Page 1

ARC T I C BATH


Om Harads Gör man inget, riskerar man inget. Visst låter det tryggt, men också rätt så tråkigt. Men utmanar man sig så får man i varje fall roligt under tiden. Så resonerar man i Harads. Man gör saker och tar risker, ibland går det åt pipsvängen, men då har man i alla fall försökt. Det händer även att man lyckas. Till och med långt över förväntan och med de djärvaste idéerna. Då växer självförtroendet och man skapar ringar på vattnet långt utanför landets gränser. Ett kallt bad i Harads låter väl tokigt?

Men om man förpackar det rätt så... Erfarenheten från Treehotel visar att det är möjligt. Med hjälp av internet, sociala medier och en ökande destinationsturism kan man nå väldigt långt, förutsatt att man har ett budskap och en speciell upplevelse. Genom att erbjuda en exklusiv produkt i rätt förpackning kan det fungera. Det finns inga garantier, men att det är möjligt finns det exempel på i Norrbotten. Förresten, med exklusiv menas inte att det automatiskt är dyrt, mer att produkten är unik och därmed prisvärd.

Lule älv, eller Luleälven, på samiska Julevädno är 461 km lång. Här blir platsen för Arctic Bath, flytandes på älven. Foto: Fredrik Broman


KONTRASTER & MÖTEN

Dåtid

KONTRASTER & MÖTEN

Framtid

Kyla

Värme

Gräv där du står

Kontraster

Hur gestaltar man ett kallbad i Luleälven? Vilken form kan man ge upplevelsen för att den ska höra ihop med platsen och berätta något unikt och ärligt om den? Ja, ett sätt är att berätta om flottningseran då timmer fyllde älven.

Upplevelserna på Arctic Bath baseras på kontrasterna av kylan och värmen i form av kallbad och bastubad på traditionellt vis. Men också kontrasterna av dåtid och framtid, vatten och trä, natur och design.


KONTRASTER & MÖTEN

Vatten

KONTRASTER & MÖTEN

Trä

Natur

Design


V I SUAL I SERING

FÄRGSKALA


FOOD

FOOD


FOOD

Kallbad ArcticBath erbjuder en unik badupplevelse under alla årstider. Från midnattssolens sommarbad till norrskenets vinterbad. Stora kontraster i ljus och temperatur i en harmonisk inramning som smälter väl in i landskapet. En sluten ring med öppningar som berättar om ett inre liv. Tänk att få besöka ett riktigt kallbad i Norrbottens inland, ett minne för livet, något utöver det vanliga.

Natur Naturen, ljuset och klimatet erbjuder en extra inramning. Ibland kallt, på gränsen till vad som är trevligt, men också lockande. I varje fall för de riktiga entusiasterna som samlar på upplevelser. Badet erbjuder ju alltid varma och stärkande bastur och ett vackert arktiskt ljus. Ett kallbad i Luleälven kombinerat med en middag och övernattning flytande på älven blir tillsammans en svårslagen kombination för den som söker unika upplevelser.


KALLBAD

Platsen Förr i tiden användes platsen för timmerflottning och området användes för barkning av timret som flottades nerför älven. Arkivbild: Timmerflottningen i Edefors.


SITUATIONSKARTA

KALLBAD

Entré kallbad Ankomst

Boende 1 Kallbadhus B2

B3

B 4A

R CT IC

B ATH

B5

N B6 0

10 m

25 m

50 m

Arctic Bath - Situationsillustration 160428 Skala 1:1000 / A3

100 m

AR CT IC

B ATH


EN TRYGG INSIDA

KALLBAD

EN TRYGG INSIDA

Skalet skyddar mot väder och skapar en ombonad och skyddad plats.


HOTELRUM


projektägare: Arctic Bath AB www.arcticbath.se All Rights Reserved Projektledare: AnnKathrin Lundqvist Arctic Bath AB press@arcticbath.se +46(0)702595929 Facebook @arcticbath Twitter @arcticbath

Arkitekter: Bertil Harström & Johan Kauppi Bilder på Arctic Bath: Johan Kauppi

Profile for annkathrin lundqvist

Arctic Bath presentation  

Arctic Bath is a new hotel & coldbath in Swedish Lapland. Architects: Bertil Harström & Johan Kauppi. Project manager: Annkathrin Lundqvist....

Arctic Bath presentation  

Arctic Bath is a new hotel & coldbath in Swedish Lapland. Architects: Bertil Harström & Johan Kauppi. Project manager: Annkathrin Lundqvist....

Advertisement