Issuu on Google+

Boven De woningen op het noorden hebben kleine inpandige balkons gekregen. Onder Het L-vormige oude Shellgebouw vormde een betonnen eiland in het groen.

Interne verschuiving Om de mogelijkheden te vergroten om tot lichte en ruime appartementen te komen heeft cepezed aan de zuidzijde van de hoge schijf een ‘rek’ toegevoegd. Hierdoor kon de gevel aan de noordzijde van het gebouw plaatselijk ingedrukt worden en aan de zuidzijde plaatselijk uitgedrukt worden. In de noordgevel ontstaan zo kleinere balkons en aan de zuidzijde grote serres en nog grotere balkons. In de transformatie van kantoorgebouw tot appartementengebouw zijn in de 38 — architectenweb

verdiepingsplattegrond een aantal delen van de middenstrook geschrapt. Een corridor fungeert als centrale ontsluiting. Vides geven de corridor extra ruimtelijkheid en bieden daarmee een luxe entree voor de woningen. De beuken aan weerszijden van de corridor zijn ingedeeld met appartementen, die door de opzet van het constructieve grid gemakkelijk in verschillende afmetingen zijn te realiseren. De buitengevel staat voor of achter de huidige gevelkolommen zodat het uitzicht niet belemmerd wordt. In de appartementen

In cepezed’s ontwerp wordt de bestaande structuur niet ontkend, maar doorontwikkeld


Architectenweb magazine #6