Page 1

Siiveniskuin eteenp채in


Tervetuloa

Suomenselän vireä maaseutukunta Perho sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunnan itärajalla, valtatie 13:n varrella. Ikärakenteemme on nuorekas, kunnan asukkaiden keski-ikä on 38 vuotta. Perhossa asuu runsaasti lapsiperheitä ja kunta on tullut tunnetuksi myös Suomen suurimmasta kyläkoulusta, joka sijaitsee Möttösessä. Ahkeruus ja yrittäminen sekä voimakas tahto kehittää yritystoimintaa, on ominaista perholaisille. Perho on osa kolmen maakunnan alueelle sijoittuvaa Metsäpeuranmaamatkailualuetta. Metsäpeuranmaan erämaa-alue on Suomenselän vedenjakaja-alue, joka käsittää mm. Peuran Polun retkeilyreitistön alueen ja Salamajärven kansallispuiston.


Vireä ja nuorekas Perho

Perhossa peruspalvelut ovat kunnossa, kuntalaisista pidetään huolta lapsuudesta vanhuuteen asti. Lapsiperheille tarjotaan päivähoitopalveluita perhepäivähoidossa, päiväkodissa ja ryhmäperhepäivähoidossa. Elävät kyläkoulut viestivät nuorekkaasta väestörakenteesta. Terveyskeskus tarjoaa asukkailleen laadukasta perusterveydenhoitoa ja hammaslääkäripalveluita osaavalla henkilökunnalla.

METSÄSTÄ ITSESI YLIOPPILAAKSI Koulutus on kiistatta Perhon voimavaroja. Kunnassa sijaitsee lukio ja maaseutuoppilaitos. Yhdistelmätutkintojen suorittaminen on mahdollista mm. riistanhoidon, hevostenhoidon ja karjanhoidon linjoilta. Suosiotaan kasvattaa myös metallialan tutkinto, josta valmistuu levyseppähitsaajia.

SUOMALAISEN URHEILUN MENESTYJIÄ

ELINVOIMAISIA KYLÄKOULUJA

PERHO FAKTA Sijainti Maakunta Seutukunta Naapurikunnat Perustettu Kokonaispinta-ala Väkiluku Ikäjakauma (2010)

63°12'55"N, 24°25’15”E Keski-Pohjanmaan maakunta Kaustisen seutukunta Veteli, Halsua, Lestijärvi, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Alajärvi ja Vimpeli. 1868 775,19 km2 n. 3000 • 0–14-v. 10,6 % • 15–64-v. 61,3 % • yli 64-v. 28,1 %


Koti ja työ Perhossa Perhon kunnasta löydät tontteja suunnittelitpa sitten tänne muuttamista, mökin tai teollisuushallin rakentamista. Katso tonttitarjontamme www.perho.com. Lisätietoja tekniseltä toimistolta.

LUOTAMME VAHVUUKSIIMME • perholaiseen ihmiseen • yhdessä yrittämiseen ja yrittäjähenkeen • luontaisiin raaka-aineisiimme, erityisesti hyvälaatuiseen Suomenselän puuhun • monipuoliseen erämaaluontoon, joka tarjoaa virikkeitä ja elämyksiä • hyviin tie- ja tietoliikenneyhteyksiin


YRITTÄJIEN PERHO Perhossa yrittäminen on elämäntapa. Kunnan alueella on noin 1000 työpaikkaa, josta yksityisten yritysten osuus yli puolet. Kunnan alueella sijaitsee noin 180 yritystä. Kunnassa on useita rakennusteollisuuden yrityksiä ja valtakunnallisesti tunnettu talotehdas Jetta-Talo Oy. Rakennusteollisuus toimialana on kunnan suurimpia työllistäjiä. Yrittäjiä palvelee KASE Yrityspalvelu sekä Perhon Kehitysyhtiö Oy.

ELINKEINORAKENNE palvelut 54%, jalostus 25%, alkutuotanto 19%, muut 2%.

Tietoliikenneyhteydet alueella tarjoaa


Elämyksiä Peura n polulla, Suomenselän sal oilla, eräjärvien hil jaisuudessa ja py yntömiesten pyhillä paikoilla. www.metsäpeuran maa.fi

Aikaa ajatuksille luonnon rauhassa Perhon karut ja laakeat erämaa-alueet männikkökankaineen ja suomaastoineen tarjoavat ainutlaatuiset mahdollisuudet luontomatkailuun.

Salamajärven kansallispuistossa sijaitsevat luontopolut ja rengasreitit yöpymispaikkoineen. Peuran polun 115 km:n mittainen retkeilyreitistö kulkee Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla, polku kuuluu Euroopan kaukovaellusreitistöön numero E6. Lue lisää reitistöstä sivulta www.luontoon.fi/peuranpolku. Tule tutusumaan Metsäpeuranmaan matkailuyrittäjien tarjoamiin erä- ja luontoelämyksiin, hevosvaellukseen, melontaan, kalastukseen ja retkeilyyn sekä majoitus- ja ruokapalveluihin.


MAJOITUS

Luontoelämyksiä

Perhosta saa alkunsa Pohjanlahteen laskeva Perhonjoki sekä Suomenlahteen laskeva Kymijoen vesistö. Perhossa on eteläisen Suomen laajimmat erämaa-alueet mainioine metsästys- ja marjamaineen. Pieniä järviä ja lampia kunnan alueella on satoja. Luontoon liittyvät elämykset, harrastukset ja virkistyspalvelut ovat Perhon erämaaluonnon antamia mahdollisuuksia.

LUONTORETKEILY

METSÄSTYS JA KALASTUS

Valitse itsellesi sopivin majoitusmuoto. Tarjolla useita vaihtoehtoja mökeistä kesähotelliin ja luontomatkailukeskukseen. Lisätietoja majoituksesta www.perho.com.

MONIA HARRASTUSMAHDOLLISUUKSIA


Mitä tulee mieleen kun kuulet jonkun mainitsevan Perhon? OULU 3h

Kalastus, kuulantyöntö, paini

SALAMAJÄRVI

KIVIKANGAS

vai tuleeko mieleesi paikka, jossa haluat asua, viettää vapaa-aikaasi

PELTOKANGAS

ja työskennellä? Niin perholaisille KOKKOLA 1h

asukkaille kuin vierailijoillekin tämä

JÄNKÄ

PERHO

meidän ikioma Perho tarjoaa kaiken tarvittavan. Tervetuloa!

OKSAKOSKI

PERHO METSÄPORANEN

VAASA 2h

MÖTTÖNEN

SEINÄJOKI 1,5h

JYVÄSKYLÄ 1,5h

TAMPERE 3h

Käyntiosoite: Keskustie 2, 69950 PERHO Postiosoite: PL 20, 69951 PERHO www.perho.com perho@perho.com TURKU 4,5h

HELSINKI 5h

Muotoilutoimisto Into

Perho esite  

Ulkoasu: Muotoilutoimisto Into

Perho esite  

Ulkoasu: Muotoilutoimisto Into

Advertisement