Page 10

Contrast Steeds meer bestaande scholen zijn toe aan renovatie. In Den Dungen heeft De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT) een bestaande structuralistische school vernieuwd en voorzien van een passende uitbreiding. Twee waaiers van zeshoekige klaslokalen zijn behouden en voorzien van een nieuwe houten gevel. Het voorheen donkere hart ertussen is omgetoverd tot een lichte trappenhal, die naar de uitbreiding op de verdieping leidt. Die nieuwbouw is uitgevoerd in stucwerk en kraagt aan twee zijden uit. Door het subtiele contrast met de oudbouw dat zo ontstaat, toont het bureau de gelaagde geschiedenis van de school en houdt de structuralistische basis zijn eigen plek. — Foto Petra Appelhof 10 — architectenweb

Architectenweb magazine #11  

Elk nummer van Architectenweb magazine staat in het teken van een bepaald thema. In dit nummer staat het thema Scholen centraal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you