hyves, waardoor je makkelijk informatie kan delen. Je kan kwekken (chatten) op Hyves. Je kan praten met mensen uit andere landen waardoor je iets leert over hun cultuur en taal.

HANDIG VERSLAVING Hyves kost heel veel energie en tijd. Je kunt verslaafd worden aan Hyves, waardoor je niet meer met andere dingen bezig bent.

in opdracht van: De Wiltzangh, Bos en Lommer • Amsterdam

Hyves is gratis. Je kan op elke computer op Hyves. Als je je verveelt kan je lekker op Hyves. Je kan mensen opsporen via Hyves, bijvoorbeeld inbrekers.

gemaakt door: ©

© 2009


STOM

SCHOONMAKEN

SCHOON

Schoonmaken is vies, zoals natte sigaretten en sigaren. Schoonmaken in je eentje is saai werk. Schoonmaken kan gevaarlijk zijn, wanneer rommel bijvoorbeeld op de weg ligt.

LUKT NIET Het ontbreekt aan prullenbakken, dus je kunt de opgeruimde rommel niet weggooien. Ik heb geen tijd om schoon te maken. Schoonmaken kost geld om schoonmaakspullen te kopen. Schoonmaken kan niet, als je geen schoonmaakspullen hebt. Als iedereen gaat schoonmaken, wordt het veel te druk op straat.

TAKEN Iedereen moet zijn eigen rommel opruimen, ik ga niet rommel opruimen van een ander. Schoonmaken is de taak van vuilnismannen, zij krijgen hiervoor ook betaald. Schoonmaken is niet verplicht, als ze niet willen hoeft het ook niet.

OVERBODIG

De stad wordt schoner, doordat er minder rommel is. Het ruikt in de stad minder naar viezigheid. Dan ligt er minder kauwgom op straat, dat is vies, lelijk en kan plakken onder je schoen. Je hebt minder kans op hondenpoep onder je schoenen.

Wat zijn de argumenten voor en tegen zelf schoonmaken in de stad?

Het is gezond om buiten te zijn. Schoonmaken is voor mensen met smetvrees een manier om hier vanaf te komen. Door ook het water schoon te maken, kun je prettig zwemmen, bijvoorbeeld in de Nieuwe Meer. Een schonere stad betekent ook een stad met groene stroom, en dit is goed voor het milieu.

LEUK

TEGEN

VOOR

Deze Argumentenkaart is op 21 oktober 2010 gemaakt aan de hand van een denksessie met acht leerlingen uit groep 8 van basisschool De Zevensprong uit Amsterdam. Het maken van deze kaart maakte onderdeel uit van de bliksemstage, die de leerlingen deze ochtend hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

Rommel hoort bij de stad. Zwervers kunnen dan geen eten meer vinden. Schoonmaken helpt niet, er zijn altijd mensen die het toch weer vies maken.

De Zevensprong in opdracht van: Jenaplanschool De Zevensprong • gemaakt door: Julia Kraaij, Renze van Jaarsveld, Ruben Bolwerk, Thomas Fleischmann, Louis Boonekamp, Marije Kuiken, Denise Somé en Ella Walhof.

GEZOND

Het is leuk om met meerdere mensen samen iets te doen. Door schoon te maken, leer je de stad kennen. Het is leuk als schoonmaken een wedstrijd is. Een schone stad ziet er beter uit en is gezelliger. In een schonere stad, zijn minder vervelende hangjongeren.

VOORBEELD Door schoon te maken geef je mensen het goede voorbeeld: een schone stad is fijn. Door schoon te maken geef je mensen het goede voorbeeld: het is goed om iets te doen voor anderen.

gemaakt door:

© 2010


ARGUMENTENKAART

P. J. Troelstraschool PESTEN

STIJL Met een schooluniform kun je je eigen stijl niet uiten. Met een schooluniform ben je nooit in de mode. Je mag niet zelf kiezen wat je aantrekt. Je krijgt nooit een complimentje over hoe je er uit ziet.

Als iedereen hetzelfde draagt worden kinderen niet gepest om hun kleding. Met een schooluniform ben je nooit uit de mode.

GELD GELD Een schooluniform is goedkoop omdat je minder kleren nodig hebt. Als je een schooluniform draagt, dan slijt je gewone kleding minder.

TROTS

Wat zijn voor leerlingen de argumenten voor en tegen schooluniformen?

Het is leuk als je een mooier uniform hebt dan een andere school. Met een schooluniform kun je laten zien dat je trots bent op je school. Het is leuk om er netjes uit te zien.

VOOR

Het is saai om elke dag hetzelfde aan te trekken. Een schooluniform moet je minstens acht jaar dragen en dat gaat snel vervelen. Een schooluniform is ouderwets en past niet bij de moderne tijd. Het ziet er saaier uit in de klas als iedereen hetzelfde aan heeft.

SCHAAMTE

GEMAK

pj-troelstraschoolkaart-uniform.indd 1

Een schooluniform zit niet lekker, dan kun je je niet concentreren. Bij spelletjes en sporten is het niet handig als iedereen er hetzelfde uitziet. Leraren kunnen moeilijker kinderen herkennen als iedereen hetzelfde aan heeft.

SAAI

Met een schooluniform zie je geen verschil tussen arm en rijk en voelt iedereen zich gelijk. In een schooluniform ziet iedereen er netjes uit.

in opdracht van: Pieter Jelles Troelstraschool, Amsterdam & JINC

ONGEMAK

TEGEN

GELIJKHEID

Het is handig voor ouders van kleine kinderen, want hen maakt het toch niet uit wat ze dragen. Je hoeft niet iedere dag kleren uit te zoeken om aan te trekken. Met een schooluniform kun je verschil zien tussen scholen..

De een groeit sneller dan de ander en die moet vaker een nieuw uniform kopen. Als je je schooluniform vaak vies maakt, heb je veel setjes nodig. Schooluniformen zijn duurder omdat ze heel snel slijten, dan moet je nieuwe kopen. Het is zonde van de kleren die je hebt om ze alleen in het weekend te dragen.

Deze Argumentenkaart is op 17 februari 2010 gemaakt aan de hand van een denksessie met tien leerlingen uit groep 8 van de Pieter Jelles Troelstraschool uit Amsterdam. Het maken van deze kaart maakte onderdeel uit van de bliksemstage, die de leerlingen deze middag hebben gelopen bij De Argumentenfabriek. Met dank aan alle leerlingen voor hun denkwerk.

Het is vervelend als een andere school een mooier uniform heeft. Als je een schooluniform vies of kapot maakt valt het meteen op. Een schooluniform is niet leuk als je je schaamt voor je school. Als je schooluniform lelijk is ga je met tegenzin naar school.

gemaakt door: Š

Š 2010

21-02-11 14:34


LASTIG

SPEELPLAATSEN LEUK

Kinderen die in de buurt wonen gaan misschien de speelplaats kapot maken (vandalisme). Dan kunnen we niet goed oversteken naar de schoolbus. Als kinderen vuil moeten weggooien, blijven ze langer buiten hangen. Dan gaan er minder kinderen naar de naschoolse activiteiten (Stuif). Dat kost geld: voor onderhoud, voor toestellen (en er is al een crisis).

RUIMTE Misschien moet dan het voetbalveld weg. Dan is er minder plek om andere spelletjes te doen, zoals tikkertje (je botst tegen de bal). Als iedereen zijn zin krijgt, dan past het niet op de speelplaats. Dan is er geen parkeerplaats meer. Dan is er geen ruimte meer om mooie bomen, planten en bloemen neer te zetten.

BUREN Dan komt het dichter bij de huizen van de buurtbewoners (je kunt naar binnen kijken). Dan kunnen de oude mensen niet meer op een bankje zitten. Dan hebben de buurtbewoners meer last van het lawaai dat de kinderen maken.

Zodat je meer ruimte hebt om te kunnen spelen. Een grote ruimte biedt mogelijkheden voor meer kinderen. We kunnen grotere teams maken als we tegen elkaar voetballen en trefballen. Dan kunnen we twee voetbalvelden maken, één voor groep acht en één voor de anderen. Dan leren de kinderen en de buurtbewoners elkaar beter kennen.

Wat zijn de argumenten voor en tegen grotere speelplaatsen rondom onze school?

GEZOND Dan kan ik buiten ook lekker sporten. Dan kun je ook een toernooi organiseren. Iedereen kan zich in de pauze ontspannen. Dan hoeven we minder gebruik te maken van de sporthal.

LEREN

TEGEN

VOOR

Dan doet iedereen zijn best, als ze weten dat ze naar buiten mogen. Dan ben je een beetje moe in de klas, en daarom ben je rustiger. Dan kunnen de kinderen zich goed ontwikkelen. Dan kunnen je hersenen een beetje afkoelen.

MAKKELIJK INGEWIKKELD Dan wil iedereen op de schommels, en daar krijg je dan ruzie over. Dan moet er ook een zebrapad komen. Dan hebben de leraren geen zicht meer op hun auto’s, en dan worden ze misschien gestolen. Als het gebouwd wordt mogen we niet naar buiten. Dan krijgen de drie scholen ruzie over de speelplaats (1350 kinderen)..

in opdracht van: As-soeffah school • Amsterdam Zuid-oost • gemaakt door: Liena, Maryam, Djamaal, Nabeel, Mahmoud, Samed, Shifaët en meester Ilyaas.

As-soeffah school

Dan hoeven de kinderen geen ruzie te maken over een plaats. Dan is er ruimte voor een glijbaan en schommels voor de kleuters. Dan kunnen de grote en kleine kinderen apart spelen, dat is minder gevaarlijk voor de kleintjes. Dan blijven er geen kinderen binnen. Dan gaan de kinderen niet steeds de school in en uit om chocola te halen bij de automaat.

gemaakt door: ©

© 2010

JINC-Totaal_0  

sociaal Kwaliteit locatie sfeer Sluit de school aan bij mijn beroepswens? ◦ Kan ik goed doorstromen op deze school? ◦ Wat voor een aanbod va...

Advertisement