Page 1

Облачиња Две облачиња скарани посакало Сонцето да ги смири па побарало помош веднаш од ветрето што свири. Ги понело ветрето силно низ небото сино ширно да се простат веднаш и да живеат тие мирно. Кога облачињата се сретнале почнале да се караат од ветрето силно сега правдина си бараат. Со главите се судриле па од болка плачат облачињата скарани уште повеке се мачат. Полетале солзи тешки кон земјата се упатиле , побегнале дождовните капки и никогаш не се вратиле.

Облачиња