Page 1

Begeleide Groepsreis Sri Lanka 15 tot 30 maart 2012 6 tot 12 deelnemers Amazing Sri Lanka neemt u mee op een culturele rondreis op het charmante kruideneiland. Deze reis combineert alle hoogtepunten: van de natuurwonderen en eeuwenoude tempels, tot de prachtige stranden en het contact met de lokale bevolking. Verwen al uw zintuigen tijdens deze uitzonderlijke groepsreis in klein gezelschap!

Omschrijving Min. 6 tot max. 12 deelnemers Eigen Nederlandstalige begeleiding 16 dagen (13 nachten ter plaatste + 2 nachten in het vliegtuig)

Vluchtgegevens 15/03/12 15/03/12

SN2093 UL506

Brussel – Londen Londen – Colombo

09u40 – 10u00 13u35 – 05u40 (16/03/12)

30/03/12 30/03/12

UL571 SN3154

Colombo – Milaan Milaan – Brussel

00u20 – 07u00 08u55 – 10u30

Geselecteerde hotels Colombo Anuradhapura Sigiriya Kandy Nuwara Eliya Kataragama Mount Lavinia

Cinnamon Grand Hotel **** Palm Garden Village Hotel **** Sigiriya Village Hotel **** Randholee Resort & Spa ***+ Grand Hotel ***+ Mandara Rosen Hotel **** Mount Lavinia Hotel ****


Programma 15/03/12: Brussel – Londen – Colombo Om 09u40 ’s ochtends vliegen we vanuit Brussel – via Londen – naar Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka.

Colombo

16/03/12: Colombo (B,L,D) Aankomst in Colombo International Airport om 05u40 lokale tijd. Meet & Greet op de luchthaven, waarna we per privé transfer naar Cinnamon Grand Hotel gaan. Na het ontbijt geniet u van een vrije voormiddag om rustig te bekomen van de lange reis. U kan op eigen houtje Colombo verkennen, of laat u verwennen in de uitstekende faciliteiten van uw hotel. Na het ontbijt vertrekken we op City Tour doorheen Colombo. In deze stad aan de westkust van Sri Lanka staat alles kriskras door elkaar: koloniale gebouwen en moderne hoogbouw, tempels en moskeeën, kerken en bazaars, … We beëindigen onze tour met een bezoek aan een populaire Boeddhistische tempel en het nationaal museum. Avondmaal en overnachting in Cinnamon Grand Hotel.

Cinnamon Grand Hotel

17/03/12: Colombo – Anuradhapura (B,L,D) Na een heerlijk ontbijt reizen we – via Maho – naar Anuradhapura, de oudste stad en eerste hoofdstad van het eiland. Onderweg maken we een tussenstop in Negombo, een visserdorp waar we een bezoek brengen aan de lokale markt. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoekt we de rotstempel van Yapahuwa, gelegen in de Wayamba provincie. Deze rotsvesting wordt beschouwd als één van de architectonische hoogstandjes van Sri Lanka. De stad is gebouwd in luwte van de rots en wordt beschermd door halfcirkelvormige verdedigingswallen en een fortgracht. Het vroegere paleis is gebouwd op een richel en te bereiken via een zeer indrukwekkende trap, versierd met juichende muzikanten en dansers die worden bewaakt door leeuwen. Avondmaal en overnachting in Palm Garden Village Hotel.


Yapahuwa

18/03/12: Anuradhapura – Mihintale – Anuradhapura (B,L,D) In de voormiddag vertrekken we op citytour om alles te weten te komen over Anuradhapura. Deze voormalige hoofdstad (3e eeuw voor Chr. tot 11e eeuw na Chr.) staat bekend om zijn goed bewaarde ruïnes van de Lanka beschaving, die vandaag tot het UNESCO Werelderfgoed behoren. De oude stad blijft een heilige plek voor het Boeddhisme. We keren terug naar ons hotel voor de lunch. In de namiddag gaan we op excursie naar Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het Boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Na het bezoek aan dit pelgrimsoord keren we naar het hotel terug voor het avondmaal en de overnachting.

Anuradhapura – Mihintale

19/03/12: Anuradhapura – Aukana – Dambulla – Sigiriya (B,L,D) Vandaag reizen we verder en maken een tussentop in Aukana voor een bezoek aan het indrukwekkende Boeddhabeeld, dat prachtig is uitgehouwen uit een gigantische rots. Daarna reizen we verder naar Dambulla, waar we genieten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we de werelderfgoed site van het Dambulla Cave Temple Complex. Deze beroemde grottempel kwam tot stand in de 1 e eeuw voor Christus, toen een Sinhala koning tijdens zijn 14 jarige verbanning in de grotten verbleef. Hij liet er fantastische rotstempels en heiligdommen bouwen, en het geheel is versierd met muurschilderingen. In de eerste grot bevindt zich een 15 meter lange liggende Boeddha, in de tweede grot vindt u 150 levensgrote beelden van Hindoeïstische goden. Zeer indrukweekend allemaal. De rots zelf torent 160 meter hoog uit en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Avondmaal en overnachting in Sigiriya Village Hotel.

Aukana – Dambulla


20/03/12: Sigiriya – Polonnaruwa – Minneriya – Sigiriya (B,L,D) Na het ontbijt vertrekken we naar Polonnaruwa, de 2 e oudste hoofdstad van Sri Lanka. Tijdens een city tour maken we o.a. kennis met de 12 e eeuwse sculpturen, een eeuwenoud irrigatiesysteem met enorme waterreservoirs en de Gal Vihara (3 enorme Boeddha beelden, die tot de meest heilige monumenten van Sri Lanka worden gerekend).

Polonnaruwa

Na de lunch in een lokaal restaurant vertrekken we naar Minneriya, voor een jeepsafari door het Nationaal Park. Aan het fameuze waterreservoir, dat in de 3 e eeuw werd gebouwd door koning Mahasena, kan u tal van olifanten en vogels observeren die komen baden. Avondmaal en overnachting in Sigiriya Village Hotel.

Minneriya National Park

21/03/12: Sigiriya (B,L,D) Vandaag bezoeken we het betoverende Rock Fortress van Sigiriya. Dit onneembare fort is een kloosterachtig toevluchtsoord en een Rock Art galerij. Het werd gebouwd in de 5 e eeuw om een gevreesde invasie te verhinderen. De strategische ligging op een 200m hoge rots zorgt voor fantastisch mooie panorama’s! Halfweg naar de top ontmoet u er de ‘de dames van Sigiriya’, eeuwenoude en goedbewaarde fresco’s van de halfnaakte hofcourtisanes aan het hof van Kasyapa. Op de terugweg bezoeken we een lokale batik fabriek, waar u getuige bent van het proces waarbij deze kleurrijke stoffen tot stand komen. Na een kort bezoek aan de showroom van de fabriek (waar u eventueel een batikken souvenir kan kopen) keert u terug naar uw hotel. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in Sigiriya Village Hotel.

Sigiriya Rock Fortress


22/03/12: Sigiriya – Kandy (B,L,D) Na het ontbijt reizen we naar Kandy, de mooiste stad van Sri Lanka met schitterende ligging aan het pittoreske stuwmeer. Onderweg bezoeken we één van de vele kruidentuinen. Sri Lanka is het land van kruiden en specerijen, en u krijgt dan ook een woordje uitleg over de verschillende gebruiken ervan in de keuken en de Ayurvedic (traditionele Indische) medicijnen. We zijn getuige van een kookdemonstratie en genieten van een typische Ayurvedic massage om onze rondreis ontspannen (en gezond!) verder te zetten. Wie dat wenst kan de typische Sri Lanka-curry helpen bereiden voor de lunch.

Ayurvedic massages en kruiden

In de namiddag verkennen we Kandy tijdens een citytour. Kandy is het culturele centrum en hoofdzetel van de boeddhistische monniken. De stad is omringd door heuvels en gekenmerkt door distinctieve architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheid is de achthoekige Dalada Maligawa. Deze tempel huisvest het belangrijkste religieuze relikwie, namelijk de tand van Boeddha. Dagelijks vinden er erediensten plaats, waarbij de pelgrims lotus- en frangipanibloemen brengen. ’s Avonds woont u een onvergetelijke culturele dans show bij. Avondmaal en overnachting in Randholee Resort & Spa.

Frangipani – ceremonie Dalada Maligawa - Lotus

23/03/12: Kandy – Pinnawala olifanten weeshuis – Kandy (B,L,D) Vandaag staat een leuke excursie op het programma: na het ontbijt vertrekken we naar Pinnawala voor een bezoek aan het olifanten weeshuis. Dit weeshuis vormt een thuis voor olifanten die door de moeder verstoten zijn. Het meest interessante uur om op bezoek te gaan is om 09u15 (omdat de olifanten dan gevoed worden) of om 10u00 (omdat ze dan een bad krijgen).

Pinnawala – Botanical Garden Peradeniya


In de namiddag bezoekt u de koninklijke Botanical Gardens van Peradeniya. Deze prachtige tuinen werden reeds in de 14e eeuw aangelegd en bevat veel zeldzame en uitzonderlijke planten en bomen. Zo kan vindt u er het Orchideeën Huis (Orchid House) met een collectie van meer dan 300 soorten! Na een bezoek aan Gem Museum Workshop keren we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in Randholee Resort & Spa.

Randholee Resort & Spa

24/03/12: Kandy – Nuwara Eliya (B,L,D) Vanuit Kandy gaat onze reis verder naar Nuwara Eliya, gelegen op een hoogte van 2000m. Deze plaats wordt ook wel de ‘stad boven de wolken’ genoemd en staat vooral bekend omwille van zijn theeplantages. We bezoeken er een thee plantage en fabriek. Zo ervaart u van dichtbij hoe de wereldbefaamde ‘ceylon thee’ wordt gemaakt (van theeblaadje tot theezakje). We gaan Grand Hotel waar we de bagage inchecken en genieten van een heerlijke lunch. In de namiddag bezoeken we de stad van Nuwara Eliya, waarna we terugkeren naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Grand Hotel.

Nuwara Eliya

25/03/12: Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya (B,L,D) Na het ontbijt vertrekken we per jeep naar Horton Plains voor een mooie natuurwandeling. Dit op 2000 m hoogte gelegen natuurreservaat, met typische plantengroei is een must voor natuurliefhebbers. Lunch in hotel en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in Grand Hotel.

Horton Plains


26/03/12: Nuwara Eliya – Kataragama (B,L,D) Langzaam verlaten we de theestreek op de weg naar Kataragama, gelegen in de jungle van zuidoost Sri Lanka. Deze bedevaartsplek is een populaire bestemming voor Boeddhisten, Hindoes, Moslims en verscheidene andere Vedda- gemeenschappen van Sri Lanka en ZuidIndia. We checken in in Mandara Rosen Hotel met fraaie ligging in het heuvelachtige gebied bij de heilige stad. Na de lunch in het hotel geniet u van wat vrije tijd. ’s Avonds bezoeken we de heilige stad van Kataragama, waarna we naar Mandara Rosen hotel terugkeren voor het avondmaal en de overnachting.

Mandara Rosen Hotel – Kataragama

27/03/12: Kataragama – Yala National Park – Kataragama (B,L,D) Na het ontbijt genieten we van een vrije voormiddag. U kan de omgeving zelf gaan verkennen, of heerlijk ontspannen in het hotel. Na de lunch nemen we de bus naar Tissamaharama, vanwaar we op jeepsafari vertrekken naar Yala National Park, één van de mooiste en bekendste parken van het land. Dit natuurgebied staat bekend om zijn olifanten en herten, maar ook wilde everzwijnen, apen, buffels, beren, krokodillen en zelf luipaarden kunnen er gespot worden! Avondmaal en overnachting in Mandara Rosen Hotel.

Yala National Park

28/03/12: Kataragama – Mount Lavinia (B,L,D) Na het ontbijt reizen we door naar onze laatste bestemming, namelijk Mt Lavinia, gelegen aan de westkust van Sri Lanka. Onderweg stoppen we in Galle, dat door sommige mensen gezien wordt als de Bijbelse stad Tarshish. Het is een mooie illustratie van de Nederlandse aanwezigheid op het eiland. Het fort werd gebouwd door de Portugezen, maar werd in de 17e eeuw aangepast door de Nederlanders. De wallen rondom het oude stadsgedeelte omsluiten oude Nederlandse woningen, musea en kerken. Deze werelderfgoed site is tevens een plek waar oud en nieuw in perfecte harmonie met elkaar bestaan. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar ons hotel voor de check in en wat vrije tijd in ons strandhotel. Avondmaal en overnachting in Mount Lavinia Hotel.

Galle


29/03/12: Mount Lavinia – Colombo – Milaan – Brussel (B,L,D) Vandaag hebben we de hele dag tijd om te relaxen. Geniet van de uitstekende faciliteiten van het hotel, ontspan aan het strand of trek er op uit om de omgeving te verkennen. Na het avondmaal gaan we per transfer naar de luchthaven van Colombo voor onze terugvlucht – via Milaan – naar Brussel.

Mount Lavina Hotel

30/03/12: Colombo – Milaan – Brussel Om 7u ’s ochtends komen we aan op de luchthaven van Milaan, waarna we doorvliegen naar Brussel. Aankomst in Zaventem is voorzien om 10u30. Einde van onze rondreis Amazing Sri Lanka.

Sunset Sri Lanka

Prijs per persoon 3.275 euro per persoon op basis van een dubbele kamer 250 euro single supplement Inbegrepen in de prijs: Internationale vluchten Accommodaties in de geselecteerde hotels (op basis van vol pension) Alle maaltijden (B= ontbijt L= lunch D= diner) Alle transfers en sight seeing tours in auto (airco) met Engelstalige chauffeur/gids Nederlandstalige begeleiding Alle toegangen zoals vermeld in het programma Culturele dans show in Kandy Andere lokale services en begeleiding Fooien Niet inbegrepen in de prijs: (Alcoholische) dranken en andere persoonlijke uitgaven Verzekering

SRI LANKA - GROEPSREIZEN 2012  
SRI LANKA - GROEPSREIZEN 2012  

AMAZING SRI LANKA

Advertisement