Page 8

60

In dit nummer 54

16

10—15 In beeld Oude loodsen, oude silo’s en een oude watertoren waarvan de sublieme schoonheid bij hun transformatie versterkt zijn. 16—23 Dezelfde architectuur, verschillend gerenoveerd Kan naoorlogse woningbouw het beste aan de binnenzijde of aan de buitenzijde geïsoleerd worden? Een vergelijking van renovaties door Archivolt en KAW. 24—25 Verduurzaming corporatiewoningen vergt Deltaplan Verslag van een rondetafelgesprek tussen vertegenwoordigers van woningcorporaties. 26—27 Space-S: toekomstige bewoners aan zet Een experiment in verregaande inspraak van toekomstige huurders op Strijp-S. 8 — architectenweb

54—57 ‘Zet sloop in als instrument voor gebiedstransformaties’

28—29 Winkels in woningrenovaties In Bergen op Zoom en Enschede zijn zogeheten Reimarkten ingericht waar huiseigenaren kant-en-klare renovatiepakketten kunnen bestellen.

Het debat over transformatie, als dé architectonische opgave van de toekomst, is volgens Erik Wiersema van ADP architecten doorgeslagen. De huidige leegstand is grotendeels blijvend, en sloop is zodoende onvermijdelijk. “Voor mijn part gaat heel Hoofddorp Beukenhorst tegen de vlakte.”

30—31 Schoolgebouw met een organisch stramien Bij vrij gevormde plattegronden is de Airdeckvloer van De Hoop Pekso een uitkomst. 32—35 Klussen op de Klarenstraat In Amsterdam Slotervaart is voor het eerst een naoorlogse portiekflat via CPO herontwikkeld. Vanschagen architecten maakte het ontwerp.

Architectenweb magazine #6  

Architectenweb magazine is een Nederlands vakblad over architectuur. In iedere editie van het magazine wordt een actueel thema uitgediept. I...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you