Issuu on Google+

advertorial—

Boven De entreehal van Huis van Hilde. Rechtsboven Een brede trap verbindt entree op de begane grond van het paviljoen met het café-restaurant op de eerste verdieping.

Rechtsonder Tussen het paviljoen en het nollenlandschap loopt een directe route van het NS-station naar de duinen.

in het natuursteen verwijst de gevelbekleding naar de positie van het gebouw in de bedding van het Oer-IJ. De grote overstekken van het dak beschermen het interieur tegen direct invallend zonlicht, wat de toepassing van grote glasvlakken toestaat.

Vliesgevel Het paviljoen opent zich met een grote vliesgevel richting het nieuwe stationsplein. Deze vliesgevel is gevat in de Reynaers-systemen CS77 en CW50. Het aluminium raam- en deursysteem CS77 is door Reynaers speciaal ontwikkeld om te kunnen voldoen aan strenge eisen op het gebied van thermische isolatie. CW50 is een vliesgevelsysteem met een uitgebreid aanbod van profielen. Een voordeel van dit systeem is dat de belijning consequent gehandhaafd blijft, doordat er bij geen enkel knooppunt dubbele stijlen hoeven te worden toegepast. Bezoekers betreden het Huis van Hilde via de begane grond van dit paviljoen. Op de verdieping van het gebouw bevinden zich aan de ene kant de kantoren van de medewerkers en aan de andere zijde een café-restaurant, waarvan het terras is gesitueerd op het depot en grenst aan het nollenlandschap. Deze verdieping is rondom voorzien van glas. Ook loopt via het paviljoen een pad, waarlangs wandelaars in één rechte lijn vanaf het NS-station de duinen inlopen. De glasgevels van het paviljoen doen dan

voor Huis van Hilde hetzelfde als een winkeletalage, zegt Verheijen: de mensen verlokken om naar binnen te komen. — Meer informatie Reynaers B.V. Maisdijk 7 5704 RM Helmond +31 (0)492 561 020 info@reynaers.nl www.reynaers.nl

De veelzijdige vliesgevel van Reynaers maakte een consequente gevelbelijning mogelijk

architectenweb — 29


Architectenweb magazine #9