Page 1

Número 5 Novembre de 2003

el

Peix

republicà

B U T L L E T Í D E L A S E C C I Ó L O C A L D ’ E R C D E M O L L E T D E L VA L L È S

De l’Ajuntament al Parlament


editorial . . . . Som més a prop Després dels espectaculars resultats de les eleccions municipals, on ERC va aconseguir doblar el nombre de vots (amb 412.802), de regidors (amb 1.253) i triplicar les alcaldies (123) respecte el 1999, les eleccions al Parlament de Catalunya representen una gran oportunitat de creixement i consolidació per a l’Esquerra nacional. I és que davant els reptes de futur que té el país és obvi que només hi ha dues opcions per a l’electorat català: o optar per CiU o PSC, és a dir, per la continuïtat i el manteniment de l’status quo, o bé apostar pel canvi. Un canvi que només pot venir de la mà d’ERC. Com diu en Josep-Lluís Carod-Rovira: “Els camins nous han de començar-los gent nova, sense hipoteques, condicionants ni limitacions heretades i sobretot amb ganes de caminar cap a nous horitzons que els altres ja no poden proposar-se...”.

Per construir el país que volem i que ens mereixem, cal que siguem decisius al proper govern de la Generalitat. Un nou Estatut, la plena normalització de la llengua, aconseguir el concert econòmic, la posada al dia en les infraestructures, la creació d’un espai nacional de relacions laborals i la presència de Catalunya a Europa i al món són els objectius sobre els quals pivota el nostre programa electoral. Proposem, en definitiva, als ciutadans i ciutadanes, avançar cap a la sobirania per arribar als més alts nivells de benestar, una Catalunya lliure per viure millor. La caduca classe política sorgida de la Transició no pot encarar el salt endavant que el país necessita. Ha arribat l’hora d’assumir el relleu i demostrar que, a més d´un partit històric, som una força útil i de govern, capaç de dissenyar la Catalunya del futur. Un futur que només l’entenem des del catalanisme integrador.

Assemblea local A Mollet del Vallès, la secció local d’ERC es va reunir, el passat divendres 10 d’octubre, per celebrar l’Assemblea General d’ERC. Militants i simpatitzants van valorar els esplèndids resultats de l’Entesa per Mollet (6.174 vots, 7 regidors i ser la segona força política molletana). L’Assemblea va decidir, per unanimitat, els nous càrrecs de l’Esquerra molletana. El nou president d’Esquerra

el

Peix

Republicana a Mollet és Xavier Fenosa, que relleva en el càrrec a Jaume Solà després de 8 anys a la presidència. La resta de militants i simpatitzants, inclòs Solà, s’encarreguen de les diferents tasques en el nou organigrama d’ERC. Si una cosa va quedar clara després de l’Assemblea és que fou “d’unitat” i que ERC de Mollet viu els seus millors moments des de la seva refundació.

republicà

Tiratge: 15.000 exemplars Imprès en paper reciclat Edita: Fundació Josep Irla

ha estat realitzat per la Secretaria de Comunicació d’ERC de Mollet i pels militants i col·laboradors. Àngel Guimerà, 12, baixos, 08100 Mollet del Vallès - Tel. 686 155 511 - www.esquerra.org


la vinyeta republicana . . . .

Tot està en venda? Els polítics ens comprem i ens venem tan fàcilment? No. L'Entesa per Mollet no està en venda. No escolta els cants de sirena que ens ha llançat el PSC per treballar amb un govern municipal que es caracteritza pel seu tarannà impositiu i la seva nul·la comunicació i participació ciutadana.

No volem embrutar el lema que tenia l'Entesa durant la campanya de les eleccions municipals: "Aire fresc a l’Ajuntament". És molt gran la il·lusió posada pels nostres votants i per molts que no ens van votar, i seguirem treballant per dur aquesta il·lusió i mandat dels nostres ciutadans fins al seu acompliment. El diumenge 16 de novembre hi ha eleccions al Parlament i no s’hi presenta l’Entesa però sí els partits que la integren. Ara, per a les eleccions al Parlament, ens trobem una Catalunya que no pot tornar a estar en venda. Per això, ara més que mai, cal una esquerra nacional catalana: cal confiar en Esquerra Republicana de Catalunya.

I no farem el terrible ridícul, com Convergència, de pactar la nostra participació en el govern municipal per una recompensa de saldo, on no existeixi matèria per demostrar un treball fet, amb correcció, que pugui arribar als nostres ciutadans i pugui ser valorat per ells mateixos. 3


gent d’Esquerra . . . . Xavier Fenosa

Xavier Fenosa, regidor d’ERC per l’Entesa i president d’ERC de Mollet del Vallès.

Des que vaig arribar a Mollet, he estat treballant per aconseguir un municipi diferent al que tenim. Juntament amb els meus companys d’Esquerra, segueixo treballant per tenir un ajuntament que respecti els drets dels nens (a les escoles Sant Vicenç i Montseny). Un ajuntament que ajudi els nostres joves i les famílies amb mes problemes a trobar habitatge. Un ajuntament que impulsi la indústria i el comerç, i que potenciï les mesures per crear ocupació. Un ajuntament que no tingui actuacions sectàries en el seu entorn cultural, sense polítiques de desigualtat i marginació cultural. Un ajuntament que es preocupi dels seus ciutadans malalts, perquè dintre de les seves malalties puguin estar ben atesos, amb un hospital amb les millors condicions possibles i amb un projecte de nou hospital que compleixi amb les peticions socials mes coherents. Un municipi en el qual els seus col·legis i instituts no estiguin saturats i on l'ensenyament tingui la màxima qualitat. Un ajuntament que impedeixi la sobrepoblació i l'especulació, i que es preocupi que tots els serveis tinguin un alt grau nivell de qualitat. Un municipi amb carrers segurs, sense robatoris ni crispació social. Una ciutat neta, lliure de pol·lució i males olors. Un ajuntament amb bones polítiques d'inte-

4

gració, respectuoses amb l'entorn cultural dels nouvinguts. Un ajuntament que s'identifiqui, sens dubte, amb la seva nacionalitat catalana i que no temi reconèixer-la. I em considero afortunat. Disposo dels millors companys per anar aconseguint aquests objectius. Un darrere d’un altre. Tenir a prop els meus companys d’ERC dóna la seguretat de tenir un grup de persones totalment identificades amb aquest projecte. Un grup homogeni que coneix els seus objectius i que està en creixement. Un grup d'homes i dones ben organitzat i amb un mateix interès. Per altra banda, ERC està dintre de l’Entesa per Mollet. L’Entesa és, sens dubte, un fenomen social impulsat pels nostres ciutadans. És una organització plural, amb riquesa d'idees i fortament compromesa amb la nostra ciutat. És el millor company de viatge per a una primera travessera de quatre anys. Una travessera que serà llarga i complicada, gràcies a un pacte fosc (PSC-CIU-PP) que ha prescindit del desig de la nostra ciutadania: “Aire fresc a l'Ajuntament”. Ho repeteixo. Em considero afortunat d’estar treballant amb dues formacions que, sense cap mena de dubte, aconseguiran objectius espectaculars en els pròxims anys.


gent d’Esquerra . . . . Oriol Bargalló Sóc l'Oriol Bargalló i Marsal. Vaig néixer l'any 1969, l'any en què l'ésser humà va arribar a la Lluna. Vaig anar a l’escola Belloch, de Cardedeu, on hi vaig passar uns anys molt feliços i on vaig rebre una educació molt ferma. Ja de petit, anava a l’Esplai Xivarri de Mollet i era escolanet de la parròquia de Sant Vicenç. Vaig fer el BUP a La Salle de Montcada, i el COU a l’institut de Mollet. Durant la meva època d’adolescent, participava en grups de confirmació de la parròquia. A la Universitat de Barcelona vaig estudiar la carrera de Ciències Geològiques, especialitzant-me en Geomor fologia i Ordenació del Territori. A l’edat de 17 anys, vaig entrar de monitor a l’Esplai Xivarri, on vaig estar-hi durant 8 anys. També vaig ser monitor durant 6 anys del Casal d’Estiu de l’Escola Montseny. Vaig participar als inicis de la Colla Castellera de Mollet i sóc un dels “morats” més antics. Estic vinculat a la Fundació Pere Tarrés de Barcelona, on faig cursos de monitors i d’Educació Ambiental. Durant molts anys, he treballat en diferents indrets de Catalunya fent tasques d’Educació Ambiental i itineraris de Geologia. També faig cursos d’Astronomia i Mitologia a Mollet i a d’altres llocs. Avui en dia, encara estic vinculat a

l’Església de Mollet. A més a més, sóc animador infantil professional des de fa 16 anys, fent actuacions per tot el país. Treballo de professor d’ESO i Batxillerat a l’Escola Pia de Caldes. Ah, per cert! Sóc militant d’Esquerra Republicana de Catalunya i membre de la seva secció local de Mollet.

Oriol Bargalló, regidor d’ERC per l’Entesa per Mollet.

5


ha anat així . . . . clara la seva posició al costat de la llibertat d’expressió. Des d’ERC, com sempre hem fet, ens posem al costat del PNB i d’EA i diem alçant la veu, com va cridar Carod-Rovira quan el lehendakari Ibarretxe va visitar el Parlament, Gora Euskadi!

Arriba el Correllengua – Per tercer any consecutiu, el Correllengua ha arribat a Mollet. Ens hem de felicitar que la societat molletana faci seva aquesta reivindicació i que sigui el moviment associatiu qui porti la flama del Correllengua a Mollet.

Mollet a les llistes – La molletana Txell Pi, militant d’ERC i que va anar a les llistes de l’Entesa per Mollet per Esquerra, formarà part de les llistes que el proper 16 de novembre es votaran per anar al Parlament. La Txell Pi anirà al lloc 70 de les llistes per Barcelona i és la representant molletana i de les JERC del projecte d’Esquerra. Au, Txell, que si surts tu vol dir que canviem el món!

Un país, una bandera – Un any més, la senyera ha onejat acompanyada durant la Diada Nacional. La reivindicació, que sempre ha començat des del moviment associatiu, ha comptat amb l’adhesió de totes les formacions polítiques de Mollet, exceptuant-ne dues: el PSC-PSOE i el Partit Popular. Del PP ja ens ho esperàvem. Però el partit de Montserrat Tura queda en evidència en no fer allò que es fa al 90% dels pobles catalans, molts d’ells governats per companys de la Montse.

15 d’octubre – El dia del 64è aniversari de l’afusellament del president Companys, a Mollet també s’hi fan actes. En el d’enguany, a part dels discursos, una pancarta deia “Feixisme subvencionat, terrorisme d’estat”. Pere Fortuny, fill de l’alcalde d’ERC també afusellat pel feixisme, va recordar manta vegades que el PP “és el legítim hereu del franquisme a Catalunya”. I els del PP es mantenien allà, impassibles, com si res no hagués canviat.

ERC augmenta alcaldies i regidories – Després de les eleccions municipals del mes de maig, Esquerra governa a 123 municipis catalans i ha duplicat el nombre de regidories fins a passar les 1.253. Al Vallès Oriental, ERC té l’alcaldia a Martorelles, Cardedeu, la Garriga, Vallromanes, Vilanova, Lliçà d’Amunt, Vallgorguina, Sant Pere de Vilamajor, Llinars i Santa Eulàlia de Ronçana. I és que l’Esquerra Nacional avança!

Subvencions peperes – Al Partit Popular no només li costa condemnar tot allò relacionat amb la dictadura. Últimament s’estan destapant. Primer subvencionen la Fundación Francisco Franco, que fa elogis de la figura del dictador i intenta explicar que potser no va ser tan dolent. Ara, també financia la Hermandad de la División Azul, que va anar a lluitar amb Hitler i Mussolini a favor del feixisme internacional. Es destapen, però potser un pèl massa!

Èxit de l’Acampada d’Arbúcies – Arbúcies s’ha convertit en l’acampada jove per excel·lència dels Països Catalans. Més de 25.000 persones van assistir-hi i més de 9.000 hi van acampar. Grups dels Països Catalans, com Els Pets o Brams hi aporten la majoria de públic, però també Sepultura o Celtas Cortos no deixen de fer créixer l’esdeveniment. A més, xerrades, recitals, debats i bon rotllo. Animem les JERC a seguir així!

A Mollet, pacte tripartit – Després de les eleccions del maig, les coses van quedar així: el PSC va passar de 13 regidors a 10, CiU de 3 a 2, el PP en va mantenir 2 i l’Entesa (formada per independents, ICV, EUiA i ERC) en va treure 7. La primera gran notícia fou la gran irrupció de l’Entesa i la gran retallada socialista. El PSC ha fet un pacte de govern amb Convergència, però com que la Tura no se’n deu refiar massa, ha preferit donar una assessoria d’alcaldia, que paguem tots, al PP. PSC i CiU governen junts i són dos, però amb l’assessorament del PP; i ja en són tres!

Llibertat d’expressió – No podem deixar de solidaritzar-nos amb el País Basc. Després de l’ofensiva política i mediàtica contra el nacionalisme democràtic i de fer creure a Espanya que tot allò que no sigui la Constitució és terrorisme, ara fins i tot s’han atrevit a tancar un diari en llengua basca, l’Egunkaria. Martxelo Otamendi, director, i d’altres periodistes, han denunciat tortures. La societat catalana ha deixat

6


les coses clares . . . . L’habitatge a Mollet A Mollet, la situació de l´habitatge s’ha mantingut amb desigualtats i amb polítiques poc previsores. La nostra ciutat, amb més de 16.000 vivendes, ha patit des de fa molts anys desequilibris en l´accés a l´habitatge i en la previsió social. A més, la feina feta en sanitat, ensenyament i adequació urbanística no s’ha ajustat a les necessitats i demandes dels ciutadans.

Això ha portat a tenir barris com ara Can Borrell, amb un 15% de la població molletana i el barri de Riera Seca amb només un 1,2% de la població i amb força problemes de serveis i adequacions urbanístqiues.

Mollet ha viscut una situació evolutiva força desigual en el temps. L´edificació i implantació de parcs d´habitatges a barris ja consolidats com Can Borrell o Riera Seca han mantingut establiments d´habitatges força diferents en el seu conjunt. A Can Borrell van prevaldre-hi els habitatges de promoció pública, gestionats per ADIGSA, i a Riera Seca s’hi van edificar cases unifamiliars i amb un cost força més elevat que els habitatges de Can Borrell.

Tanmateix, les polítiques de rehabilitació d´habitatges, sobretot localitzats a la zona del centre, pràcticament no han existit o bé no han mantingut cap estructuració. No hi hagut cap possibilitat d´ajudes ni bonificacions per aquells ciutadans amb necessitats de rehabilitar les seves cases o edificis. Tot al contrari d´això, s’ha facilitat l´enderrocament de cases antigues, que han estat substituïdes per edificis i que han generat un benefici prou alt per a la constructora i per al propietari que deixa decaure la seva propietat (actualment cap llei autonòmica ni local obliga a rehabilitar, en un temps prudencial, els habitatges antics).

D’aquesta manera, l´edificació ha estat molt diferent als diversos barris de la ciutat. Els tant per cents de construcció de nous habitatges han desigualat molt l´equilibri entre els barris. Per exemple, a la Zona Centre hi ha hagut operacions que l´han massificada i l´han deixada sense serveis primordials com ara l´atenció primària, i en el cas de Can Pantiquet ha comportat tensions urbanístiques a causa d’una mala previsió.

Des de l´Entesa, i per tant també des d´ERC, us convidem a què seguiu i par ticipeu en totes les activitats que realitzarem al llarg d´aquests mesos amb la campanya per l´augment de l´habitatge públic a la nostra ciutat. Creiem que aquesta serà una campanya prou engrescadora i útil per a tots els ciutadans qui, com molts de nosaltres, necessiten d´aquest ser vei tan bàsic.

7


torna’t a il·lusionar . . . . Seguim creixent, ara ja tenim local! El passat dia 11 d´octubre, ERC tornava a fer història a Mollet del Vallès. Després de l´èxit obtingut a les passades eleccions amb la coalició de l’Entesa per Mollet, ara de nou tornem a tenir seu local. Passats set anys sense tenir cap lloc de referència per al nostre partit, ERC segueix avançant amb una gran força tant humana com política, com fa arreu de Catalunya.

xocolatada, que donaren pas als mítings protagonitzats per Joan Ridao, diputat d´ERC al Parlament, i pel regidor d´ERC i de l´Entesa, Xavi Fenosa. Tot seguit, vam poder gaudir d´un refrigeri acompanyat de l’actuació musical del grup de música celta Nancy Whiskey i de la pirotècnia dels Diables de Mollet, que dibuixava la imatge de la nostra formació amb unes guspires que ens van enlluernar. “ERC, 1931 – 2003”, deia el foc i ens recordava l’any de formació d’Esquerra Republicana, el mateix de la proclamació de la Segona República, i el 2003 que ens ha portat a tenir 2 regidors dins l’Entesa, així com aquest local. Va ser, doncs, tota una jornada exitosa que va reflectir, un cop més, que ERC és una formació en alça i que a Mollet ja estem en plena marxa.

Ara ja hi és. I està situat al carrer Àngel Guimerà número 12, en una planta baixa, des d’on el contacte d’ERC amb el ciutadà serà directe i sense intermediaris. Però cal fer un especial esment a l´acte d’inauguració del nostre local. La tarda va ser d’un itinerari divers i comptà amb una assistència de més de 200 persones. Entre aquestes, gent de tota mena, del moviment associatiu i cultural, els nostres No cal que us diguem amics de l’Entesa i de que el local d’EsEl local es troba al carrer Àngel Guimerà, 12. tota la resta de parquerra ja és també de tits, a excepció d’un (endevineu-lo!). tots i totes. De tots aquells qui vulgueu compartir amb nosaltres el projecte d’ERC, tant el de Mollet L’acte s´inicià amb l’animació infantil d’en Sebas Pi com el de la resta de poblacions del Baix Vallès i dels i de l’Oriol Bargalló i amb pintada de guixos a terra i Països Catalans.

8


les coses clares....

perles....

Això és seriós: la Plataforma, amb Esquerra

“Ara no li vull explicar”, va espetar en un ple la senyora Tura a Josep Cot quan aquest li demanava explicacions sobre els assessors d’alcaldia. Des d’ERC, hem investigat i ja n’hem tret l’entrellat: “Yo soy partidario, en lineas generales, de que se hable poco, sabe usted, incluido nosotros los primeros ministros”, deia el senyor Aznar el febrer passat. L’assessora molletana del PP ja es guanya bé el sou, oi alcaldessa?

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes és una entitat que, des de la societat civil, ja porta anys lluitant per aconseguir que els esportistes de Catalunya puguin competir a nivell internacional com allò que són: catalans. La reivindicació de les seleccions esportives és defensada per la gent que vol que la seva nació competeixi al mateix nivell que les altres, a l’igual que pels esportistes i per les diverses federacions esportives. Després d’una etapa de consciensació de la societat catalana i de recollir, amb l’ajuda del moviment associatiu i polític, més de mig milió de signatures, ara ha arribat l’hora d’actuar fermament per aconseguir que l’esport català sigui reconegut internacionalment.

“Com pot vostè dir que les maneres de fer són igual que abans. Hi ha un equip de govern plural i n’hauríem d’estar orgullosos”. Feliu Guillaumes, de CiU, al debat de la tele. Sí, segon Tinent, té vostè raó. Nosaltres estem orgullosos i cofois de tenir un govern tan plural: fins i tot hi entra el PP. “Jo li tenia un respecte a l’Anna Bosch fins que la vaig veure demanant el vot a dalt d’un escenari”. Montserrat Tura. Ja sabem que vostè ha perdut el respecte a moltes coses i persones; nosaltres, però, la continuarem respectant. Ah, i no sabem si sap que abans que vostè hi va haver dues alcaldesses més...

Després de constatar que el govern de Convergència de Jordi Pujol i Artur Mas no té una voluntat decidida de tirar el projecte endavant, i de veure una i altra vegada que les seleccions esportives només són utilitzades per alguns quan cal mobilitzar un vot o quedar bé, la Plataforma ha decidit fer un pacte amb Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions al Parlament. Després d’això, Convergència ha respost precipitadament dient que es vol fer una selecció conjunta amb Andorra sense ni parlar-ho amb els andorrans. Per sort, ja s’ha rectificat aquesta esperpèntica proposta.

“L’Entesa va perdre el nord i la ideologia per tenir poder, per assessors i per sous”, Montserrat Tura, al debat de la tele. Eeehhh???!!! I a nosaltres què ens toca? “No l’estem fent bé, aquest debat...”, la Tura també a la tele. Ai, ai ai, Feliu, que et picaran el crostó. “Yo no aprendo euskera porqué no me da la gana. (...) Cada vez soy menos antifranquista”, Enrique Villar, delegat del Govern al País Basc. N’hi ha que ni amb 25 anys de maquillatge es poden disfressar.

Creiem que hi ha d’altres forces polítiques que creuen en el projecte però que, o no és un dels seus objectius prioritaris o no són capaços, per poca voluntat o perquè estan lligats de mans i peus, de tirar-lo endavant. Per tot això, creiem que el pacte assolit amb ERC aporta més seguretat i més força per fer realitat que els catalans i catalanes gaudim de les nostres pròpies seleccions.

“Els empresaris tenen por que ERC entri al govern català”, Joan Rosell, president de la patronal Foment del Treball, a la tele amiga d’Antena 3. Sí, Rosell, i no és vostè l’únic. També tenen por especuladors, convergents, socialistes, arribistes i la fauna vària que s’ha creat durant aquests 23 anys. Com ja ha dit en Carod, gràcies per la publicitat.

Xavier Vinyals, vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i número 82 a les llistes d’ERC al Parlament.

9


una mica d’història . . . . La formació d’ERC i la proclamació de la Segona República l’Ajuntament. Pere Bonvilà, a les seves memòries, recorda així aquell 14 d’abril: “a mitja tarda, tot Mollet començà a vibrar. A la nit, la plaça estava plena de gom a gom donant visques a Catalunya, a la República i al nou Ajuntament republicà... Aquell vespre memorable, en Feliu Tura, l’alcalde elegit, pren possessió de l’Ajuntament i proclama oficialment la República. A continuació sortiren a parlar en Tura, en Fortuny i en Pelegrí Pi, que amb els seus discursos plens de republicanisme entusiasmaren la gent, que no parava de donar visques a Catalunya i a la República”.

Esquerra Republicana de Catalunya es creava al març de 1931, un mes abans de les eleccions municipals que esdevindrien un plebiscit entre monarquia i república. ERC fou producte de la fusió de molts partits i sectors que durant el primer terç del segle XX havien anat configurant la lluita catalanista i republicana, amb tots els valors que això suposava. Els tres principals corrents que integraren ERC van ser l’Estat Català de Francesc Macià, el Partit Republicà Català de Lluís Companys i el grup L’Opinió.

A Mollet, el Centre Catalanista Republicà (amb gent com Josep Fortuny, Joan Ambròs o Durant la festa major de Pelegrí Pi) es va adherir a 1932 es rep la visita del ERC al desembre del president Macià a Mollet. 1931. El sindicat de treEl poble, acull el President balladors del camp, Unió de la Generalitat amb un de Rabassaires (liderat entusiasme impressioper Feliu Tura i Pere nant. Francesc Macià Bonvilà, entre d’altres) moriria al Nadal de 1933 i estava estretament lligat Francesc Macià, l’any 1932 a Mollet. seria succeït per Lluís a l’Esquerra. Esquerra Companys. Eren els primers anys de la Segona fou el partit que governà durant tot el període repuRepública, anys dolços que no presagiaven allò que blicà (amb Tura i Fortuny com a alcaldes). passaria més tard: els fets d’octubre del 34, l’emA les eleccions del 1931, les forces republicanes presonament dels càrrecs de l’ajuntament republicà guanyen i, a Barcelona, Macià proclama la Republica d’esquerres i, finalment, el cop d’estat de 1936 que Catalana. A Mollet serà en Feliu Tura qui proclamarà duria tres anys de Guerra Civil i la imposició del feioficialment la República Catalana des del balcó de xisme enfront de la llibertat.

10


+ a prop . . . .

ERC, el canvi a Catalunya Les properes eleccions al Parlament de Catalunya poden suposar un canvi substancial per al nostre país. Després de vint-i-tres anys de Govern de la Generalitat, aquest cop més que mai ERC serà una força decisiva i la clau del canvi a Catalunya.

El partit ha madurat, s’ha fet gran i, d’altra banda, hem fet un discurs diferent. Ara som el segon partit del catalanisme i el segon de l’esquerra. La intenció és ser el primer, tornar a unificar els dos corrents, el del catalanisme i el del progressisme perquè el país el fan les persones. Volem aconseguir que uns nous sectors socials dirigeixin aquest país, que ja no poden ser ni pel seu origen social, ni econòmic, ni geogràfic, ni territorial, ni cultural les mateixes persones que l’han dirigit durant un quar t de segle. I aquest camí ja l’hem iniciat des de cadascun dels ajuntaments.

Els excel·lents resultats de les eleccions municipals del mes de maig passat, en què vam doblar el nombre de vots i triplicar les alcaldies, fan preveure un augment important d’escons en els propers comicis a la presidència de la Generalitat. En el vostre cas concret, a Mollet del Vallès, vau aconseguir dos regidors dins de l’Entesa per Mollet, conformada, a més d’ERC, per altres formacions polítiques i per les forces vives de la societat, de l’associacionisme i la cultura molletana. Ja teniu una seu social i creixeu en nombre de militància i de col·laboradors. La gent de l’Esquerra molletana està contribuint a fer un Mollet més fort i més a prop de la ciutadania.

Per aconseguir els millors resultats possibles ens cal la col·laboració activa de tots els militants. La militància hi ha de ser sempre, però és en les campanyes i precampanyes electorals quan es fa més evident i més necessari l’esforç de tots i totes. Us encoratjo, doncs, a tots els militants i simpatitzants de Mollet del Vallès que us mobilitzeu i treballeu de valent, per ERC i pel futur de Catalunya, perquè en aquestes eleccions al Parlament aconseguim els millors resultats de la nostra història en democràcia des de la fi del franquisme.

I és gràcies als esforços que hem fet entre tots i totes que la ciutadania ha vist ERC no només com un instrument de canvi, sinó com un partit pròxim; ens han vist dels seus. Els nostres conciutadans i conciutadanes han vist que no només som un partit ideològic, com fa anys, sinó que som una força útil, una força de govern amb gent preparada per fer-ho.

Josep-Lluís Carod-Rovira Candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat

11


eleccions al Parlament . . . . • 4 de novembre a la tarda. Visita de Josep-Lluís Carod-Rovira a l’IES Gallecs i a d’altres espais de la ciutat. • 8 de novembre. Acte central d’ERC al Palau Blaugrana. Informació: tel. 686 155 511 o dirigiu-vos al local (Àngel Guimerà, 12). • 9 de novembre de les 17h. a les 20h. a l’Illa (al costat Mercat Municipal). Acte central amb parlaments de Carme Porta (núm. 4 a les llistes), Xavier Fenosa i Txell Pi. Hi actuarà el grup Nancy Whiskey. • 11 de novembre a les 20.30 a la Marineta. Acte presentació del candidat de les JERC Uriel Bertran. Durant la tarda, les JERC oferiran castanyes a la plaça Catalunya. • 14 de novembre a les 21h. Sopar-cloenda de campanya d’ERC Baix Vallès. Informació: tel. 686 155 511 o dirigiu-vos al local (Àngel Guimerà, 12).

Butlleta de contacte Si vols col·laborar, de la manera que sigui, en el nostre projecte, fes-nos arribar aquesta butlleta

Esquerra Republicana de Catalunya Mollet del Vallès Àngel Guimerà, 12 (baixos). Obert de dimarts a divendres de 18h. a 20h. 08100 Mollet del Vallès - Tel. 686 155 511 - www.esquerra.org Vull rebre informació d’ERC

Vull col·laborar amb ERC

Vull adherir-me a ERC

Nom i cognoms Adreça Correu electrònic

Telèfon

El Peix Republicà 5  
El Peix Republicà 5  

El Peix Republicà 5

Advertisement