Page 1

Angyalok... Az angyalok nem csak az égben élnek! Itt lent is. Köztünk. Életünk legszebb napjait öltöztetik fel ünnepi díszbe. Hárfáikon lágy dallamot zenélnek mely, megrezgeti lelkünknek húrjait, boldogságot lopva mélyen a szívbe.

Angyal lehet, az aprócska kisgyerek, Mert megsajnálod, mikor pityereg. De kacagása oly melengető, szívedre üdítőn hat, hogy minden bánat, mind semmivé olvad, s hálával tölti csordultig lelkedet, Örül az ember, s boldog hogy itt lehet.

Angyal lehet a kedves, tiszta társ, kinek a csókja édes, mint a hárs, és szomjazod, mint éltető napot, boldogság árad feléd - ezt kapod, és álmokat és hitet, tiszta célt és minden szépet, mit szíved remélt.


S angyalként tiszteld a jó barátokat, Aki melléd áll, s tervedben támogat, s jó tudni, azt hogy önzetlenül teszi, s a bátorságot ahhoz is veszi, hogy megdorgáljon, ha lábad félre lép. Őrizd magadnak, ne veszítsd semmiképp. Az angyalok tán itt élnek a földön, meglelni őket tán nem is nehéz, Alakjukat néha magamra öltöm, Amikor kedves vagyok, boldog, s tettre kész. Ha segíthetek a sok rászorulónak, hogy mennyeivé válhasson a holnap.

Szeretet

Ölts csak új ruhát magadra, amiben jól érzed magad! Figyelj a dicsérő szavakra, s ha ez az érzés elragad, te is dicsőíts és magasztalj, hagyd ragyogni a szívedet, mert kell, hogy lélekben tapasztalj, - mit is jelent a szeretet? A varázsszó, az ott él bennünk. Kimondod, mégis megmarad. Általa gazdagabbá lettünk. Hidd, ez a legtisztább szavad. Ne légy fösvény, nem tarthatod meg! Sőt, gyakrabban add tovább. Gyakrabban mond ki, hogy - szeretlek!


Ne keresd miértjét, okát. A fázó lélek felmelegszik, s ha szárnyra kap a képzelet, Nincs érzés, mely ezzel vetekszik. A legszebb szó, a szeretet.

Aranyosi Ervin versei  

próba próba próba

Aranyosi Ervin versei  

próba próba próba