Page 1

10.-16.7.2017

KAUSTINEN

folk music FESTIVAL

ENNAKKOESITE KÄSIOHJELMA ILMESTYY KESÄKUUSSA


Vuosisadan mahtavimmat pidot


Ensi kesänä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vietetään juhlavia menoja sekä omien tasavuosien – 50. kerran järjestettävän festivaalin – että 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Ilmassa voi tuntea jännittävää värähtelyä jo näin kevään korvalla valmisteltaessa mahtipitoja, vuosisadan pitoja. Miten valtavan upea historia tällä tapahtumalla onkaan takanaan! Kaustisen kansanmusiikkijuhlien voima ja pitkä ikä selittyvät pitäjässä säilyneellä katkeamattomalla, vahvalla musiikkiperimällä, kovalla työllä, tiiviillä yhteisöillä, oman tekemisen arvostamisella ja siihen uskomisella, mutta ennen kaikkea rakkaudella soittamiseen, laulamiseen ja tanssimiseen. ”Kaustisella kivetkin soivat,” totesi aikoinaan kaustislainen kansanmusiikin vaalija ja liikemies Santeri Isokangas. Lausahduksen sanansaattajana jatkoi myös maakuntaneuvos ja juhlien pitkäaikainen presidentti, viime vuonna edesmennyt Viljo S. Määttälä. Tulevilla juhlilla hänen muistokseen järjestettävässä juhlakonsertissa kiteytyvätkin juuri Kaustisen ainutlaatuisuus ja vahva osaaminen. Kaustisen kansanmusiikkijuhlia on alusta saakka järjestetty kansainvälisenä tapahtumana ja sitä se on vielä tänäkin päivänä. Esiintyjävieraita saapuu vuosittain useista eri maista, mikä osaltaan tukee festivaalitunnelman ainutkertaisuutta. Kaustisen festivaalin vahvuutena voidaan pitää myöskin jo ensimmäisillä juhlilla nähtyä nuoren polven musiikin tekijäkuntaa, folk-nuorisoa. Tämä väki on ollut vaikuttamassa sekä siihen, millaista musiikillista pohjaa nykyisetkin laulaja-lauluntekijät tekemiselleen ammentavat että siihen, miten hyväksyvä ilmapiiri Kaustiselle on aina saatu luotua. On olemassa monta tarinaa siitä, miten nämä kaupunkilaisnuoret lyöttäytyivät pelimannien kanssa soittamaan ja oppimaan uudenlaista musiikkikulttuuria itselleen. Nämä hetket ovat antaneet runsaat ja rikkaat voimavarat, jotka ovat olleet vahvistamassa koko kansanmusiikin kentän toimintakulttuuria. Tänä päivänä satsaamme edelleen kaikkemme toteuttaaksemme hyväksyvää ja monenkirjavaa kansantaiteen tekemistä sisälleen kätkevää kaiken kansan tapahtumaa, johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan, tunnelmoimaan tai aistimaan – ja ihan kaikilla aisteilla. Lämpimästi tervetuloa siis, jo 50. kerran!

Ulla Nikula

Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki sekä ohjelmatuotantotiimi Salla Seppä, Ira Korkala, Veera Luomala ja Anni Järvelä


Festivaali-info

LIPPUJEN HINNAT – HYÖDYNNÄ ENNAKKOALENNUS! ENNAKKOLIPUT *

Päivälippu

maanantai 10.7.

Päivälippu S-Etukortilla

Lastenlippu**

Vapaa pääsy!

tiistai 11.7.

27,-

24,-

8,-

keskiviikko 12.7.

27,-

24,-

8,-

torstai 13.7.

32,-

29,-

8,-

perjantai 14.7.

32,-

29,-

8,-

lauantai 15.7.

32,-

29,-

8,-

sunnuntai 16.7.

17,-

14,-

5,-

VIIKONLOPPU- JA VIIKKOLIPUT

Muutokset mahdollisia, lisäykset varmoja!

viikonloppulippu pe-la

60,-

-

-

viikonloppulippu la-su

45,-

-

-

viikonloppulippu pe-su

75,-

-

-

viikkolippu

140,-

-

35,-

* Myynnissä 30.6.2017 saakka ** 7-15-vuotiaille; alle 7-vuotiaat maksutta juhlille! FESTIVAALILIPUT oikeuttavat sisäänpääsyyn festivaalialueelle ja kaikkiin ohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin lipussa mainittuina päivinä (päivälippu kyseisenä päivänä, viikonloppulippu festivaaliviikon pe-la, la-su tai pe-su ja viikkolippu koko festivaaliviikon.) Osa esiintymispaikoista on pieniä, ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Festivaalialue avataan maanantaina 10.7. klo 15, muina päivinä klo 10. LIPUT MYY LIPPUTOIMISTO www.lipputoimisto.fi 0600 95020 (0,99 € / min+mpm, ma-pe 11-17) myynti@lipputoimisto.fi MAJOITUS Lähialueen majoitusliikkeitä on listattuna osoitteessa www.kaustinen.net. Voit myös tilata listan postitse kotiin, soita: 040 1729 566. Festivaaliorganisaatio ei myy majoituspalveluita. KÄSIOHJELMA julkaistaan kesäkuussa. OTA YHTEYTTÄ! info@kaustinen.net • 040 1729 566 www.kaustinen.net kaustinenfmf


KREETAN KIERROS – HILIPASE ISSES HIKHEN! MA 10.7.

Lauri Oino

Arto Kuorikoski

Lauri Oino

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käynnistetään avajaispäivänä juosten, soitellen ja tanssahdellen jo kolmatta kertaa Kreetan kierros! Juoksu startataan kansantanssista ponnistavan FolkJam-alkulämmittelyn, loisteliaan pelimannimusiikin ja suorastaan mahtipontisen aloitusfanfaarin myötä! Eri reittien varrella kuullaan myös pelimannien kannustavaa musisointia samoin kuin maaliin tullessa Pelimannitorillakin – hurraahuutojen säestämänä totta kai! Sarjoja on joka lähtöön ja palkinnot ne vasta päätähuimaavia ovatkin! Perinteisen juoksun tai kävelyn lisäksi tarjolla on lasten oma sarja sekä soitin- ja tanssisarja, jossa reitti kuljetaan joko tanssien tai jotakin soitinta soittaen. Tiimiytyminen ja apuvälineiden käyttö sallittua! Osallistumismaksu ennakkoon 10 €, jälki-ilmoittautuminen paikan päällä 15 €. Alle 12-vuotiaat maksutta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.kaustinen.net! Yhteistyössä Kaustisen Pohjan-Veikot, Avain Säästöpankki ja Perhonjokilaakso.


SATU SOPANEN JA TUTTIORKESTERI

POIMINTOJA OHJELMASTA

LAPSET ALLE 7V ILMAISEKSI! Lastenliput 7-15-vuotiaille: Viikkolippu ennakkoon 35 € / ovelta 40 € Päiväliput: ma vapaa pääsy, ti-la 8 € /pvä, su 5 € (ei ennakkoalennusta)

NALLE

Lauri Pohjavirta

Ma 10.7. Lastenjuhlat alkakoon! Tradilinnut ystävineen avaavat Lasten Kaustisen. Ti 11.7. Mukulamatineat I ja II: Näppärit kansainvälisine vieraineen ja Ottoset ystävineen valtaavat areenan sekä Tradilintujen juhlaorkesteri Ke 12.7. Lasten koontikonsertti juontajinaan TV:stä tutut Siina ja Nalle To 13.7. Pentti Rasinkangas & Jarmo Romppanen Pe 14.7. Maukka ja Väykkä -tarinakonsertti La 15.7. Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit Su 16.7. Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri

MAUKKA JA VÄYKKÄ

Lasten Kaustinen

Lasten Kaustinen juhlii koko viikon ajan ympäri festivaalialuetta laulaen, tanssien, soittaen ja leikkien, unohtamatta elämyksellisiä työpajoja. Lasten Kaustista isännöivät tuttuun tapaan ihastuttavat Tradilinnut, joiden vieraina kuullaan lastenmusiikkiyhtyeitä ja lapsiesiintyjiä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Lasten Kaustisen keskipisteenä on perinteiseen tapaan Lastenteltta monipuolisine ohjelmineen, missä konserttien lisäksi tarjolla on muun muassa tanssityöpajoja, jameja, lasten pelimannikilpailu, askartelua ja soitinrakennusta.


TRADILINTUJEN JUHLAORKESTERI Kotipesästään jo pois lentäneet Tradilinnut, laulavat multiinstrumentalistit ja musiikkikasvattajat palaavat juhlistamaan 50-vuotista festivaalia kutsumalla kaikki yhdessä kuulemaan, tanssimaan ja visertämään tuttuja lastenlauluja.

MUKULAMATINEAT I JA II Perinteiset Mukula-

matineat keräävät koko Areenan täyteen tanssijoita ja soittajia, joista nuorimmat ovat vasta taaperoiässä! Mukulamatinea I on Kaustisen Ottosten taidonnäyte ja Mukulamatinea II kokoaa yhteen Näppärimuusikot ympäri maailman.

LASTEN KOONTIKONSERTTI SIINAN JA NALLEN KANSSA Energinen Siina ja lupsakka Nalle kutsuvat koko perheen juhlistamaan festivaalia yhdessä kansainvälisten ja kotimaisten vieraiden kanssa. PENTTI RASINKANGAS JA JARMO ROMPPANEN Tässä varmasti hauskassa konsertissa pupu-

laarimusiikin mestari ja kansanmusiikin monitaituri soittavat monitasoista musiikkia kaikenikäisille.

PENTTI RASINKANGAS

MAUKKA JA VÄYKKÄ: TARINAKONSERTTI tarjoaa viihdyttävän hilpeitä ja ihanan haikeita hetkiä koko perheelle.

HENXELIT Erinomaisen maukasta lastenmusiikkia

soittava Henxelit juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Lastenteltan konsertissa.

SATU SOPANEN JA TUTTIORKESTERI Lasten

Kaustisen juhlaviikko päättyy Areenan Iloisiin Laulukarnevaaleihin supersuositun Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin johdolla.

UULU

Konsta Leppänen

MUKANA MYÖS Kulttuuriosuuskunta Uulu, Tuu-

letar, Puistopellet, Ukulissut, Miukeli, Anttilan pienet pelimannit, Kokon Kipinät, Mirkun likat, Mottine, Mos Eisleyn pelimannit, Brunsviga Folk Orchestra (DE), Jyväskylän kansalaisopiston (lasten ja nuorten) pelimanniryhmät, Kangasalan Pikkupelimannit, Kankaanpään musiikkiopiston pelimannit, Kansanlauluyhtye ILO, Kiel’koppa, Lempäälän Helkanuoret, Mieli-musiikkia lapsille!, Pelismannit, Räätälit (DE), Kaustisen nuorisoseuran tanssiryhmät ja monta muuta!


HÄÄKUORO DUO SYSTRAM (SE)

Juhlan kunniaksi kutsumme kaiken kansan vuosisadan pitoihin – avajaispäivänä tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn kaikille!

Esko Keski-Vähälä

MANNERHEIMIN HEVONEN

Tuomo Manninen

Maanantai 10.7.

Lia Jacobi

MURHABALLADIT


JUHLAKULKUE Soittajien, laulajien ja tanssijoiden riemukulkue johdattaa juhlavieraat Penttilän sillalta kylän poikki festivaalitunnelmaan. AVAJAISJUHLA Kaikkien aikojen pidot käynnistyvät juhlavasti kaustislaisin perinteisin menoin. Luvassa paikallista ja kansainvälistä väriä! TEKOSYY-KLUBI Esillä monipuolinen kattaus tekosyitä, tarinoita, tunteita ja tulkintaa. Klubilla käsittelyssä kiinnostavien vieraiden kera biisintekoa ja tuntemuksia monitulkintaisista tekosyistä. Yhteistyössä Elvis ry. KONSTA JYLHÄ -KILPAILU Valtakunnallinen, tarkkaan seurattu ja äärimmäisen kovatasoinen kilpailu on tänä vuonna suunnattu pienyhtyeille. MURHABALLADIT Heikki Laitisen ja Kimmo Pohjosen väkevät tulkinnat murhatarinoista sekä kiehtovat että kauhistuttavat samaan aikaan. SAKALAISKAT 10 V Perheyhtyeen ydin on kaksirivisen haitarin ja mandoliinin muodostama duo, jota lusikat täydentävät. Välillä mandoliinimiehen kielet soivat kaihoisasti ja välillä pirunkeuhko muuttuu polkkakoneeksi! MANNERHEIMIN HEVONEN Panu Valon tähdittämä Marsalkka Mannerheimin sotaratsu Kathyn tarinaan pohjautuva monologi on 100-prosenttisesti kotipolttoista folklorea. SHOWCASE: DUO SYSTRAMI (SE) Energisen pohjoisruotsalaisen kaksosduon musiikki koostuu viulun ja sellon yhteenhengittämisestä ilmavalla ja nokkelalla tavalla. TALLARI – URHO MYLLYMÄEN MATKASSA Päivälleen sata vuotta sitten syntyneen mestaripelimannin reippaita polkkia, haikeita viuluvalsseja ja rehtiä polskapoljentoa Tallarin sekä nuorten ja taitavien haitaripelimannien Leija Lautamajan ja Miia Palomäen yhteiskonsertissa. KAUSTISEN PURPPURIPELIMANNIT JA MESTARISOITTO 50 vuoden takainen traditio jatkuu yhä, kun Purppuripelimannien konsertti käynnistää legendaarisen Soittosalin ohjelman. Seuraavana esiintyvät vasta julkistetut vuoden 2017 mestaripelimannit.

Elisa Viiperi

POLKAMONSTERS Uusi, virkistävä ryhmä keskittyy kansanmusiikin kovaan ytimeen, polkkaan: kolme vähärivisen Suomen mestaria repii kurttujaan kuin lautoja seinästä, mandoliini komppaa rytmiä kuin kirves polttopuita. TIMO ALAKOTILA & PIANO Mestarillisen muusikon ja säveltäjän lumoava soolokonsertti


OTTOSET

Tiistai 11.7.

AILA RAUHALAN KANTELETYTÖT Perhonjokilaakson perinteistä kantelemusiikkia ja kansanlauluja sekä tietenkin mestaripelimanni Aila Rauhalan sävellyksiä ja sovituksia, ylpeästi perinteisellä Perhonjokilaakson tyylillä kanteleen lyhyeltä sivulta soittaen. SINIVALKOISET SÄVELET Useasta pelimannista ja ryhmästä ympäri Suomen koostuva laulu- ja soittoyhtiö REMPALLAAN esittää suomalaisten rakastetuimpia lauluja, joissa suomalaisuus soi vahvasti. Yhtiön sovittajana ja kapellimestarina toimii monitoimipelimanni Jussi Asu. Viikon aikana lauletaan myös yhteislauluja ja vietetään Soittosalin iltamia Sinivalkoisin sävelin.

Liput ennakkoon edullisemmin! ti 11.7. 27 € / S-Etukortilla 24 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

TRIBUUTTI KIRKALLE Unohtumattomat, kaikkien tuntemat hitit raikkain ja uusin sovituksin. Musiikista vastaa Kaustisen oma houseband solisteinaan mahtavat Aija Puurtinen, Anssi Salminen ja Pekko Käppi. THUNDER BAYN PELIMANNIEN ILTAMAT Yli 30 vuotta toiminut pelimanniyhtye Kanadan Ontariosta saapuu ensimmäiselle Suomen kiertueelleen. Bay streetin kuulumisia -iltamissa Soittosalissa kuullaan fingliskaa, savoa ja aitoa kanadansuomalaista pelimanni- ja bluegrassmusiikkia. Iltamat päättyvät Juhlapihan tansseihin.

Arto Kuorikoski

TRIBUUTTI KIRKALLE

TRIO SVIN (DK) Mieletöntä menoa ja swingin värittämää rähinäfolkkia! DÉCADAS – FLAMENCON VOIMAA! Suomalaisen flamencon pitkän linjan tekijöiden esitys, jossa tanssi ja elävä musiikki ovat yhtä sisältää värikkäitä ja dramaattisia tanssinumeroita sekä taidokkaita kitarasooloja ja tunnelmallisia lauluosuuksia – perinteistä flamencoa persoonallisin maustein! MUKULAMATINEA I: OTTOSET Kaustisen Nuorisoseuran Ottoset pienistä isoihin tanssijoihin pelimanneineen täyttävät areenan tanhutantereen tanssin riemulla ja energialla ystäviensä kera. KONSTA JYLHÄ -KILPAILUN FINAALI Kilpailun päätöspäivänä Pelimannitalossa tiivistyy niin tunnelma kuin jännityskin! D.Voloz&J.Stivelman


KONSTA JYLHÄ -KILPAILU

PEKKO KÄPPI

TRIO SVIN (DK)

Iina Esko

Daniel Bezares

Lauri Oino

HansAndersson

AIJA PUURTINEN


Tiistai 11.7.

Liput ennakkoon edullisemmin! ti 11.7. 27 € / S-Etukortilla 24 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

TRADATTACK (EE)

Mait Jüriado

NÄPPÄRIT

TUULETAR


MUKULAMATINEA II: NÄPPÄRIT Eri-ikäiset Näppärimuusikot ympäri maailman kerääntyvät soittamaan ja laulamaan perinteisiä suomalaisia pelimannisäveliä, kansanmusiikkia eri kulttuureista ja uusinta uutta Näppärimusiikkia. MEILTÄ JA MUUALTA Kansantanssitarjottimella virvokkeina kotimaista kansantanssia ja kansainvälisiä vieraita. ARVID LUNDÉN Vuoden 2017 Nuori Pelimanni, 14-vuotias Arvid on nuoresta iästä huolimatta kerryttänyt keikkakalenteriinsa jo satoja vetoja niin isä Olli-Pekan kuin Kangasalan Pikkupelimannien ja Orivesi All Starsien kanssa.

Lauri Oino

SARAH-JANE SUMMERS & JUHANI SILVOLA (GB/FI) Skottilais-suomalaiset musiikin juuret sekoittuvat viululla ja kitaralla vaistonvaraisesti ja maagisella tavalla yhteen. BARAN BAND Monikulttuurinen maailmanmusiikkiyhtye, jonka moderni musiikki pohjautuu ikiaikaiseen persialaiseen ja kurdilaiseen perinteeseen. FLOATING SOFA QUARTET (FI/DK/SE) Nordic design -kansanmusiikkia, jossa yhdistyvät pohjoismaiset perinteet, herkulliset harmoniat sekä akustisten instrumenttien lämpöinen sointi. TUULETAR Emma-palkittu folk hop -yhtye kattaa pöytään suomalaista kansanperinnettä, globaaleja musiikillisia vaikutteita ja urbaania nykymusiikkia. Nämä huikeat laulajattaret muistetaan jo Kaustisen vuoden 2013 showcase-sarjasta!

FLOATING SOFA QUARTET (FI/DK/SE)

Simon Voigt

AMERIIKAN POIJAT (US) Kaustisella monet kerrat vieraillut siirtolaisseitsikko Pohjanmaan ja Keskilännen välimaastosta. Musiikki on ainutlaatuinen yhdistelmä siirtolaisperinnettä ja seitsikkomusiikkia höystettynä luovilla tanssimusiikkisovituksilla. TRAD.ATTACK! (EE) Loistavan säkkipillinsoittajan, omalaatuisen kitaristin ja taitavan rumpalin huikea trio on Viron folk-skenen terävin kärki!


Tomi Lähdesmäki

Liput ennakkoon edullisemmin! ke 12.7. 27 € / S-Etukortilla 24 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

LASSE HOIKKA JA SOUVARIT

SILTATANSSIT LAITAKAUPUNGIN ORKESTERI & PALEFACE

Keskiviikko 12.7.

VUODEN YHTYE: GÁJANAS


ARMAS: KARJASOITTO Taidokkaat, perinnejanoiset ja improvisoivat muusikot käsittelevät paimensoitinsävelmistöä uusin sovituksin. SILTATANSSIT Nostalgiset siltatanssit ohjelmassa jälleen juhlavuoden kunniaksi! Tunnelmallista iltaa Penttilän sillan kupeessa tahdittavat mm. JPP, Ameriikan poijat, Kaustisen torviseitsikko sekä Järvelän pelimannit.

Juha Kauppinen

LASSE HOIKKA JA SOUVARIT Suomen suosituimpiin tanssiyhtyeisiin lukeutuva bändi on riemastuttanut tanssikansaa jo lähes 40 vuoden ajan. LAITAKAUPUNGIN ORKESTERI & PALEFACE Rytmimusiikin ammattiorkesteri ja suomirapin uranuurtaja ovat yhdistäneet voimansa. Tarjolla on takuuvarmat bileet! KAUSTINEN SOCIAL CLUB kutsuu koolle festivaalin alkuajoista asti juhlilla esiintyneitä konkareita – tarinoita, klassikoita ja perinnettä puolen vuosisadan kokemuksella. KATJA LAMPINEN PELIMANNIEN SEURASSA Neljä vuosikymmentä musisoinut haitaristi-mandolinisti on kiertänyt kaikki Suomen kansanmusiikkitapahtumat, kurssit ja leirit mestareilta oppien ja itse opettaen. Katja Lampisen seurassa jutustelevat ja soittavat mm. Heikki Lahti ja Jämsän Soimannien huuliharput.

Tapio Rantakari / Kansanmusiikki-instituutin arkisto

PIRKKALAINEN MESSU Pirkkalan kirkkokuoron ja Perukkapelimannien koskettava, pirkkalaisen hengellisen musiikin messu kuullaan Kaustisen kirkossa. VUODEN YHTYE: GÁJANAS Monikulttuurisessa yhtyeessä saamelainen perinne sulautuu moderniin maailmaan kiehtovalla tavalla. LILLA SPELMANSSTÄMMAN Suomenruotsalaiset pelimannit esittäytyvät omassa kokonaisuudessaan. Ohjelmassa muun muassa suomenruotsalaiset iltamat sekä kansansävelmiä ja laulelmia blues/jazz-tyyliin soittava B.S.T.O. Band. PULKKINEN – RÄSS – SADOVSKA (FI/CH/HU) Kun suomalainen, sveitsiläinen ja ukrainalainen kansanlaulaja-äänitaiteilija sulautetaan yhteen, syntyy hämmästyttävä tyylien ja äänensävyjen kirjo jollaista ei ennen eurooppalaisella laulukentällä ole kuultu.


HYVÄLUOMA GROUP Jäsenten erilaiset musiikilliset taustat ovat sulauttaneet yhtyeen musiikin ennakkoluulottomaksi ja ennen kuulemattomaksi yhdistelmäksi. TROLSKA POLSKA (DK) Pohjoismaisista tarinoista ja mytologiasta ammentava yhtye herättää jättiläiset, tontut, keijut ja muut olennot eloon lukemattomien eriskummallisten soitinten avulla RYTMIRAIDE ALLSTARS Aija Puurtinen & co johdattaa aikamatkalle amerikansuomalaiseen siirtolaisuuteen ja sen mielenmaisemaan.

PRUSIKOUKKU & TÖTTERSSÖN & FOLKKARIT Ikinuoret Kaustisen kollit kohtaavat areenan yössä kuin ennen vanhaan!

Andi Brunner

SAKARAT LAULUPELIMANNIT 30 V. Suuri ja näyttävä ryhmä laulaa suomalaisia kansanlauluja ja vanhaa tanssimusiikkia – ja on myös iloinen yhteislaulattaja.

Liput ennakkoon edullisemmin! ke 12.7. 27 € / S-Etukortilla 24 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

TALKOOPELIMANNIT: 35-VUOTISJUHLAKONSERTTI Kokkolalainen hyvän mielen pelimanniyhtye juhlistaa taivaltaan keskipohjalaisuutta huokuvalla ohjelmistollaan – mestaripelimanni Markku Tunkkarin sävellyksiä ja sovituksia, Konsta Jylhää, Otto Hotakaista, Wiljami Niittykoskea. 5. SUURI PERINTEINEN HUULIHARPPUKONSERTTI Suomen huuliharpputaitajien ja -yhtyeiden yhteiskonsertti, johon Jari Komulainen sovittaa yhteissoitot – luvassa on huuliharppumusiikin parhaimmistoa yhdessä ja erikseen. BRUNSVIGA FOLK ORCHESTRA (DE) Saksalainen suurorkesteri koostuu Brunsvigan musiikkiopiston orkesterista, lasten kuorosta sekä Mabon maailmanmusiikkiyhtyeestä. Tarjolla on lukuisia konsertteja ja avoimia työpajoja! KANSANTANSSIN KÄÄNTÖPIIRI Kansainvälisiä kansantanssiaskeleita kotimaisten tanssikuvioiden lomassa. SUISTAMON SÄHKÖ Uutta karjalaista tanssimusiikkia koneitten, venäläisen leikkihaitarin, lauluvoiman, rapin ja maanisen lavameiningin siivittämänä.

Emma Engström

Keskiviikko 12.7.

FRIGG Yksi pohjoismaisen kansanmusiikin superyhtyeistä jälleen syntysijoillaan. Akustisten kielisoitinten räiskyvää polkan poljentoa, mutta meno kuin rock-yhtyeellä!


ILO(ISET) TYTÖT

Inka Ylihärsilä

PULKKINEN - RÄSS - SADOVSKA

SUISTAMON SÄHKÖ

TROLSKA POLSKA (DK)

Jimmy Traskelin

FRIGG


KARHUNPEIJAISET

PERPETUUM LOKOMOBILE

Stefan Bremer

KALEVAUVA.FI Liput ennakkoon edullisemmin! to 13.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

Leif Rosas/redstar

Torstai 13.7.

TARAF DE HAIDOUKS (RO)


Stefan Bremer

ERIN Ihastuttava Erin, persoonallinen ääni ja koskettavat tulkinnat ovat kauniin folkpopin takuuvarma resepti. KARHUNPEIJAISET Mahtava taiteilijajoukko johdattaa riehakkaalle syväsukellukselle myyttisen karhun maailmaan. Nämä peijaiset vietetään muinaissuomalaisen myytin mukaisesti varsinaisen karhunpäivän tienoilla. SHOWCASE: PERPETUUM LOKOMOBILE Mystinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä ambient-vaikutteista suomensukuisten kansojen perinnemusiikkia sekä uusia sävellyksiä etnoversioina.

Damien Gard

TÖTTERSSÖN on pelimanniyhtyeen ruumiiseen vangittu rockbändi. Sen musiikki on testosteronin vauhdittamaa speed-folkia.

ERIN

TARAF DE HAÏDOUKS (RO) Legendaarinen, mieletön, tajunnanräjäyttävä romanialaisen mustalaismusiikin helmi saapuu Kaustiselle jälleen! Viime vierailua on muisteltu vielä tällä vuosikymmenellä, joten luvassa on uusinta unohtumattomasta meiningistä Kaustisen taivaan alla. SUURI KAVALKADIKONSERTTI (I NÄYTÖS) Kaustislaisen pelimannimusiikin pääkonsertti vuoden 1968 festivaalien ensimmäisen kavalkadin hengessä. Tarinoita, nostalgiaa ja musiikkia pelimannien, laulajien ja tanssijoiden voimin. ”Ei trenkää enää pirättää, nyt saarhan päästellä” KAUSTINEN TANSSII! Kaustisen Nuorisoseuran kansantanssijat ja pelimannit MiniOttosista VeteraaniOttosiin tanssivat tunteella ja seuransa yli 100-vuotisen tanssiperinteen kokemuksella parhaat tanssinsa juhlaväen riemuksi. Konsertissa päästään myös kruunuhäätunnelmaan Morsiustaivhan alla -teoksen myötä, jossa mukana tanssivat myös Pauha ja Tosi-Isot Jyväskylästä sekä Väkitukko Lappajärveltä. KALEVAUVA.FI Kaustiselta maanlaajuiseen kulttimaineeseen ponnahtanut nykypäivän trubaduuriyhtye kerää sanoituksensa suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta.


YÖKATRILLI

Torstai 13.7.

JESSE KAIKURANTA & TALLARI Soinnukas yhteistyö ihastuttaa ikivihreässä konsertissa, joka on rakennettu Suomi-folkin tyyliprinsiippien varaan mm. Ankin ja Cumuluksen henkeä kunnioittaen. YÖKATRILLI Juhlavuoden järisyttävä tanssihurmos mestarikansantanssija Antti Savilammen ja JPP:n johdolla. LAURA CORTESE AND THE DANCE CARDS (US) Taitavan naisnelikon vahvaa eleganssia suoraan Amerikan folk-skenen ytimestä! VANHANPIIAN POJAT Aina suositun, väkijoukkoja ympärilleen keräävän yhtyeen perinteikäs soitinkokoonpano ja nokkelat sovitukset tukevat lauluja, joiden sanoma yllättää ja saa hyvälle tuulelle. Vanhanpiian pojat näkevät maailman omalla tavallaan eivätkä pelkää tuoda sitä ylpeänä esiin!

Liput ennakkoon edullisemmin! to 13.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

NYTKY Suoraviivainen äijätrio julkaisee vihdoin ensilevynsä, vaikka yhtye nytkähti liikkeelle jo 1985. Nytky etsii arkistojen lauluja, joita ei kuule muiden esittävän. Rakkauslaulut ovat jääneet vähemmälle, mutta tarinoita riittää rehdin laulun, kaksirivisen haitarin, mandoliinin ja pimpparaudan säestyksellä. EKI LUUMI JA PASI SUIKKANEN “Isosta Iitasta Liisa pieneen” – maineikkaan Korsuorkesterin “veteraanit”, laulaja Eki Luumi ja haitaristi Pasi Suikkanen esittävät lauluja, joissa sota-ajan naiset ovat pääosassa. Mukana myös Lotta Lunkreeni. DUO SAANA & EINAR (SE/FI) soittaa perinteistä ruotsalaista kansanmusiikkia sekä omia sävellyksiä kahdelle kontrabasharpalle sovitettuna. Erinomaista tanssittavaksi! FOLKLARA?! Klarinettitrio tarjoaa raikkaita tuulahduksia pelimannimusiikin saralta.Yhtye soittaa myös perinteikkäitä sovituksia pohjoismaisesta kansanmusiikista sekä omia sävellyksiään. SNEKKA Omalaatuinen instrumentointi, persoonalliset muusikot sekä pääasiassa omaa tuotantoa oleva ohjelmisto luovat vahvan, tunnistettavan Snekka-soundin. A.P. SARJANTO TRIO A.P. Sarjannon jylhiä, tarinaa iskeviä lauluja hänen kerallaan tulkitsemassa kitarataituri Tuomas Logrén ja viuluvelho Arto Järvelä.

VANHANPIIA FOLKLARA?!


Krista Jarvela

AN POJAT

Patrik Bonnet

LAURA CORTESE AND THE DANCE CARDS (US)


VILLE OJANEN & KAMELEONTTI Instrumentaalista ilotulitusta ja vaihtelevia tunnelmia kaustislaislähtöisen maestron hyppysistä. VIISKYMPPISTEN TOIVEKONSERTTI Yllättäviä yhdistelmiä tulvillaan oleva konsertti on koostettu juhlavuonna 50 vuotta täyttävien toiveista! VÄRTTINÄ Värttinän laulu on muodostunut kudelmaksi sanojen ja soundien eksotiikkaa, jolle ei löydy vertaista. Suomalais-ugrilaisten kansojen musiikkiperinteitä vaaliva yhtye otti ensiaskeleensa jo yli kolme vuosikymmentä sitten Pohjois-Karjalassa. Yhteistyössä Keliber Oy. DAVIDE SALVADO (ES) Galisialaisen lauluperinteen karismaattisin ääni! Yhteistyössä World Music School Helsinki.

Liput ennakkoon edullisemmin! pe 14.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

KUOKKAVIERAAT on äänekäs kansanlauluryhmä, joka esittää perinteistä ja modernia suomalais-ugrilaista kansanmusiikkia kuten inkeriläisiä röntysköitä, pohjalaisia rekilauluja ja mordvalaisia melodioita. Ohjelmistosta löytyy myös materiaalia, joka nostattaa punan paatuneemmillekin poskille. VILJO S. MÄÄTTÄLÄN JUHLAKONSERTTI – PITÄKÄÄ KANSANMUSIIKISTA HUOLTA! Juhlien pitkäaikaisen presidentin intohimoa lämmöllä muistava konsertti läpileikkaa festivaalin syvimpiä kerroksia. KANSANTANSSIA SAIMAAN RANNALTA KYMMENEN VIRRAN MAALLE Kotimaisen kansantanssin konsertissa parastaan pistävät mm. Rajan Nuorten Kirjavat, Kimurantti ja Kimara Lappeenrannasta, Polokkarit Oulusta ja Ottoset Kaustiselta. TOPIN TUNTI Pelimanni Toivo “Topi” Rajala lukuisine ystävineen viihdyttää pitkän tauon jälkeen Pelimannitalon tuvassa soitollaan ja laulullaan. Topin tunnin musiikki, huumori ja festivaalimuistelot ovat taatusti kesän mieleenpainuvimpia konsertteja ja hetkiä.

Seppo Samuli

Perjantai 14.7.

SAMULI EDELMANN Karismaattinen ääni yhdistettynä väkevään tulkintaan

VÄRTTINÄ


SAMULI EDELMANN

Dima Tsvetkov

KUOKKAVIERAAT

DAVIDE SALVADO (ES)


Liput ennakkoon edullisemmin! pe 14.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

“TEIN LASINKUULTAVAN LAULUN” Pihla Heikintytär, duo Set Häkkinen ja Tomas Takolander sekä Johanna Mäkeläinen ovat lupaavia laulaja-lauluntekijöitä, joita yhdistää persoonallinen ääni, koskettavat laulut ja kitara. Iholla-salin intiimissä konsertissa laulujen tekstit ja laulajien äänet piirtävät lempeät jäljet kuulijan iholle. MESTARIPELIMANNIT TEPOT Teppo Aho, Teppo Alajuntti ja Teppo Välimäki ovat vähärivisten haitareiden mestaripelimanneja, joiden soitto tempaa mukaansa ja vie jalan alle. Omassa konsertissaan he päästävät eteläpohjalaiseen sielunsa valloilleen ja antavat palkeiden puhua. KAUSTISEN HÄÄKUORO on juhlien luottoesiintyjä alusta alkaen. Kirkkoja erikoiskonserttien lisäksi Hääkuoro laulaa sekä perinteistä että sävellettyä tuotantoa Kansanlaulun taikaa -konsertissaan, tänä vuonna a cappella! FROMSEIER HOCKINGS (DK) Kotimaassaan palkitun ja arvostetun duon musiikki on yhtä aikaa omaksuttavan yksinkertaista että hienostuneen virtuoottista.

Lieve boussauw

Perjantai 14.7.

FROMSEIER HOCKINGS (DK)

HÄSSÄKKÄ GOES ULTRA BRA JA MUUTA ITSEVILLINTÄÄ KANSANTANSSIN PARISSA Perjantai vaihtuu lauantaiksi suomalaisen nykykansantanssin ilotulituksella. Illan räjäyttää käyntiin kansantanssiryhmä Hässäkkä, jonka mainetta niittänyt Hässäkkä goes Ultra Bra – Sokeana Hetkenä -tanssiteos on tribuutti Ultra Bran musiikille, nuoruudelle, vapaudelle ja intohimolle. Tämän jälkeen ei jäädä istumaan, vaan villiinnytään yhdessä tanssin hurmokseen Petri Kauppisen johdolla!

HÄÄKUORO


Niklas From

Timo Launonen

HÄSSÄKKÄ GOES ULTRA BRA


BILL HOTA & THE PULVERS

Lauantai 15.7.

LUONNOS

ISO ILO

Liput ennakkoon edullisemmin! la 15.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

Johan Björklund

HAKA


PAULA KOIVUNIEMI GOES FOLK Rakastettu laulajatar upeassa cross-over-konsertissa! Niko Kumpuvaaran kokoamassa folk-orkesterissa mukana mm. Tero Hyväluoma, Pekko Käppi sekä Anssi Nykänen. JUHLAVALSSI – HELVI JUKARAISEN PARHAAT 30 vuotta Tanssikontin julkaisun jälkeen Helvi Jukaraisen rakastetuimmat koreografiat mestarikansantanssija Hannu Nipulin kokoamassa konsertissa. Helvin kuviota tanssimassa Lahden Tanhuujien Riijarit, Mallusjoen Kansantanssijat, Kansantanssi- ja musiikkiryhmä Pörriäiset sekä Kaustisen Nuorisoseuran Ottoset. BILL HOTA & THE PULVERS Vauhdikkaan trion häkellyttävän suoraviivaista tarjoilemaa syväluotausta eteläpohjalaisuuden syvimpään ytimeen billharmonisessa, hyvin voidellussa yhteisymmärryksessä.

PAULA KOIVUNIEMI

MAAKUNTALAULUKONSERTTI Kaustisen juhlavuoden kunniaksi yhden teemamaakunnan sijaan festivaalihumuun on kutsuttu kerralla kaikki maakunnat! Tässä konsertissa lauletaan kaustislaisen ja ilmajokisen kuoron johdattelemina lukuisia maakuntalauluja, yhteislauluna totta kai! Konsertti on osa Aitovieriltä pitoihin -kokonaisuutta, yhteistyössä Eläkeliitto. ISO ILO 50-henkinen Iso Ilo -sekakuoro ja pelimannibändi syväluotaavat Made In Finland -showssaan suomalaisuutta räjähtävän estraditaiteen keinoin. Iso Ilo liikkuu, laulaa ja liikuttaa! FIDDLER’S BID (GB) & FRIGG Pohjoismaisen kansanmusiikin edelläkävijät yhteiskonsertissaan. Luvassa on täyttä tykitystä!

Milla Korja

HAKA Eteläpohojalaasta, miäletööntä, pirskahtelevaa ja hersyvän notkiaa kiälenkäyttöä oikeen raikkahalla tyylillä säestettynä! SATTUMA (RU) Karjalan ja suomen eri murteilla esitettyä nykyaikaista folkkia Venäjän Karjalasta.


FIDDLER’S BID (GB)

Lieve boussauw

Liput ennakkoon edullisemmin! la 15.7. 32 € / S-Etukortilla 29 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi

Kris Kesiak

MARKO SIEKKINEN JA TOIVONIEMEN RESERVAATTI

Juha Sarkkinen

Lauantai 15.7.

VARJAKKA STRING BAND


ELÄKÖÖN FOLK! Konsertissa kuullaan eri aikakausien folk-yhtyeitä. Nuoret laulaja-lauluntekijät ovat olleet vahva osa Kaustisen juhlia jo aivan alusta saakka. SHOWCASE: MARKO SIEKKINEN JA TOIVONIEMEN RESERVAATTI Bluegrass-vaikutteinen folk-yhtye esittelee ihmisen kokoisia tarinoita hieman vinksahtaneista näkökulmista käsin. VARJAKKA STRING BAND Oululaiselle viljanmakuisen akustisen musiikin orkesterille on tärkeää puisten soittimien lämpö, pohjoisen tarinat ja syvän etelän letkeä pulssi. KUNINGATARPÄIVÄT Omalaatuisen kuninkaallista polkua kulkevan yhtyeen musii­kissa yhdistyvät mys­tiikka, poliit­ti­nen lau­lu­pe­rinne, kan­san­ lau­lut ja itku­vir­ret, post­mo­der­ni rap, hou­ru­päi­set vals­sit ja ikiai­kai­set tra­ge­diat. VÄISÄNEN JNE. Väisänen on oululainen kuplettilaulaja, jonka omintakeisista lauluista välittyy rento ote elämään ja kuolemaan. Kuplettifolkin säestämät tarinat esitetään jne.-orkesterin viihdyttävällä taustatuella. VILLE KANGAS PLASTIC FIDDLE BAND Lahjakkaan säveltäjä-muusikon uuden elektroviuluprojektin maailmanensi-ilta! Kyseessä on akustisen ja elektronisen viulun sekä perinteisen musiikin ja elektronisen klubimusiikin liitto. HÄÄPELIMANNIT Legendaarinen kaustislainen pelimanniyhtye julkaisi ensilevynsä “Itkupolskasta pontikkapolkkaan” vuonna 1979. Muistojen Kaustinen -konserttisarjassa hääsoittoja ja -tapoja muistelevat Risto Hotakainen, Timo Valo sekä Teuvo ja Kimmo Anttila. Konserttia juontaa kruunuhääperinteen asiantuntija Anna-Liisa Finnilä.

Elisa Viiperi

FIDDLERS’ BID (GB) Musiikillisen tornadon paluuta Kaustiselle on odotettu!


ESTBEL (EE&BE)

Lauri Oino

Sunnuntai 16.7.

TALLARI

Liput ennakkoon edullisemmin! su 16.7. 17 € / S-Etukortilla 14 € myynnissä 30.6. saakka lipputoimisto.fi


PIHASOITTAJAT

SUURI KAVALKADIKONSERTTI (II NÄYTÖS) Toinen näytös kaustislaisen pelimannimusiikin pääkonsertista, jossa liikutaan vuoden 1968 festivaalien ensimmäisen kavalkadin hengessä. SATU SOPANEN & TUTTIORKESTERI Emma-palkitun yhtyeen jäsenet ovat musiikin moniosaajia, jotka taitavat erilaiset musiikkityylit. Satu Sopasella ja Tuttiorkesterilla on ilmiömäinen kyky innostaa pikku kuulijat sukeltamaan musiikillisen tarinan pyörteisiin!

Uzi Varon

JUHLAJUMALANPALVELUS ”Niin ihanaa on ylistää”. Perinteisen päätösjumalanpalveluksen sijaan areenalla raikaa kansanlaulukirkko kaustislaisin vivahtein! Konsertti on osa Aitovieriltä pitoihin -kokonaisuutta, yhteistyössä Eläkeliitto. ESTBEL (EE/BE) Miellyttävä kvartetti yhdistelee musiikkiinsa kahden eri maan maisemia nykyaikaisen raikkaalla otteella. PIHASOITTAJAT Suomalaisen folkin lähes itsekin viisikymppinen legenda synnyinsijoillaan!

Krista Jarvela

ROMMAKKO Oululainen folk’n’ roll-yhtye ammentaa elämänmakuisesti soljuviin lauluihinsa mausteita niin kansanmusiikista, vanhasta laulelmaperinteestä kuin popistakin. AITOVIERILLÄ Keskipohjalaista osaamista musiikin ja tanssin saralla, sukupolvien väliset raja-aidat ylittäen! Koontikonsertti huipentaa viikonlopun Aitovieriltä pitoihin -ohjelmakokonaisuuden. Mukana mm. keskipohjalaisia mestaripelimanneja, Näppärit, Ottoset ja Tallari. Yhteistyössä Eläkeliitto.


Workshopit, jamit, myymälät, työnäytökset


Lauri Oino

WORKSHOPIT JA JAMIT Festivaaliviikon aikana järjestetään lukuisia työpajoja tanssin, soittamisen ja jamittelun merkeissä. Aamuworkshopit keskittyvät eri soittimiin ja musiikkityyleihin, tanssiworkshopit tutustuttavat lukuisiin tansseihin ja jamiworkshopeja värittävät helpposoittoiset kansansävelmät. Ohjatun jamittelun lisäksi spontaanit puskasoitot ja laulu ovat aina paikallaan! Ohjelmassa myös työpajoja ja jameja lapsille! Musiikin ja tanssin lisäksi luvassa on lukuisia kädentaitoihin ja perinteisiin liittyviä tekemispajoja niin lapsille kuin aikuisillekin. FOLK SHOP Kansanmusiikkijulkaisuja, äänitteitä, kirjoja, soitintarvikkeita, piensoittimia ja festivaalituotteita FESTIVAALIPUOTI Ihania festivaalituotteita paidoista postikortteihin!

Krista Jarvela

TAITO CRAFT SHOP Käsityödesignia ympäri Suomen, keskipohjalaistuotteita, materiaaleja ja tekemisen ideoita KANSALLISPUKUKLINIKKA Klinikalta pika-apua nappien ompelusta pukuhuoltoon, päähineiden pukemisesta paidan tärkkäykseen. Esillä Suomi 100 -hengessä pukuja eri maakunnista ja eri vuosikymmeniltä. SOITINRAKENTAJIEN MYYNTINÄYTTELY Myös pienimuotoinen huoltopalvelu sekä kielet mm. kitaraan ja mandoliiniin ARTRINKI Kaustislaista käsityötä paikan päältä!

Krista Jarvela

SUUTARIMESTARI Tylli valmistaa perinnejalkineita käsityönä. Työnäytöksessä voi seurata supikkaan ompelua ja muita työvaiheita. Mukana korjaustöitä varten perinteikäs poljettava Singer. FESTARIKÄSITYÖT Taito Keski-Pohjanmaan tekemispajoja aikuisille ja lapsille. Seuraa mestareiden ja pajalaisten työskentelyä tai kokeile itse tekemistä! (Materiaalimaksu)


TIERA HULENTKA

KARITIINANMIES

Juhlimassa mukana mm.

2 hauskaa vekkulia 30+1 Afrocosmos Ahjolan Pelimannit Aila Rauhalan Kanteletytöt A ino & MyyrätAJOMIEHET Alavuden Kaksiriviset Aléa A lice Aloof A lusvasara Anne F Annette Schneider Annikin karkelot Anttilan pelimannit A P Kivinen with Tiny Devices A rvid Lundén Barlast Beepa B orduna Brunswick Folk Orchestra (DE) Candyland Crawdads Carey J. Buss (CA) Coach & Toverit Con-the-Set Dark Bottle Des Moudu Rok Dew Drop Irenes d uo Anneli ja Aukusti D uo Saana & Einar D uo Selina D uo Suojanen & Välimaa D uo Veikkola Pojat D uo Vissiin Vireessä Eerika ja Sakari Ehrontahron Eki Luumi ja Pasi Suikkanen E lfmannit E ll Sol (NL) E lonjyvä E lotuuli E läkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin laulajat E läkeliiton Nousiaisten lauluryhmä Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistyksen lauluryhmä E meritusOttoset E mma Myllynen E rkki Lampinen ja Katja-tytär E rkki Nyman E rkki Vihinen & Kari Dahlblom Essi ja Mauri FairTrad. Fiori Folk Experience FolkKanat FOLKLARA?! FourOfUs Fünf Freunde (AT/FI) Geezabrake Band G li Incurabili Hallavalia Hannu K Hannu Rahikainen H annu Tarvas H arjavallan Pelimannit H auankaivajat H auru H E3P H eikin trioHeikki ja harpistit H elme Jauram (EE) H enry Sparks (GB)HerjaHerra Tossavainen H oodman Blind (IR) H uuliveikot-Lipfellows H yvät tytöt ja pojat Häly H ässäkkä H ääpelimannit H äävi H örhö Iida Nättinen band Iin Laulupelimannit Ii-Team Ike Virtanen Spesiaali Iso Ilo Itäkylän mieslaulajat J. Ojajärvi duo JantsikeneFamilyFolkBand J ohanna Mäkeläinen Joose Ojala & Helena Taskila jukra J unioriOttoset J unioriOttoset I J unioriOttoset II Jyväskylän kansalaisopiston (lasten ja nuorten) pelimanniryhmät Kahden Naisen Lauluorkesteri K ahvilaorkesteri Kangasalan Balladipelimannit Kangasalan Pikkupelimannit Kankaanpään musiikkiopiston pelimannit K ansalaispelimannit Kansanlauluyhtye ILO Kansantanssi- ja musiikkiryhmä Pörriäiset Kantara Karela KariTiinanMies KASSIAHASTUS Kaustisen Hääkuoro Kaustisen iättömät laulunlyömät Kehitteilla K esänki Kiel’koppa Kimara Kimurantti Kinnarin Pelimannit Kirjavat Kirkhakkine Kirkonkylän pelimannit KitCut K ittilän Kaverukset K oiranen Kollektion K okon kipinät KOMOTE LAMAS K onemuusa K onginkankaan kantri trio Kopla & big band Korpisointu Kortesjärven pelimannit KoskiFolk K ostajan Kaipuu K uivaniemen ja Simon Pelimannit Kuningatarpäivät Kuokkavieraat Kupletööri Hannu Musakka K äpylän viulukolmoset Köyhäjoen pelimannit Lahden Tanhuujien Riijarit L aulu- ja soittoyhtiö REMPALLAAN L auluryhmä Akanat L auluryhmä Hilimat Lauluyhtye Beibs Lauluyhtye Cantavierre Lea Virtanen Leif&Sun-

FOLKKANAT


ALEA

nie Accordion Duo (US) L empäälän Helkanuoret L ipstikka Loisaro L OS DOS L os Olvidados-trio L os Pollos Burgeros Luunappi M abon (DE) M adetojan Makkaraperunat M aija Holopainen M allusjoen Tanhuujat M ampa M amyth M argis Marinkaisten kansantanssijat M arit ja Mikot M arja-Liisa M arkus Haapoja Me Weikkoset MEILLON MEKKALA Menevät Mimmit M ieli-musiikkia lapsille! M ikkels Sons M iljonääriäidit MiniOttoset I M iniOttoset II Miukeli Mos Eisleyn pelimannit Mottine Mummut ja Paapat My First Folk Band Naamuskat Naiskuoro Aika Naiskuoro Kimalaiset Nappulapeli National orchestra Mordens (RU) NBB N egrita N ice&Voice N iinirannan pelimannit Nissin Kööri NORIA Norjat Nyman Group Nytky N äppärit O.M.A Onnenonkijat Onni Rajaniemi goes Kaikki laulaa! O’pojat Orimattilan Naiskuoro Otra Ottoset Ottosten perilliset Oulaisten tukkilaiset O ulun Huuliharppupelimannit Pahan Ilman LinnuT P ahe PapaS-Roll Crossower bänd P auha Pelismannit P eltolan Pojat P iahvi & Pukatsoova Pihla Heikintytär Piipan Pojat Pikipojat PikkuOttoset I PikkuOttoset II P int o´ The Times P irkan kantele P irkanmaan maakuntapelimannit P irttiset P olkaMonsters P olokkarit PosiDivas Pumpun Henki Purpuridansarna Purpuri-ryhmä Puulan Sointu Pömpeli RENTUKAT Roikastajat Rossi Ruskakuoro R äätälit (DE) Saana Kastelli Sakalaiskat Sakarat Laulupelimannit Salvia Sanni Virta Savilammen säestäjä Seinäjoen Kaksiriviset S ekaWalta-kvartetti Selcimer Sillankorvan pelimannit Silloiset S iniruoko S itriini S måbönders Spelmanslg Sopu S opusakki/Kortesjärven pelimannit S orrowhearts S pelarit S uburban String Band S ukutila ja perinnön vaarat T aavit Talkoopelimannit T ampereen Ukuleleorkesteri T eatterilesket Teijo Aho ystävineen Teijo ja Anneli Aho Temperance The Aeon The Green Hope T he Triplet T hunder Bayn Pelimannit (CA) Tiera Tiie Tiilat ja Pelimannit Tosi-Isot Trio Klezmera Trio Kolme-M Trio Tuokio Trubaduuri Leiska Trubaduuri Matti Reittamo T se Schäfer T uija & Annat T upalaulajat T urjake Turun Kaksiriviset Tuulesta viis’ Töölön viuluklubi UkuLissut Uncle Ruby U sko välimäki U sko´s Pois U sko´s Pois Kids U udisraivaajat Valon pelimannit Vanajaveden pelimannit Vanhanpiian Pojat Vanhat Harput Vantaan kansanpelimannit Vapaapääsy -yhtye Varjakka String Band Wasel & The Weasels Veanteen veljet laulusolistina Aira Kontiainen Veli-Matin enkelit V enlat ja noin seitsemän veljestä V etelin EL yhdistyksen Senioritanssijat V eteraaniOttoset V iajando con Victor Jara Vilja Wiljatar Ville Windalan Pelimannit Vinteliska Virkiät Vispilä V ocal Ensemble DiibaDaaba V OPulele V ox Stellarum Väisänen jne. V äkitukko Y oung Man’s Misery Ä ijäkanteleet Ämmit ja Äijit sekä Akustiset


Tervetuloa asiakkaaksi! Voit olla Säästöpankin asiakas jo huomenna. Odotamme yhteydenottoasi.

www.saastopankki.fi


Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, www.kpedu.fi

Opiskele ammattiin tai täydennä osaamistasi!

Kpedu kouluttaa nuoret ja aikuiset! » Ammatilliset perustutkinnot » Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Kansanopistolinjat » Oppisopimuskoulutus » Kurssit, lisä- ja täydennyskoulutukset

www.kpedu.f

i

Paras valikoima ja helpoin asioida! Kaustinen

Avoinna arkisin - la

7-21

sunnuntaisin

10-21


Pasi Saarimäki

PUHUMALLA PUOLELLEEN Viljo S. Määttälä

vaikuttajana ja verkostoitujana FT Pasi Saarimäen tutkimus Kansan­ musiikkijuhlien voimamiehen Viljo S. Määttälän (1923–2016) urasta perustuu niin Määttälän kuin hänen kanssaan toimineiden henkilöiden haastatteluihin ja perinpohjaiseen arkistoaineistojen analyysiin. Julkaistaan juhlilla heinäkuussa! www.kansanmusiikki-instituutti.fi


BONUSTURVA KAIKILLE AUTOILLESI + 7 muuta syytä valita Suomen suurin bonus

Uudistimme liikennevakuutuksen eduksesi. Katso bonuslaskurista mitä Suomen suurin bonus tarkoittaa sinulle. lahitapiola.fi/autovakuutus


Matkasi varrella Neste Oil Kaustinen • • • • • •

viihtyisä kahvila-ravintola herkulliset à la carte -annokset tuoreet pullat majoitustilaa motellissamme kuntosali laadukkaat Neste-voiteluaineet ja -lasinpesunesteet

Neste Oil Kaustinen

Hilkka ja Veli-Pekka Havela, Teerijärventie 1, puh. (06) 860 7711 Ark. 7-22, la 7.30-21.30, su 9.30-22 www.nestekaustinen.fi


Edullista ostosaikaa matkasi varrella! Muhos

www.halpahalli.fi

Kaustinen, Pajalantie 4 Tervetuloa! @HalpaHalli

A ALA-KÖNNI-KANSANMUSIIKKILINJ 4.9.2017-18.5.2018 Kansanmusiikkia, soivaa perinnettä, ammattilaisten johdolla, upeassa musiikkiympäristössä. Lisätiedot ja hakulomakkeet:

www.kaustisenopisto.fi


TuTusTu KesKipohjanmaan digilehTeen 2 viiKKoa veloiTuKseTTa www.keskipohjanmaa.fi/kampanja/tutustu Tämän jälkeen voit kirjautua lukemaan lehteä: www.keskipohjanmaa.fi Tilaus kestää 14 päivää. 1kpl/rekisteröityjä.

Kfmf ennakko 2017  

Kaustinen Folk Music Festival ennakkoesite 2017 Käsiohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you