Page 15

10. Bij de verharde weg gaat u schuin rechtdoor de onverharde Haitinkweg op. 11. Aan het einde komt u bij een stuk verharde weg en hier gaat u rechts en meteen links. Dit is nog steeds de Haitinkweg. 12. Net nadat u dit deel van de Haitinkweg bent ingeslagen, gaat u bij huisnummer 13 linksaf het zandpad op. Even zijn we bang dat we op een oprit terecht zijn gekomen, maar dat is gelukkig niet zo. Dit zandpad blijven volgen. Bij de verharding rechtdoor blijven lopen. Een aantal kleine Jack Russell Terriers in het huis links blaft vrolijk vanaf het hek naar

ons en ze worden met de meest grappige namen weer naar binnen geroepen door hun baasje. 13. Bij de gevaarlijke kruising (van de Wassinkbrinkweg en de Enkweg) gaat u een paar meter naar links en dan meteen rechtsaf langs de beek (Heidenbroekse Vloed). U loopt aan de linkerkant van de beek. Wanneer u prikkeldraad tegenkomt, kunt u dat makkelijk openen en (niet vergeten!) sluiten. U blijft de Heidenbroekse Vloed steeds aan de linkerkant volgen. Wat zijn er trouwens veel vogels en vogelgeluiden om ons heen. We genieten ervan!

14. Bij de verharde weg (Boeninksteeg, maar er staat geen bordje) houden we een rustpauze op het bankje aan de rechterkant. We kijken uit over een kikkerpoel waar mooie rollende keelgeluiden vandaan komen. De route gaat verder aan de overkant van de weg, waar we de Heidenbroekse Vloed nog steeds aan de linkerkant volgen. Er is zelfs een plekje waar je met de stenen die er liggen een dammetje zou kunnen bouwen. Maar het water staat nu ook erg laag. 15. Bij de verharde weg (Broekstraat, maar ook hier staat geen bordje) steekt u wederom rechtdoor over en gaat u aan de linkerkant van het water verder. U komt op dit stukje van de route een hek van prikkeldraad tegen, waarvan alleen de bovenste draad kan worden geopend en gesloten. Over de onderste draad moet u even heenstappen. Alle koeien drommen in het hoekje van de wei samen om ons te bekijken. Wat een nieuwsgierigheid zeg! We hebben geluk, we zien een kudde van vijf reeĂŤn voorbij stuiven! 16. Net na de houten brug aan uw rechterhand gaat u linksaf langs de grotere Zelhemse Beek. U kunt deze beek aan de rechterkant of aan de linkerkant volgen. Omdat het landschap hoger ligt dan het pad, kijken we zo tegen de veldbloemen aan. We vertrappen ongewild een heleboel slakken. Die zijn er aan de waterkanten in overvloed. 17. Bij de eerste verharding steekt u gewoon rechtdoor over en volgt u de beek verder totdat u weer bij punt 5 van deze wandeling (bij de ezelfarm) komt. Sla hier op de verharde weg rechtsaf en volg deze weg tot aan het eind. 18. Ga linksaf de Bezelhorstweg op en dan vindt u het startpunt van deze route al heel snel aan uw linkerhand. We hopen dat u van de wandeling heeft genoten! Onlangs hebben enkele fanatieke wandelaars uit de dinsdagochtendgroep van Flora Jonkman en Flora zelf deze route gelopen. De tocht deed zijn naam eer aan: de oevers waren net gemaaid en het was dus echt struinen geblazen.

Wissel maart 2014  

De Wissel is het clubblad van Argo atletiek uit Doetinchem.