Issuu on Google+

— advertorial

Prettige en professionele ontvangst

Patiënten en bezoekers zullen vaak met enige spanning een ziekenhuis binnenstappen. Het Diakonessenhuis Utrecht gaf Inbo de opdracht om een ruime, nieuwe entreehal te ontwerpen die direct overzicht en comfort biedt. Het architectenbureau koos voor een heldere indeling met maatwerkelementen en een uitvoering in aangename materialen als eikenhout en HI-MACS solid surface. 46 — architectenweb

Het Diakonessenhuis Utrecht is een aantal jaren geleden gestart met grootschalige, gefaseerde nieuw- en verbouw. Het ziekenhuis wil gezondheidszorg kunnen aanbieden volgens de laatste inzichten, zo geeft de organisatie aan. Er is bijvoorbeeld een nieuw Spoedzorgcentrum gerealiseerd en recent is een nieuwe entreehal opgeleverd. Het Diakonessenhuis wilde een open, overzichtelijke en patiëntvriendelijke entree, met zoveel mogelijk comfort voor de gebruikers. Hier begint namelijk het eerste werkelijke contact van het ziekenhuis met patiënten en hun naasten.


Architectenweb magazine #10