Page 1

Прваче Денес е свечен ден станав и се облеков сама и косата ја средив без помош на мама.

Ајде драги првачиња училиштето ве вика насмеани ведри лица и насмевка што блика.

На првиот училишен час ѕвончето денес те поканува училишната клупа насмев ти измамува.

Добредојде прваче мило во светот на букви и броеви добредојде учениче мало во ученичките строеви.

Букварчето шарено мало тебе везден ке те дружи, математиката со броевите знаење ке ти пружи!


prvace  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you