Page 8

DGUEJ OGRA Vervolg wintercross 2013/2014 Op zondag 13 oktober was het zover: Omdat het niet zeker was of de Wissel zou worden voortgezet in 2014, heeft het een tijdje geduurd voordat er weer een verslag kwam van de wedstrijden die ondertussen gelopen zijn. Gelukkig hebben we twee nieuwe redactieleden gevonden en kan ik weer berichten over deze ‘zware’ competitie. In december hebben we als laatste cross van 2013 de Gerard Schepers Cross gelopen. Deze cross is op onze eigen baan en crossbaan en

staat altijd bol van spanning. Er waren natuurlijk veel deelnemers die graag deze ‘thuis’wedstrijd wilden winnen. De pupillen gingen als eersten van start nadat ze een warming-up hadden gedaan met Theo en Lars. Iedereen had er veel zin in: dat was meteen te zien bij de start, ze stoven weg. Er volgde een spannende strijd die beslist werd door Ellen van Aken bij de meisjespupillen en door Maud Centen bij de meisjesjunioren. Bij de jongenspupillen werd er heel hard gelopen en ook bij de junioren was het een zeer spannende strijd.

Na de wedstrijd gingen we met zijn allen in de kantine genieten van een lekker drankje met wat te eten. Tevens vond er de prijsuitreiking plaats en was er een grootse verloting, waarbij bijna iedereen met een prijs naar huis ging. De Nieuwjaarsloop is traditioneel de eerste wedstrijd van de wintercrosscompetitie in het nieuwe kalenderjaar. Voorheen werd deze wedstrijd nog wel eens in meters diepe sneeuw verlopen, maar dit jaar was het goed te doen.

Na het inlopen, verzorgd door Corrie en Theo, kon de wedstrijd van start gaan. Iedereen zat nog een beetje met de feestdagen in zijn maag, maar er werd wel hard gestreden om de ereplaatsen. Na de loop kon iedereen een lekkere kop warme chocomel drinken en elkaar de beste wensen geven. We waren klaar voor onze volgende wedstrijden. De loop in Winterswijk was een nieuwe op de kalender: er is een klein aantal atleten heen geweest.

Wissel maart 2014  

De Wissel is het clubblad van Argo atletiek uit Doetinchem.

Advertisement