Page 47

advertorial —

Links De nieuwe entreehal van het Diakonessenhuis Utrecht is open, overzichtelijk en comfortabel voor alle gebruikers. Rechts Met de keuze voor HIMACS solid surfacemateriaal konden balies worden uitgevoerd met naadloze vlakken in vloeiende vormen.

Foto’s: Baars & Bloemhoff

Variatie in sferen De ruimte is ingedeeld in duidelijk herkenbare functiegebieden. Er is gebruik gemaakt van vaste maatwerkelementen, waaronder een grote tafel, losse zitelementen, lange banken, vaste plantenbakken, een kast en uiteraard de balies. Deze vaste elementen geleiden de stromen van de verschillende gebruikersgroepen door de hal. De gebruikers kunnen kiezen waar ze willen wachten of verblijven; wil men wat meer afgezonderd zitten, of wil men deel uitmaken Inbo, als huisarchitect van het Diakones- van de dynamiek in het centrum van de hal? Het architectenbureau heeft zithoesenhuis, ontwierp voor de entree een overzichtelijke ruimte. Naast aanpassing ken met verschillende sferen gecreëerd, van gestoffeerde banken en zitelemenen renovatie van de bestaande gevel en entreezone, met een oppervlak van 1.430 ten tot een leestafel, van kleine tafeltjes vierkante meter, heeft het architectenbu- nabij de horeca tot gestoffeerde cubicles, waarin men zich kan terugtrekken. De reau de hal uitgebreid. De nieuwbouw zorgfuncties, zoals de apotheek en inforvoegt nog eens een oppervlak van 1.560 matiebalie, zijn in het middengebied van vierkante meter toe. Hiermee is de de rechthoekige entreehal gesitueerd. entree, gesitueerd in de oksel van twee In de periferie is ruimte voor “horeca, gebouwdelen, ook aan de buitenzijde wachten, ontmoeten en emotie”, aldus van het gebouw duidelijk herkenbaar. Inbo. Een hoge, donker getinte kastenMet het oog op het gebruik van de hal wand bij de restauratieve voorziening en door verschillende groepen – patiënten, de winkel is een blikvanger en benadrukt bezoekers, personeel – heeft Inbo een de functie van de ruimte. Met een aantal aantal heldere ingrepen gedaan.

Vaste maatwerkelementen in de hal geleiden de gebruikersstromen grotere elementen, waaronder drie bomen en de cubicles, heeft Inbo de hal een menselijke maat gegeven, passend bij het Diakonessenhuis.

Vloeiende vormen In de uitvoering streefde het bureau een vanzelfsprekende eenheid in meubilair, kleur en materiaal na. Warme natuurlijke materialen en kleuren vormen de basis van het ontwerp. Inbo heeft onder andere gekozen voor materialen die mooi verouderen en weinig onderhoud vragen. De vloer is uitgevoerd in natuursteen. Het plafond van houten delen filtert het via het dak binnenvallende zonlicht; tevens draagt het bij aan een goede akoestiek. Ter plaatse van de lichtstraten is het plafond demontabel, wat > architectenweb — 47

Architectenweb magazine #10  

Elk nummer van Architectenweb magazine staat in het teken van een bepaald thema. In dit nummer staat het thema Zorg centraal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you