Issuu on Google+

— advertorial

Blok 1 van de Kop van Lombok kent een verrassend contrast tussen de grijze, robuuste buitenzijde en de compacte woonbuurt die binnenin is gecreëerd. Hier worden de woningen ontsloten vanuit een warm hof, dat door Architectenbureau Marlies Rohmer is vormgegeven in materialen als azobehout en goudkleurige Alucobond-gevelbekleding.

warme en glanzende

voering

30 — architectenweb

Met het project Kop van Lombok wil de gemeente Utrecht een schakel creëren tussen de grote levendige, negentiende-eeuwse woonwijk Lombok, en het stationsgebied en stadscentrum. Marlies Rohmer kreeg de opdracht om een verbindend stedenbouwkundig plan te maken. Twee langgerekte straten doorsnijden de trapeziumvormige wijk. In de punt tussen beide assen ligt het grondstuk dat de kop van de wijk vormt. Hier voorziet het masterplan in twee woon- en winkelgebouwen en een moskee. In 2014 is het eerste woon- en winkelgebouw opgeleverd: Blok 1. Blok 1 is een woongebouw op een commerciële plint en een tweelaagse parkeerkelder. De woningen zijn

Foto’s: Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Stoere jas met


Architectenweb magazine #8